Forum » Strojna oprema » trdi disk pri netbooku
trdi disk pri netbooku
MINIjcw ::
Najprej en lep pozdrav!
Imam eno vprašanje glede trdih diskov pri mini prenosnikih, oz. netbookih.
Namreč gre za takšno zadevo:
http://trgovina.siol.net/oddelki/racuna...
Kapaciteta trdega diska tega računalnika je 160GB, jaz pa bi rad nekoliko večji disk.
Sedaj pa me zanima, ali je možna zamenjava le-tega z večjim, namreč obstaja tudi varijanta takega računalnika z 250GB, vendar pa je tudi procesor drugačen. Ali so pri netbookih komponente še manjše kot pri klasičnih laptopih, pač glede na to da so precej manjši, ali so vse enake. Na kaj moram biti še pozoren pri morebitni zamenjavi diska.
Prosim poznavalce, da se malo razpišejo, že vnaprej najlepša hvala!
Imam eno vprašanje glede trdih diskov pri mini prenosnikih, oz. netbookih.
Namreč gre za takšno zadevo:
http://trgovina.siol.net/oddelki/racuna...
Kapaciteta trdega diska tega računalnika je 160GB, jaz pa bi rad nekoliko večji disk.
Sedaj pa me zanima, ali je možna zamenjava le-tega z večjim, namreč obstaja tudi varijanta takega računalnika z 250GB, vendar pa je tudi procesor drugačen. Ali so pri netbookih komponente še manjše kot pri klasičnih laptopih, pač glede na to da so precej manjši, ali so vse enake. Na kaj moram biti še pozoren pri morebitni zamenjavi diska.
Prosim poznavalce, da se malo razpišejo, že vnaprej najlepša hvala!
jest10 ::
Glej raje v direktno pri ENAA
In ja, lahko menjaš disk. Ali pa preprosto kupiš netbook, ki ima že vgrajen večji disk.
In ja, lahko menjaš disk. Ali pa preprosto kupiš netbook, ki ima že vgrajen večji disk.
nUUb ::
Pri mojem Asus EEEju so zgoraj pod tipkovnico štirje zatiči. Te pritisneš hkrati in gre tipkovnica ven, par vijakov in imaš drobnarijo vpogled.
Drugače pa skrajno ne priporočam Acer-ja. Karkoli razen Acer-ja.
Pazi tudi na diske, saj je razlika v avtonomiji prenosnika, ki ima 250Gb ali 500Gb, pri prvem je ena plošča pri drugem pa dve, zato tudi večja poraba. Enako je z RAM-i, če jih dodaš oz zamenjaš za "boljše".
Drugače pa skrajno ne priporočam Acer-ja. Karkoli razen Acer-ja.
Pazi tudi na diske, saj je razlika v avtonomiji prenosnika, ki ima 250Gb ali 500Gb, pri prvem je ena plošča pri drugem pa dve, zato tudi večja poraba. Enako je z RAM-i, če jih dodaš oz zamenjaš za "boljše".
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Kaj kupiti | 278245 (98803) | MrStein |
» | Kateri windows naložiti na netbook? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11711 (10668) | toblak |
» | Iščem prenosnik za urejanje slikOddelek: Kaj kupiti | 3438 (3053) | opeter |
» | Kateri prenosnik do 599€? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11735 (9859) | trek@s |
» | PRENOSNIK - ACER 5920G vs. SOLONOTE FL90 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6265 (4544) | Zheegec |