Forum » Zvok in slika » Sprejem DVB-T na Philips 32PFL5625H
Sprejem DVB-T na Philips 32PFL5625H
doublemp ::
Živjo,
imam tv philips 32PFL5625H/12 z DVB-T in MPEG-4 (je tudi an Apekovemu seznamu podprtih aparatov). Žal ne dobim nobenega kanala, niti digitalnega niti analognega.
Zunanjih anten nimam (naj jih ne bi potreboval, do zdaj pa sem imel iptv). Lokacija: LJ šiška (med bloki, nimam razgleda na kakršnekoli gore...). Po navodilih iz ST in drugih forumov sem poskusil tudi že search z nastavitvami za druge države, npr FR/DE/FI/SE/NO, full search, quick search... Ne najde mi niti enega kanala. Ali delam kaj narobe, ali je to normalno?
Hvala za pomoč :)
imam tv philips 32PFL5625H/12 z DVB-T in MPEG-4 (je tudi an Apekovemu seznamu podprtih aparatov). Žal ne dobim nobenega kanala, niti digitalnega niti analognega.
Zunanjih anten nimam (naj jih ne bi potreboval, do zdaj pa sem imel iptv). Lokacija: LJ šiška (med bloki, nimam razgleda na kakršnekoli gore...). Po navodilih iz ST in drugih forumov sem poskusil tudi že search z nastavitvami za druge države, npr FR/DE/FI/SE/NO, full search, quick search... Ne najde mi niti enega kanala. Ali delam kaj narobe, ali je to normalno?
Hvala za pomoč :)
bbenci2 ::
Ja kaj pa imaš sploh priključeno na antenski vhod TV-ja? Če imaš sobno anteno bi ti morala vsaj najti nekaj programov tako digitalnih kot analognih, tudi če jo imaš kakorkoli obrnjeno.
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
Toroidal T90, Opticum 4100C
Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick
Hm. V bistvu nič priklopljeno, ker sem razumel da zadevo lovi out of the box :P
Kot pravi leaflet:
Kot pravi leaflet:
Integrated DVB tuner MPEG-4: The integrated digital tuner lets you receive digital cable and terrestrial TV without an additional set top box. Enjoy quality TV clutter free.
Sims ::
Tv je že prava. Potrebuješ pa sobno anteno ali ono na strehi. Druge ni. Set top box, je pa mišljen dodatni sprejemnik(dekoder) ... Zadostuje ti najcenješa sobna antena, ki jo dobiš. Dobil boš pa kakih 9-15 programov odvisno od signala. Jaz imam sobno anteno in dobim 9 programov. Sodeda ima anteno na strehi pa dobi 15 programov ... To je pa tudi vse, do sedaj. Kasneje bi še naj dodajali programe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
jl ::
Itak da rabis anteno (sobno ali zunanjo)? Sem pa ravno vceraj priklopil LG LCD in sem bil prijetno presenecen, kako boljsi signal oz sprejem je v primerjavi z analognim (ista antena). Pri analognem je bila slika komaj gledljiva, pri digitalnem je taka kot mora biti. Edino vsake toliko casa se malo 'zakocka'...
Alexius Heristalski ::
Signal je signal, še vedno (dobro staro) elektromagnetno valovanje, ki ga ujameš z anteno. To se ni spremenilo. Spremenila se je vsebina.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Hvala vsem za odgovor [:)] Mal sem se osmešil ampak j***ga, zdej vsaj vem kaj je bil problem [:8]
bbenci2 ::
Potrebno je vedeti, da je digitalni signal na drugih frekvencah kot analogen. Zato je v primeru, da imaš na strehi dve ali več anten, potrebno prilagoditi filtre, združilnike, kretnice, ojačevalnike novim frekvencam.
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVB-T sprejemnik + antenaOddelek: Kaj kupiti | 3056 (1985) | aky |
» | DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 58286 (34998) | Alexius Heristalski |
» | Digitalni signal za TV v SlovenijiOddelek: Loža | 6728 (5904) | SkIDiver |
» | TV antene - postavitevOddelek: Zvok in slika | 6269 (6119) | nx6325 |
» | Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11953 (8413) | AngelOfDeath |