Forum » Loža » PayPal
PayPal
Temo vidijo: vsi

Machete ::
Da, direkt na račun dobiš.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

mgermo ::
Imam problem. Za plačilo ene robe sem uporabil paypal friends and family. Zajebal sem ker sem vpisal ime in priimek in izbral edino opcijo, ki pa ni bila pravilna. Torej na napačen naslov sem poslal denar. Pisal sem mu za refund na računu in preko maila, nobenega odgovora. Paypal pri family and friends sploh nima možnosti dispute, ali karkol podobnega. Ker je paypal vezan na banko, sem sepa nalog storniral. Kaj bo sedaj paypal naredil - mi zaprl račun zaradi goljufije, mi grozil da moram poravnati plačilo ali bo njemu vzel denar in mirna bosna?

KTr1sk ::
Ali ima mogoče težave paypal? Ne morem se prijavit, pozabljeno geslo pa se stran nič ne osveži, testiral sem tudi na telefonu.
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Legon ::
Imam problem. Za plačilo ene robe sem uporabil paypal friends and family. Zajebal sem ker sem vpisal ime in priimek in izbral edino opcijo, ki pa ni bila pravilna. Torej na napačen naslov sem poslal denar. Pisal sem mu za refund na računu in preko maila, nobenega odgovora. Paypal pri family and friends sploh nima možnosti dispute, ali karkol podobnega. Ker je paypal vezan na banko, sem sepa nalog storniral. Kaj bo sedaj paypal naredil - mi zaprl račun zaradi goljufije, mi grozil da moram poravnati plačilo ali bo njemu vzel denar in mirna bosna?
A ni tako da paypal preko SEPA izvede plačilo, šele ko je sprocesirano na banki? Tako, da če si ti zadevo storniral potem plačilo ni bilo izvedeno?

mgermo ::
Ne, oni so frontal denar in naknadno od mene zahteval poravnavo. Torej tist napačen tip je dobil denar, ne odgovarja, paypal pa od mene zahteva denar. Zaenkrat so še 2x poslali moji banki nalog, kar pač prekličem, in sedaj sem dobil mail da bojo spet poslali zahtevo. Jst načeloma imam druge opcije in tudi če mi zaprejo račun, oh well. Za 77€ pa verjetno ne bojo sodnih postopkov začenjal.

BladE_ ::
Kje vidm kdo opravi konverzijo EUR V USD pri plačilih? Včasih je bila neka nastavitev, da to naredi banka ampak nikakor ne najdem. Rad bi se izognil temu da mi to naredi PayPal!
Akcija - Reakcija

Samael ::
Te nastavitve že nekaj let ni več.
Zdaj je treba to potrditi sproti med samim postopkom plačila pred vsakim neevrskim plačilom.
Zdaj je treba to potrditi sproti med samim postopkom plačila pred vsakim neevrskim plačilom.
Samael != Samuel

fikus_ ::
Saj ti je ne ponudi, moraš sam poiskati (z nameno so to zakomplicirali in skrili).
Že nekaj časa nisem uporabljal PP, tako da ti na pamet ne vem točno povedati, kaj/kje iskati.
Že nekaj časa nisem uporabljal PP, tako da ti na pamet ne vem točno povedati, kaj/kje iskati.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Saj tako zelo skrito ni, pred vsakim plačilom ti odpre stran kjer vidiš "see currency options" (če plačilo ni v eur), ampak človek, ki gre prehitro skozi enostavno kdaj spregleda oz. pozabi.
Samael != Samuel

Samo v dopolnilo - to ni vezano na EUR kot tak, ampak na valuto kartice. Možnost konverzacije se pojavi, samo če se valuta plačila razlikuje od valute kartice. Tolk da ne bo kdo čudno gledal, če ima recimo kartico v USD ali kaj podobnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

da, če zbereš USD bo banka obračunala po svojem tečaju.
Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::
VEDNO pri vsaki stvari pri plačilu v tujini ali preko spleta se vzame plačilo v njihovi-domači valuti.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

rs1975 ::
Zdravo, prosim za nasvet.
Na spletu bi nekaj kupil, cena je 390 USD.
V PP mi ponudi pretvorbo v EUR, kar znese 377 EUR.
Ali je smiselno narediti konverzijo na PP ali raje pustim plačilo v USD in mi banka potema naredi konverzijo? Po katerem tečaju banka dela konverzijo?
Je pri eni ali drugi varianti potrebno upoštevati še kakšno dodatno provizijo?
Na spletu bi nekaj kupil, cena je 390 USD.
V PP mi ponudi pretvorbo v EUR, kar znese 377 EUR.
Ali je smiselno narediti konverzijo na PP ali raje pustim plačilo v USD in mi banka potema naredi konverzijo? Po katerem tečaju banka dela konverzijo?
Je pri eni ali drugi varianti potrebno upoštevati še kakšno dodatno provizijo?

V teoriji je odvisno od tvoje banke. V praksi je v 99,9% primerov bolj ugodno, če menja tvoja banka. Banke praviloma menjajo po srednjem tečaju in ne zaračunavajo dodatnih provizij. 390 USD bi moralo bit okol 360 EUR. Tako, da če nimaš kakšne eksotične banke, potem te bo Paypal konkretno nategnil z valuto.
Zgodovina sprememb…

Ganon ::

anketar ::
a še komu ne dela sms potrditvena koda? druge vse dobim od banke recimo, od paypala pa nikakor

bastadu ::

100x predebatirano, ker se vsake tri strani pojavi isto vprasanje. 2FA preko sms je za bedake, ki iscejo tezave. In ko jih najdejo pridejo jokat na forum.

a še komu ne dela sms potrditvena koda? druge vse dobim od banke recimo, od paypala pa nikakor
Od včeraj, da. HoT/A1 telefonska.
Tudi vklop 2FA ali dodajanje novega telefona preko naprave, kjer uporabnika še spusti noter, ne deluje oziroma izpiše, da ima težavo s prepoznavo, ali je oseba res lastnik računa.
Samael != Samuel

mene že par tednov ne spusti noter, preko nobenega brovzerja.
govno od govna
govno od govna

Ales ::
Klic na uporabniško podporo reši to in čisto prijazni so.
V mojem primeru je bil najprej potreben kontakt s PayPalom, ker je pri njih račun že prišel do začasne blokade, nato pa s pravim vzrokom težav, to pa je bil naš Telekom in preveč nadobudno blokiranje SMS sporočil pri njih.
V mojem primeru je bil najprej potreben kontakt s PayPalom, ker je pri njih račun že prišel do začasne blokade, nato pa s pravim vzrokom težav, to pa je bil naš Telekom in preveč nadobudno blokiranje SMS sporočil pri njih.

delavec44 ::
Sicer Trade Republic sms ampak mogoče komu pomaga. Meni je Telekomovec razlagal, da nekateri tuji najcenejši pošiljatelji ne uporabljajo pravega protokola. Zakaj mi je na Telemachu delalo brez problema, pravi da so oni manj občutljivi, bodo pa sčasoma morali zaradi EU vsi na ta varni protokol. Tako da meni na Telekomu niso nič rešili. Rekel je, da sms-i sploh niso prišli do njihovega agregatorja (kdorkoli v tujini je že to).
Po chatu na TR so rekli, da če prvi sms ne pride, izberem resend in pride potem prek drugega ponudnika. Parkrat sem moral vseeno probati ampak je potem prišel. Žal TR nima druge opcije preverjanja pri dvigu sredstev kot ne-varni sms.
Po chatu na TR so rekli, da če prvi sms ne pride, izberem resend in pride potem prek drugega ponudnika. Parkrat sem moral vseeno probati ampak je potem prišel. Žal TR nima druge opcije preverjanja pri dvigu sredstev kot ne-varni sms.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

anketar ::

Klic na uporabniško podporo reši to in čisto prijazni so.niso se mi javili, niti ne vem če sem se sploh lahko povezal na njihovo linijo.
bom pa še probal poklicat.
iz šihta iz mozzile se lahko prijavim, doma pa iz nobenega brovzerja ni možno...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

OutOfTheBox ::
100x predebatirano, ker se vsake tri strani pojavi isto vprasanje. 2FA preko sms je za bedake, ki iscejo tezave. In ko jih najdejo pridejo jokat na forum.
chat je to troll post?
Načeloma drži. SMS 2FA ni tako grozno varna zadeva kot se načeloma misli. In tudi če predpostavimo da bi bila najvarnejša metoda, imaš še vedno faktor kjer SMS moraš dobiti če se želiš prijaviti.. in zadnje čase opažam da 2fa SMSji v Slovenijo velikokrat težko pridejo. Meni se to dogaja za Amazon račun.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

MrStein ::
Ja, ampak to uporabniku nič ne pomaga.
Enako kot če bi Ani Frank razlagal "ja, zdaj žide lovijo, a nisi vedela?"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gruntfürmich je izjavil:
Klic na uporabniško podporo reši to in čisto prijazni so.niso se mi javili, niti ne vem če sem se sploh lahko povezal na njihovo linijo.
bom pa še probal poklicat.
iz šihta iz mozzile se lahko prijavim, doma pa iz nobenega brovzerja ni možno...
Poskušaj v službi vklopiti 2FA (na telefon si naloži Google Authenticator, če še nimaš), pa se boš težav z nedelujočimi sms-ji rešil za vedno.
(pri tem ne pozabi na backup ali pa prenos auth računa še na kakšen starejši telefon, če ga imaš še kje na lagerju)
OutOfTheBox je izjavil:
in zadnje čase opažam da 2fa SMSji v Slovenijo velikokrat težko pridejo. Meni se to dogaja za Amazon račun.
Enako, kot odgovor zgoraj. Za 2FA ne potrebuješ smsjev. Amazon 2FA dela brez težav preko authenticatorja. Kodo generira tudi če je telefon offline.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()

gruntfürmich je izjavil:
Poskušaj v službi vklopiti 2FA (na telefon si naloži Google Authenticator, če še nimaš), pa se boš težav z nedelujočimi sms-ji rešil za vedno.
mene drugje niti čez geslo ne spusti, za tem samo napiše da ima težavo zagotavljat da sem to res jaz...

OutOfTheBox je izjavil:
chat je to troll post?
Načeloma drži. SMS 2FA ni tako grozno varna zadeva kot se načeloma misli. In tudi če predpostavimo da bi bila najvarnejša metoda, imaš še vedno faktor kjer SMS moraš dobiti če se želiš prijaviti.. in zadnje čase opažam da 2fa SMSji v Slovenijo velikokrat težko pridejo. Meni se to dogaja za Amazon račun.
Ne samo da ni varna, tudi zanesljiva ni, zato imamo vsake tri stran isto jokanje, da sms ne pride. Da bi pa menjal na kak bolj zansljiv 2fa je pa seveda znanstvena fanstastika, za povprecnega uporabnika tehnoloskega forum.
Ja, ampak to uporabniku nič ne pomaga.
Uporabniku pomaga v toliko, da v kolikor mu intelekt dopusca, ne uporablja sms za 2fa pri paypalu.
Zgodovina sprememb…

i53470 ::
Imaš pa še vedno banke, kjer je edina opcija sms in ne podpirajo authenticatorja. Kaj tam naresti?

OutOfTheBox ::
Enako, kot odgovor zgoraj. Za 2FA ne potrebuješ smsjev. Amazon 2FA dela brez težav preko authenticatorja. Kodo generira tudi če je telefon offline.
Ja to mi je postalo jasno, ko sem prvič po dolgem času potreboval Amazon račun in nisem prišel not ker SMS ni prišel. Potem sem moral klicat njihov support da so mi zadevo resetiral, in takrat sem si nastavil authenticator.
2fa kot SMS sem imel nastavljeno ko je bila to edina metoda za dvostopenjsko preverjanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 139645 (19609) | igi82m |
» | Ebay-Paypal-Top up (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15990 (10120) | dales |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 111543 (38590) | PINki |
» | Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?Oddelek: Igre | 12244 (10961) | Oktan |
» | Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21681 (18758) | Kwizlord |