» »

Matične plošče se kvarijo kot po tekočem traku

Matične plošče se kvarijo kot po tekočem traku

lacoruna ::

Lepo pozdravljeni vsi skupaj
Pravkar sem se prijavil na tale forum ker imam ogromne teževe z mojim hišnim računalnikom.
In sicer zadeva je taka da mi je v zadnjih treh letih crknil napajalnik, dve dvd enoti in tri matične plošče.
Zadev nikoli nisem navijal ali kaj podobnega.
Za zagon računalnik je potreben UPS kajti brez njega se ne prižge zaradi električnega nihanja v hiši.
UPS je star približno 10 let, po mojih poznavanjih naj bi UPS razrešil vse težave z elektriko tako da v napajalnik potuje brez težev oz. nihan nevem ali se motim ali pa je to res ?
Stvar je taka da sem pričel sumiti da je mogoče UPS tista črna ovca katera mi kvari opremo.
Sedaj pa me zanima ali ima mogoče kdo kakšno rešitev kaj narediti da se oprema nebi kvarila še naprej.
Hvala za odgovor.

s1m0n ::

Mora obstajat nek vzrok za takšno nihanje, ki ga naj elektro odpravi :)

Kakšno pa je približno nihanje ?

Furbo ::

UPS z 10 let staro baterijo je verjetno samo še malce bolj okoren razdelilec.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

@silvo: lej tako butastih komentarjev nerabim

@s1m0n: nemoram ti natančno povedati vem da so mi takrat rekli v trgovini da mormo UPS kupit pa smo ga tut kupli potem se je računalnik lahko prižgal..vzrok naj bi biv ta da je hiša stare gradnje in vse kar je povezano z tem

s1m0n ::

Kolko let je te ta hiša stara :) Če mi v našem bloku nimamo problemov pa je napeljava stara čez 30let pa nihanja skoraj da ni!

prizidek je star 25 let.....hiša nekje 50 let

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lacoruna ()

Dr_M ::

Navaden UPS ti ne bo nic pomagal. Kar potrebujes ti, je Smart UPS.
Obicajen ups napaja porabnik iz omrezja,torej ti ne gladi manjsih nihanj, smart pa napaja iz baterije,torej dobivas konstantno napetost. Se pa cene zacnejo malo visje, nekje pri 300e,mogoce kaksna malenkost manj.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

hvala za odgovor

@Dr M: po kratkem guglanju sem prišel do ugotovitve da potrebujem Smart UPS. Zadeva je res taka kot si rekel da navadni UPS ne učinkuje da je potreben Smart UPS, zato se mi pa tudi računalnik pregreva. In posledice tega so pokvarjene matične plošče itd....

tac ::

Ne vem al si že nabavu al ne, ampak tkole se baje delijo UPSi
offline - dokler ne zmanka štroma, ne veš da ga maš
line interactive - v določenih mejah ti regulira izhodno napetost( mrbit bi blo to že dost zate)
online - vedno najprej usmeri in nato razsmeri napetost, najboljš in zato najdražje

trenutno imam Offline varjanto....kaj bom pa nabavo pa še nevem bom videl kaj bo najbolše

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UPS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13028126 (9537) Vuli
»

Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23629087 (13369) ender
»

Nihanje električne napetosti

Oddelek: Pomoč in nasveti
186511 (5985) Zheegec
»

UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
809411 (6672) ender
»

Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6310444 (8383) Pyr0Beast

Več podobnih tem