» »

PayPal

PayPal

Temo vidijo: vsi
««
28 / 79
»»

Tilen ::

Okapi je izjavil:

V čem je pravzaprav problem prenosa sredstev s poslovnega na osebni račun? A se mogoče ne sme?

O.

Ne? Predstavljaj si, da si Colarič nakaže na osebni račun iz Krke nekaj milijončkov in jih potem čez 14 dni vrne ali bog ne daj z njimi pobegne na Ciper.

Kako si ti sploh predstavljaš "osebni račun" pri d.o.o? Podjetje ima družbenike in svoj poslovni račun.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Loocas ::

Okapi je izjavil:

V čem je pravzaprav problem prenosa sredstev s poslovnega na osebni račun? A se mogoče ne sme?
O.

davki so problem
Matev - najslabši troll vseh časov

ronaldo ::

Zanima me sledece: je kaksna moznost ce mi kdo nakaze denar na paypay da ta denar ostane gori brez da gre na mojo kartico, ker bi ta isti denar porabil za nakup drugih stvari online?

Kot drugo me zanima ce lahko jaz nakazem denar na svoj paypal racun brez da se ve da sem ga nakazal preko bancne kartice ? (imamo otroka in moramo pazit da nam ne zvisajo vrtec, zmanjsajo otroski ker ta denar smo cuvali neki let in bi sedaj kupili nov racunalnik v tujini ker je veliko ceneje.)

Zanima me sledece: je kaksna moznost ce mi kdo nakaze denar na paypay da ta denar ostane gori brez da gre na mojo kartico, ker bi ta isti denar porabil za nakup drugih stvari online?

Da, to je osnovna funkcionalnost.

Kot drugo me zanima ce lahko jaz nakazem denar na svoj paypal racun brez da se ve da sem ga nakazal preko bancne kartice ? (imamo otroka in moramo pazit da nam ne zvisajo vrtec, zmanjsajo otroski ker ta denar smo cuvali neki let in bi sedaj kupili nov racunalnik v tujini ker je veliko ceneje.)

Za tole nisem čisto prepričan. Ne vem, kaj ima vrtec z odlivi / stroški? V primeru, da bi šlo za prilive bi lahko bil upravičeno zaskrbljen, vendar če prav razumem, je ta denar že na računu. Če je tako, uporabiš recimo Paypal TopUp in si nakažeš denar na Paypal.

Okapi ::

Kako si ti sploh predstavljaš "osebni račun" pri d.o.o? Podjetje ima družbenike in svoj poslovni račun.
In? Podjetje ima poslovni račun, njegov lastnik pa osebnega. Boš mogoče rekel, da denar s poslovnega računa ne more priti na osebnega? Kako dobi lastnik podjetja denar na svoj osebni račun, da si lahko plača pivo?

Pri espejih je sploh preprosto (konto 919), pri doo si pa pač izplačaš dobiček, daš posojilo, plačaš kakšno storitev ... Pač vse knjižiš, kot je treba, in plačaš ustrezne davke.

O.

To je res, vendar v tem primeru naroz123 ne želi plačat 50% davka na 7000 EUR (dvig osebne davčne osnove), če mu že 3,4% provizije ne ustreza. V primeru večih družbenikov lahko takšno nakazovanje brez vednosti drugih povzroča tudi nemalo težav.

Najlažje in najceneje bo v tem primeru pridobiti Viso (kjerkoli pač) in denar tako prenseš na račun podjetja. Če prav razumem, je naroz123 tako ali tako vseeno, če je denar na d.o.o ali na osebnem. Želi ga le pri sebi, z minimalnimi stroški.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem samo napisal, kako preneseš denar s poslovnega paypala na zasebno Viso, svetovanje o davčnih utajah je na slo-techu prepovedano.>:D

O.

Prenos s Paypala, ki je uradno registriran na d.o.o na račun d.o.o v Sloveniji ni davčna utaja. Pri tem mu pomagamo. >:D Prenos sredstev z nekim fiktivnim izplačevanjem dobička in ne vem kakšnimi mahinacijami v tej smeri lahko prinese samo težave. Naroz123 je hotel samo prenesti denar s pomočjo kartice, ki jo ima na fizično osebo in to mu vsekakor odsvetujem (ne glede na to, če je družbenik), ker bodo težave. Najverjetneje nima slabih namenov, vendar ker mu Delavska Hranilnica ne omogoča Vise je prav, da ga opozorimo, da naj ne dela transakcij s pomočjo kartic, ki niso na d.o.o. Skratka, uredi si naj Viso, magari pri NLB za mesec dni (na d.o.o) in denar legalno prenese na podjetje.

Zgodovina sprememb…

GTX970 ::

naroz123 je izjavil:

Kaj pa s to kartico http://www.nkbm.si/poslovna-predplacnis... ? Ima kdo izkušnje ali bom lahko brez problema naredil Withdraw iz poslovnega Paypal računa? Tukaj ne rabim odpirat še enega TRR na pravno osebo.

Ne, predplačniška vise pri nkbm/b koper NE omogočako prenosa na trr , ker ga nimaš - ko v banki naložiš denar gre na skupni račun banke, potem ga knjižijo na tvoje ime (referenca).
Paypal naredi witdrawal samo na podlagi trr (iban), kar v primeru predplačniške kartice ni dovolj.
Tudi če si preko upn/ebanke nakažeš na tvoj račun potrebuješ iban in svojo referenco.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

naroz123 ::

Hvala za odgovore. Torej prenos na osebni račun odpade. Res je imamo kar nekaj teh prodaj prejo Ebay-a, ker nabav ne delamo se denar samo nabira zato bi ga radi prenesli na kartico, denar dvignili in nakazali na TRR d.o.o. in ga porabili za redno poslovanje.

Prosim samo še za informacijo ali Withdraw dela brez problemov s poslovno predplačniško Viso izdajatelja NKBM, ki jo je možno odpreti na d.o.o. (računa ne rabiš imeti pri njih).
http://www.nkbm.si/poslovna-predplacnis...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: naroz123 ()

energetik ::

Ene par vprašanj:
na Paypal sem dobil refund s spletne štacune, Paypal pa mi je ta denar takoj nakazal na moj Mastercard.

1. Kako je to možno, če nakazila na Mastercard nisem zahteval?
2. Po koliko časa se ta denar pojavi na Mastercard računu (po 2 dneh ga še ni)?
3. Ali Paypal za to transakcijo pobere provizijo, glede na to da nakazila nisem zahteval?

Zgodovina sprememb…

St235 ::

1. zahteval si refund. refund se načeloma vrši na plačilno sredstvo s katerim si plačal.
2. ponavadi okrog tedna, včasih več, odvisno kako padejo vikendi/prazniki.
3. ne, za refund paypal ne pobere nikakršnih provizij.

St235 je izjavil:

1. zahteval si refund. refund se načeloma vrši na plačilno sredstvo s katerim si plačal.
2. ponavadi okrog tedna, včasih več, odvisno kako padejo vikendi/prazniki.
3. ne, za refund paypal ne pobere nikakršnih provizij.
Dejansko tudi refunda nisem zahteval, so mi sami refundirali ker niso imeli na zalogi. Ampak dobro, to je zadeva samo mene in trgovine.

OK, torej moram še malo počakat. Ne vem pa kaj se zgodi, če refund pride na Mastercard po plačilnem datumu, torej takrat ko na Mastercardu nimaš porabljenih sredstev, torej ko si na zgornjem limitu.

Zgodovina sprememb…

No, danes po 3 dneh je pa prišlo na Mastercard. Me pa zanima, kaj bi bilo, če bi vmes bil plačilni dan, torej da bi se v tem času poplačala poraba.

Dobil bi dobropis npr 20 eur in ko bi naslednjič kupil preko MC nekaj za 40 eur, bi imel v izpisku -40 + 20. Ne vem pa, kaj bi se zgodilo, če ta mesec ne bi nič porabil in bi edina transakcija bila dobropis. ;)

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Tak "problem" sem imel pri Delavski hranilnici. Dobil refund in mi je v spletni banki kazalo (limit+refund) - torej prav. Pride obracunski dan, mi kaze samo se limit. Cakam par dni, nic. Cakam se par dni, nic. Posljem mail glede tezave... dobim, naj se oglasim v poslovalnici. Pridem tja... zenska preveri stanje... vse OK. Hmmm... no, mogoce so uredili v teh nekaj urah. Pridem domov, preverim... vidim samo (limit). Posljem mail zenski v poslovalnico... bo preverila pri informatikih... no, naslednji dan so to uredili. V glavnem, pravilno ni kazalo samo v spletni banki.

integral15 ::

Zanima me ali se da iz paypal profila nakazat na viso kartico ?

Se da.

OK.d ::

Ni pa zastonj.
LPOK.d

integral15 ::

Kolk pa kosta ?

2 eur.

Danes sem v tem vrstnem redu, opravil:
en nakup na ebay.uk (cena v funtih, če ima kaj veze, na pp računu balance 0), med procesom plačevanja v pp uspešno dodal Neteller Mastercard kartico in plačal izdelek.
Sedaj v neteller/history vidim da sta tu 2 transakciji, v prvi so mi zaračunali 1 USD oz 0.83 eur (?), v drugi je opravljeno ebay plačilo (ok).
Kaj predstavlja ta prva transakcija ? Naj povem da ni verifikacija kartice, to sem opravil zatem in so mi vrnili na pp račun.

slika:
prva transakcija, tega v pp računu/history nimam
https://www.dropbox.com/s/9c0hjryzd40do...

druga je pp plačilo
tretja je verifikacij kartice, ta je bila opravljena nazadnje, časovno sledi druga in nato prva (najstarejša).

Zgodovina sprememb…

Aja, za verifikacijo kartice je pp zaračunal 1 GPB in jih vrnil na pp račun v gbp valuti.

edit: našel tole
https://www.paypal.com/si/webapps/helpc...

$ 1.95 USD
o $ 2.45 CAD
o EUR 1.50 EUR
o 1.00 GBP

Help Center > My Account / Verify your account > How much do you charge to my card when confirming my debit or credit card?
Below is a list of how much we charge to cards in different countries. If we can't determine the currency of the card or we don't support that currency, we charge 1.95 USD to the card.

1 gbp + 0.83 usd je precej blizu 1.95 usd oz 20% več (1.52087+0.83= 2.35).

pp tečaj:
1 GBP = 1.52087 USD

edit2: nekaj drugega mora biti.

Zgodovina sprememb…

d0rK ::

Kako se vnese TrustPayovo referenco v UPN nalog? Dobil v obliki 00 - 1111111111.

RejZoR ::

Isto. Prvi dve sta ločeni in sta za državo prejemnika, naslednje pa imaš v drugem polju, ki se nanašajo na tvoj polog sredstev. Vsaj pri Kliku je tko se mi zdi. Krajšo referenčno številko pa v tekstovno polje "Reference" oz "Referenca".
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

sentiš ::

Hey, sem šele danes izvedela za opcijo preko paypal-topup.si. Ko sem poskusila naložiti denar direktno preko tega topupa, mi pokaže edino opcijo v evrih, čeprav imam paypal nastavljen na "USD primary currency". Je možno naložiti denar direktno v dolarjih iz moje banke, namesto da moram potem uporabiti paypalov notranji menjalni tečaj med valutami, ali bo to že avtomatično se mi dodalo pod mojo prednastavljeno prednostno valuto (USD)?

Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sentiš ()

Racunalnik ::

na paypal si nakazujem preko UPN obrazca in tiste ceske strani denar ker nimam kreditne kartice. In lansko leto ko sem odpru racun sem imel limit mislim da 500eur za placila. Letos pa tega vec ne vidim in pise v tem letu da imam lahko za 2500eur placil je to res al kej narobe vidim?

Sending Limit Per yearHelp EUR2,500.00 EUR EUR2,477.96 EUR Nov 8, 2015
Withdrawal LimitHelp EUR0.00 EUR EUR0.00 EUR Dec 8, 2014
Receiving limit per yearHelp EUR2,500.00 EUR EUR2,500.00 EUR Nov 8, 2015

Zgodovina sprememb…

Kaj je narobe s tem? Naložiš in porabiš lahko 2500 €, ker so te očitno spoznali za manj slabo stranko.

radmannsdorf ::

glede počasnega plačevanja ki se nekaterim dogaja. trenutno sem kupil neko stvari in mi piše tole. sej bo šlo naprej, ampak je to očitno neko novo preverjanje sredstev al kaj?
"Your payment is still processing
If your payment is declined for some reason, we'll send you an email to let you know. You should then come back to your item(s) and try your payment again."

in čez 5 min je mail pri meni da je plačano. včasih je bilo instantno.

Zgodovina sprememb…

skysorceress ::

imam eno vprašanje ... saj ni neki problem, me pa informativno zanima. prejšnji teden sem si verificirala paypal račun z viso electron, vse je lepo štimalo, odtegnili so mi 1,5€ ... ampak so mi zraven odtegnili še 1 evro, ker sem točno količino denarja naložila na račun in mi je po 1,5€ odtegnitvi preostala balance za 1€ prenizka. a kdo ve, kaj je s tem? pač, samo informativno me zanima.

Racunalnik ::

Tilen je izjavil:

Kaj je narobe s tem? Naložiš in porabiš lahko 2500 €, ker so te očitno spoznali za manj slabo stranko.

Ja sm mislu da ce imam tak navaden account ki ni kreditna kartica da prek 500eur ne gre in sem se ze enkrat zafrknu k sem nekaj kupoval za 700eur in sem spregledal limit in se nebi rad se enkrat zafrknu ker spet nekaj slabo vidim :)

Koliko casa traja, po vasih izkusnjah, prenos iz PayPal na bancni racun?

megy ::

Poskušam dodati na Paypal American Express kartico Banke Koper in mi vedno javi, da niso vsi podatki pravilno izpolnjeni. 100x preverila vse izpolnjeno prav.
Kaj je problem?

delfinus ::

Iz Paypala na bancni racun cca 5, 6 dni. Cca 2 dni, da se ti + stanje zabelezi na Visa kartico in nato se nekaj dni, da se naredi prenos iz Visa kartice na TRR. Slednje prenos iz Visa stanja na TRR se zgodi avtomatsko.

lp, d.

toplakd ::

Pri meni je ponavadi 2 dni, redkokdaj 3 dni. Visa - Banka Koper.

toplakd je izjavil:

To vse skupaj od PayPal zahtevka ali od banke na TRR?

lp

toplakd ::

Vse skupaj.

En zahtevek za prenos oddan v soboto ob 14:15 in en v nedeljo ob 12:30
V torek je bilo oboje na TRR.

Pri meni redkokdaj traja dlje.

kixs je izjavil:

toplakd je izjavil:

To vse skupaj od PayPal zahtevka ali od banke na TRR?

lp

Po vsej verjetnosti gre za Viso Elektron, tako da ko je na kartici je hkrati na TRR, pri klasičnih kreditnih pač traja ponavadi kak dan dlje.

Delam tole prvic. In ce zelim narediti "Withdraw", PP pricakuje, da bom vnesel kartico z VISA logotipom. Imam pa samo MasterCard in Maestro??

Zdej, ce jemljejo res le VISO... kaksne so potem moje variante (najbolj ugodne), da si to zrihtam?

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Predplačniška kartic na kateri od bank. Pri banki koper te stane 10€. ALi pa pri svoji banki vzameš viso namesto Mastercarda.

Sem pri Delavski hranilnici in kot vem imajo samo Mastercard.

Zdej gledam za Banko Koper in glede na ta clanek:
http://mojefinance.finance.si/8809492/N...

je med najmanj ugodnimi. Res pa nisem preverjal detajlov kar dejansko uporabljam pri banki.

kixs je izjavil:

Zdej, ce jemljejo res le VISO... kaksne so potem moje variante (najbolj ugodne), da si to zrihtam?lp
Najbolj preprosto je, da prosiš za uslugo nekoga, ki ima Viso.

O.

Kaj točno ti pomaga 15 najpogostejšhi stroitev, če rabiš točno specifično zadevo? a ni malo brezveze gledat celovitega poslovanja, če rabiš samo predplačniško vizo?

Okapi je izjavil:

kixs je izjavil:

Zdej, ce jemljejo res le VISO... kaksne so potem moje variante (najbolj ugodne), da si to zrihtam?lp
Najbolj preprosto je, da prosiš za uslugo nekoga, ki ima Viso.

O.

Zaenkrat bom res tako probal resit zadevo. Dolgorocno pa ne bo slo.

Kaj točno ti pomaga 15 najpogostejšhi stroitev, če rabiš točno specifično zadevo? a ni malo brezveze gledat celovitega poslovanja, če rabiš samo predplačniško vizo?

Ja, se strinjam. Bi pa v tem primeru menjal banko, da imam vse pri eni. Moram najti pri BK cenik...

lp

Gledam predplacniske VISA kartice pri bankah pri katerih ne rabis biti komintent.

MOJA Activa Visa Electron pri Banki Koper... cena 10€
http://www.banka-koper.si/Fizicne_osebe...

GLAVNE PREDNOSTI:
- varno spletno nakupovanje - ni vezana na transakcijski račun,
- primerno za počitnice v tujini - uporaba kot nadomestilo gotovine,
- visoka zaščita pri izgubi ali kraji kartice - na kartici samo toliko kot smo si naložili,
- primerna za najstnike (nad 15 let) - za žepnino,
- enostavnejši nadzor nad razpoložljivimi sredstvi in porabo,
- večkratno nalaganje sredstev.

Virtualna predplačniška Visa pri NKBM... cena 5€
http://www.nkbm.si/predplacniska-visa

• uporabljate jo lahko za telefonsko prodajo ali nakupovanje preko spleta: šele ko se odločite za spletni nakup, naložite potrebna sredstva in plačate – skrbi pred morebitno zlorabo v prihodnosti so tako odveč
• omogoča udobje, varnost in nadzor, saj lahko porabite le toliko, kolikor predhodno naložite
• kartica velja 4 leta

Predplačniška Visa pri NKMB... cena 9€
http://www.nkbm.si/predplacniska-visa

• uporabljate jo lahko za vsakdanje nakupe, telefonsko prodajo, nakupovanje preko spleta in na bankomatu
• omogoča udobje, varnost in nadzor, saj lahko porabite le toliko, kolikor predhodno naložite na predplačniški račun
• kartica velja 4 leta
• imetniki kartice so prvo leto po izdaji kartice nezgodno zavarovani

Ker za PayPal placevanje ze uporabljam Mastercard (mogoce ga kasneje ukinem), bi to VISO potreboval samo za prenos sredstev iz PayPal-a. Torej mora kartica to omogocati. Verjetno Virtualna pri NKMB ne pride v upostev.

Ve kdo, ce in koliko znasa cena za dostop do Spletne banke od teh racunov pri NKBM in Banki Koper?

Katero kartico bolj priporocate - od NKBM ali BK?

lp

connel ::

Spletna banka pri BK je 1.05EUR na mesec (za komitenta, ne vem koliko ima sploh veze pa vseeno).
Aja, še to, nakazila iz navadnega računa na Viso delajo samo nekje do 16. ure med tednom, čez vikend pozabi. Vse to preko spleta, ista banka. Razumi če moreš.
Veljavnost predp. Vise - 5 let.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: connel ()

jaz mam izkušnjo z banko koper (samo zato, ker je poslovalnica pač čez cesto) in njihovo predplačniško kartico. Strošek je bil 10€ za kartico z veljavlnostjo mislim da 3 leta. Spletne banke pa ne uporabljam, ker ne rabim dnevno spremljat stanja.

skyline ::

EDIT: ste me ze prehitel :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyline ()

radmannsdorf ::

preplačniška od banke koper velja 4 leta, ne 3. stane pa 10€. drugih stroškov ni. lahko pa vklopite tudi brezplačen sms ob plačilu preko interneta in fizičnih dvigih v tujini.
««
28 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817140973 (20937) igi82m
»

NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10331628 (8353) FoxKnox
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333113061 (40108) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312588 (11305) Oktan
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5122085 (19162) Kwizlord

Več podobnih tem