Forum » Zvok in slika » IPTV (multicast) cez switch
IPTV (multicast) cez switch
antonija ::
Na tistem switchu, ki sem ga dobil od T-2 (za optiko) je kar nekaj portov zacelo zlo cudno delovati, tko da sem trenutno na treh 100% delujocih (da se da gledat sliko IPTV brez artefaktov in zatikanja; motnje so tako na STBju kot PCju).
Probal sem multicast speljat preko WRT54GL/tomato routerja, ampak je zadeva buggy (al sem pa jaz prevelik n00b). Ko shranim nastavitve na routerju lahko vidim TV preko druge mrezne na PCju, takoj ko pa VLC zaprej in ga hocem se enkrat zalaufat pa slike (in zvoka) ni vec in nobenega error msg ne dobim od VLCja. Ce gre kabel od druge mrezne direktno v T-2 switch dela stvar super.
(ce ima kdo kaksno idejo kako prepricat WRT54GL/tomato da bo multicast deloval konstantno/robustno pol spodnji odstavek ni vec relevanten)
Zdej me pa zanima ce se da multicast speljat iz locenega porta na t-2 switchu na now switch, ki bi sluzil samo povezavi PCjev in HTPCja na multicast. Kaksen switch bi rabil za to? A mora biti (smart) managed al to podpirajo tud 'desktop' variante?
Probal sem multicast speljat preko WRT54GL/tomato routerja, ampak je zadeva buggy (al sem pa jaz prevelik n00b). Ko shranim nastavitve na routerju lahko vidim TV preko druge mrezne na PCju, takoj ko pa VLC zaprej in ga hocem se enkrat zalaufat pa slike (in zvoka) ni vec in nobenega error msg ne dobim od VLCja. Ce gre kabel od druge mrezne direktno v T-2 switch dela stvar super.
(ce ima kdo kaksno idejo kako prepricat WRT54GL/tomato da bo multicast deloval konstantno/robustno pol spodnji odstavek ni vec relevanten)
Zdej me pa zanima ce se da multicast speljat iz locenega porta na t-2 switchu na now switch, ki bi sluzil samo povezavi PCjev in HTPCja na multicast. Kaksen switch bi rabil za to? A mora biti (smart) managed al to podpirajo tud 'desktop' variante?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Pesimist ::
moralo bi delati cisto ok. Multicast wan filtriranje imas pomoje se vklopleno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Nimam, ker drugace nebi videl slike in zvoka v zacetnih minutah.
Fora je bla v IGMP verziji. winXP privzeto posiljajo IGMPv3 paketke, teh pa kot kaze T-2 ne razume najbolje. Sprememba TCP/IP stacka na IGMPv2 je zadevo resila in vceraj je stvar delovala tako kot mora.
Fora je bla v IGMP verziji. winXP privzeto posiljajo IGMPv3 paketke, teh pa kot kaze T-2 ne razume najbolje. Sprememba TCP/IP stacka na IGMPv2 je zadevo resila in vceraj je stvar delovala tako kot mora.
jRk0 ::
uporabljaj pa rajsi programcek MulticastTV, se pise vsaj kolko streama zasede pa razni bonboncki :D multicast bo deloval prek vsakega switcha, ki je priklopljen na x port na opticni switch
pa preko linksysa mors tudi s kablom pvoezano met, prek wifija ne vem ce ti bo uspelo brez kockanja. ce pa ti je, pa mi resp ovej kako:D
pa preko linksysa mors tudi s kablom pvoezano met, prek wifija ne vem ce ti bo uspelo brez kockanja. ce pa ti je, pa mi resp ovej kako:D
You fuck up once, you loose two teeth.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jRk0 ()
Mi je vseeno kolk zasede ker zadeva laufa na optiki. WRT bo pa ze prezvecil tista dva compa ki bosta laufala multicast preko njega.
Drugace je pa zdej vezava taka da gre en (1) kabel od switcha do WRTja, od tam pa dva v PC; ena za iNet in en za IPTV. A bi stvar delovala ce bi sel en sam kabel od WRTja do PCja? (tako kot gre od switcha do WRTja)?
Drugace je pa zdej vezava taka da gre en (1) kabel od switcha do WRTja, od tam pa dva v PC; ena za iNet in en za IPTV. A bi stvar delovala ce bi sel en sam kabel od WRTja do PCja? (tako kot gre od switcha do WRTja)?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SiOL TV na PC - Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 25016 (9175) | slitkx |
» | dve mrezni kartici - IPTV + internetOddelek: Omrežja in internet | 3444 (2260) | telexdell |
» | SiolTV - routerOddelek: Omrežja in internet | 4520 (4006) | KTr1sk |
» | Internet več uporabnikovOddelek: Omrežja in internet | 2307 (2000) | NeMeTko |
» | IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Omrežja in internet | 127505 (51705) | Looooooka |