» »

Nasveti in pomoč pri nakupu amplifajerja/reciverja.

Nasveti in pomoč pri nakupu amplifajerja/reciverja.

d0rK ::

Pozdravljeni!

Ta thread pišem, ker me zanima nekaj zadevčic.Kmalu doma nameravam narediti mali sistem za zvok.Nameravam kupiti že določen woofer in zvočnike.

Želim kupiti 4-5 zvočnikov ter 1 woofer Yamaha.To bi vse povezal na eno zadevo reciver/amplifajer [Ne vem kako se zadeva imenuje saj ne vem kera je za to primerna]potem pa to "zadevo" priključil na zvočno kartico z enim kablom.Torej..Rabim najprej, da mi poveste katera je ta zadeva ki jo potrebujem potem pa še kater model naj kupim..Cena naj bo okoli 90k Sit.

Lep pozdrav,
Tha_Man

• spremenil: d0rK ()

gumby ::

receiver je v bistvu ojačevalnik (amplifier) z radijskim sprejemnikom (tunerjem). za 5.1 sistem se ti splača kupiti AV receiver (ta ima poleg zvoka še vhode za video, katere preklaplja skupaj z zbokom) z vgrajenim DolbyDigital dekoderjem. takšen receiver boš lahko priključin na zvočno ali DVD player preko digitalnega in/ali preko 5.1 kabla.
modelov je veliko, za teste je najboljše pogledati v revije (npr. Video magazin). sam imam Kenwood KRF-V 7050D (DD/DTS) in sem z njim zelo zadovoljen (stal je okoli 80k pred kakšnim letom...)

Hvala..Pojasnil si mi dosti..Sedaj razlišljam med naslednjimi komponentami:

telim

telem

telem

pa telem

Kateri izmed teh je najboljši?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d0rK ()

simoni ::

Jst mam sonyja 5X100! Zato ti lahko povam...da če se ne morš odločet kolk močnga kupt...ti lahko povem da je to več kot preveč!
Mam zelo veliko dnevno sobo...pa je več kot preveč!

Kar se pa znamk tiče...ja obe sta zlo dobr...tako da kar boš kupu...nimaš kej falit!

Pa jst sm si zravn še jamo zvočnike kupu...pa 80W wofer!

In stvar sipa!!!:D :D -vpraš moje sosede!

LP

gumby ::

tile na BigBang-u imajo res obširne opise>:D artiklov
aja..tole sem prej pozabil: po možnosti vzemi takega, ki ima tudi ProLogicII dekoder... stvar seka8-)

Hehe.Hvala vsi..Odločil sem si da bom vzel Yamaho Rx-V530...Ki tusi vsebuje Pro Logic II :D

BlackHole ::

Sam sem ti hotel svetovati, da izberi med Yamaho in Onkyo. Ta dva sta ziher zanesljiva kvaliteta. Ampak vidim, da si se že pravilno odločil. Sam imam tudi Yamaho.

Big_Al ::

Še en zadovoljen uporabnik Yamahe (RX-V 596) z zvočniki B&W!

jRk0 ::

Moj sosolec ma tudi Yamaho eno. Crne barve je, ne vem tocno modela...se mi zdi, da isti kot zgoraj prvi...
Zadeva je itak carska:) Ma pa se Mission zvocnike, ki tudi sekajo, mocnejsega ne rabis nic, ker es tega erjetno ne bos izrabil kaj dosti:D
You fuck up once, you loose two teeth.

Polde ::

Kaj pa pravte na Sony STR-DB 1070 QS? A se ga splača vzet pa kakšne zvočnike mi pol priporočate.

Hvala
Ni da ni!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava zvočnikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10014048 (2185) gorilla
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

12232318 (23857) p|X|
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

23548319 (29784) Anney
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

6311166 (8177) BigWhale
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

16634669 (17440) josko674

Več podobnih tem