» »

Evo moj novi profi website - pripombe mogoče??

Evo moj novi profi website - pripombe mogoče??

puto ::

Vem da ni idealna

ker bi rad dal ono drugo in tretjo podstran v text area pa pol ko to nardim ne vidim slikic, pa še text lahko vsak obiskovalec briše

Drgač pa prosim povejte kaj ni profi

ne bom jezen

pa to me še moti
ker je na 2 in 3 podstrani preveč texta se pojavi scroll na desni in celoten webpage skoći na levo

a se da to kako rešiti

mislil sem rešit z text area

link do websitea
msi k8n neo platinum, athlon 3000 64, geforce gt 6600, sata wd 200, lc6420
  • spremenilo: puto ()

Tody ::

Jah če hočeš ukrotit tekst uporabljaj tabele, in tabele poravnaš z CSS če ne gre drugače.

Ziga Dolhar ::

Jao Tody.

Klik!
https://dolhar.si/

tec ::

Lahko uporabis tudi iframe, ki mu dolocis neko velikost, potem se pa skroler postavis samo do te vrednosti.

veliko je odvecne kode, ki jo naredijo pri macromediji. Predlagam, da meni naredis na roke s cssjem. V ozadje tabele das tisto crno modro podlago, v cssju pa naredis hover color: yellow;
V eni drugi temi danes, smo debatiral o teh menijih in je polno nekih primerov zraven.

style23 ne rabis na vsak paragraph dajat, lahko to hitreje naredis ce das na celo tabelo in brejkas vmes.

ce ze uporabljas css, potem vsaj linke spremeni v neko drugo barvo...edino ce ti je tista zivo modra res tako vsec. Al pa vsaj dej hoverju underline.

Za text uporabis ali tahoma ali verdana font, ki najlepsi zgleda in je tudi lepo berljiv. Kaksne eksoticne napise, pa naredis v gifih.

Ne razumem kaj dela tisti crni desni okvir? Ce je samo kod dekoracija, potem ga vsaj dekoriraj.

drzi se enega css fajla, kamor vse style pises in ga potem samo includas v vsak head.

uglavnem...nic ni profi na tej strani. Koda je vsa avtomatizirana

puto ::

ja kaj lahk v css nastaviš font za ves text

kaj pa za naslove, ki hočeš da imajo večji font
msi k8n neo platinum, athlon 3000 64, geforce gt 6600, sata wd 200, lc6420

McAjvar ::

@puto: seveda lahko. evo preprost primer enega css fajla:
body, div, td, font, li, p, span
{
	font-family: arial, verdana, sans-serif;
	font-size: 12px;
	color: #000000;
}

.TitleNormal
{
	font-family: arial, verdana, sans-serif;
	font-size: 12px;
	font-weight: bold;
	color: #000000;
}

.TitleBig
{
	font-family: arial, verdana, sans-serif;
	font-size: 16px;
	font-weight: bold;
	color: #000000;
}


pol pa v html dokumentu uporabis TitleNormal in TitleBig kot class (class="TitleBig") in je.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

puto ::

jest sem slep za kodo

sej to ja tako kot se učiti nov jezik

sej se da v css v dreamweawerju nardit
msi k8n neo platinum, athlon 3000 64, geforce gt 6600, sata wd 200, lc6420

Tody ::

puto... ja se da narediti tam desno imaš neke menije pa se da tud css klikat, sam rabiš mal logike pa vseeno znanje kaj kak element naredi... bodi opozorjen da je to generirana koda in prej jeba kot pa pomoč...

Ziga Dolhar ::

To kodo še vedno lahko ročno prilepiš v obstoječ CSS dokument in ga bo Dreamweaver znal lepo prebrat.
https://dolhar.si/

puto ::

j asam drgač pa ni neki velikih pripomb

sej stranka ne bo šla v kodo gledat če sem css uporabu

sej se imam namen css mal učit

sam a ni to tam ko pod properties določiš heading fonte, pa osnovne fonte

sasm zdej sem že zajebal in dodaval style ročno

a se da to zbrisat kako al morašđ vse ročno

in kako se najlažje naučiti kodo
msi k8n neo platinum, athlon 3000 64, geforce gt 6600, sata wd 200, lc6420

Phoebus ::

Ja res je da stranka ne bo šla gledat kako si naredu- bo pa prebrala prvi stavek na strani (vključno s piko in A):

"A ste se kdaj preselili v novo stanovanje in ste se počutili zelo slabo."

In jim bo to dovolj povedalo :\ :\ :\

puto ::

8-O 8-O :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

thx
msi k8n neo platinum, athlon 3000 64, geforce gt 6600, sata wd 200, lc6420

tec ::

puto:
sej stranka ne bo šla v kodo gledat če sem css uporabu

Sej to sploh nima veze....css je zelo kewl in hitr nacin, da ustvaris raznorazne detajle. Se posebej, ce imas veliko podstrani in je treba potem eno tabelo mal spremenit. Vsekakor a must v teh casih.


sej se imam namen css mal učit
http://www.w3.org/Style/CSS/
http://www.w3schools.com/css/default.asp


sam a ni to tam ko pod properties določiš heading fonte, pa osnovne fonte

Objekte das v style, ce napises class="imestajla" oz. style="color:black;". Slednja se uporablja samo zato, da posameznem objektu napises style direktno v htmlju.
Style pa definiras takole
<style> .imestajla  {font-family:verdana;font-size:10px;color:#000000;} </style>

potem ga pa samo linkas na objekt z class="imestajla"
v dwju prides do spodnjega okna s kombinacijo shift + f11


in kako se najlažje naučiti kodo

step by step...zacnes pri <head> in ko prides do <? si ze pripravljen za resno delo :-D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tabela/razpredelnica v html kodi

Oddelek: Programiranje
6803 (713) Yacked2
»

CSS za specifično tabelo

Oddelek: Izdelava spletišč
10965 (842) Fukomuko
»

Lampp problem

Oddelek: Izdelava spletišč
71621 (1524) Slovenia13
»

Kako določiti barvo linkov v style.css!

Oddelek: Izdelava spletišč
51371 (1295) ferjan
»

table CSS problem ...

Oddelek: Izdelava spletišč
242583 (2409) darh

Več podobnih tem