» »

digitalna kabelska in sony lcd

digitalna kabelska in sony lcd

zan79 ::

Pozdravljeni,

sicer sem poskusil že vse mogoče, a več glav več ve...

Imam Sonyjev 40w4000, ki ima DVB-C. Ponudnik kabelske je Sistem-TV d.o.o.

Po preklopu na digitalne kanale mi najde samo analogne. Poskusil sem npr. izbrati brez države v set-upu (-), poskusil Italijo, Nemčijo, Finsko, vse z full scanom pa ne najde nič. Javi check network ID po končanem scanu.

Ponudnik mi je poslal dodatne podatke, na katerih frekvencah so kanali, symbol rate 6900 in modulation QAM256. Pri TVju lahko vneseš le symbol rate, kar nič ne pomaga. Razmišljal sem o upgradu firmware, a imam to smolo, da mi SD enostavno ne gre v service slot. Menim, da se je ali nekako čudno zatrgala plastika od pokrovčka slota (kar tudi ne bi smelo biti možno-a je na pokrovčku res čudno zatrgan del) oz. ima TV neko napako. SD enostavno ne gre notr, kot da je preširok.

Ima kdo še kakšne druge rešitve?

Hvala in lP!

Goody ::

:), seveda SD ne gre not ker rabiš Memory stick, formatiran s Sonyjevo napravo (PSP, fotoaparat...). Pa tudi upgrade firmwarea ne pomaga, serije 4000, 3500, 4500 ne delajo z QAM256, ki ga uporablja Telekom. (delale so na testnih, ker je takrat Telekom uporabljal QAM64, pa dela menda tudi na T2 (tudi QAM64))

zan79 ::

Hvala!Kakšne so potem opcije!

Goody ::

Slabe, en uporabnik na SIOL forum sicer trdi, da zadevo rešuje nekaj Sony (da dela nov firmware?), samo sam v to ne polagam nekakšnega upanja. Worst case scenario: zunanji dvb-c tuner...

zan79 ::

Ker npr serviser Sonya mi pravi, da bi TV moral podpirati tudi QAM256 in svetuje, naj pripeljem tv, da nadgradijo firmware. Kako mi gre to na k...ker en servis ne zna dat 100% informacije.

Kateri DVB-c tuner priporočaš? Gre to za enake tunerje, ki se priklapljajo na katodne tv za sprejem po 1.12. in stanejo cca 50 eur?

LP

Goody ::

Hm, ja info o tem da sedanji najnovejši firmware (4.11) nič ne popravi je dal en uporabnik na forumu Siol. Če serviser pravi da bi pomagalo, mu ga odpelji ampak ne plačat, dokler ti ne pokaže, da dela na Telekomu...(pol pa javi tukaj :)).

Po 1.12. so morali tunerje nabaviti tisti, ki so na antenah, ne na kabelski. Ti so rabili dvb-t tunerje, ne dvb-c. Sam še nisem nič gledal za tunerji dvb-c, naj ti pa podpira vsaj 1080i (torej takšni z HDMI izhodom).

zan79 ::

Kot si rekel. Sem sam updatal na 4.11 in ne pomaga nič. Od Sony podpore sem dobil mail, da so zadevo predali naprej in javijo, ko bodo znane rešitve. Upam, da nov firmware reši stvar.

Goody ::

Hvala za info

hamurabi ::

Čudno to...sam imam Sony S3000, ki je za razred ali dva slabši, in DVB-C dela brez problema. Pa imaš v TV vtaknjeno kodirno kartico (CONAX modul).

Goody ::

Če sprašuješ za TV kartico potem nisi na Telekomovi kabelski televiziji...Problem je tam, na T2 in ostalih kabelskih digitalnih dela.

Alexius Heristalski ::

T-2 ni kabelska.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Goody ::

Ja, bravo, lapsus, mišljen je bil Telemach (kar pa vsi, ki jih zadeva zgornja tema bržkone vedo)...

Goody ::

Nekaj so zrihtali na Siolu, probal danes na Italy in quick search in mi najde 28 digitalnih kanalov, sedaj mi melje na full search. Nisem pa nič upgreadal TV...

Zrihtali najde vseh 118 kanalov Sony W4000

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goody ()

piko2263 ::

Pozdravljeni, tudi jaz imam Sony LCD iz leta 2007, ki ima DVB-T in DVB-C in mpg 2 in 4. Odkar je zadnjič Telekom prešel na digitalno oddajanje na kablu mi isto ne najde digitalnih programov. Govoril sem z A.C.S., kjer sem kupil TV in mi je šef rekel, da naj grem na servis na Zaloško 3A, da mi bodo tam promgramsko nadgradili TV zastonj in bo zadeva špilala. Poklical sem na srevis in ugotovil, da ni zastonj razen, če je TV še v garanciji. No potem me pa po 1 dnevu kliče iz A.C.S., da tako ali tako še tam sploh nimajo delujoče nadgradnje in da naj počakam, češ da bo Sony naredil najprej upgrade, ki bo sploh deloval. To je to.

Alexius Heristalski ::

Siol je popravil stream, tako da še enkrat poskusi polno iskanje in poročaj.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833435634 (75162) zavajon
»

Siol uvaja digitalno kabelsko televizijo na optiki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11422601 (7988) alexz
»

DVB-C na LG42lf2500

Oddelek: Zvok in slika
6910 (856) mare2006
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413453 (7025) yanz
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208398 (4037) predrag000

Več podobnih tem