» »

2 modema - bo delalo?

2 modema - bo delalo?

feedback03 ::

Do nedavnega sem imel v dnevni sobi računalnik, saj je tam modem, a ker je bilo moteče sem si ga odnesel nazaj v svojo sobo.

Ker pa me po najkrajši (zračni) razdalji od modema ločijo 3-4 zidovi, je hitrost interneta bolj kot ne na psu.

Opazil sem, da telekomovi modemi ne stanejo malega vraga, pač pa 10-20€, zato sem si mislil da bi dal enega na hodnik, tisti drugi bi pa ostal v dnevni sobi (kot je nekaj približno razvidno iz spodnje slike: ).

 na hitro narejen tloris

na hitro narejen tloris



Torej bi na prvi modem bila povezana 2 računalnika (med tednom samo 1) ter TV komunikator, na drugega bi pa povezal svoj računalnik (prek wifija) in telefon.

Najprej me zanima, če bo to delalo, glede na to da bosta aktivni 2 PPPoE povezavi z istim uporabniškim imenom (verjetno nima veze - ali pač?).

Kot drugo pa me še zanima, ali bo možno gledati filme znotraj lokalnega omrežja (torej bi imel film na računalniku, ki je s kablom povezan na prvi modem), potem pa bi na drugem računalniku (ki bi bil povezan z drugim modemom) vpisal npr. \\192.168.1.10\imemape (mapa je že v skupni rabi) in bi si prenesel film na svoj računalnik ali pa bi ga samo zagnal in gledal.

Hvala za odgovore že vnaprej!

alexmarsic ::

Pozdravljen!

Če se ne motim 2 modema ni mogoče dati skupaj. Verjetno tisti tvoj modem je Telekomov Switch ali pa router zdaj sicer je odvisno gdaj si naročil internet če si pred kakšno leto 2 tudi 3 je zelo verjetno da maš router. Si pogledal če ma slučajno ta tvoja čuda kakšno antenco ? Sicer pa najažje je da poveš keri je tale switch je to bela škatlica z logotipom od Telekoma ali starejša škatlica od Iskre al kaj je že bla :P . Uglavnem mislim da v tvojem primeru glede 2 modema bi prišu vpoštev kakšen router in bi rešil problem.

Prosim če mi lahko poveš kakšen je ta modem da ti malo lažje razložimo kaj je potrebno naredit

Hvala :)

feedback03 ::

Ja, to čudo ima anteno, saj trenutno uporabljam wifi, je pa ta bela škatlica s telekomovim logotipom.

Ko sem bral svoj prejšnji post, sem opazil da sem vse skupaj zakompliciral; pač rabim zadevo, s pomočjo katere bi imel boljšo pokritost/kvaliteto signala...

Kolikor sem izvedel, drugega modema ne potrebujem, pač pa bi rabil samo repeater (repetitor) in to bi bilo to, ne?

alexmarsic ::

Nekako tako je ja. Sicer nevem kako je z prepetitorji ker sam nisem nikoli jih uporabljau ne vidu razen pri Koaxu. Jaz bi v tvojem primeru dodal še en Access Point kjer bi pokrilo tiste slabše točke z omrežjem

Spajky ::

http://www.elektron.si/forum/viewtopic.... pod 4.tocko (tetrapak Frupi) enhancer na anteno ruterja Sinope (verjetno), pa nastavit Tx mode na njem na B-only, obrnit proti prostoru z najbolj problematičnem signalu ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

jRk0 ::

malo boljsi wifi router kupis, pa bos mel signal:)
You fuck up once, you loose two teeth.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1767546888 (282) d4vid
»

Siol box + router

Oddelek: Omrežja in internet
255388 (3729) Daniel
»

Switch

Oddelek: Omrežja in internet
345070 (4161) SeMiNeSanja
»

Vzpostavitev brezžičnega interneta

Oddelek: Omrežja in internet
163117 (2851) barbara2
»

povezava modem, router, 2 switcha

Oddelek: Omrežja in internet
222503 (2224) kockish

Več podobnih tem