» »

LCD LG ali Philips

LCD LG ali Philips

daXx ::

Trenutno se odločam za nakup LCD televizorja, nekako se ne morem odločiti med dvema modeloma LG 32LD550 in PHILIPS 32PFL5405H/12.

Ima kdo kakšne izkušnje z omenjenima modeloma, slabosti, prednosti, kaj osebno bolj priporočate in zakaj? Vsaka informacija je dobrodošla.

Hvala!

Srakopir ::

Jaz imam Philipsa 5405, sicer 37 inč. TV je povsem OK, USB bere tudi mkv, edino podnapisov ne bere. Za to potrebuješ hišni kino oz. dvd/br predvajalnik. Ja, TV tudi nima DLNA povezave. Skratka: za normalnega gledalca, dober TV.

The Player ::

za moj okus ima philips zelo čudno sliko in čudne barve, tko, da bi definitivno vzel LG-ja; tudi zato, ker je bolj domač pri zabavni elektroniki.
seveda to je moje mnenje, tko, da lih ne šteje v korist kupca.
drgač je pa konkurenca ogromna, še posebej ob noriji digitalizacije, tko, da nebi blo švoh pogledat, kaj ponuja konkurenca (mogoče najdeš, še boljšo ponudbo ;))

daXx ::

Srakopir glede predvajanja video vsebin ni problema, saj bom jih predvajal preko prenosnika (hdmi). Bolj me zanima kako so zadovolen s sliko?

Sem pa imel možnost v živo v trgovini primerjati sliko obeh lcd-jev in se mi je zdelo da so pri philipsu barve bolj temne, koža človeka je bila bolj realistična, medtem ko pri LG-ju je bila barva bolj bleda (tudi pri večini ostalih lcd-jev). Mogoče je bila to samo posledica različnih nastavitev.

The Player si s tem mislil kateri Samsungov model? Ali kaj drugega?

The Player ::

daXx je izjavil:


The Player si s tem mislil kateri Samsungov model? Ali kaj drugega?


karkoli, kar ni LG ali philips, pač zase nebi nikol kupu philipsa, ker so mi nagravžni, seveda je to subjektivna ocena.
hočem povedat, da je konkurenca ogromna, tko, da slej ko prej boš dobil konkurenčenjši model edino, če se ti mudi z nakupom. Priporočam, da poleg LG-ja pogledaš kakega Samsunga ali pa kakega Japonca (Sony, Panasonic, Toshiba, Sharp...)
Nemci pa dvomim, da še obstajajo, za svoje čase je bil popularen Grundig, danes so pa baje pod komando Turkov, kakor sem prebral.
Jaz osebno stavim na Korejce/Japonce, odločitev je seveda tvoja, kupi tisto, kar ti je bolj všeč, namreč denar je tvoj :)
Kakor mi je prijatelj rekel, ima baje Sharp najboljše matrice, samo je sedaj vprašanje, ker je to samo govorica
doma imam sony bravio, zadovoljen zelo :) (en star model 2 leti ali več star LCD TV)
Pri Philipsih mi je edina stvar všeč, ker ima ambilight, tko, da mora biti čist hudo, če gledaš v temi :D

daXx ::

Hvala za mnenje.
Nakup načrtujem nekje v sredini decembra, računam tudi na kakšne božične popuste in to.
Glede Samsungovih modelov se mi zdi, da so glede na specifikacije, modeli Samsunga dražji, no za druge proizvajalce se nisem nekaj zanimal.
Imaš mogoče predlagat kakšni konkretni model, ki se nekje cenovno ujema z mojima prej omenjenima modeloma in seveda da so tudi specifikacije enake oz. boljše? :)

TOP ::

Sedaj je tako za tiste modele ki ti sprašuješ so najcenejši in pika.Roko na srce za svoj denar največ ponuja Philips 32 5405 ki jo ma stric doma in je dober TV.Sedaj ne moreš primerjat tole z Sonyjem ali Panasanicom,ker prvič za tak denar ne dobiš takega TV in le mal pogledaš recimo Sonyja z takimi karakteristikami je tud precej dražji okrog 200e tako da ne mešat jabka in hruške The Player.Sam mam doma Sony že 2 leti in sem ful zadovoljen,sam sem se zavedal da bo treba dati mal več.Za ta denar ki ti iščeš TV kar Philips vzemi pri Enaa mislim da je 427e pa 2procenta doli in brez poštnine.Bolj poceni jo ne dobiš.

daXx ::

TOP saj prav to je problem, da cenejše varjante nisem našel, ker za televizor nimam namena dat tam 500-600EUR, ker mi je enostavno škoda denarja.
Sem v izložbi gledal kar nekaj modelov in mislim, če gledaš televizorje z FULL HD, 100HZ, pač podobnimi lastnostmi, ne opaziš bistvene razlike, če jo sploh.
Je pa mogoče potem vprašanje zanesljivosti, okvar, itd.

djordjevic ::

Sori, samo verjemi, da tistih 200 evrov prinese precej razlike. Če ne že v občutno boljši sliki (pri vseh virih), pa zagotovo pri priključkih in funkcijah. Mimogrede, že polčetrto leto mi super služi philips serije 7, edino malo me že moti, da je samo 32" in hdready, sicer pa ga ne bi menjal.
No grave is deep enough to keep us in chains.

TOP ::

Opaziš razliko in to še kako Full HD in 100hz na 32 sploh ne pride do izraza,ker je 32 premajhen ekram,medtem ko že 42 pa se to prav lepo opazi.Kar setiče zanesljivosti maš 2 leti garancije.

daXx ::

djordjevic saj verjamem, da je razlika vsaj če gledaš, da moraš se skoraj polovico denarja dodat.
Ampak kot pravi TOP je res to, da se mi zdi da se pri manjših zaslonih ta razlika tako ne opazi.

Zdaj sem zasledil, da ima Philips malo boljši kontrast, glede drugih dodatkov za izboljšanje slike pa se ne spoznam tako, tak, da se zdaj bolj nagibam proti Philipsu.

djordjevic ::

Tako pač je, jebiga. Televizorja ne kupuješ vsak dan. Ko sem kupoval svojega, sem najprej kakšne 3-4 mesece prebiral forume, teste, ocene, svašta. In mi ni žal. Verjemi, tudi tebi ne bo, če boš kupil nekaj, kar boš vsakič z veseljem vklopil. Niti pod razno pa nočem, da bi izpadlo, da kupi po vsej sili philipsa. Če bi zdajle kupoval, bi verjetno spet izbiral v razredu za 1000 evrov in v tem trenutku ne vem, če ne bi kar kupil LG-jeve plazme 50pk750; drugi favorit pa je 3d samsung 40c750.
No grave is deep enough to keep us in chains.

bauci ::

LG, Philips, Samsung, ... kaj izbrati je stvar osebne odločitve. Za navadnega uporabnika so vsi dovolj dobri. Ali rabiš USB za gledanje filmov, ali rabiš priključek na internet, ... vse to ti podraži nakup.
Sam sem pred pol leta kupil LG model 5000 (se ne spomnim točne oznake modela). Nič posebnega ampak za gledanje TV analognega signala in občasno DVD je OK. Potem sem zamenjal še ostale stare TV in ponovno kupil LG vendar malo novejši model 42LD750 2x in 32LD750. Kaj naj rečem, za moje oči in za denar, ki sem ga odšel (cca 650EUR za 42 in cca 550EUR za 37) se mi zdi v redu nakup. Ima USb (predvaja filme), ima internetno povezavo, omogoča DLNA, ...

daXx ::

djordjevic to maš čisto prav, ampak kot študent si trenutno težko privoščim kaj takšnega.

bauci glede dodatkov je najmanjši problem, razen tistih, ki vplivajo na kvaliteto slike.

Kot sem že omenil, filme in podobne zadeva nameravam gledat preko prenosnika, tudi ta internet pri TV-ju mi ni nekako posrečen, navsezadnje imaš za to računalnik.

djordjevic ::

daXx je izjavil:

djordjevic to maš čisto prav, ampak kot študent si trenutno težko privoščim kaj takšnega.

Škoda, da nisi tega povedal že prej. Sicer pa ja, vsak pač skuša potegniti najboljše iz proračuna, ki si ga lahko privošči. Upam, da boš našel najboljši teve za ceno, ki si jo pripravljen odšteti in da ti bo lepo služil. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

daXx ::

Sem si mislil, da bi moral to že prej omeniti. :)
Drugače pa hvala, bom se poslusil odločiti za najboljšo varjanto. ;)

SkyEye90 ::

Še moj glas, za sony LCD, serije EX500. Ni zadnji model, ima pa čisto in lepo sliko, pa še cena je sprejemljiva. Sam sem primerjav sony vs. LG, sony ima boljše procesiranje 100Hz, in boljšo sliko pod različnimi koti, kontrast, in predvsem v temi se izkaže veliko bolje.

djordjevic ::

Sem ravno razmišljal o tem. Dedek je vzel 40-colskega in je zelo zadovoljen. Sklepam, da je 32" enako dober, pač manjši. Skratka, dober nakup. Edino, kar je, je bolj omejeno predvajanje razne multimedie. Zaprti sony, pa to.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Srakopir ::

Philips je OK. Ima 100hz, omogoča HD. Potrebuješ še kaj drugega?

LG NIMA 100hz, ekran ima odsev (pri ugasnjenem TV).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Srakopir ()

bauci ::

Ko sem kupoval TV mi je prodajalec (je tudi serviser TV) povedal, da je zadeva s Hz pri LCD bolj nateg. Da če gledaš TV signal sploh ne opaziš ali ima TV 50 ali 100 ali 200Hz. Glede na izkušnje priporočam LG LD 550 (USB ne predvaja filomov ampak se ga da heckat preko telefona ali univerzalnega daljinca - ne predvaja DTS). Če pa ne rabiš vseh dodatkov pa lahko vzameš LD450 ali celo LD350 - cenovno ugodno.

SkyEye90 ::

100HZ lcd večkrat osveži sliko, vmes pa generira dodatne sličice in jih vriva med film - posledično film teče bolj gladko. Pri 50Hz LCD-jih se pri dobri sliki in predvsem počasnih enakomernih premikih (naprimer počasen prelet kamere) vidi zatikanje, večji kot je TV, bolj je opazno. Sony to reši dobro s 100Hz, LG 200 Hz tega ne reši tako dobro (nima tako ostre slike). Sam sem mnenja, da se LCD od 40" naprej splača vzeti 100Hz.

TOP ::

SkyEye90 je izjavil:

100HZ lcd večkrat osveži sliko, vmes pa generira dodatne sličice in jih vriva med film - posledično film teče bolj gladko. Pri 50Hz LCD-jih se pri dobri sliki in predvsem počasnih enakomernih premikih (naprimer počasen prelet kamere) vidi zatikanje, večji kot je TV, bolj je opazno. Sony to reši dobro s 100Hz, LG 200 Hz tega ne reši tako dobro (nima tako ostre slike). Sam sem mnenja, da se LCD od 40" naprej splača vzeti 100Hz.

Točno tako,sem že napisal,da 100hz pri majhnem ekranu se ne opazi,pri velikem pa.
PS(Se podpišem pod tole)

Dromar ::

Če nisi preveč zaprt glede televizorjev, bi ti priporočal, da predvsem dobro razmisliš, če bi res rad imel LCD televizor, saj lahko za svoj denar dobiš 10x boljše plazme. Osebno imam LG 50PK350, ki me je pred 3 mesci stala 700EUR in je 50" full hd, 600hz, 3mio kontrasta plazma. Če odštejemo 300EUR od cene moje plazme, dobiš za tak denar (400EUR) Panasonic TX-P42C2E
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
Edina stvar pri kateri plazma pogori proti LCDju je, če se gleda TV v ornh svetlem prostoru, saj ima glossy površino in zato vidiš odsev (to govorim o cenejših plazmah, ne o nekih Panasonic V serijah za 2500).
Najprej sem imel LCD Toshibo za 500EUR 40", ki sem jo kupil v Technomarketovem znižanju za 15% in razlika je bajna. Plazma ti pričara svinjsko lepe barve, črna je dejansko črna, kar je pri nizkocenovnih LCDjih velik problem, saj ti čisto pokvari vzdušje v filmu, ko enkrat vidiš kako je na plazmi.
Če boš gledal preko prenosnika filme (sklepam da ne bodo blurayi) bogme ne rabiš full HD. Verjemi pa mi na besedo, da je boljše imeti pluse plazme (realne barve, pravo črnino, nižja cena, več hz, odzivnost, večja diagonala pri isti ceni) kot Full HD na 32" LCDju, kjer ne boš niti opazil razlike med FHD in HD RDY

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dromar ()

djordjevic ::

To je vse res, ampak glede na to, da je zapisal, da je študent, se sprašujem, ali ima prostor kam vtakniti 50-colski televizor.
No grave is deep enough to keep us in chains.

daXx ::

Včeraj sem spet hodil malo gledat TV-je in je res, da se pri manjših modelih razlika med 50hz in 100hz ne opazi. Milsim, da je bil ta 50hz LG 32LD350.

fmadarasi 32' (81cm) je maximum kaj lahko dam v sobo. :)

Glede Sony-a pa nevem, ne diši mi predvsem cena in če je že vse to res, da se pri manjših TV-jih ne opazi bistvene razlike med 50hz in 100hz, ter HD RDY in FULLHD, potem najbrž tudi ni bistvene razlike med Sony-jem in LG oz. Philipsom, predvsem za povprečnega gledalca.

Dromar ::

Eehm...Torej 32" tv lahko stlačiš v sobo, 42 pa ne? Ker nekak v širini je razlike enih 20cm...Pa nisem govoril o 50" plazmah, tiste so nad 600 vse.
Mimogrede, če že res MORAŠ kupit 32 col, idi na ceneje.si pa si kupi AOCja za 270EUR s Pixmanie. Pošljejo ti po pošti, plačaš 10EUR poštnine, vsega skupaj 280EUR pa maš kul TV. Je pa tudi to res, da za 32" tv ne rabiš met nobenih xtra Full HD pa 100Hz in ne vem kaj še vse. Navadn HD rdy 50hz je ok. Če kupuješ večje TVje pa maš za 390EUR kot sem rekel Panasonic 42" plazmo. THINK!

daXx ::

Glede na to, da imam oddaljenost od gledanja TV-ja max 240cm mislim, da je zaslon 81cm maximalen, vsaj kaj sem gledal te oddaljenosti po spletu. Ali?

Dromar ::

Pa to je idealno za 42" o.O
Ne glej po spletu, tam si to razlagajo malo po svoje...V Tehnomarketu mi je tipo reko, da ti je idealna razdalja takšna, da pomnožiš diagonalo z 2 do 2.5! Kakor komu paše. In 107cm imaš točno tu nekje vmes...250:107=2.3
Verjemi mi, bolje 10 col več, kot 10 col manj (sploh pa če govorimo o isti vsoti denarja!)

djordjevic ::

Kakšnih 42-46" pač. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

DarwiN ::

2.5m? Vsaj 50". 8-)

Digitalni signal lahko na 1m gledaš 50" TV in bo slika več kot le solidna, kaj šele če kupuješ TV za več let in torej pride še HD v poštev.

Plazmo LG 50" za 650EUR in ti ne bo žal.

Ne se bat. :P
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Dromar ::

Mislim, da je skrajna meja, ki jo želi plačat 500EUR, če ne bi mu verjetno priporočili Panasonicovo 50" V serijo za 2100EUR...V glavnem, vzami si PLAZMO, to je point, ker plazma za 500EUR ti bo dala boljšo sliko kot LCDji pod 1000EUR.
Full HD ni važno če ma. Poglej si DVD rip filme. HD ready plazma je zmožna prikazat še 1x boljšo kvaliteto slike kot je ta v DVD rip filmih!
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi... Tukaj maš link do teh plazm. Prva je ta Panasonic http://www.ceneje.si/avdio-video/televi... in to je tudi the way to go, verjemi mi! Pokliči v trgovini, ki imata ceno 450EUR in reči, če lahko dobiš za 400EUR da naročiš pri njih, če ne pa boš pri Pixmanii naročil in ti bodo najverjetneje dali kar za 400EUR, v končni fazi bolje 150EUR profita kot nič! Če pa ti ne dajo popusta, pa vzami najboljše kar pri Pixmania.com, saj v končni fazi EU ni tako velika, poštnina pa je okrog 10-20EUR...
Sicer pa tudi cena 450EUR je v cenovnem rangu, ki si ga predpostavil!

Dromar ::

Opa, pravzaprav sem zdaj opazil, da je tale Panasonic še dosti boljši. http://www.av-magazin.de/Einleitung_Pan... Stane pa 450EUR v Slovenskih internetnih štacunah. Na ceneje.si ga maš kot tretjega http://www.ceneje.si/avdio-video/televi... tukaj je link.
Preberi review, če znaš nemško!V glavnem, v temo boš brcnil, če boš kupil LCD za tak dnar.

daXx ::

42' ali več?

V dnevni sobi imamo LCD 37' na oddaljenosti nekje 3.5 in se mi nekako zdi primerna dolžina no nevem, ne gledam prav dosti tam TV-ja, je pa prej oče gledal na oddaljenosti nekje 2.5 metra in je tarnal da ga bolijo oči, tako da se je zdaj pomaknil bolj nazaj. Mogoče je to le zaradi občutljivosti oči, saj nosi očala.

Torej če zdaj prav razumem, se glede na cenovni rang in velikst zaslona, bolj splača nakup plazme? Ker do zdaj plazem sploh nisem gledal, ker sem slišal, da je LCD "boljši" od plazme.

Sem našel neko primerjavo med LCD-jem in plazmo http://www.ceneje.si/showTip.aspx?tipId...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: daXx ()

Dromar ::

Ja valjda, da je tvojmu fotru prevelika 37" LCDjka, če pa je prej 30 let gledal samo 55cm mini ekrane, ki si jih dejansko moral gledat s petih metrov, da si vido kaj ti hoče pokazat...Na drugi strani se pa moj foter smeji ob pogledu na mojo 50" plazmo, ker ma že preteklih 5let projektor, pa ma 2metrsko diagonalo. To s tem full HD pa ne vem kaj še vse je vse ena sama vlka komerciala. Pri punci mava 32" LG 32LD320 HD ready popolnoma osnovn model LCDjke in če nastavim gor neko HD risanko kot to počnejo v Big Bangu na najdražjih televizijah, je slika fantastična. To je fora-v Bigbangu pač dajo na najdražje televizije HD risanke, ker te zgledajo na vsaki televiziji bajno dobro, na vse cenejše pa dajo neko blesavo pogovorno oddajo na TV Slovenija 3 in pol ves folk kupuje najdražje LEDje. Zadnjič sva bla s kolegom not, pa sva rekla da naj dajo na vse TVje isto risanko-po pol ure kreganja so končno to nardili in kolega je kupil isto kot mam jaz- LG 50PK350- pred tem pa je hotel kupit Sonyjev LED screen za 2000EUR, ker mu je moja plazma zaradi predvajanja pogovorne oddaje zgledla neumno slabo.
LCD nima zaenkrat pikre šance proti plazmi. Če gledaš plazmo za 700EUR bo sproducirala tako sliko kot LCD za 1500EUR...Ko maš enkrat LCD za 1500EUR, je pa tam plazma za istih 1500EUR, ki ma tako sliko kot LCD za 2500EUR...
To je ista debata kot to, da je Sony boljši od LGja pri LCD TVjih in ne bom zagovarjal nobene firme, definitivno pa vem, da če gledamo znotraj istega cenovnega razreda 2 TVja iste velikosti, Sony enostavno nima šans. Reče folk da ma 400EUR za TV, pa mu napišejo da naj doda 200EUR pa kupi Sonyja istega razreda. Halo??? Za 600EUR je pa tam LG, ki je zopet en rang višje. Ne rečem, da mogoče pol ko pridemo enkrat tja nad 2000EUR ni Sony dejansko boljši, ker o takem rangu niti razmišljal nisem, zato se tudi nisem pozanimal, ampak do tam je znotraj enega cenovnega razreda LG daleč pred Sonyjem.
Plazme majo pa pač v tem svetu svoj stari negativni sloves ogromne porabe, zapečenih slik, občutljivost na nagib, pretok barv in še in še. To je seveda vse stvar preteklosti, ampak ker se je folk ves čas držal stran od plazm zaradi teh razlogov, so morali spustit njihove cene!
Kadar se govori, kako je LCD tehnologija nova in kako je plazma tehnologija stara, ampak tudi LCDji niso nekaj pretirano novega-pomislite kako dolgo že obstajajo prenosniki pa to.
Pa mimogrede, če boš kdaj v kaki res uber štacuni kot so Mediamarkti po Avstriji, si pojdi pogledat enega LED/LCDja za 2000EUR in se potem sprehodi še do Panasonic V serije za isti dnar. Opazil boš, da lahko sliko te plazme primerjaš samo z LCDji cenovnega ranga 4000EUR+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dromar ()

il ::

Glede na to, da nekateri tu dobro poznate plazme LG 50", katera se bolj splača: PK350, PK550 ali PK750?

Dromar ::

@il Če mene vprašaš PK350, ker je najcenejša in razen THXa popolnoma ista. Razliko v ceni pa nameniš raje za nek osnovn hišni kino :)

TOP ::

Mislim da mal več pretiravaš z temi Plazmami tukaj.Mam doma Panasonic Plazmo in LCD Sony.Pa odkrito povedano Sony ma meni osebno lepšo sliko in bolše barve so,medtem ko plazma ma bolj svetlo.Prednost plazme je da če maš manšo sobo maš lahko še ogrevanje zraven,ker se greje kot hudič.Če zavrtiš full HD film je na Plazmi malo bolša slika,medtem ko vse ostalo pa je bistveno slabša kot na LCD Sony.Pa vedi da na Plazmi kontrast z leti peša in ga moreš povečavat.Sedaj pa najbolši nasvet pojdi v trgovino si v živo pogledat in glej da je priklopljeno na isti kanal,oziroma DVD ali kar je in bodo tvoje oči povedala,kaj je najbolše.Pa še glede razdalje ne kupujte kina za razdaljo 2,5-3,5m tukaj največ 102-107cm,ker če ne,ko boš gledal nogomet boš z očmi lavfal za njimi.

Dromar ::

Povem samo, da za ceno 450EUR dobiš zakon plazmo in za en drek LCD. V istem cenovnem razredu bo plazma zmeraj boljša. Pred njo sem imel Toshibino LCD televizijo, ne spomnim se več modela, je pa koštala 600EUR in je bila 40" 100hz FHD in je bila slika bistveno slabša kot na tej plazmi. Ne rečem, da je bila slaba, ampak slabša pa definitivno plazmine. In verjetno se bova strinjala vsaj v točki, da je bolj smiselno imet 42" plazmo kot 32" LCD za razdaljo 2.5m! Glede na to, da je študent kot jaz sklepam, da mu velikost zaslona kar paše malo večja in jaz osebno mam za 2.5m razdalje 50"!
Ekran ni NIKOLI prevelik. Moj oče gleda na 4metre 2metrsko diagonalo projektorja, pa mu ni preveč.

Vidi se pa na 100 metrov, da imate vse podatke totalka zastarele:
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plas... do 100 000 ur ima life expectancy.
Bo treba še dosti preštudirat!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dromar ()

TOP ::

Rad bi te vidu kako gledaš fuzbal,pomoje ti oči tečejo zad za igralcem.Zdej pa še to tebi ma plazma bolšo sliko in to zato ker maš plazmo eni pa imamo oboje in spet vidmo drugače.Vsak oči majo svoje malarja,ker če bi tole blo res potle ljudje bi sam še plazme kupovali in nič drugega in potle bi ukinili LCD TV sam jih ne.In za ceno 450e so vse plazme vredne za en drek.Če hočeš dobro plazma potle je treba kupit 50 in seč čez 1000e.Vse v nižjem rangu prevladujejo LCD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

Dromar ::

Pravzaprav sem prodal LCDja in kupil plazmo, ker sem do stvari objektiven in sem videl, da sem z nakupom LCDja naredil napako. Mimogrede imamo doma še LCDja in pri punci imam LCDja, obe nabavi pa sta bli NAPAKI, ker so me zavajali ljudje, ki so tako zaverovani v to, kar ji povedo v Big Bangu, med katerimi si tudi ti očitno...
V glavnem, če gremo pogledat na ugledne forume kot so recimo avforums...se vidi kdo ima prav. In to nisi ti, TOP, ker popolnoma vsak, ki ima ogromno pojma, ti bo povedal, da dobiš za 450EUR za en drek LCDja in to tudi vsak dan gledam na steni pri svoji punci, medtem ko dobiš za ta denar ornh plazmo. Ne moreš pa za tak dnar pričakovat Panasonicove V serije. Gre zgolj za to, da je pri 450EUR najbolje izkoriščen denar PLAZMA in finitto.
Od tu naprej svetujem, da greste na avforums in si preberete reviewe od lowcost plazm in LCDjev.

Mimogrede, ekonomija se gradi na neumnih ljudeh, ker se jim da prodat tisto, kar jim rečeš da je boljše. In čisti primer so LCD televizorji. Ker je 10x ceneje nardit LCDja kot plazmo jih prodajalci raje prodajajo, ker imajo od tega večji profit. Zakaj? Ker tisti, ki vedo kaj je dejansko dobro, bodo itak kupili plazme in si zato zanje ni treba delat reklame!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dromar ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961176556 (400927) antonija
»

Kateri 32" LCD TV?

Oddelek: Kaj kupiti
303391 (2062) Mr_Globus
»

Plazma, LCD električna poraba (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10654760 (43556) mojbrat
»

TV za PS3

Oddelek: Zvok in slika
10842 (783) Dromar
»

LCD TV do 500€

Oddelek: Kaj kupiti
162374 (1894) EvilDare

Več podobnih tem