» »

Java, analiza slik in parsanje videa na frame

Java, analiza slik in parsanje videa na frame

l0g1t3ch ::

Živjo, pozna kdo kako knjižico za javo, ki omogoča analizo in manipulacijo slik. Predvsem v tem smislu da recmo jpg sliko 1000x1000 pikslov nalozimo v neko matriko 1000x1000 in pol gor delamo razne operacije, kot je glajenje, pa iskanje robov in podobno.
Potem bi pa še rabil nekaj s cimer bi lahko parsal avi fajle na posamezne okvirje in te potem spet obdeloval kot posamezne slike naprej.

Hvala

fiction ::

Kar rabis je pomoje Java 2D.

AndrejS ::

Mislim , da je java prepočasna za takšne stvari.

l0g1t3ch ::

Če zadeva lepo dela v pythonu, ki je se pocasnejsi od jave bo tudi v javi letel. Sploh pa zadeva ni treba d dela v realtime tko d bo Java čist ql.

kopernik ::

Java Media Framework, dodatna knjižnica, ki so jo razvili kar sami Sunovci. Omogoča manipulacijo na live streamih (npr. iz web kamere), podpira RTP, lahko delaš tudi s posameznimi frame-i. Ima pa zadeva kar nekaj težav (menda predvsem zaradi raznoraznih patentov, ki jih v video svetu kar mrgoli) - veliko kodekov ni podprtih, razvoj se je kar nekako ustavil (zadnja verzija knjižnice izšla leta 2004), nekatere funkcionalnosti delujejo samo v windowsih in na solarisu, v linuxu imaš lahko težave, deli izvorne kode te knjižnice niso dostopni (spet patenti in avtorske pravice).

Razmisli o kakšnih wrapperjih ffmpega in gstreamerja, npr. tole.

jype ::

AndrejS> Mislim , da je java prepočasna za takšne stvari.

Zakaj pa to misliš?

l0g1t3ch ::

Se pravi nimam nobene pametne moznosti, da bi zajev mpeg, mpeg2, divix ali xvid video in ga razbil na frejme ?

Kaj pa Python, baje je dodro zalozen tudi z tonamesniki knjiznicami

kopernik ::

Če boš delal v windowsih, je to možno, ker mislim, da zna delati s kodeki, ki so registrirani v OSu. ali nekaj podobnega. Google for more information :-)

Je pa situacija glede videa nasplošno zelo bedna in pure javanskih knjižnic za take zadeve preprosto ni. Vsi, ki bolj resno delajo s temi stvarmi, uporabljajo wrapperje za ffmpeg, vlc ali kaj podobnega.

kopernik ::

Še nekaj sem našel - fmj. Zgleda obetavno in ima tudi podprojekte za integracijo s ffmpegom in theoro. Malo poglej, mogoče je pa uporabno.

l0g1t3ch ::

Hvala za nasvete ampak sedaj zgleda da se bom zadeve lotil z pythonom. Najdu sem nekaj knjiznic, ki naj bi počela točno to kar rabim :D

noraguta ::

za anlizo je pomoje daleč najbolša opencv. za katero obstaja linux wrapper. http://sourceforge.net/projects/opencv-... (najbržda pa tudi za python). openCV pa kamot dela z ffmpegom , kamero , etc...
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri programski jezik

Oddelek: Programiranje
191786 (1442) napsy
»

Spletne urice: Django

Oddelek: Novice / Kiberpipa
144101 (3320) Nerdor
»

Kje začeti z programiranjem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
947576 (5180) BigWhale
»

Java

Oddelek: Programiranje
323334 (2892) Nerdor

Več podobnih tem