» »

Twitter onemogočil UberTwitter, Twidroyd in UberCurrent

Twitter onemogočil UberTwitter, Twidroyd in UberCurrent

ReadWriteWeb - Twitter je včeraj onemogočil uporabo treh zunanjih aplikacij za objavljanje sporočil na svojem servisu. UberTwitter, ki se uporablja na blackberryjih, Twidroyd za androidne naprave in UberCurrent za naprave z iOS so v lasti podjetja UberMedia in so omogočali objavljanje sporočil na Twitterju prek mobilnih naprav. Twitterjeva tiskovna predstavnica je v elektronskem sporočilu zapisala, da so za ta ukrep odločili zaradi kršitve pogojev uporabe in pomislekov glede zasebnosti.

S podjetjem UberMedia naj bi se o tem pogovarjali od lanskega aprila, a niso mogli najti skupnega jezika. Dodaja, da ostajajo v stikih s podjetjem in da bodo rabo aplikacij omogočili takoj, ko bodo skladne s pogoji. Očitajo jim težave z zasebnostjo privatnih sporočil, daljših od 140 znakov, kršenje blagovne znamke in spreminjanje vsebine uporabnikov z namenom finančnega dobička. Twitter je odslovil že na stotine aplikacij, ki so kršile pogoje uporabe, a so to tokrat posebej objavili, ker je prizadetih mnogo uporabnikov.

UberMedia se je že odzvala in pravi, da so s Twitterjem pregledali sporne aplikacije in že pripravili popravljene verzije. UberTwitter so še preimenovali v UberSocial, tako da bodo aplikacije na voljo takoj, ko Twitter potrdi skladnost.

Seveda obstajajo uradni odjemalci za Twitter za vse mobilne platforme, tako da kakšnega hudega pretresa začasen suspenz nekaterih aplikacij tretjih proizvajalcev ne more povzročiti. Reakcije uporabnikov Twitterja so mešane. Nekateri podpirajo matično podjetje, drugi pravijo, da želi na nepošten način favorizirati svoje odjemalce.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Twitter v boj s kitajskim propagandnim strojem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
6010401 (8545) poweroff
»

Turško sodišče razveljavilo blokado Twitterja

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
136400 (5196) Furbo
»

Turčija okrepila blokado Twitterja, grozi tudi YouTubu

Oddelek: Novice / NWO
156251 (4344) Hayabusa
»

Twitter uresničil napovedi, močno zaostril pogoje za uporabo platforme

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
115641 (4112) Jst
»

Twitter raste

Oddelek: Novice / Rezultati
4313122 (11883) 3p

Več podobnih tem