» »

Cena manjše spletne trgovine

Cena manjše spletne trgovine

Matej175 ::

Pozdrav.

Ta trenutek še teoretično bi me zanimalo za koliko je kakšen študent ali kdo drug (v nobenem primeru pa podjetje) pripravljen postaviti enostavnejšo spletno trgovino (manjši obseg)?
Za logotip/banner bi predhodno poskrbel, koncept strani je zasnovan (idejam se lahko tudi prilagodim).

Če se za realizacijo dokončno odločim bi zadevo rabil nekje okoli poletja.

Hvala za odgovor. :)

RockyS ::

1500EUR (v to ni všteta kasnejša administracija).

Housy ::

Cena je čisto odvisna od tega, kdo ti bo stran delal, kako obsežna bo.

Morda bi bilo pametno razmisliti o kakšni trgovini kot je recimo PrestaShop, ki je zastonj in plačaš le nekomu, da ti stran postavi, seveda pa moraš zakupiti še domeno in prostor, kjer bo stran shranjena (pri hostko.si te S paket stane okrog 60EUR letno).

Mislim, da lahko svojo trgovino postaviš za precej nižjo ceno, kot jo je predlagal RockyS, še posebej, če bi rad imel preprosto trgovino.

Sam uporabljam PrestaShop in sem zelo zadovoljen.

Lp, Housy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Housy ()

Tody ::

Odvisno koliko računaš svojo uro :) Če narediš večino sam potem prideš dost pocen. Če hočeš da vse naredijo drugi potem te pride ful :D

Lion29 ::

od 700e naprej...do poletja bi lahko imel tudi cenejso... vec na zs
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Poldi112 ::

Kakšna butasta omejitev je pa to, da v nobenem primeru ne sme biti podjetje?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

DiTi ::

Imam občutek da tukaj gre za bolj pod 100 evrov rešitev kakšnega dijaka ali študenta.

Lion29 ::

lol
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

HardFu ::

Omejitev je financna verjetno, ker student bo zadovoljen z 4EUR/h, podjetnik pa ne. Ker se vecini studentom jebe za kvaliteto in ne nosijo nobene odgovornosti bo kvaliteta sicer temu primerna, ampak glavno da on pride do napol zastonj spletne strgovine. Od katere verjetno ne bo imel nic.
http://codeable.io

IceIceBaby ::

Poceni spletna trgovina se ZELO redko izkaže za prodajno uspešno. Sploh, če jo dela nekdo, ki o spletni prodaji nima pojma, po navodilih lastnika, ki o tem ve še manj. Če nameravaš resno prodajati preko spleta potem si vzemi čas, našparaj nekaj denarja in pojdi v ta biznis resno. Če bi se pa rad malo igral pa raje zapravi tisti denar za pivo, bo več koristi od tega.

Drugače boš pa za spodoben izdelek dal od cca. 1500, 2000EUR naprej. Samo tak izdelek ti bo dejansko prodal kakšno stvar. Dobra spletna trgovina je investicija, ki se ti lahko povrne že v nekaj tednih.

Drugače pa dobiš razne poceni rešitve pri podjetjih, ki se ukvarjajo z low cost spletnimi stranmi. Malo pogooglaj pa boš sigurno našel kakšne trgovine, kjer plačuješ mesečni najem ali pa stane postavitev par 100EUR.

Housy ::

Res je, da lahko za manj denarja postaviš trgovino, vendar ali bo takšna trgovina prinesla uspeh? Zelo malo verjetno, kajti če ne bo poskrbljeno tudi za optimizacijo strani, ti sama trgovina potem popolnoma nič ne koristi, ker te ljudje na spletu ne najdejo. Na uspeh ti vpliva tudi lepa oblika strani, ker če bom jaz prišel na neko stran, ki je grda, jo bom takoj zapustil.

Ali se vse to naučiš sam in privarčuješ, tako kot je povedal Tody ali pa nekoga najameš, da ti vse to naredi, samo potem ne moreš pričakovat, da boš prišel skozi za 200EUR.

Drugače pa uspeh tvoje trgovine je odvisen tudi od tega, kakšne izdelke prodajaš. Če so zanimivi za ljudi, potem si zmagal, rabiš še samo malo reklame.

Lp, Housy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Housy ()

DiTi ::

sem mu že na drugem forumu tudi napisal kjer sprašuje, da če želiš, da bo trgovina prodajala ti ne sme bit problem vložit na začetku malo več denarja in trgovino naredit tako kot je treba. ko odpiraš klasično trgovino tudi ne nabaviš dijakov ter študentov da ti poštrihajo pa elektriko napeljejo kaj ne?

Zeberdee ::

Sam še vedno mislim, da moramo tukaj naročniki veliko veliko veliko bolj gledati naprej, kot gledamo sedaj. Meni je še vedno dokaj nejasno, da še vedno ni možnosti, tako kot je wordpress mu. Nekaj kot Prestashop mu, sam mislim, da bi bila cena za vzpostavitev take trgovine lahko minimalna, okoli 20 EUR, zraven pa seveda porineš še ceno za gostovanje in domeno.

Sam energije za to nisem imel, sprva sem imel sestanke po celi Sloveniji, nato pa je zadeva izvodenela, ker nihče ne upa iti v tveganje, da to nekje res že delajo.

IceIceBaby ::

Saj obstajajo razni one-click-installerji pri določenih ponudnikih gostovanja. Samo install ti ne pomaga dosti. Konkretna spletna trgovina je precej več kot namestitev skripte in vnos izdelkov.

Matej175 ::

Vsakič znova mi je zanimiva pograbitev katere koli teme (s strani specifičnih uporabnikov) za praznenje frustracij nad vsemi drugimi, ki, kakopak o "ničemer nimajo pojma". :)

Poldi 112 - če se že ne spoznam detaljno v php konfiguracijo pa so mi jasni osnovni zakoniki ekonomije - študentu ali nekomu privat v prodajno ceno ni potrebno vključevati ostalih so-elementov, ki pa bistveno vplivajo na (ne)konkurenčnost ponudbe. "Butasta logika" - kajne? ;)

V mislih gotovo da nisem imel "pod 100 ali 200€", kot sta v mojem imenu znala povedati uporabnika, 3000€ pa tudi ne.
Za manjšo trgovino ne bi šlo zaradi nepripravljenosti naložbe, pač pa zaradi specifičnosti prodaje in omejenosti ponudbe.
Če bi se zadeva razširila, bi se nekoliko kasneje.

Spletno stran sem v preteklosti že postavil sam, a bom tokrat delo prepustil drugemu, saj verjamem da nekdo z ustreznim znanjem lahko stvar naredi hitreje in bolje. Prevzel pa bi nadaljno administracijo, saj s to imam izkušnje.
Hvala izjemam za konstruktiven dodatek - bom še pobrskal za preostalimi ponudbami in se odločil. ;)

HardFu ::

Ja no, z stavkom v nobenem primeru pa podjetje si nam nekako dal vedeti Ne, profesionalne resitve pa nocem
http://codeable.io

Spy ::

HardFu je izjavil:

Ja no, z stavkom v nobenem primeru pa podjetje si nam nekako dal vedeti Ne, profesionalne resitve pa nocem

Nebi se strinjal. Poznam hude profesionalce, ki delajo te reči super strokovno za cash na roke. In še kakšen nasvet ali dva dobiš, da te vse skupaj dolgoročno stane bistveno manj! Pri podjetjih pa je zgodba po navadi obratna: četudi ti postavijo zadeve profiji te potem odirajo z gostovanjem in rešitvami, ki jih ne premore vsak strežnik, itd.
Poleg tega espeji niso podjetja, še zlasti ne popoldanski ;)
LP, Spy

Tody ::

Spy s.p, so podjetja, zato ker so lastniki naredil s.p. ker hočejo biti pošteni do države, s.p. tudi popoldanski plačajo davke.

Hudi profesionalci razen če niso idioti računajo 1500 eur za spletno trgovino. Sploh pa če hočeš všečno trgovino rabiš vsaj 3 ljudi da jo naredijo.

DiTi ::

drugič raje na začetku povej budget, boš dobil bolj konkretne ponudbe.

Wox ::

Sicer nisem še nikoli delal spletne trgovine, jih pa uporabljam kar redno za nakupe. Po moje je fora v tem, da je spletna trgovina ves čas delovanja živa zadeva in po vsej verjetnosti pride tudi po tem, ko je spletna trgovina tehnično gotova še do veliko dodatnih zadev, popravkov etc. Vsaj kolikor opazim na spletnih trgovinah kjer kupujem se dogajajo manjše ali večje spremembe ves čas. Se pravi, da tistega, ki naredi to zadevo potem lastnik trgovine ves čas "gnjavi" s tem in onim (SEO, zapleti v administraciji, pitaj boga...). Skratka, če bi že bil prisiljen kdaj delat to zadevo pod 3kEUR no way.
Commodore 64

Spy ::

Tody je izjavil:

Spy s.p, so podjetja, zato ker so lastniki naredil s.p. ker hočejo biti pošteni do države, s.p. tudi popoldanski plačajo davke.

No, popoldanski espe je resnično težko primerjati z de-o-ojem. Strinjava se, da gre v obeh primerih za gospodarski subjekt vendar stroški obratovanja (npr. računovodstvo) in ustanovitve so popolnoma drugačni. Jurja in pol je danes precej denarja in profi skupinca nima kaj iskati več kot 20 ur pri dizajnu in postavitvi spletne strani. Če pa obdeluješ vse skupaj po polžje je potem druga zgodba.

Wox je izjavil:

Skratka, če bi že bil prisiljen kdaj delat to zadevo pod 3kEUR no way.


Kot prvo ni popolnoma jasno, kaj želi naročnik. Kot drugo vse popravke in optimizacijo ja ne boš vključil v ceno postavitve spletne trgovine, a ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spy ()

Tody ::

Spy, seveda za tehnično postavitve trgovine res ne rabiš kaj več kot to (recimor da ne šteješ sestankov sem notri). Ampak to je samo golo ogrodje, kje je vsebina, kje je optimizacija, kje je učenje,...

Mislim če odšteješ vse to potem pa jebat ga investiraj še par ur v to da boš znal tist prestošop naložit na strežnik in pač vpisal pravilne podatke notr.

Wox ::

Sej samo bluzim, ker nimam pojma o tem. Ampak se mi dozdeva, da če v googlu ni zadetkov tvoje spletne trgovine ob vpisu ključnega produkta na prvi strani, je vse skupaj več ali manj brez veze. Tako da SEO vsaj po moje mora biti že vključen v ceno. In pa, ne predstavljam si, da lastnik spletne trgovine pokliče izvajalca, ker ima pač neke probleme in mu ta reče da je zdaj na študijskem potovanju okoli sveta. Se slišimo čez dva meseca. Tako da sem zagovornik tega, da za spletno trgovino mora stati podjetje, pa če tudi stane nekaj krat več. Ker gre za business.
Commodore 64

RockyS ::

Lion29 je izjavil:

od 700e naprej...do poletja bi lahko imel tudi cenejso... vec na zs


Z uporabo katerega CMSja? Razvoj lastnih modulov, vključitev teh modulov? Slabo se ceniš.

Zeberdee ::

V nekaterih primerih preprosto precenjujete moč googla oz. nemoč tistih, ki postavljajo spletne strani za manj kot 1.000 EUR. Čisto preprosto. Kdor se bo šel ogromen posel, ne bo spraševal na slo-techu. Tisti bo vložil 20.000 EUR v izdelavo trgovine (ki bo na koncu v 95% enaka prestashopu) in bo morala konkurirati na trgu, bo pač vložil ogromne denarje.

Če pa nekdo ima neko nišno robo pa lahko postavi zaostali OpenCart, ga pofarba na svojo barvo ter da logotip notri. Tak človek bo tudi vložil v vse skupaj mogoče 1000, 2000 EUR (nabava artiklov, stran, firma...), itak to dela kot popoldansko obrt.

Tisti, ki pa misli vložiti 2000 EUR in konkurirati komurkoli, je debil. A če imaš nišo lahko v Sloveniji dokaj hitro delaš dober promet.

Wox ::

Zeberdee je izjavil:

Tisti, ki pa misli vložiti 2000 EUR in konkurirati komurkoli, je debil.

Vložiti v kaj? No, saj nima veza. Ampak zanimivo, debilne zadeve velikokrat vžgejo. Kaj mi trenutno pade na pamet... Facebook na primer.
Commodore 64

Lion29 ::

RockyS je izjavil:

Lion29 je izjavil:

od 700e naprej...do poletja bi lahko imel tudi cenejso... vec na zs


Z uporabo katerega CMSja? Razvoj lastnih modulov, vključitev teh modulov? Slabo se ceniš.


z uporabo komplet lastne resitve... v sklopu nasega projekta ponujamo zelo ugodne startne pakete... kasneje pa najemnino tehnicno najboljse spletne trgovine (vsaj pri nas) za veliko ceneje
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

HardFu ::

Spy je izjavil:

HardFu je izjavil:

Ja no, z stavkom v nobenem primeru pa podjetje si nam nekako dal vedeti Ne, profesionalne resitve pa nocem

Nebi se strinjal. Poznam hude profesionalce, ki delajo te reči super strokovno za cash na roke. In še kakšen nasvet ali dva dobiš, da te vse skupaj dolgoročno stane bistveno manj! Pri podjetjih pa je zgodba po navadi obratna: četudi ti postavijo zadeve profiji te potem odirajo z gostovanjem in rešitvami, ki jih ne premore vsak strežnik, itd.
Poleg tega espeji niso podjetja, še zlasti ne popoldanski ;)
LP, Spy


Me zanima kateri narocnik bo hudemu profesionalcu placal takole na roke (sploh ker ti hudi profesionalci ponavadi niso tako poceni). Glede na to da rabis preko spletne trgovine prav tako izstavit racune, ceno spletne strani pa ne mores knjizit, ker je bila storitev opravljena na crno.
http://codeable.io

trnvpeti ::

kako lahko nekdo da ceno spletne trgovine brez kakrsnih koli zahtev???

IceIceBaby ::

No, popoldanski espe je resnično težko primerjati z de-o-ojem. Strinjava se, da gre v obeh primerih za gospodarski subjekt vendar stroški obratovanja (npr. računovodstvo) in ustanovitve so popolnoma drugačni.


Niti ni bistvene razlike. Pravno gledano popoldanski s.p. ne obstaja, gre samo za to iz katerega naslova plačuješ zavarovanje. Status je pa 100% enak "navadnemu" s.p. in kar se poslovanja s strankami tiče ni razlike med d.o.o. ali s.p.

Kar se pa tekočih stroškov tiče je pa d.o.o. cenejši. Računovodstvo je popolnoma enako s tem da d.o.o. ne plačuje obveznih prispevkov. Razlika je v tistih 7500EUR ustanovnega kapitala, ki pa niso strošek ampak ostanejo na firmi. Lahko jih tudi dol pobereš po ustanovitvi.

Jurja in pol je danes precej denarja in profi skupinca nima kaj iskati več kot 20 ur pri dizajnu in postavitvi spletne strani. Če pa obdeluješ vse skupaj po polžje je potem druga zgodba.


Pri nas za izdelavo trgovine porabimo minimalno 80 ur za kak bolj enostaven projekt. To je samo postavitev. Pa ne delamo iz nule, uporabljamo opensource platformo in trudimo se, da čim manj sami programiramo. Če se le da se kupijo že izdelani moduli.

Pa nismo ravno začetniki, imamo že vsaj enih 50 trgovin in vsaj še enkrat toliko prodajnih strani za sabo. Pač, če hočeš kvalitetno prodajat je treba kakšno uro ali 2 nameniti tudi samemu načrtovanju. Testiranje tudi vzame kar nekaj časa.

Ampak se mi dozdeva, da če v googlu ni zadetkov tvoje spletne trgovine ob vpisu ključnega produkta na prvi strani, je vse skupaj več ali manj brez veze.


Ni nujno. SEO se v sloveniji sploh pri nišnih trgovinah pogosto izkaže za cenovno neučinkovito metodo. V določenih primerih je precej bolj enostavno in smiselno plačati par 100 ali 1000EUR googlu za sponzorirane povezave. Sploh pri novih trgovinah, ki že na začetku rabijo en boost, da se investicija čim prej povrne.

Wox ::

Aha. Se pravi SEO je razmeroma draga zadeva potemtakem. Po moje seveda odvisno od ključne besede in trenutnega ranga,a se motim? Sex bi bil bolj drag kot npr. klobasa?
Commodore 64

RockyS ::

trnvpeti je izjavil:

kako lahko nekdo da ceno spletne trgovine brez kakrsnih koli zahtev???


spletna trgovina
-admin panel (izdelki,uporabniki,plačila,računi...)
-user panel (podatki,...)
-izdelki (cena,opis,slika, komentarji,rating)
-plačila (moneta,xyz bank in kartic,spletne denarnice...)
-design (d0h)

skratka, vsak si zna predstavljat kaj je spletna trgovina. Če pa stranka želi še dodatne module, pol pa se znesek hitro zviša...

SEO pa se po mojem mnenju splača, nič ti ne pomaga če daš 1000€ googlu zato da si en mesec med top zadetki, bistvo SEO je da tam tudi ostaneš.

IceIceBaby ::

Wox je izjavil:

Aha. Se pravi SEO je razmeroma draga zadeva potemtakem. Po moje seveda odvisno od ključne besede in trenutnega ranga,a se motim? Sex bi bil bolj drag kot npr. klobasa?


Če daš nekomu delat je precej drago ja. Pa dosti dela zahteva in rezultati niso nujno vidni takoj. Včasih lahko traja tudi par mesecev, mogoče celo leto, da prilezeš do določene točke.

SEO pa se po mojem mnenju splača, nič ti ne pomaga če daš 1000€ googlu zato da si en mesec med top zadetki, bistvo SEO je da tam tudi ostaneš.


Težko posploševat. Za določene stvari recimo pri nas niti ni dovolj iskanj, da bi imel SEO kakšen ekonomski smisel. S plačanimi oglasi pa dobiš instant promet na stran in instant prodaje.

Ne rečem, da se SEO v nobenem primeru ne splača. Ampak po mojih izkušnjah se investicija težko povrne. Na svetovnem trgu je drugače, ker je število iskanj tudi na manj očitne besede veliko. Pri nas imaš pa 10, 20 keywordov, ki lahko pripeljejo konkreten promet. Vse ostalo je pa drobiž.

Housy ::

RockyS je izjavil:

SEO pa se po mojem mnenju splača, nič ti ne pomaga če daš 1000€ googlu zato da si en mesec med top zadetki, bistvo SEO je da tam tudi ostaneš.


Se strinjam in menim, da je SEO ena izmed pomembnejših stvari, kateri ljudje posvečajo premalo pozornosti. Sem tudi mnenja, da na SEO ne smemo gledati kot strošek, saj je optimizacija tista, ki nam pomaga pri prepoznavnosti in od nje je odvisna prodaja. Še enkrat poudarjam, nič ti ne koristi, če imaš stran, važno je, da te ljudje najdejo in izvedo za tvoje izdelke, zato je SEO še kako pomemben.

Lp, Housy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Housy ()

IceIceBaby ::

Housy, dokler natančno ne izmeriš kakšen učinek ima SEO je brezveze govoriti ali se splača ali ne. Šele ko imaš točne številke o prodaji preko določenega kanala vidiš, če je investicija upravičena.

Po mojih izkušnjah (par 10 akvtivnih spletnih trgovin, marketinški budget par 100k eur letno in več M prometa letno) se SEO splača v redkih primerih in večinoma gre za preveč nahypan pojav. Veliko lažje, bolj donosno in tudi do strank bolj prijazno je ciljano oglaševanje tipa google adwords.

Housy ::

Škodit ti verjetno ne more a ne? K večjemu ti lahko samo koristi. Ne bom ti solil pameti, ker imaš verjetno veliko več izkušenj na področju marketinga, vendar ostajam pri tem kar sem rekel, torej optimizacija DA. Najbolje pa je, če imaš oboje, torej poleg SEO strani še adwords (npr. reklamiraš najbolj prodajane izdelke), kar pa žal ni poceni, saj si tudi sam povedal, da podjetja v reklamiranje vlagajo ogromne vsote denarja.

Lp, Housy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Housy ()

IceIceBaby ::

Škodi definitivno ne. Ampak problem je cena. Vsaj EUR ki ga vložiš v marketing ti mora narediti plus. Firme, ki delajo SEO pri nas z lahkoto zaračunajo minimalno par 100EUR na mesec, za večje firme tudi čez 1000EUR mesečno ni redko. Ker je treba pozicije vzdrževati z rednim "SEO delom" je to potem kar konstanten strošek, ki pa se pri bolj nišnih trgovinah zelo redko povrne.

Da ne bo kdo narobe razumel. Nimam nič proti SEO. Edino pravilno je, da je vsaka trgovina tudi tehnično narejena tako, da je čim bolj prijazna za iskalnike pa da se pri opisih pazi na keyworde itd. Ampak kot sem napisal, v sloveniji je situacija zaradi majhnega trga malo specifična in SEO ni že po defaultu najboljša opcija.

Ampak ok, dovolj off topica :)

Spy ::

IceIceBaby je izjavil:

Kar se pa tekočih stroškov tiče je pa d.o.o. cenejši. Računovodstvo je popolnoma enako s tem da d.o.o. ne plačuje obveznih prispevkov. Razlika je v tistih 7500EUR ustanovnega kapitala, ki pa niso strošek ampak ostanejo na firmi. Lahko jih tudi dol pobereš po ustanovitvi.

Pri nas za izdelavo trgovine porabimo minimalno 80 ur za kak bolj enostaven projekt. To je samo postavitev. Pa ne delamo iz nule, uporabljamo opensource platformo in trudimo se, da čim manj sami programiramo. Če se le da se kupijo že izdelani moduli.


kst, poslovanje sp in doo poznam zelo dobro. V mojem okolišu je pač vodenje papirjev za doo približno od 3 x do 10 x dražje. In alternativne ponudbe ni. Kot drugo ustanovitev sp te ne stane praktično nič, za doo pa ni tako. In ko govorimo o ljudeh, ki imajo nizke plače ali še študirajo in nimajo vez (npr. financiranje start-up projektov) ali zaledja (npr. kolegi, starši) dejansko ne moremo primerjati 7 jurjev in pol z dvemi podpisi na UE. Get it? Ali si prišel tako daleč v življenju, da se ne spomniš več kakšni so bili začetki?

Lahko se motim, toda mislim, da spletna trgovina, ki jo je iskal avtor teme ne zahteva tako velikega naprezanja.

Spy ::

HardFu je izjavil:

Me zanima kateri narocnik bo hudemu profesionalcu placal takole na roke (sploh ker ti hudi profesionalci ponavadi niso tako poceni).


Tisti naročniki, ki imajo veliko opravka z gotovino, če se razumemo ;) Ne bom nadaljeval, da ne bo kdo fouž. V absurdistanu je dovoljeno ukrasti narodu 2 milijardi eur pri gradnji AC križa, postaviti spletno stran za znanca v prostem času pa...

Ti pa dam prav glede cene profijev. Navidezno so zelo dragi, na koncu pa naročnik privarčuje prav na vsakem nadaljnjem koraku...

IceIceBaby ::

Spy, stroški računovodstva načeloma nebi smeli biti nič višji. Za firmo z 1 redno zaposlenim in storitveno dejavnostjo (ni veliko računov) cca 100EUR. Na s.p. sem imel pri istem rač. servisu na začetku popolnoma enako tarifo, potem pa celo višjo, ko sem imel veliko računov (maloprodaja).

Kar se pa ustanovitve tiče pa d.o.o. ne stane nič. Podjetje ustanoviš praktično enako kot s.p., z dvema podpisoma. Tistih 7500EUR pa ne moreš obravnavati kot strošek. Ta denar potem porabiš za poslovanje. Pri s.p. ni nič drugače, samo, da plačaš iz svojega žepa za tiste začetne investicije. Poleg tega lahko ustanovni kapital daš v celoti ali delno v stvareh. Če nimaš 7500EUR keša daš notri avto, računalnik...

username ::

Spy je izjavil:

V mojem okolišu je pač vodenje papirjev za doo približno od 3 x do 10 x dražje. In alternativne ponudbe ni.
Uf, to pa kar težko verjamem.

Ni nekega razloga zakaj bi bili stroški računovodstva višji zgolj zaradi druge pravne oblike firme - če imamo podobno količino prometa ter stopnjo zakompliciranosti poslovanja (recimo razlika je če si ali nisi DDV zavezanec; ali če imaš dosti poslovanja s tujino, zlasti izven EU...)

Pa tudi ne vem, kaj je fora da 'v tvojem okolišu' ne najdeš konkurence...
Kajti računovodske storitve ti lahko opravlja tudi servis izven tvojega kraja - podatke itak sporočaš po e-mailu, glede na količino lahko tudi po faksu, telefonu itd...
Pa rač. servis itak potem lahko sam zate pošilja zahtevane podatke na DURS, AJPES itd (REK obrazci itd.), vse preko svojih internet povezav...

Skratka ni potrebe da se tvoj računovodski servis nahaja v tvojem kraju.
Če je kaj drugega poredi, pa ne vem.
Lahko ti priporočim dober računovodski servis v moji familiji (če te zanima, piši na ZS)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Vice ::

Kar se pa ustanovitve tiče pa d.o.o. ne stane nič. Podjetje ustanoviš praktično enako kot s.p., z dvema podpisoma. Tistih 7500EUR pa ne moreš obravnavati kot strošek. Ta denar potem porabiš za poslovanje. Pri s.p. ni nič drugače, samo, da plačaš iz svojega žepa za tiste začetne investicije. Poleg tega lahko ustanovni kapital daš v celoti ali delno v stvareh. Če nimaš 7500EUR keša daš notri avto, računalnik...

Kolikor vem tistih 7500 ni potrebno vložiti ravno EUR in tudi drugače gledano pri s.p. daš na voljo VES svoj "kapital" pri d.o.o. pa samo 7500.

Spy ::

username je izjavil:

Uf, to pa kar težko verjamem.
Ni nekega razloga zakaj bi bili stroški računovodstva višji zgolj zaradi druge pravne oblike firme - če imamo podobno količino prometa ter stopnjo zakompliciranosti poslovanja (recimo razlika je če si ali nisi DDV zavezanec; ali če imaš dosti poslovanja s tujino, zlasti izven EU...)

Se strinjam. Na primorskem je pač tako, da te servisi brez vez in poznanstev redno nategnejo s forami "za firmo je drugače". Zadeve se da sicer rešiti na več načinov, potrebna je iznajdljivost. Ampak načeloma, če potrkaš na vrata in obrazložiš situacijo pride do tega, kar sem opisal. S.p. plačujejo okoli 36,00 EUR na mesec (okoli 20 papirjev za knjižiti), firme pa minimalno 100,00 (kar je še vedno praktično zastonj), vendar bolj pogosto se cena prične pri 150,00.
Želel sem povedati, da firme imajo po navadi višje stroške obratovanja. Če v resnici nebi bilo dejansko tako kot pravim jaz, potem ni nobenega razloga, da bi se katerikoli slovenski državljan odločil odpreti s.p. in sicer najmanj z razloga odgovornosti (d.o.o. omejena na osnovni kapital, s.p. neomejena).
LP, Spy.

Vice je izjavil:

Kolikor vem tistih 7500 ni potrebno vložiti ravno EUR in tudi drugače gledano pri s.p. daš na voljo VES svoj "kapital" pri d.o.o. pa samo 7500.

Oba sta povedala isto in vse drži. Je pa res, da marsikdo ne najde 7.500 osnovnega kapitala, če noče vložiti svojega stanovanja ali kaj podobnega...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spy ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ustanovitev podjetja v Romuniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8114677 (12281) PrihajaNodi
»

Spletna trgovina... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
567459 (6366) fantasycamp
»

Išče se nova ekipa za skupno podjetje Tvojnet (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
548469 (5657) Tydek
»

s.p. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013337 (8825) Vikking
»

dno ali doo

Oddelek: Loža
356398 (5617) djordjevic

Več podobnih tem