Forum » Izdelava spletišč » Web pisava in CSS
Web pisava in CSS
Border ::
Pozdravljeni.
1. Izdelujem stran, na kateri bi zelel da je velikost pisave fiksna. To se, da narediti z CSSji. Jaz ne vem, kako se to naredi. Mi lahko kdo to napise...
2. Ogledal sem si tale oglas http://www.sonce.net/c3-d/ , ki je(moram priznati) res odlicen. Ima kdo doma kaksen tak primercek.
1. Izdelujem stran, na kateri bi zelel da je velikost pisave fiksna. To se, da narediti z CSSji. Jaz ne vem, kako se to naredi. Mi lahko kdo to napise...
2. Ogledal sem si tale oglas http://www.sonce.net/c3-d/ , ki je(moram priznati) res odlicen. Ima kdo doma kaksen tak primercek.
- spremenil: darh ()
darh ::
Vse kar je v zvezi s CSSjem imaš dokumentirano na w3c.org
Pisavo lahko določiš posamednim elementom (ali večim skupaj) v HTMLju:
Če pa ne čeliš da bi pravilo veljalo splošno za vse uporabljene elemente nekega tipa, pa takole:
in nato v HTMLju to uporabis kot:
Pisavo lahko določiš posamednim elementom (ali večim skupaj) v HTMLju:
BODY {
font-size: 10px;
}
P, TD {
font-size: 12px;
}
DIV, SPAN {
font-size: 20px;
}
Če pa ne čeliš da bi pravilo veljalo splošno za vse uporabljene elemente nekega tipa, pa takole:
.manjsa-pisava {
font-size: 9px;
}
in nato v HTMLju to uporabis kot:
<p class="manjsa-pisava">
TEXT
</p>
Excuses are useless! Results are priceless!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: darh ()
Zzzzzzz ::
Če bi pa hotel samo del teksta dat v manjšo pisavo, pa narediš takole:
bla bla bla <span class="manjsa-pisava">to je v manjsi pisavi</span> to pa spet v normalni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zzzzzzz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 344549 (3686) | sunniegoldie |
» | [PHP]Zamenjava šumnikov z html kodamiOddelek: Programiranje | 4045 (2323) | mikesr |
» | Html in CSSOddelek: Izdelava spletišč | 2257 (1810) | mte |
» | Evo moj novi profi website - pripombe mogoče??Oddelek: Izdelava spletišč | 1956 (1655) | tec |