Forum » Kaj kupiti » Nakup prenosnika - ZDA
Nakup prenosnika - ZDA
Neumnost ::
Lep pozdrav.
Imam malce čudno situacijo in sicer takole gre... Naročil sem prenosnik čez lužo v vrednosti 1400 € + ddv... Prenosnik sem dobil v roku 10 ih dni in še drobižek ker se je malce zadržal na carini. Skratka pokliče me prodajalec, in pove da je možno, da so poslali napačen laptop in naj jih kontaktiram, ko ga dobim/preverim. Po specifikacijah niti ni taka razlika(uradnih)... Vendar ko sem danes paket odprl sem bil toplo presenečen, ker sem končno enkrat v mojem življenju dobil nekaj boljšega kot sem plačal... res ne morem verjet mislim kolikokrat se vam kaj takega zgodi v življenju?? Meni se še ni. Skratka sedaj ne vem kaj naredit sem pač malce v dilemi ker je laptop cenovne razlike cca extra 1000 € lol... in mi je zverinico težko izpustit iz rok.
Druga stvar je pa, da zadevo pač nujno potrebujem službeno kot tudi osebno saj moj stari počasi spušča dušo. Sicer ne vem kako bi bilo v primeru, če bi dobil napačen primerek, kako hitro bi se trgovec odzval...
Torej kaj naj naredim? Naj sporočim, da sem dobil napačen laptop? Naj zanikam (to bodo hitro ugotovili)... Morala mi pravi naj ga vrnem vendar brez pa tudi ne morem biti... Kake so pravne možnosti itd... da slišim vaše mnenje :) .
Lp.
Imam malce čudno situacijo in sicer takole gre... Naročil sem prenosnik čez lužo v vrednosti 1400 € + ddv... Prenosnik sem dobil v roku 10 ih dni in še drobižek ker se je malce zadržal na carini. Skratka pokliče me prodajalec, in pove da je možno, da so poslali napačen laptop in naj jih kontaktiram, ko ga dobim/preverim. Po specifikacijah niti ni taka razlika(uradnih)... Vendar ko sem danes paket odprl sem bil toplo presenečen, ker sem končno enkrat v mojem življenju dobil nekaj boljšega kot sem plačal... res ne morem verjet mislim kolikokrat se vam kaj takega zgodi v življenju?? Meni se še ni. Skratka sedaj ne vem kaj naredit sem pač malce v dilemi ker je laptop cenovne razlike cca extra 1000 € lol... in mi je zverinico težko izpustit iz rok.
Druga stvar je pa, da zadevo pač nujno potrebujem službeno kot tudi osebno saj moj stari počasi spušča dušo. Sicer ne vem kako bi bilo v primeru, če bi dobil napačen primerek, kako hitro bi se trgovec odzval...
Torej kaj naj naredim? Naj sporočim, da sem dobil napačen laptop? Naj zanikam (to bodo hitro ugotovili)... Morala mi pravi naj ga vrnem vendar brez pa tudi ne morem biti... Kake so pravne možnosti itd... da slišim vaše mnenje :) .
Lp.
cinkaCR7 ::
Hehe, dobra. Me veseli, da je nekdo končno nekaj boljšega dobil. Najboljše zate bi seveda bilo, da prodajalca ignoriraš in se lepo igraš s svojim prenosnikom, vendar obstaja tudi ta morala, ki si jo omenil, hudič ane? Ampak moraš vzeti tako, verjetno pa je nekdo dobil tvojega in ni lih preveč navdušen na tem. Lahko bi bil ta oseba ti vendar pa ni tvoj problem, če oni zajebejo. Jaz bi priznal, da sem dobil drugega kot naročenega in jim predlagal mogoče minimalno plačilo razlike(kakih 200) itak si potem s carino boljše skoz prišel. Če bi morebitno zahtevali polno ceno, bi jim omenil isto kot si tukaj: potrebuješ prenosnik za delo, ne moreš brez njega,.. in bi od njih zahteval, da plačajo carino za uvoz/izvoz in pošiljanje te še neko nadomestno plačilo za te dni ko bi bil brez prenosnika. Mogoče ti ga pa bodo pustili, zagotovo pa vejo kje so ušteli.
Informativno za katera prenosnika pa gre?
Informativno za katera prenosnika pa gre?
solatko ::
Lepo jim odpiši, da so res poslali drug prenosnik, vendar je prolem, ker brez njega ne moreš, oziroma bi utrpel velikansko škodo. Ponudi jim nekaj doplačila, tako kot je cinka omenil, kakšnih 200$, ali zamenjavo, s tem, da ti oni pošljejo brezplačno novega, potem pa jim ti preko ameriškega konzulata pošlješ dotičnega. Po mojem za tistih kilo zelencev ne bodo propadli in bodo enostavno pustili vse skupaj tako kot je, tisti, ki je zamočil, je pa tako že pokasiral svojo nagrado.
Neumnost ::
@cinkaCR7 Gre za Asus g73 serijo ...
Nekako tako so mi razložili, da je nekdo iz Slovaške naročil prenosnik z razliko od mojega je prejšnji model vendar orng nabildan... :) . Tako, da je tisti Slovak dobil mojega jaz pa njegovega. Malce me je pojezilo tudi to (mogoče malo smešno), da ne razlikujejo Slovaške od Slovenije, kar non-stop poslušam po TV-ju in povsod po svetu...
Vem tudi to, da dokler ne dobim vsaj svojega laptopa tega ne dam iz rok - dejstvo :) . In seveda brez stroškov... Njim sem odpisal, da dvignem paket v ponedeljek sveda in da ne vem še kaj sem dobil ;) ...
Čez vikend bom zadevo seveda uporabljal vendar tako kot ste napisali, ne pošiljam tega nikamor na svoje stroške... bojim se da se mi bo prirastel na prste in se bom težko poslovil od njega :) ... morem še pravnika vprašat, če imajo kako pravno sredstvo, da lahko zahtevajo vračilo/zamenjavo.
Nekako tako so mi razložili, da je nekdo iz Slovaške naročil prenosnik z razliko od mojega je prejšnji model vendar orng nabildan... :) . Tako, da je tisti Slovak dobil mojega jaz pa njegovega. Malce me je pojezilo tudi to (mogoče malo smešno), da ne razlikujejo Slovaške od Slovenije, kar non-stop poslušam po TV-ju in povsod po svetu...
Vem tudi to, da dokler ne dobim vsaj svojega laptopa tega ne dam iz rok - dejstvo :) . In seveda brez stroškov... Njim sem odpisal, da dvignem paket v ponedeljek sveda in da ne vem še kaj sem dobil ;) ...
Čez vikend bom zadevo seveda uporabljal vendar tako kot ste napisali, ne pošiljam tega nikamor na svoje stroške... bojim se da se mi bo prirastel na prste in se bom težko poslovil od njega :) ... morem še pravnika vprašat, če imajo kako pravno sredstvo, da lahko zahtevajo vračilo/zamenjavo.
NazgulRR ::
Zmeni se, da ti dajo podatke od tega Slovaka in si ga med sabo pošljita. Poleg tega pa tudi Slovaška niti ni tako daleč in če je tistemu Slovaku toliko do 1000EUR dražjega laptopa, bo se kar sam po njega pripeljal v SLO. Bo tudi njemu še najbolj ugodno verjetno.
Leks ::
Mogoče še res najbolje, da se z drugim kupcem (Slovakom) domenita za zamenjavo. Če ne prej drugo poletje, ko se bo mimo SLO peljal na morje :D
Če pa želiš imeti kontakt samo s trgovcem, pa jim reči naj ti pošljejo pravega, ko ga prejmeš in preveriš točnost pa jim na njihove stroške odpošlješ tega nazaj.
Če pa želiš imeti kontakt samo s trgovcem, pa jim reči naj ti pošljejo pravega, ko ga prejmeš in preveriš točnost pa jim na njihove stroške odpošlješ tega nazaj.
Blue30 ::
Kdo pa bo poslal še en laptop nekomu v bogo za nogo državo, če sploh ne vedo, kje je Slovenija :P
To je njihova malomarnost. Slovak se bo pritožil, vrnil laptop in dobil novega, ti pa boš videl, če boš vrnil ali ne. Sigurno pa to ne bodo poslali novega, dokler ne boš nekako dokazal, da si le-tega poslal nazaj.
In best case bodo pozabili.
To je njihova malomarnost. Slovak se bo pritožil, vrnil laptop in dobil novega, ti pa boš videl, če boš vrnil ali ne. Sigurno pa to ne bodo poslali novega, dokler ne boš nekako dokazal, da si le-tega poslal nazaj.
In best case bodo pozabili.
Nikonja ::
nehajte to z moralo ker sigurno o tem ne razmišljate ko zdaj vlečete igre, software in muziko in dejansko kradete nekaj kaj niste plačali.
@neumnost - Če si pametan obdrži ga in im sporoči nazaj da si dobil kaj si plačal, sej ti pravno prav nič ne morejo.
@neumnost - Če si pametan obdrži ga in im sporoči nazaj da si dobil kaj si plačal, sej ti pravno prav nič ne morejo.
Bias ::
Vem da te peče vest...ampak obdrži laptop kateri ti je bil poslan. To je njihov problem. Slovaku pa naj sami pošljejo novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izkušnje s trgovino computer universe (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Kaj kupiti | 189935 (5129) | Ebu Bekr |
» | Mrtev piksel na zaslonu novega prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 12433 (10536) | coffeetime12 |
» | problem z garancijo prenosnika (vshop.si) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 26699 (16563) | lmfao |
» | prejel sem poškodovan artikel na mimovrste! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 68224 (56928) | Pyr0Beast |
» | Povsem nov laptop.. na servisu že več kot 1 mesec. (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7445 (6035) | Zheegec |