Forum » Navijanje » cpu clock?
cpu clock?
Easx ::
Namreš sestavil sem si novo mašino in na plati (ga-7vaxp) mam ene jumperje s katerimi določim cpu clock. Možnosti mam sledeče: 100\133\166mhz. Zanima me kera od teh je najboljša za xp 1700.
Zanima me tudi kaj je ck_ratio (drugi jumperji na plati).
Zanima me tudi kaj je ck_ratio (drugi jumperji na plati).
Hja tukaj nastopi problem. Nastavil sem na 133mhz, proc. mi pa hladi Vulcano 7+ na max obratih. Mbm in bios mi pa izmerita temp. proc. 59C! Malo čudno aneda za nenavitega xp1700+.
Redman ::
Jst sm mel tut čez 50 stopinj xp2000 pol sem dal pa pr ohišju dol levo stranico da se je povečal pretok in je blo pol ku 10 stopinj nižje.
Koci ::
Prava nastavitev je 133 ker je procesor verjetno 266 mhz (vsaj moj 1800+ je) Temperatura je pa vseeno malo previsoka. Si dal pasto med proc in hladilnik?
Panta rei!!
Stvar je v bistvu taka. Pru sm montiru 1800+ in sm vulcanota mal postran montiru in tega nism opazu nakar ko sm prižgal računalnik se mi je proc. skuru. Zelo besen sem odnesu celo kišto na servis in kupil xp1700+. Model mi je obljubu, da mi bo stvar naredu isti dan in ko sm klicu pol ure pred koncem delovnega časa stvar še ni bla narjena in zato sem šel zopet tja in modela prepričal, da nj mi to nardi. Seveda se je njemu mudilo domov in mi je pasto kr gor iz tube stisnu mal razmazu in to je blo to. Ampak čudno se mi zdi da pasta toliko vpliva na temp. Aja temp. sistema mam pa 36C.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kok ste ga vi našponali (XP)Oddelek: Navijanje | 2144 (1280) | Blinder |
» | Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 43565 (16349) | peter_ki |
» | Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Navijanje | 64798 (27221) | GaS |
» | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8023 (5813) | the_unborn |
» | XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2443 (1466) | Markoff |