» »

Vprasanje za Telemachove naročnike CATV

Vprasanje za Telemachove naročnike CATV

Leo ::

Pred enim tednom so mi po enem mescu moledovanj, grozenj in prosjacenj mojstri iz telemacha koncno uredili prikljucek. Moj prejsnji ISP je bil Arnes, s katerim imam samo dobre izkusnje.

Odkar pa je moj ISP Telemach, je delovanje mojega internetnega prikljucka nemogoce. Pridem domov, stvar ne dela. Ces dve uri zacne delat in nato spet eno uro ne dela. In taka procedura se ponavlja vsak dan z vecjimi ali manjsimi intervali ne-delanja.

S odporom sem (spet) klical njihovo podporo in fant na drugi strani mi je omenjal neke sume na liniji in podobne zadeve, kar pa mu logicno po enem mescu "nategov" nisem niti malo verjel.

In zdaj vprasanje za vse sotrpine. Ali je taksno delovanje obicajno za vse narocnike Telemacha, ali je mogoce res nekaj na teh sumih na linijah?

Stvar je taka, da bom u najkrajsem moznem casu zamenjal ponudnika (amis), ampak hocem prej vedit, ce je res lahko kaj narobe z samo fizicno povezavo(napeljavo).

gazda ::

Po vsej verjetnosti je res kriva napeljava ampak ce se ne motim lahko oni to odpravijo s tem da povecajo signal. Ker so ti uredil prikljucek sklepam da podobno delajo tudi v tvoji okolici zarad cesar verjetno signala ne povecajo se. Ko bodo vse nardil bo sigurno delal velik bols, ampak v mejah normale telemacha (delal bo.. kolk hitr je pa drugo vprasanje).

lp

perci ::

Leo: Imel sem iste probleme, po menjavi modema pa ni bilo več težav.

Perci: Modem je nov, ker Lancity modemi naenkrat ne zadostujejo Telemachovim standardom so mi seveda vsilili nakup novega Thomsona.
Ce je res kriva napeljava, je totalno ignorantsko da gospodje ne opozorijo svojih strank na mozne motnje, kot je bil to slucaj pri arnesu. In glede na moje izkusnje z njimi bo najbrz urejanje te napeljave trajalo vsaj do Januarja.
Ne glede na napeljavo, najbrz ne bi naredil napake ce bi zamenjal ISP za Amisa?

dexter_II ::

Leo,jaz mam tudi iste probleme, torej je nekaj na tem.
Isto imam kabel sele 1 mesec,thomson modem.
Se dobro da sem pogledal 24 ur/posti ker bi cisto isti post napisal.

Zadnje dneve je stvar nemogoca,evo dons naprimer od 16 nisem gor prisel,dobim ip pa nic prometa ni,sem hotu mail pa za arnes studentski dostop info tel pogledat :D, pa ni ratal.
Imam lanspeed tko da vidim,kako je z linijo,zdej ne vem ce bo tole ratal poslat (bom raje en copy/paste naredu-da nam se enkrat tipkal).
Jest jutri klicem ker definitivno je nekaj narobe (stvar nazaj 2 tedna je delala normalno,brez prekinitev).

Ko bi vsaj neki minimal bandwidth delal da loh kaj pobrskam,tole je pa ze cisto zaj....

MALO REKLAME:
Folk, ce ste v dilemi adsl/telemach, ni kaj za premisljevat.
Po 2 mesecih priklapljanja,ene 30 tel klicih,se zmeraj nedelujocem modemu, kaj sele prometu...pozabite tisto razliko ni vredna Vasih zivcev. Polom leta 2002, vsaj na moji strani.

dexter_II jast sem cakal 1 mesec pa sem mislil da to ni normalno, ceprav je moja stevilka telefonskih klicov neprimerno vecja:D
Dvomim da je to problem napeljave (sumi):)) , zato bom enostavno zamenjal ISP za Amis, ki je se poleg vsega cenejsi.

Me pa zanima iz kerga dela Ljubljane si(ce si).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11722912 (16683) Tydek
»

Telemach hitrejši in cenejši (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21024014 (12878) smash
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

10410078 (7760) flipflop
»

Telemach-kabel-problemi

172408 (2082) _Mortal_
»

Kaj menite o kablu rpi Telemachu?

Oddelek: Pomoč in nasveti
281497 (1077) Rogue Jedi X

Več podobnih tem