Forum » Loža » Država: "229 evrov na mesec je dovolj za preživetje!"
Država: "229 evrov na mesec je dovolj za preživetje!"
USS Liberty ::
Simoni Dimic ali Katarini Kresal je 229 evrov premalo za eno seanso pri nohtarici ali frizerki, en revež mora pa s tem denarjem cel mesec živet, pa še to mu hočejo vzeti. Ko država udari po revežu, je neizprosna in ažurna, ko pa je treba kakšnega v belem ovratniku preganjati, je pa ravno nasprotno...
Slovenija je socialna država za peščico močnih in bogatih, za vse ostale pa najhujša mačeha...
Slovenija je socialna država za peščico močnih in bogatih, za vse ostale pa najhujša mačeha...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Avenger ::
Z bogatimi je država vedno ravnala v rokavicah, razen seveda, če so padli v nemilost.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Zheegec ::
USS Liberty je izjavil:
Simoni Dimic ali Katarini Kresal je 229 evrov premalo za eno seanso pri nohtarici ali frizerki, en revež mora pa s tem denarjem cel mesec živet, pa še to mu hočejo vzeti. Ko država udari po revežu, je neizprosna in ažurna, ko pa je treba kakšnega v belem ovratniku preganjati, je pa ravno nasprotno...
Če so to pošteno zaslužili, lahko zaradi mene dajo tudi 500€ za manikuro. Me sploh ne zanima. Vsakemu privoščim denar, dokler se ne izkaže, da je nepošteno zaslužen.
Pa ne pozabit, nekateri so pa veseli živeti na minimalni socialni podpori (ali pa imajo hkrati kakšne "nečedne posle") in imajo socialno pomoč samo kot bonus. Ravno včeraj sem videl primer, da ima nekdo 3x220€ socialne pomoči v enem mesecu (nič jasno na kakšen način) in hkrati plačo 590€
Če pa oseba ni sposobna najti službe (bolezen, invalidnost, itd) je pa 230€ absolutno premalo in se o takšnih zneskih sploh ne bi smeli pogovarjati. 500€+ po mojem.
Nekdo, ki pa ni sposoben v par letih najti službe ali pa je noče, pa naj ostane tudi brez teh 230€ na mesec!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
kmetek ::
A si prijavil tisto osebo? Moraš jo, ker posredno krade tebi, meni in vsem davkoplačevalcem!
Zatiskanja oči bi moralo biti konec.
Zatiskanja oči bi moralo biti konec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
gruntfürmich ::
prvo kot prvo, naj se že prepove dajat povezave do retardiranih strani kot so 24h, žurnal... ipd.
ter kot drugo, 229EUR JE dovolj za preživetje. če ti kdo drug plača vse ostale stroške
ter kot drugo, 229EUR JE dovolj za preživetje. če ti kdo drug plača vse ostale stroške
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
mojsterleo ::
ta zgodba zgoraj ni nc novga. jst sm bil par mescev na socialni, pa smo se skos prepiral, ker sem vsak mesec delal prenakazila zaradi pokritja limita na drugem racunu, in so to oni men upostevali kot prihodek, debilcki eni. valjda sem jim stalno nosil tja potrdila o nakazilih.
pol sem dal pa na pritozbo na ministrstvo, zakaj to delajo, pa so mi po posredovanju varuha clovekovih pravic vendarle odgovorili negativno (v smislu we dont care), in to v 7 mesecih, zakoniti rok pa je 2 meseca oziroma 4 mesece max, tolk o ignoranci.
centra za socialno delo pa o prihodkih itak ne rabi noben obvestit, ker imajo neposredno povezavo do dursa, in vidijo vse prihodke, ki grejo preko tvoje davcne stevilke. tko da ce bi rad nekdo obdrzal socialno pomoc, NE SME imet nobenih prihodkov, ki se izkazujejo preko davcne. edini nacin je, da delas na crno, in ti placajo na roko.
pa se to je svojevrsten debilizem, v drzavi, kjer je de facto ugotovljen zivljenjski minimum 562 eur, ti dajo 229 eur pomoci, in ti NE OMOGOCIJO, da bi si sam prisluzil preostanek do zneska 562 EUR. ravno obratno, ce dobis prihodek,ti se to vzamejo!
enako je na zavodu za zaposlovanje, kjer ti dajo brez pardona nadomestila po 300 eur, ce si imel slabo/minimalno placo.kako ljudje s tem prezivijo, vejo samo oni.
pol sem dal pa na pritozbo na ministrstvo, zakaj to delajo, pa so mi po posredovanju varuha clovekovih pravic vendarle odgovorili negativno (v smislu we dont care), in to v 7 mesecih, zakoniti rok pa je 2 meseca oziroma 4 mesece max, tolk o ignoranci.
centra za socialno delo pa o prihodkih itak ne rabi noben obvestit, ker imajo neposredno povezavo do dursa, in vidijo vse prihodke, ki grejo preko tvoje davcne stevilke. tko da ce bi rad nekdo obdrzal socialno pomoc, NE SME imet nobenih prihodkov, ki se izkazujejo preko davcne. edini nacin je, da delas na crno, in ti placajo na roko.
pa se to je svojevrsten debilizem, v drzavi, kjer je de facto ugotovljen zivljenjski minimum 562 eur, ti dajo 229 eur pomoci, in ti NE OMOGOCIJO, da bi si sam prisluzil preostanek do zneska 562 EUR. ravno obratno, ce dobis prihodek,ti se to vzamejo!
enako je na zavodu za zaposlovanje, kjer ti dajo brez pardona nadomestila po 300 eur, ce si imel slabo/minimalno placo.kako ljudje s tem prezivijo, vejo samo oni.
delavec44 ::
Še to kar dobijo je zgleda preveč, če noče noben opravljati slabo plačanih del in so raje na sociali. Prištej tukaj še otroške dodatke pa prideš na filozofijo 'preživetja' nekaterih 'ciganskih' družin tu naokoli. Po moje bi jim morali še to odvzet ali pa izplačevati izključno namensko (otroški dodatek).
mojsterleo ::
sociala in delovno razmerje sta povsem drugi stvari. na socialni dobis 229 eur na mesec, in to je to.nobenega zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja ni iz tega, ne mors dobit kreditov, se mobitela na narocnino ne! banka ga ne uposteva kot prihodek, tako da ti se limita ne dajo. to je res podn od podna.
gruntfürmich ::
Še to kar dobijo je zgleda preveč, če noče noben opravljati slabo plačanih del in so raje na sociali. Prištej tukaj še otroške dodatke pa prideš na filozofijo 'preživetja' nekaterih 'ciganskih' družin tu naokoli. Po moje bi jim morali še to odvzet ali pa izplačevati izključno namensko (otroški dodatek).
en problem je, da se nektiremu folku ne ljubi delat in zažira državo.
drug problem je (imho veliko večji), da ti ta nizko plačana dela NE omogočajo preživetja oz. dostojnega življenja.
tretji problem je, da bo del ljudi VEDNO brez dela, za tak ali dugačen čas...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
XtodaZ ::
to, da marsikdo ni pripravljen delati vsakega dela za minimalno plačo je povsem razumljivo.
recimo delavci na gradbišču, delavci v proizvodnji itd.. si za moje pojme zaslužijo višjo plačo kot nekdo ki sedi v banki za pultom ali v trgovini za blagajno.
slednji res da delajo z ljudmi in po končanem delavniku so utrujeni večinoma od psihe, ampak če primerjamo da delavci na gradbišču delajo tudi pod težkimi vremenskimi pogoji, opravljajo tudi težja fizična dela.. delavci v proizvodnji za glasnimi stroji ali tekočim trakom si počasi uničujejo ušesa in sklepe itd.. za bogih 500EUR ?!?
jaz osebno bi raje poskrbel za svoje zdravje in si našel delo na črno ali pa bi se zaposlil v sosedji italiji in tako služil cca 1500EUR na mesec.
sprijaznimo se.. dandanes je življenje v sloveniji za povprečnega državljana zelo težko.. počasi počasi hodimo v ku*ac..
recimo delavci na gradbišču, delavci v proizvodnji itd.. si za moje pojme zaslužijo višjo plačo kot nekdo ki sedi v banki za pultom ali v trgovini za blagajno.
slednji res da delajo z ljudmi in po končanem delavniku so utrujeni večinoma od psihe, ampak če primerjamo da delavci na gradbišču delajo tudi pod težkimi vremenskimi pogoji, opravljajo tudi težja fizična dela.. delavci v proizvodnji za glasnimi stroji ali tekočim trakom si počasi uničujejo ušesa in sklepe itd.. za bogih 500EUR ?!?
jaz osebno bi raje poskrbel za svoje zdravje in si našel delo na črno ali pa bi se zaposlil v sosedji italiji in tako služil cca 1500EUR na mesec.
sprijaznimo se.. dandanes je življenje v sloveniji za povprečnega državljana zelo težko.. počasi počasi hodimo v ku*ac..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XtodaZ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kalifornija razmišlja o univerzalnem temeljnem dohodku (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 45619 (39540) | gruntfürmich |
» | Socialna pomoč še vedno sramotnih 229 evrov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 74227 (65401) | jype |
⊘ | Ne splača se ji delat za 500 evrov (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10282 (8549) | Gandalfar |
» | Ženske, S.P. ter porodniška (je glupa država ali sestra?) (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 20778 (6499) | telexdell |