Forum » Programiranje » C, knjižnice
C, knjižnice
marjan_h ::
Že eno uro iščem ustrezna imena knjižnic in vsaj nekaj primerov kode za programski jezik C, vendar brez uspeha.
Potrebujem pa ime knjižnice za ustvarjanje piskov, zvokov, MIDI nekaj v tem če sploh obstaja.
In tisto standardno za spreminjanje barve v konzoli in poimenovanje programa, da ko program poženeš ne piše poti v okvirju ampak ime.
Kakor sem našel je zadnja
Hvala za odgovore.
Potrebujem pa ime knjižnice za ustvarjanje piskov, zvokov, MIDI nekaj v tem če sploh obstaja.
In tisto standardno za spreminjanje barve v konzoli in poimenovanje programa, da ko program poženeš ne piše poti v okvirju ampak ime.
Kakor sem našel je zadnja
<windows.h>, vendar ne vem kako jo uporabiti.
Hvala za odgovore.
marjan_h ::
ne potrebujem grafičnega vmesnika, gre za samo tekstovni program. Potrebujem pa samo za spremembo imena.
Glede zvoka sem prebral da je DirectSound del windows API-ja vendar ne razumem dober kaj potrebujem. Je treba naložit DirectX development kit ali kaj podobno? Potrebujem samo za ustvarjanje piskov.
Nima C nobene vgrajene standardne knjižnice?
Glede zvoka sem prebral da je DirectSound del windows API-ja vendar ne razumem dober kaj potrebujem. Je treba naložit DirectX development kit ali kaj podobno? Potrebujem samo za ustvarjanje piskov.
Nima C nobene vgrajene standardne knjižnice?
Mavrik ::
Vse ustrezne APIje imaš v WIN32API (ne vem kaj govoriš o grafičnem vmesniku?). Lahko pa uporabiš DirectSound ja, samo to je za tvoj primer overkill.
The truth is rarely pure and never simple.
littlepsyho ::
za piske imaš windows.h in sicer Beep(frekvenca, dolžina piska);
primer:
Beep(1000, 500); // bo zapiskalo z 1000Hz in 500milisekund ( 0,5 sekunde)
še kaj?
Lp.
primer:
Beep(1000, 500); // bo zapiskalo z 1000Hz in 500milisekund ( 0,5 sekunde)
še kaj?
Lp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzroki v kernelu Linuxa da na njem ne delajo Win aplikacije (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7034 (5401) | BlueRunner |
» | Filipinske šole bogatejše za 23.000 PC-jev z Linuxom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9698 (7682) | MrStein |
» | Prihaja Ubuntu Studio (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 9677 (6678) | Matevžk |
» | [C++ DirectX] DirectSound vodič za začetnikeOddelek: Programiranje | 1746 (1532) | W3by |
» | Program, ki zkorišča zvočo kartico.Oddelek: Programiranje | 1990 (1355) | Microsoft |