» »

5.1 zvočniki na računalnik

5.1 zvočniki na računalnik

z3ro ::

doma mam 5.1 zvočnike od pokvarjenega hišnega kina. zanima me, če jih lahko kako priklopim na računalnik, saj so iz zvočnikov le navadni kabli potegnjeni (brez pravih priključkov, torej samo žica..)?
hvala,lp

Siddh ::

omsili si kakšen 6-kanalni ojačevalec, ki ima 3,5 milimetrske vhode

DarwiN ::

Ja, direkt ne bo šlo.. En naprimer tak 5.1 ojačevalec potrebuješ vmes, na katerega priklopiš 5 satelitov ter aktivni nizkotonec.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Siddh ::

ali pa greš na odpad in poiščeš kakšen nizktonec od računalniškega 5.1 zvočnega sistema, ker ponavadi so ojačevalci vgrajeni v njega in potem se na ta nizkotonec povežejo sateliti

160EUR lih ne bi dau kr dobim za 100EUR nove računalniške zvočnike..
sm googlal malo pa ne najdem nikjer nič cenejšega..če kdo ve za kakšno cenejšo rešitev se priporočam, če ne raje kupim nove:D

BALAST ::

z3ro če hočeš škrtarit in uporabljati surround (ne ravno 5.1) si najdi rabljen avtoradio (lahko kasetar)najdeš navodila za priklop, potem 12V adapter za napajanje in z AUX IN povešeš z zvočnim izhodom na računalniku. Avtoradijski ojačevalec je dovolj močan za cheap domači kino zvočniki in ponavadi imajo vsi najmanj 4 izhode za zvočnike.

Lahko pa tudi pokličeš na Eventus, ki imajo uraden servis za Logitech in se poskušaš dogovoriti za kakšen delujoč ampak poškodovan zvočni sistem.

balast: hvala..vprašal sem sam zarad tega kr mi jih je škoda vstran dat, saj še delujejo..oziroma če obstaja kaka cenejša rešitev:D so pa že zelo stari (kakih 5 let), zato se kaj drugega ne splača..bom kupil nove:D hvala vsem..

jest10 ::

z3ro je izjavil:

balast: hvala..vprašal sem sam zarad tega kr mi jih je škoda vstran dat, saj še delujejo..oziroma če obstaja kaka cenejša rešitev:D so pa že zelo stari (kakih 5 let), zato se kaj drugega ne splača..bom kupil nove:D hvala vsem..

Za zvočnike je 5 let še čisto sveže, ne pa staro(ob normalni uporabi);)

St235 ::

najprej se vprašaj kolk so bili zvočniki ko si jih kupil. Če je bil cel hišni kino 100EUR potem ni neke škode če jih menjaš. Drugače pa boš pod 300EUR za 5.1 sistem (ojačevalec + zvočniki) težko čes prišel. Za računalnik drugače pohvalijo http://www.mimovrste.com/artikel/114034...

Če so pa zvočniki koliko kaj solidni pa razmisli o investiciji v ojačevalec.

celoten hišni kino je bil takrat okoli 45 tisočakov (180EUR recimo)...sem slišal pri sošolcu geiusove za računalnik, ki stanejo 100EUR pa so recimo veliko boljši od teh mojih..tak da sem se že skoraj odločil da vzamem nekaj v tem rangu;) hvala vseeno

ss1234 ::

z3ro je izjavil:

celoten hišni kino je bil takrat okoli 45 tisočakov (180EUR recimo)...sem slišal pri sošolcu geiusove za računalnik, ki stanejo 100EUR pa so recimo veliko boljši od teh mojih..tak da sem se že skoraj odločil da vzamem nekaj v tem rangu;) hvala vseeno

Nevrjamem da so cenejši zovčniki boljši. 5 let za zvočniki ni nič. Tudi 30 let stari zvočniki so lahko boljši kot 99% vsega kar se prodaja. :) Drugače pa Logitech Z-5500 ti ne pripročam ravno razen če poslušaš techno musko.

St235 ::

Seveda, z-5500 so uporabni dokler se pogovarjamo o računalniku in poceni rešitvah. Za karkoli bolj kvalitetnega (glasba/film) je seveda druga zgodba. Samo glede na to, da razmišljaš o sistemih ranga 100EUR je to tako ali tako vseeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

sej zato se lih gre, kr ne rabim kvalitete;)
zvočniki bi bli po večini za musko,ja ter občasno kak film..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ozvočenje za hišo (in mogoče vrt)

Oddelek: Zvok in slika
324583 (3891) LJ4L
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

19627695 (14951) psytoma
»

Ozvočenje za sobo DIY style

202279 (2080) AlienRR
»

Zvočniki - nakup (strani: 1 2 )

8022570 (21686) zavajon
»

katere 5.1. zvočnike?