» »

The Walking Dead

The Walking Dead

««
50 / 86
»»

Aston_11 ::

Edini del, ki sem ga s težavo pogledal, bil pa je nenormalno dober. Istočasno sem gledal Haniballa (peka in okušanje možganov), pa mi je simultano obračalo. Oboje dobrooo. Kar obeta nadaljevanje, ko bodo prišli nazaj k sebi.

Outcast ::

Da z Darylom kontrolira Ricka pomoje ne; ne ve še, da sta one2 u bistvu best frienda...tud jst se nagibam k temu, da ga hoče prevzgojit, vidi v njem uporaben material.

Ma Carol mi gre že pošteno nekam, včasih res bad-ass 'babica', ki jih rešuje, ful močna, prebrisana, pol se pa kr zlomi pa hoče umreti. Upam da majo dober razlog da jo še kr gledajo/mo živo...

oo7 ::

Aston_11 je izjavil:

Edini del, ki sem ga s težavo pogledal, bil pa je nenormalno dober. Istočasno sem gledal Haniballa (peka in okušanje možganov), pa mi je simultano obračalo.

Odkar gledam Tv serijo Ash vs Evil Dead me več ne preseneti nobena stvar kar se tiče teh stvari :)) tam so šli čist na drug level kar se tiče mesarjenja.

D3m0r4l1z3d ::

Carol je dober spin off, z vitezi in Morganom bo igrala veliko vlogo pri Rickovi skupini in boju zoper Negana. Postavili so si temelje za zaplete in razplete dobro kaže zaenkrat.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Jerry000 ::

Malo sem izven...kdaj pride nadaljevanje?

Jerry000 je izjavil:

Malo sem izven...kdaj pride nadaljevanje?

Če misliš naslednjo epizodo; vsak ponedeljek zjutraj.

Torej od tistega ko je Negan enega razbil (ne vem al je to nova epizoda al že nova sezona), se že nadaljuje?

Včeraj se je začela 7 sezona.

Super, hvala :)

Heisenberg ::

sheeshkar je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

crniangeo je izjavil:

Po drugi strani se mi zdi zanimivo to, da bo/je Negan najverjetneje ubil samo enega. Če bi se postavil v kožo Negana in ti nekdo pobije precej vojske, potem ne bi ostalo samo na enem, ker se bi zavedal, da imam podobne psihopate pred sabo.

Glede na to, da so ta prihod Negana tako napihovali, da so igralci govorili o najbolj čustvenem snemanju in ker sem mislil, da bodo scenaristi želeli res šokirati gledalce, sem tudi sam pričakoval, da ne bo premlatil samo enega, ampak vsaj 2 ali 3 (in vsaj enega res pomembnega člana, ter da bomo vse to seveda videli). To bi bilo res šokantno in če bi vrhunsko posneli, potencialno na ravni The Red Wedding iz Game of Thrones. Sedaj pa so vso to napihovanje in ustvarjanje napetosti do zadnje scene povsem zapravili. Predstavljajte si, da bi dogodke v Red Wedding prekinili tik pred masakrom in jih pokazali šele naslednjo sezono (ali pa samo trupla po končanem masakru). To niti približno ne bi bilo tako šokantno kot tista epizoda.

Bom tokrat odgovoril kar samemu sebi izpred nekaj mesecev in se s tem navezal na komentar današnje epizode.

Ok, pozitivno je, da so malce presenetili in ubili dva lika ter da je bil eden izmed njih med prvimi liki serije. Ampak, kljub temu (oziroma še toliko bolj po tem kar smo videli sedaj) so vsaj po mojem mnenju zamudili fantastično priložnost za enega najbolj šokantnih final sezone v zgodovini televizije (ki bi bil lahko ob boku The Red Wedding iz Game of Thrones - tudi če to tehnično ni finale, vendar Game of Thrones ima ponavadi vrhunce v predzadnjem delu, poleg tega pa se tukaj navezujem samo na odlično stopnjevanje napetosti na koncu tistega dela ter šokanten konec, ki ostane s teboj še nekaj časa). Finale je odlično stopnjevalo napetost, liki in še posebej Rick so iz minute v minuto bili bolj izgubljeni ter prestrašeni, Neganov prihod ter govor je bil tudi zelo dober, potem pa so s tem, ko niso pokazali razbijanja glave, vso to napetost povsem uničili. Predstavljajte si, da bi namesto tega videli še polno sceno z razbijanjem Abrahama, kar bi bilo pred nekaj meseci veliko bolj šokantno in ravno, ko bi mislili, da je konec, bi sledilo presenečenje in Negan bi tako kot danes, na še bolj brutalen način razbil Glena ter takoj zatem konec sezone.

Namesto tega pa so ponovno vlekli skrivnost o tem, kdo je umrl in po pol leta čakanja, kar pomeni, da nismo bili več pod vtisom zadnje epizode (ter še posebej stopnjevanja napetosti, ki so ga takrat ustvarili - meni osebno ponovitev scene iz Rickove perspektive niti malo ni dvignila napetost, prej obratno), smo dobili smrt likov, ki jih pred razbijanjem nismo slišali spregovoriti niti besede (da ne govorimo o šestmesečni odsotnosti serije, po kateri nam je za te like še toliko bolj vseeno - določena navezanost na like je pri teh serijah zelo pomembna in med sezono so nam ti liki veliko bližje kot na začetku nove). Poleg tega bi prvi del nove sezone še vedno lahko bil zelo zanimiv (na nek način še bolj, ker bi že bili priče krutosti Negana v prejšnji epizodi in jo skozi poletje ponotranjili), Ricka bi še vedno lahko na enak način odvlekel kot cucka ter ga psihično uničil s tem, da mora odsekati roku sinu (in ker bi o Neganovi krutosti govorili že zadnje pol leta, bi to bilo še toliko bolj napeto, tako pa je vsaj meni zaradi vseh brutalnosti, ki so zaradi polletnega čakanja malo izgubile pomen, bilo že popolnoma vseeno, če Carl ali Rick izgubita roko).

Sama epizoda je bila sicer dobra, smrti so bile brutalne, lomljenje Ricka prav tako. Ampak, vsaj meni osebno, Negan ravno zaradi prej omenjenih izgubljenih priložnosti, ni tako strašen, kot bi lahko bil. V finalu prejšnje sezone ga dejansko nismo videli kot manijaka, ker nam tega dela v bistvu niso pokazali, danes pa so zaradi tega morali njegovi krutosti posvetiti celotno epizodo in če sem čisto iskren, mi je nekje po dveh tretjinah epizode šel že kar malo na živce s svojimi govori (takšne stvari so veliko boljše v manjših količinah) ter še posebej zaradi tega, ker so po več mesečnem čakanju morali vso njegovo krutost stisniti v en del (prav tako veliko boljše, če se takšne zadeve prikaže malo sedaj in nekaj kasneje). Če bi to porazdelili v zadnji del prejšnje sezone z razbijanjem glav in v prvi del nove sezone s psihološkim lomljenjem Ricka, kjer bi Negan epizodo zapustil nekje na sredini, bi s tem ustvarili res legendaren lik.

Ne vem zakaj, ampak tudi Jeffrey Dean Morgan, ki igra Negana, se mi ne zdi tako strašljiv. Igra sicer zelo dobro in nad njim glede tega nimam pripomb, vendar že po ogledu finala pred nekaj meseci sem dobil občutek, da bi Kevin Durand lahko bil še boljši. Kdor je gledal Lost, se bo morda spomnil, da je tam igral lik, ki je podobno kot Negan, imel tak creepy nasmešek medtem, ko je grozil ljudem in ki je prav tako relativno kruto usmrtil enega izmed priljubljenih likov. Poleg tega deluje tudi fizično večji ter močnejši od Dean Morgana, s čimer bi lahko bil še bolj strašljiv. Ampak ok, to je samo opazka in ne kritika, tudi JDM je čisto kul.

Tale spis od sheeshkarja je točno opisal moje čutenje glede prvega dela.
Preveč je bilo časa vmes med sezonama, tako da občutenje ob izgubi Glena in Abrahama ni tako močno. Sigurno bi me bolj šokiralo če bi to pokazali že v zadnjem delu.
V vmesnem času se OGROMNO tistih malih stvari pozabi o določeni osebi in sam sem bil precej apatičen ko je udaril po Glenu. Glede Abrahama sem pa imel še manjše občutenje žalosti, ker pač ni tako dolgo še v "družini".

Moram pa priznati da je Rick odigral enkratno prvi del! Prav za oskarja! Čutil sem njegovo bolečino, zmedo, obup, desperation itd...

Dober del prve sezone. Vemo da je nemogoče pričakovati da bodo nadaljevali v tem tempu in bodo verjetno vmesni deli te sezone bolj kot ne filerji za finiš.

Abraham in Glen se poslovita od gledalcev

The Walking Dead "A Farewell to Fans From the Fallen" Part 2 Featurette [HD]

The Walking Dead "A Farewell to Fans From the Fallen" Part 1 Featurette [HD]

Jerry000 je izjavil:

Super, hvala :)

OMG, koliko časa je že imdb.com na sceni pa google?

scipascapa ::

je kak razlog, da so se kitajca losali?

flyby ::

slika iz s01

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: flyby ()

fireX88 ::

kdo je tip čist na levo poleg ricka?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

imagodei ::

flyby je izjavil:

slika iz s01

Tale slika ni točna. Glenn je v farbah, čeprav ga ni več.
- Hoc est qui sumus -

sheeshkar ::

Mehmed je izjavil:

Predstavljajte si, da bi namesto tega videli še polno sceno z razbijanjem Abrahama, kar bi bilo pred nekaj meseci veliko bolj šokantno in ravno, ko bi mislili, da je konec, bi sledilo presenečenje in Negan bi tako kot danes, na še bolj brutalen način razbil Glena ter takoj zatem konec sezone.

Men se zdi ta scena dost vazna, da si zasluzi biti ena celota. Ali dvodelno finale ali pa intro, samo ne pa presekana tko. Potem bi imel brutalno finale pa svoh uvod, predvsem bi pa ko jih Negan razpusti tezko zapolnili pol ure. Nimas na kej pametnega preklopit, oni se nimajo kej pametnega za pogovarjat, samo vozili bi se v tisini.

Pa saj smo jo imeli presekano tudi v zdajšnjem primeru. Presekali pa so jo ravno v najbolj napetem trenutku, ki smo ga nato morali čakati pol leta, vmes pa na to napetost povsem pozabili in hkrati s tem tudi našo navezanost na like, ki je med samo sezono gotovo višja kot med sezonami. S tem same smrti likov niso bile tako šokantne kot bi lahko bile, če bi te scene videli pred pol leta.

Prvi del nove sezone pa bi namesto fizičnega nasilja, ki bi mu bili priča v finalu, lahko še bolje prikazal psihološko nasilje (lomljenje Ricka), kar bi hkrati ustvarilo odličen kontrast ter ustrezno povezavo med obema deloma. Za preostanek dela bi brez problema lahko preklopili tudi na dogajanje ostalih likov, kot sta Carol in Morgan, ali pa, če bi pokazali prihod naše skupine v Alexandrio, kjer bi se skupaj soočili z novo realnostjo. Pisci imajo materiala več kot dovolj. Tudi za lik Negana bi bilo bolje, če bi ga uporabljali samo tu in tam, ker takšni liki (primer Hannibal Lecterja, ki je v Jagenjčkih bil samo v nekaj scenah) so veliko bolj strašljivi, če jih vidiš v manjših količinah.

fireX88 je izjavil:

kdo je tip čist na levo poleg ricka?

Misliš tega?

To je Jim, ki je bil ugriznjen v tretji ali četrti epizodi v prvi sezoni. Potem, ko so zapuščali kamp je bil v avtodomu že ves bolan tako, da so se na avtocesti ustavili kjer so ga nesli, do enega drevesa mu pustili pištolo se poslovili od njega in potem so odšli.

Mehmed ::

Zadnja dela sta en dolg dan, ki se stopnjuje. Kjerkoli ga prerezes bo jeba.
Folk seveda zivcira, ker so morali pol leta cakat na razplet. Ampak folk tudi pozablja kaksni izjemni skrtuhi so pri tem studiu. Naredili so najbolso mozno stvar zase, stopnjevali in razvlekli so zadnji del do skrajne tocke, ki jim se pusca proste roke. In si vzeli cas v miru pretehtat kako naprej.
In liki so vsi skoncentrirani na kupu, nimas kam preklapljat. Darryl je v kombiju, Morgan tovori Carol, nepomemben folk v Aleksandriji zre kosilo. Najpomembnejse scene v seriji se ne prekinja s takimi brezveznostmi, bod resen.
Ce umreta v prejsni sezoni je visek tega dela lomljenje Ricka, ki je ze zgubilo precej ker mu nista ravnokar umrla kolega, ampak pol leta nazaj. Potem imas pa se deset minut za zapolnit. Rick lahko se malo polezava na strehi pa na konc imajo lahko pogreb z golimi rokami.
Odrect se tko dobremu cliffhangerju pa zjebat zacetek sezone bi bilo smotrno samo, ce bi bili v igri za kako nagrado.

bambam20 ::

scipascapa je izjavil:

je kak razlog, da so se kitajca losali?

Zgodba v stripu.

Korejca

Naslednja epizoda naj bi se tako dogajala v Kingdomu, se pravi Carol and Morgan show...ustvarjalci serije so na The Talking Dead govorili, da naj bi bil celo delno smešen del, bomo videli.
Zanimivo bo tudi videti, če je Glennov potomec preživel vse te traume...

Nesta ::

imagodei je izjavil:

flyby je izjavil:

slika iz s01

Tale slika ni točna. Glenn je v farbah, čeprav ga ni več.

Carol pa njenga moža ni na tej fotki ki sta iz 1 sezone...?

Glenn meets Lucille UNCENSORED/IN COLOR!

Lego The Walking Dead Death of Glenn and Abraham

.

Jst ::

Brezvezni posnetki.

Tisti, ki smo gledali serijo, vemo, kaj se je zgodilo. Tisti, ki pa niso in gledajo ta dva videa... pa ne vem zakaj sploh gledajo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

xxxul ::

Men je bil video z stripom zanimiv, že neki cajta kar s strip bral, nism vedu da so dal text iz stripa skor direkt v script. Vsakomur svoje, pa nihče te ne sili da jih gledaš.

SPOILER

Kr zanimiv del, spoznamo Ezekiela pa Shivo...tedensko plačilo za Negana&Co majo pa tud dobro naštudirano.:D
'Tainted meat' all over again!:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Outcast ()

Kaj dosežejo, če prašiče z gnilobo nafutrajo?

Carol bo očitno Queen ratala, le kako bodo Negana premagali.

Zanimivo bo še, kaj bo tiger naredil in komu.

Samo ni mi jasno ali je Carol ška v to hišo živeti ali naj bi ji to bila samo umestna postaja?

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Kaj dosežejo, če prašiče z gnilobo nafutrajo?

Carol bo očitno Queen ratala, le kako bodo Negana premagali.

Zanimivo bo še, kaj bo tiger naredil in komu.

Nekako morajo nahraniti prašiče, da so veliki in težki :) Dobro meso imajo zase to pokvajeno robo pa dajejo Neganu.

Ja nekaj se plete med kraljem in piškotarico :)

goranzaric ::

Bo Carol svojo pečko zalaufala :)

Naslednja epizoda bo daljša :)

'The Walking Dead' Extends Negan's Alexandria Visit to 85 Minutes

http://screencrush.com/walking-dead-ser...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

:D

Dober del; Darylu se nič dobrega ne piše....

Ok, razumem, v tako težkih okoliščinah poklekneš, že zaradi pridobitve časa za narediti načrt za pobeg. Zaplet je pač tak kot je, show must go on, samo ne morem brez tega, da se vmes ne sprašujem, kaj bi bilo, če bi D in Daryl zagrabila Negana v sobi in ga potolkla s kolom, verjetno bi vsi, ki se kot psi podrejajo Neganu in se tako tudi kličejo, popolnoma zgubili potrebo po tem, ker prasca ne bi bilo več. Tukaj je problem Negana, na tak način bo tudi propadel, kot se je povzpel.

To itak; nakazal je že tisti pobegli tip ko ga je šel Dwight iskat...več, skoz več jih je ki tako mislijo; se pa bojijo Negana in njegovih najtesnejših sodelavcev, mogoče je en kiks, ko samo izpostavljajo/prikazujejo Dwighta.

Itak da bo imperij padel...

Če je gospodu Džingiskan-u spodletelo... ni hudiča da ne bo tudi Neganu:))

SPOILER (iz stripa):

Dobil sem občutek (tudi prikazano je tako), da je nekdo porinil tistega walkerja dol z mostu na Dwighta.
V stripu to stori Jesus namreč...torej je možno da je sledil Dwightu.

Zgodovina sprememb…

Besna Glista ::

Brez vezen del kar se mene tiče. Sem pa lepo zaspal zraven, kar pa tudi nekaj šteje no! >:D

Ne vem kaj si pričakoval, zdj se bo (verjetno) vse bolj počasi odvijalo naprej (lomljenje Daryla, življenje po Neganu, načrt za njegovo uničenje itd itd)....meni osebno dober del, ravno to mi je bilo všeč, ko so prikazali (bolj podrobno kot v stripu) samo hierarhijo, kako sploh operirajo Saviorsi, kako nadzirajo svoje ujetnike, ki gojijo zelenjavo, vzrejajo piščance...

Zgodovina sprememb…

Nesta ::

We're on easy street
And it feels so sweet
'Cause the world is 'bout a treat
When you're on easy street
And we're breaking out the good champagne
We're sitting pretty on the gravy train
And when we sing every sweet refrain repeats
Right here on easy street

bosslipxx ::

song spoiler:

edit: sem videl, da je že en prilepil zgoraj
slo-fishing.si

Zgodovina sprememb…

Imam občutek, da bo Dwight pomagal Darylu zbežati :)

oo7 je izjavil:

Verjetno. Drugače pa a je komu jasno kaj tista dva delata tam med zombiji, ki jih imajo za ograjo in vedno ta novemu vedro čez glavo data.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

oo7 je izjavil:

Verjetno. Drugače pa a je komu jasno kaj tista dva delata tam med zombiji, ki jih imajo za ograjo in vedno ta novemu vedro čez glavo data.

Kaj točno delata nimam pojma ampak tisto je ene vrste sužensjko delo če sem prav razumel.
Negan je rekel, da ima Daryl samo tri možnosti ena je, da postane walker na njegovem dvorišču druga, da je suženj in tretja, da dela za njega.

barocco ::

Hudobija ..nova sezona nor začetek ,tolk enih čustev,strahu pred "neznanim".Negan z unim "porajklom"..
Joj komi čakam ,da mu Rick vrne milo za drago ,pa Daryl tudi,amapk se bom verjetno še načakal.
Vedno počakam ,da prideta vsaj 2 dela vn ,da jih pogledam v šusu..Ta sezona zna bit kruta.

Tudi sam mislim ,da bo nekako Dwight pomagu Daryilu,da pobegne ali kako drugače ,da se vklopi v "Negan sistem"..in nato maščevanje..
Začelo se je hudo.
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

Jst ::

Točno to sem pričakoval.

Prvi del da bodo pokazali aftermath srečanja z Neganom. Check.

Drugi del: Carol. Check.

Tretji del: Neganov kamp. Check.

Četrti del: Spet nazaj k "naši" druščini.

In to še preden se je sezona začela. Škoda, da nisem kam zapisal.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Meni pa ni toliko všeč, da niso nadaljevali s tako intenzivnostjo, je pa to spološno za serije. Drugače pa Negan je proti resničnim osebam, ki so cele vasi ali mesta porušili in pobili, samo mal večjih psihič, ravno danes po radiu slišal zgodovinsko: Cortez je cca. 150000 Aztekov iz njihovega mesta fental, seveda ne lastno ročno, ampak nad šibkejšim ljudstvom se je znesel kot 500 Neganov. Slana primerjava, vem, pa vendar takrat so vojaki dobesedno postrelili, zaklali toliko ljudi, groza. Da ne omenjam Hirošime, ki jih je še dosti več, ampak je način popolnoma drugačen, v Cortezovoh cajtih so jih večino s hladnim orožjem man to man/woman/children, groza.

Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

Ta Negan je pa tak sadist, da bi ga najraje človek počil.

otago ::

Se se komu v S07e03 17:41 zombie zdi kot donald trump?

Tr0n ::

Torej Alexandria + Hilltop + Kingdom = war against Negan right? :)
««
50 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Walking Dead (Daryl & Carol) spinoff (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
616654 (173) oo7
»

Fear the Walking Dead (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

1015344054 (24041) oo7
»

The Walking Dead (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13338755 (6933) oo7
»

The Walking Dead - Spin-Off (2020 - )

498132 (3154) oo7
»

Tv serija : Ash vs Evil Dead (strani: 1 2 )

8619509 (12043) oo7

Več podobnih tem