» »

pravna pomoč - tatvina

pravna pomoč - tatvina

1
2
3

KoMar- ::

In prva reakcija je bila, da si se šla registrirat na Slo-Tech, znan slovenski pravni forum?

Tilen ::

sem pametna oseba vbistvu


umrli pač ne bojo zarad enega plašča


nisem kradla revežu ampak trgovini z ogromno denarja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

čebelica ::

nope.. vidla sem temo od enga fanta (podoben primer,ampak še en člen poleg), bli so fajn odgovori. na drugih forumih je blo vse bolj tak tak. in sem se pač tu registrirala in tu vprašala in ne vidim nič slabega v tem. tak da ne razumem točno tvojega vprašanja.. moralizirat tudi ne rabite. jaz se poslavljam. hvala vsem, ki ste bili pripravljeni pomagat in noramlno odgovorjali na vprašanje ki me je zanimalo. ste mi približno orisali zadevo ki me čaka. :) lep pozdrav.

KoMar- ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

Ziga Dolhar ::

čebelica je izjavil:

hahah zdaj se boste ziher nasmejali ko vam bom rekla kaj sem študirala (ampak pustla vse skupaj, ker se mi ne da 6let 24/7 jeb** s knjigami).. medicino. =) zdaj pa gremo nekaj pikico lažjega študirat. :) bila sem zoisova štipendistka, odlična vsa 4 leta gimnazije, sem pametna oseba vbistvu, zelo pridna nasplošno, delala poleg študija itd. tak da je to bla vbistvu trenutna neprištevnost, zmanjšana razsodnost ali kakorkoli bomo/bodo temu rekli na sodišču. Zadeva ko piska je skoraj sama padla s plašča in je bil pač trenutek ko sem si mislila zakaj pa ne, da umrli pač ne bojo zarad enega plašča. vbistvu je res žalostno, da je to zdaj nevemkakšni kriminal, kraja z interneta pa dobesedno skoraj pošteno dejanje. nisem kradla revežu ampak trgovini z ogromno denarja. vem.. ne omili zadeve ampak vseeno.
Ampak glede na to da sem sodelovala, nobene zgage delala, vrnila popoln plašč, na sodišču bom rekla da mi je žal (mi je tudi v resničnem življenju, brez skrbi :)), da ne vem kaj mi je blo, niti ni blo premišljeno dejanje, nisem šla od trgovine do trgovine in kradla niti načrtovano (nisem kupla pripomočka za trganje onih zadev).. in glede na to da do zdaj nisem mela nobenih problemov z zakonom mi pomoje nebo nevem kak hudo. vglavnem..bomo vidli aneda. :).
starše vpletat v to pa nevem ne..ne sodi se človeka in starše samo po tej eni stvari. sicer so pa že v starem rimu rekli: errare humanum est, ignoscere divinum. ;)


... ježešmarija. Če še medicinci ne vedo, kaj je neprištevnost...

No, sicer pa punco čist razumem. Dekletu, ko je odpadlo zaščitno sredstvo, se je zameglilo ob misli na nov plašček in doživela duševno motnjo oz. manjrazvitost (hej, sej je ženska!) ter ni mogla razumeti pomena svojega dejanja oz. ni mogla imeti v oblasti svojega ravnanja. Če pa že ni bila neprištevna, je bila pa vsaj njena zmožnost razumeti pomen njenega dejanja ali zmožnost imeti v oblasti njeno ravnanje bistveno zmanjšana zaradi že omenjenega deliričnega stanja (ali zaradi kakšne druge trajne in hude duševne motenosti).
https://dolhar.si/

Mehmed ::

Malce naivno gledas na vse skupaj.
To da vrnes plasc, ko te zasacijo, ti ne prinasa nekih plus pik. Sej nimas ravno izbire ane.
Prav tako se kesa vsak, ki ga dobijo, intelekt ti gre pa prej v skodo, ker bi kot pametna oseba morala vedeti bolje. ;)

Najbolje bo, ce bo sodnica pa je slo za lep plasc, da ji pokazes sliko. Pa upas da bo razumela.

Gregor P ::

poweroff je izjavil:

Ker takih ljudi poznam jaz ful, ampak res ogromno. S tem, da ne kradejo iz trgovin, pač pa iz interneta (in to filme, programe in muziko), ampak po isti logiki: zakaj bi dal 10 EUR, če lahko kr vzamem...

Mar se ti to hecaš? "Kraja" iz interneta vsega zgoraj naštetega?!? Je to mišljeno provokativno, ali (Et tu, Brute?) samo ne razumeš pravne definicije kraje?8-O:| Bojda se tukaj oglašuješ za nekega strokovnjaka?;((

P.S.: gre pač za resne zadeve, zato tudi oster komentar.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

kmetek ::

Saj ljudje, ki imajo polno denarja v ZDA tudi kradejo :))

amigo_no1 ::

Daj kak link onega za burek iz KR.

k4vz0024 ::

Dejanje je nedvomno lahkomiselno. Čeprav ga ne morem odobravati, bi se strinjal vsaj s tem, da kdor prvič naredi neko neumnost ne kaznuje prestrogo. Kaj ti svetovati? Težko reči. Zagotovo je sodelovanje z organi pregona olajševalna okoliščina. Po moje bo samo pogojna kazen. Srečno!

XtodaZ ::

kmetek je izjavil:

Saj ljudje, ki imajo polno denarja v ZDA tudi kradejo :))


ljudje, ki imajo polno denarja kradejo tudi pri nas:)
oz bolje receno: ljudje ki dosti kradejo imajo polno denarja tudi pri nas

Yohan del Sud ::

Ja, reče se jim politiki. Tudi pri nas. Ampak oni ne kradejo plaščev za 75 evrov v bogatih štacunah. Takim pravimo tatovi. Tak, da, OP ženskica, součustvujem s tabo, ampak si le navadna tatica. Študiraj, pa boš lahko politik. :)
www.strancar.com

Pyr0Beast ::

Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

k4vz0024 ::

Ta je pa dobra:D

TaaG ::

tatvina 58 minut nazaj
Lep pozdrav.
Imam en problem in bi prosila za pomoč.
Na kratko vam bom opisala kakšna je situacija.
Približno leto nazaj sem pozno ponoči končala službo. S fantom sem se odpravila na petrol. Tam sva srečala mojo stranko iz službe. Na petrolu sem si kupila hrano, cigarete in odšla za petrol kjer sem umeri pojedla. Tam se je nama pridružila tudi osebe iz moje službe. Nekaj časa smo sedeli in se pogovarjali. Malo kasneje sem to osebo prosila če bi odšla na petrol po hot doga zame in za mojega fanta. Ta oseba se je sprinjala, denar sem ji dala v roke in odšel. Čez nekaj časa se vrne nazaj ves paničen da, denarja ni prejel od mene. Jaz sem za njim stekla do, petrola in pri vhodu obstala in ga spraševala, kako nima mojega denarja. Oseba mi nič ni odgovorila in se samo pogovarjala z prodajalcem, zagrabi vrečko hrane in odide proti izhodu. Jaz pristopim do prodajalca plačam naročeno hrano in stečem ven za njim. Začela sem se dreti na njega kam je dal moj denar, vendar mi je samo odgovoriv ves paničen da on mora domou. Tako smo odšli vsak po svoje.
Čez par mesecev pride do mene kriminalist in me zasliši glede petrola, povedala sem mu vse kar sem vedela.
Problem je pa v tem, da zvem da je ta oseba stranka, tisti dan ukradla denar na črpalki in me je obdožila da sem ga napeljevala h kraji.
Čez leto približno, sem dobila pošto, da se je sodišče odločilo, da sem tega dejanja kriva in so me obtožili sodelovanja h kraji in napeljevanja.

Kaj lahko storim? imam dokaz samo je posneto preko telefona ali to velja? zraven je bila tudi oseba, ki je poslušala pogovor, kjer tista oseba, ki naj bi jo zavajala v ta dejanja zanika vse?
Ali mi to pomaga kakor dokaz?

Hvala za vaš odgovor.

L.p T.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: PaX_MaN ()

Brane2 ::

Pizda na tem petrolu se dogaja svašta. Nisi edina. Tip je šel scat in se med scanjem tako neobvezno pogovarjal s tipom na sosednjem pisoarju.

Kad ono- čez eno leto dobi vabilo na sodišče okrog neke Patrie. Go figure.

A i sud je kurva. Naročiš hot-dog in čez leto dni dobiš ne vabilo na sojenje ampak že kar obsodbo. Oče to ponekad.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ziga Dolhar ::

Tvoja zgodba je zelo konfuzna in ne omogoča kakega pametnega nasveta. Pa vendar ...

TaaG je izjavil:


Čez leto približno, sem dobila pošto, da se je sodišče odločilo, da sem tega dejanja kriva in so me obtožili sodelovanja h kraji in napeljevanja.


... kaj si zdej dobila od sodišča? Da "si kriva", ali da so te "obtožili"? In, kdaj si to dobila po pošti (datum).
https://dolhar.si/

TaaG ::

dobila sem pošto, ki piše da se je sodišče in občani odločili po nevem katerem členu da sem kriva teh dejanj. Čeprav jim posnetek pove vse kaj je bilo, in vidi se na njem kdo je biu in kako je storil, sam una oseba je polciji rekla da sem ga jaz in moj fant prepričevala v to. njiju zdaj samo pregledujejo kakšne razmere imata v družini, ker sta bila mladoletna no eden je še zmeraj pri meni pa so zaklućili in če ne odam pritožbe me čaka zaporna kazen in vračilo denarja. :(

dobila pa sem pošto 18.5.12.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: TaaG ()

lonz ::

Da si dobila obsodbo brez da si bila na sodišču? Brez obravnave ali odvetnika? Na-a; tukaj nekaj ne štima.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Ziga Dolhar ::

Pojdi s papirjem do lokalnega odvetnika. Ali kakega kolega pravnika.

Po tvojem pisanju sodeč si dobila sodbo, ne da bi bila kadarkoli prej vabljena na sodišče kot obdolženka. Zelo, zelo neverjetno.

Edino kar si upam špekulirati je, da si dobila kaznovalni nalog, zoper katerega lahko v 8 dneh [najkasneje 28.5.2012] vložiš ugovor, tako da bo stekel "polni" postopek pred sodiščem.

Skratka - glede na tvoja precej skopa in nenatančna povzemanja ti ne morem odgovorno svetovati česarkoli drugega, kot da primi ta papir (oz. vse papirje, ki jih imaš v zvezi s to zadevo), in pojdi do odvetnika.
https://dolhar.si/

TaaG ::

ja dobila sem jo ne da bi bila na sodišču ali kar koli, tukaj tudi meni ne štima prav nič. Ne vem kaj jim ni jasno, da kaj takega lahko naredijo, ne verjamem da si to lahko sploh dovolijo. O.o

TaaG ::

drugače vse papirje sem že odnesla odvetniku, da preuči situacijo, tako da tudi nisem bolj podrobno znala opisati podatkov.
Zanimalo me je samo mnenje in pomoč ostalih ali mogoče če je še kdo imel podobno situacijo, dokler čakam, da to odvetnik uredi.

hvala vam za pomoč.

Tilen ::

Kriva si, ker si si najprej kupila hrano, potem si pa poslala nekoga, da ti kupi hot dog. A misliš, da so policaji neumni? :P
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Okapi ::

da se je sodišče in občani odločili po nevem katerem členu da sem kriva
Vzemi telefon v roke in poslikaj, kar si dobila, in prilepi sem. Če te skrbi zasebnost, s paintom ali picaso prebarvaj svoje ime. Brez tega ti tule nihče ne bo mogel nič pametnega svetovati.

O.

St235 ::

TaaG, točno to kar je napisal okapi. Skrij osebne podatke in objavi dokumnet, če potrebuješ konkreetn nasvet. Drugače gre za jako zmedeno zgodbo in kot je žiga že napisal: scenarij v katerem si spoznana za krivo kaznivega dejanja brez da bi o tem karkoli vedela je praktično nemogoč.

poweroff ::

Po moje je dobila kaznovalni nalog, zoper katerega je smiselno čim prej vložiti ugovor. Zato pa rabi odvetnika. Še enkrat - rabiš ODVETNIKA, ne forumskih nasvetov.
sudo poweroff

PaX_MaN ::

Nanana ::

Meni pa nekaj ni jasno..ce gre za majhno tatvino...in da ima neka oseba prvic probleme z zakonom...ali se to stoposto vpise v kartoteko ali je moznost da se oznaci le kot prekrsek?
in pa...ali je 100% da dobis poziv na sodisce ali se lahko odlocijo da je vse skupaj brezveze in ti ne posljejo nicesar?
Pa hvala za vse odgovore ze vnaprej

St235 ::

Odvisno kaj se je zgodilo.

Mala tatvina se preganja na predlog. Torej mora oškodovanec prijaviti krajo policiji.

Drugače pa je pregon možno opustiti zgolj (če oškodovanec vztraja pri prijavi), če storilec vrne stvar preden je izvedel za kazenski pregon, torej po svoji volji.

Če pa oškodovanec vztraja (in zgornja izjema ni možna), pa se postopek seveda mora speljat in dobiš kartoteko.

St235 ::

Drugače tatvina kot takšna ne more bit prekršek, se pa lahko kaznuje samo z denarno kaznijo.

emaemaemaema ::

Ahoj!
Imam eno vprašanje ki je mogoče dovol sramotno da pišem pod anonimnim imenom :)
Nekaj časa sem kradla v eni trgovini (jajca,meso,kako čokolado..) in danes so me dobili (!). Prodajalka je rekla naj pridem z njo v pisarno, tam sem odložla to kar sem ukradla (za cca.3€, tako da se kraja res ni splačala) in najprej je rekla da bo poklicala policijo potem pa se je odločla da ne ker se kao škife predolgo čaka in da mam prepoved vrnitve v to trgovino.. Rekla pa je da ima zbor posnetkov iz videokamere kako kradem in da ve da to ni bilo prvič. Rekla da je bo predala te posnetke policiji in da naj pričakujem kazensko ovadbo.. Čudno mi je da si ni zapisala niti imena pa priimka in da nima nobenih podatkov o meni ... je možno da bom ovadena samo na podlagi posnetkov?

dripac ::

emaemaemaema je izjavil:

Prodajalka je rekla naj pridem z njo v pisarno, tam sem odložla to kar sem ukradla (za cca.3€, tako da se kraja res ni splačala) in najprej je rekla da bo poklicala policijo potem pa se je odločla da ne ker se kao škife predolgo čaka in da mam prepoved vrnitve v to trgovino.. Rekla pa je da ima zbor posnetkov iz videokamere kako kradem in da ve da to ni bilo prvič. Rekla da je bo predala te posnetke policiji in da naj pričakujem kazensko ovadbo.. Čudno mi je da si ni zapisala niti imena pa priimka in da nima nobenih podatkov o meni ... je možno da bom ovadena samo na podlagi posnetkov?


Kazdaj, imaš samo prepoved vstopa v trgovino in ni klicala policije ker se jih predolgo čaka (?) ali se je odločila da jih pokliče vseeno?

Identiteta posameznika se pa tudi da ugotovit, četudi nisi pokazala osebne izkaznice.

MadMicka ::

Nič ne bo naredila, samo hotela je, da pač ne greš več v to trgovino. Za par EUR se pa res ne splača celotnega aparata zagnat (policija, tožilstvo, sodišče).

emaemaemaema ::

dripac je izjavil:

emaemaemaema je izjavil:

Prodajalka je rekla naj pridem z njo v pisarno, tam sem odložla to kar sem ukradla (za cca.3€, tako da se kraja res ni splačala) in najprej je rekla da bo poklicala policijo potem pa se je odločla da ne ker se kao škife predolgo čaka in da mam prepoved vrnitve v to trgovino.. Rekla pa je da ima zbor posnetkov iz videokamere kako kradem in da ve da to ni bilo prvič. Rekla da je bo predala te posnetke policiji in da naj pričakujem kazensko ovadbo.. Čudno mi je da si ni zapisala niti imena pa priimka in da nima nobenih podatkov o meni ... je možno da bom ovadena samo na podlagi posnetkov?


Kazdaj, imaš samo prepoved vstopa v trgovino in ni klicala policije ker se jih predolgo čaka (?) ali se je odločila da jih pokliče vseeno?

Identiteta posameznika se pa tudi da ugotovit, četudi nisi pokazala osebne izkaznice.



ni klicala ker se jih predolgo čaka..
je pa rekla da jih bo takoj poklicala če še kdaj pridem v trgovino. ampak me pa skrbi glede na to da se lahko identiteta ugutovi, da bo vseeno dala pregon ker mi je tudi rekla da bo

shadeX ::

Identiteto nekoga, sploh ki je na kamerah sploh ni težko ugotoviti. Sploh za organe pregona.

korenje3 ::

?? v čem je fora da kradeš stvari za 5EUR? če se pa lahko tako kot drugi postaviš pred kakšen parkomat in beračiš za drobiž. - če imaš problem z denarjem.
aja pa rdeči križ tudi deli vsakodnevno hrano, še posebej te osnovne stvari kot je kruh, jajca, mleko, čokolada.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

MadMax ::

Tu se opazi razlika med poštenim lopovom in nepoštenim lopovom...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Julijafic ::

Torej,danes so me dobili ko sem ukradla prstan iz h&m vreden 5,99€ in so naredili zapisnik, vendar mi je varnostnica rekla da za takšnjo majhno vrednost nebo prišlo do sodišča. V tally welly sem pa tudi 4 verižice ukradla za majhno vrednost vendar bodo jutri odšli v trgovino če me bodo uvadili in me sedaj zanima kakšnje bodo posledice in sem ze tudi povnoletna?

Aston_11 ::

Ufa.... za to se gre pri nas v zapor, če si povnoletna.... saj tja hočeš... kdo bo plačeval za tvoje neumnosti.

Magic1 ::

Jaz bi jo poslal v mentalno ustanovo, ker to da krade nakit za 5€ je definitivno psihološka motnja.
Magic

Julijafic ::

Zanimajo me posledive ne kam spadam pa kam bi mogla it, biu sam en prstan i to je to

ExtraBacon ::

Magic1 je izjavil:

Jaz bi jo poslal v mentalno ustanovo, ker to da krade nakit za 5€ je definitivno psihološka motnja.

Julija, kot slišiš, boš morala ukrast kakšno bolj vredno stvar, da boš deležna sočutja in nasvetov.

Aston_11 ::

Za v zapor je dovolj en prstan ali pa polje, če glava ni čista.

Julijafic ::

Gre se zato da nimam se dobene kartoteke in se je seveda to prvic v zivlenju zgodila in mi je zau da sem sploh to naredila

Aston_11 ::

Ne rabiš kartoteke. Rabiš krast. Kradla si. Zapor. Če bi drugič, še več zapora. Žau ti je, ker greš v zapor, ne ker si kradla.

korenje3 ::

kvečjemu bo zapisnik. ko bo kakšen podoben rop, boš ti na seznamu za preiskavo oziroma med osumljenci. velika tatvina se smatra za tatvino kjer je vrednost ukradenega nad 500EUR. takrat lahko žrtev zahteva ali pa ne zahteva kazenski pregon. v primeru da ga zahteva si lahko uničiš življenje, če imaš sploh kakšno izobrazbo in prihodnost.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

ExtraBacon ::

Julijafic je izjavil:

Gre se zato da nimam se dobene kartoteke in se je seveda to prvic v zivlenju zgodila in mi je zau da sem sploh to naredila

Ej a ti si trol al res tok nepismena?

Aston_11 ::

Taki dobijo zapor, 3 leta minimalno za vsak prstan.

Bud_Bundy ::

Če je prstan v akciji ne dobiš, preverjeno.

dreta ::

Zakaj se sploh ukvarjate z lopovi?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kraja v trgovini

Oddelek: Loža
486860 (5115) Glugy
»

Tatvina - pravna pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7520269 (14986) 111111111111
»

Kraje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14225650 (21831) St235

Kraja v trgovini z oblačili

Oddelek: Loža
207130 (6683) Summer
»

Storil sem kaznivo dejanje - pravna pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6321747 (19259) lpknjst

Več podobnih tem