» »

2 omrežja za isto hišo!

2 omrežja za isto hišo!

Decorator75 ::

Pozdravljeni

Kratko vprašanja. Danes postavili Telemachov paket 12Mega/1.5Mega + televizija. Brat stanuje v isti hiši v zgornjem štuku in ima Telekom 2Mega/300 paket. Vsa oprema (routerji itd) so v spodnjem bivalnem prostoru na eni mizi. Internet dela vendar ne tako kot bi moral. Zanima me če je problem mogoče v mešanju signalov ali kaj takega. Dosegam hitrosti okoli 400kB/s kar se mi zdi za paket 12 Mega premalo. Kje bi lahko bil problem.

technolog ::

400kB/s je čisto spodobna hitrost za brezžično povezavo, še posebej, če imaš računalnik daleč od oddajne točke.

Decorator75 ::

Vem samo kokr jst znam matematko pa čeprav slabo tlele nekej ne štima če brat na siolu dobiva iste brzine na brezžični povezavi z 2 Mega paketom.

technolog ::

Ja, res je. Žal je tako, da ni wired (žično) in wireless kar enako. Pri prenašanju signala po zraku je več motenj kot jih je po žici, sledi manjša entropija sledi počasnejša povezava.

Stestiraj - priklopi svoj računalnik žično in preveri povezavo. Če deluje normalno, potem lahko vprašaš koga, ki ima boljši router, da ti ga posodi za test.

bluefish ::

400kB/s baš ni spodobna hitrost (za kater router se gre?). Poskusi z menjavo kanalov in seveda prej omenjen predlog.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

technolog ::

bluefish, pri veliki oddaljenosti in nekem X routerju verjemi, da je čudež, da dosegaš take hitrosti.

Sploh so največji problem "štuki", ker je ponavad v tleh armiran beton (to pomen da je notri železo), ki ga signal izredno slabo prebavlja.

ALT ::

prej bi imel tezave z izgubljanjem signala kot pa slabe prenose. za tako slab prenos (4mbps pri 56mbps wifi povezavi) mora biti res na meji med izgubo signala.

preveri z laptopom/telefonom v neposredni blizni routerja ce dosegas tam visje hitrosti, pa ti bo takoj jasno kje je problem..

sajko ::

Jaz tudi predlagam, da se poigraš s kanali. Verjetno če si pustil default, da imaš oba ruterja na istem kanalu, tak da motnje so.

Meni na wrt54gl lovi v gornji štuk + še en zid vmes, in imam brez težav hitrosti 2 MB/s (cirka 20mbit/s).

Lp

Decorator75 ::

Hvala za odgovore. Definitivno stvar ne dela kot bi morala ker je tudi signal zelo nestabilen. Router je PT-Link. Ker pa sem računalniško bolj slabo pismen pa bi bila pomoč ali navodila kako zamenjam kanal routerja zelo dobrodošle:)

iggy ::

Da ne bom odpiral nove teme, kratko vprašanje, če mogoče kdo ve. Ruter je v sosednji sobi, v moji sobi lovi poln signal vendar internet ne dela, razen če postavim računalnik na določeno točko. Če ga premaknem za 5cm preprosto internet ne dela več, vendar kaže mi poln signal. Če se premaknem v sobo kjer je ruter zadeva deluje malce bolše vendar na določenih pozicijah še vedno brez normalnega delovanja.
Hey, you're fat!

Decorator75 ::

Aja pa še to, ko sem hotel pridet v router admin admin pass user ni deloval. Ali to pomeni da sploh nimam dostopa v svoj router? Telemach dela na to foro?

Evo update. Zamenjal kanal in dela kot novo:)

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4359 360 361 362 )

Oddelek: Omrežja in internet
180662700493 (2172) Yossarian
»

AIR bo le zaživel (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Omrežja in internet
1086193261 (16442) markasaso12
»

Hitrost bezžične povezave - TL-WR941ND

Oddelek: Pomoč in nasveti
172795 (2508) Y0sh1
»

Ženska za računalnikom, prosim za pomoč :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7819165 (17060) pobalinka2
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
2822984 (13811) umexteacher

Več podobnih tem