» »

Moderna družba/družina

Moderna družba/družina

Avenger ::

Zanimajo me vaši pogledi na prihodnost družbe.

Torej, od srednjega veka, pa vse do včeraj je bil temelj družine monogamna zveza med materjo in očetom. Danes ima svega i svašta;
-zveza dveh, ki si nista zvesta, pa ostaneta skupaj
-zveza dveh, ki si nista zvesta, se ločita in nato (ne) gresta v zvezo z drugimi partnerji
-mati/oče, ki po ločitvi obdrži otroke, ostane brez partnerja, ima občasne zveze, ali vstopi v novo resno zvezo

Kakšni bodo kot odrasli otroci, ki so zrasli gor le z enim staršem, z dvema istospolnima "staršema", z enim staršem, ki pogosto menja partnerje? Če velja, da smo ljudje naravno poligamni, torej, da zvestoba ne obstaja in velja le instinkt poželenja, ki ga izpolniš vsakič, ko so za to prave razmere, in če predpostavljamo, da se bo v bližnji prihodnosti to udejanjilo v praksi in v absolutnem smislu, kako v takem okolju funkcionira družina in družba?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

rezator ::

Kako otoci vidijo starše, tako otroci delajo. Vendar imaš pa tudi takšne, ki ko odrastejo vidijo napako njihovih staršev in se zelo potrudijo, da nebi bili takšni kot so bili njegovi starši.

"da zvestoba ne obstaja in velja le instinkt poželenja, ki ga izpolniš vsakič, ko so za to prave razmere" Trdiš da zvestobe ni? Ali kako? Ne razumem najboljše.

Če prav razumem praviš, da bo nezvestobe vedno več? Se strinjam in mislim, da k temu zelo veliko vpliva kapitalizem (vendar zvestoba še vedno ostaja). Če dam en smešen primer. Včasih je nekdo kupil tv, ker mu je stari crknil ali mu je začel slabo delati. Danes folk kupuje TV-je, ker je zdajšnega naveličan, prav tako se bo kmalu naveličal novega Tv-ja in tudi še TV-ja, ki pride naslednji. Žal to čezdalje bolj velja tudi za zvezo med moškim in žensko.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Matek ::

Nobenega nenadnega in drastičnega preskoka ni.

Pred par stoletji so imele družine na ducate otrok, le čudaki zgolj enega ali dva. Še pred nekaj desetletji je bila čudna družina, v kateri sta bila partnerja različne rase. Prav gotovo se je vsakokrat v zgodovini marsikdo spraševal, kako bo v prihajajočih časih, ko bo takih "čudnih" družin vedno več. Danes se tega ne sprašujemo več, ker smo tovrstne družine sprejeli med "normalne" in s tem zmanjšali družbeni pritisk nanje ter jim posledično omogočili ekvivalentne možnosti za vzgojo "normalnih" otrok.

S primeri, ki jih navajaš sam, IMHO ni bistveno drugače.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Šimpanz ::

Točno tako. Normalno je ponavadi tisto, kar dela večina prebivalcev."Idealne družine"(partnerja poročena, vsaj dva otroka), so mislim v manjšini.
Še na začetku tega stoletja so jemali otroke materam samohranilkam in jih nameščali v druge družine, ker so se bali da bi enostarševska družina slabo vplivala nanje.
Mislim da je najvažneje da imajo starši (kdorkoli že so), radi svoje otroke in da se leti čutijo zaželjene in varne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je monogamija del naše kulture, zgodovinske in cerkvene pogojenosti ali jo res hočemo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15821892 (18712) vostok_1
»

"Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27315511 (6334) riba43

Več podobnih tem