» »

Danamics bankrotiral

Danamics bankrotiral

Danamics LMX Superleggera

vir: Xtreme Systems
Xtreme Systems - Dansko podjetje Danamics je kot prvo izdelalo hladilnik za množice, v katerem je bila uporabljena tekoča kovina. Na zunaj hladilnik niti ni bil tako drugačen od ostalih zračnih hladilnikov, razen črne škatlice na vrhu cevk, ki je pravzaprav magnetna črpalka, ki poganja tekočo kovino po cevkah, podobnim toplotnim cevkam na običajnih hladilnikih. Kljub novotariji hladilniki niso bili pretirano uspešni, tako po prodajni kot po zmogljivostni plati. V testu pri bit-techu je bil Danamics LMX Superleggera, nekoliko prenovljen model, sicer pri vrhu na platformi LGA-1366, a daleč od vrha na LGA-1156 in AM3. Prehiteli so ga namreč nekajkrat cenejši hladilniki. To, poleg visoke cene (dobrih 100 €, starejši model je bil s 160 € brez davka še dražji), je dalo nizko razmerje med zmogljivostjo in ceno, posledično pa ni presenečenje, da hladilnik ni bil prodajna uspešnica. Ravno tako ni presenečenje, da je podjetje Danamics, kot slišimo z Danske, bankrotiralo. Uradne izjave o tem sicer še niso izdali, a spletna stran podjetja ni več dosegljiva. Če obiščete www.danamics.com lahko vidite le običajne reklame, ko spletna stran ne obstaja več.

7 komentarjev

Pyr0Beast ::

Škoda. Za tisti čas je bilo to res revolucionarno, danes pa so jih heat-pipi prehiteli po levi in desni.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

RejZoR ::

Če mene vprašaš je bil zgrešen sam design njihovih coolerjev. Najbolj pa to da so obdržali klasični heatpipe tower in gor samo dodali sistem s tekočo kovino. To bi bolj prišlo v poštev za custom built sisteme, kjer npr strpaš high end componente v microATX ohišje in nato spelješ vso vročino iz čipov na hladilne elemente na zunanji strani ohišja. Kot bi naredil neke vrste vodni loop ampak s tem sistemom je bilo lahko vse precej pomanjšano. In bi npr celotno ohišje takega sistema delovalo kot hladilni element. Edino kako bi povezal ta hladilni sistem s samo uporabnostjo (da bi se dalo ohišje neovirano odpirat itd).
Skratka možnosti bi bilo kar nekaj. Je pa tko da se bo sigurno zdej kdo našel in predelal zadevo ter jo naredil komercialno bolj zanimivo in dostopno. Kandidatov je precej...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

PrimozR ::

Ideja bi bila, da bi matično montiral NA sistem :> Torej da bi zmontiral grafično na njen hladilnik, jo s tem fiksira, v matično vtaknil RAM in CPU (ter recimo napajalne kable) ter jo poveznil na hladilni sistem za CPU in obenem vtaknil grafično in/ali ostale kartice. V primeru računalnika tipa shuttle imaš recimo samo grafično. Trde diske in podobno lahko priključiš kasneje, ker so konektorji itak ob robu.

Matična pa mora biti standarda, ker sicer sistem ne bi deloval.

FireSnake ::

Takrat so pa govorili, kak BUM bo to.

RejZoR: s tvojo idejo se ne strinjam, ker bi se tega prodalo tako malo, da bi se še prej peljali, kot so se zdaj.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Looooooka ::

160 eur za hladilnik.
Clovek se vprasa kok stran so sploh mislili imeti.Ce kaj stejem sem zamenjal ze ene 3 maticne pa nek gigabytov cooler se zmeri deluje.Za tiste, ki overclockate sem pa tud skor zihr, da vam tista doma narejena zival "zdrzi" kar nekaj let.Od cesa te specializirane stacune zivijo je pa cist beyond me.

PrimozR ::

FireSnake je izjavil:

Takrat so pa govorili, kak BUM bo to.

RejZoR: s tvojo idejo se ne strinjam, ker bi se tega prodalo tako malo, da bi se še prej peljali, kot so se zdaj.

Ni nujno. Če zadevo prodaš kot barebone, ki ga je mogoče naviti in je obenem popolnoma tih bi se morda prodajali. Sploh če bi vključil tovarniško navijanje.

tiborrr ::

Test pri Bit-techu... Navsezadnje je bil tudi slovenski test in to eden izmed prvih! Kurc pa tak nacionalni ponos.

Še link: http://www.oc-lab.si/test.php?t=112
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tiborrr ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Novosti na področju zračnega hlajenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
405305064 (1237) FireSnake
»

NVIDIA prenosnike spreminja v igričarske pošasti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
2311227 (9189) m0LN4r
»

Novice iz Intela

Oddelek: Novice / Procesorji
166450 (4752) Jst
»

Prvi tekoče-kovinski hladilniki za množice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
9513417 (7983) driver_x

Več podobnih tem