» »

Java applet/swing in flash video

Java applet/swing in flash video

xsenon ::

Živjo,

delam grafično aplikacijo v javi v kateri bi poleg drugih podatkov(txt) želel prikazati tudi flash ali mp4 posnetke. Te posnetke imam trenutno vpisane v podatkovni bazi, se pravi pred predvajanjem bi ta posnetek imel na disku. Ali je že kdo kdaj delal kaj podobnega? Vseeno mi je ali bo moja applikacija applet ali standalone. Se pravi da potrebujem java video predvajalnik.

lp
etpot - Exploit The Power Of Technology

kopernik ::

Žal je v Javi malo podpore v tej smeri (audio/video kodeki in formati), SUN je razvoj opustil že 5+ let nazaj (kar je ostalo, je v JMF-java media framework). Verjetno zaradi patentov in sorodnega šmorna. Tudi sicer ne poznam kakšne pametne, dostopne rešitve, ki bi bila spisana v Javi. Velika večina uporablja kakšne javanske wrapperje okrog najbolj znanih orodij za delo z audiom in videom (ffmpeg, vlc, gstreamer), kar pa zahteva, da imaš poleg tvoje aplikacije nameščen tudi ffmpeg/vlc/ipd. Za strežniško okolje to ni panike, za kliente pa je to lahko ovira. Najbolj popularen je po mojem mnenju xuggler, ki uporablja ffmpeg. Lahko se greš tudi sam s tem ukvarjati, ampak je res veliko dela. Dokumentacija za FLV obstaja in je prosto dostopna, a moraš računati na podporo za ~8 audio kodekov (speex, nellymoser, itd.) in vsaj dva video kodeka (h263, h264). V vseh teh kombinacijah so lahko enkodirani flv fajli.

xsenon ::

Hvala ti za odgovor. Bom uporabil kar kašnega od wrapperjev verjetno vlc (sem opazil da je zelo dobro dokumentiran). Hvala za pomoč.
etpot - Exploit The Power Of Technology


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

konverzija AAC v MP3

Oddelek: Pomoč in nasveti
261514 (1181) Baja
»

Kateri program za kodirat video v h.264?

Oddelek: Pomoč in nasveti
233561 (3167) vaščan
»

YouTube začenja prekodiranje videoposnetkov v WebM (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13629961 (26443) Lonsarg
»

H.264 ostaja brezplačen za spletno predvajanje videov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5313582 (11856) Icematxyz
»

Java, analiza slik in parsanje videa na frame

Oddelek: Programiranje
101400 (1203) noraguta

Več podobnih tem