» »

Agoia 1600+ flash oc. na 2111 MHz

Agoia 1600+ flash oc. na 2111 MHz

morphling1 ::

Po nesrečno umrlim procesesorjem 1700+ (ne po moji krivdi), mi je kolega exspresno uspel zrihtat nov procesor agoio 1600+ y 13 teden, da sem lahko nadaljeval s testiranjem vodnih blokov, zdaj ko sem zaključil in spet instaliral proc na svojo staro ploščo, sem se šel malo igrati z navijanjem, rezultat flash overclocka (cpuid screen shoot) je tu :


To so pa sredstva, plus 13°C voda ter 2,3V cpu core voltage >:D


100% stabilna frekvenca pri 2,2V je pa 2020 Mhz
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

kuglvinkl ::

Northbridge je nujno vodno hladit za tak FSB?
Your focus determines your reallity

morphling1 ::

Sploh nisem probal brez, ampak ja , hlajenje definitivno pomaga k predvsem večji stabilnosti pri visokih fsb-jih, na platah ki imajo nb hlajeno samo pasivno (nove Epox plate) je pa razlika sploh očitna, ter pomaga da se agp tearing pojavi šele pri dosti višjem fsb-ju. Primer Epox 8k3a+ od kolega, grafična Hercules 8500 FDX, se mu je agp tearing začel pojavljat že pri 193Mhz, ko sem mu rekel naj zamenja hladilnik na nb, dal je gor Zalmana ter še en ventilator ki mu piha nanj, mu kartica lepo deluje tudi na 205 Mhz.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Klemenn ::

ej morphling al kaj si že...kaj bi mi ti lahk zamenjal proc...mam enega neoverlockabilega 1800+...pa če bi mi dubu kak dober stepping isto 1800+:\ mal $ seveda dam..

morphling1 ::

Ej, Jebediah al kaj si že, jaz ne rihtam procev. Tega mi je zrihtal brat od Maleckega, tako da boš moral njega vprašat, čeprav trade verjetno ne bo mogoč.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Klemenn ::

sej nisem mislu nč tazga...sm nisem vedu če sem ime prov napisau...:| aja kaj to pomen v topicu...flash...?:\

Fury ::

brat od maleckyja res vlece hude proce kr iz riti :) car je :)

Malecky ::

mhm jih vleče k mu edn že 2 leti nabija kko dobr proc zgleda...njega še zmeri boli k...:)

Sicer pa tega ne bom in ne delava več za đabe dnar js tega ne počnem več...

Če kdo hoče kšn dobr komplet s dobro Abit plato in ramom se da še kaj zmenit drgač pa ne.

Boško ::

Morph: Kapo dol!!! Resno!!

Kar se tiče MP nisem še nč razdiru, tak da še ne vem, bi te pa še vprašu kater napajalc maš, pa kolk je bla kej temp. pri tej hitrosti, pa na kolk voltaže si moru furat???

Malecky: A lahk kak dobr napajalc zrihzaš??

morphling1 ::

Za flash overclock sem imel vcore na 2.3V kar je max mojega voltmoda (lahko bi dal sicer še več ker imam potenciometer, sam nima smisla izivat usodo še enega xp-ja)
In ker je ta overclock dosežen tako kot se to običajno dela, se pravi stabilno ravno toliko da narediš screen shoot ter z vklopljenim idlanjem v wpcreditu, so temperature v bistvu nizke ker cpu ni obremenjen.
Pri 2.2V in 2020Mhz mi pa lahko več ur dela Prime95 iteracije, ker pa sem spet vse spravil v mojo staro Epox 8kha+ ti lahko povem samo temperaturo socket senzorja ta je 35°C samo trenutno imam računalnik v neogrevani sobi ker imam tu začasno brezžično povezavo na net, in je temp vode okoli 13°C , kako se bo procesor obnašal kasneje ko bom spet v svoji sobi s temperaturo vode okoli 22°C bom povedal drug teden.
Napajalnik je večkrat negativno omenjen Maxpower 350W, s predelanim atx konektorjem tako da so moje napetosti še kar solidne 5V se drži okoli 4.65V pod obremenitvijo.
Jutri bom probal naredit še cold plate za blok tako da bom stestiral še procesor v kombinaciji s 156W Peltom, ki mi ga je posodi Sergio, bomo videli do kje bom še prilezel.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Boško ::

Daj mi pol ti prosim razloži to, da teb fura na 4.65V, jaz pa lahko gledam napetost, in ko pade pod 1.75V pride do restarta!!! In to vedno! Sem za hec furau na 1900MHz, 172FSB Memtest-86 (ram pa dela tud na 178 FSB 2,5,2 1T...), pa ni blo nobene napake, ko pa procesor potegne tok, pol se pa stvar resetira (Toast-manj kot v sekundi)!!! Kaj je kriva plošča s slabimi kondiči al mam tolk slabši napajalc?

Vem da težim, ampak si ne morem pomagat!!:P

L.p.

morphling1 ::

Katero plato imaš? Jaz še vedno sumim da je ram, ker se točno to dogaja če ni stabilen ram ali pa tudi procesor, ko je problem v napajalniku in ga zmanjka se je vsaj meni čisto ugasnil in ne samo resetiral, čeprav če ti crkuje pri toastu je lahko tud napajalc. Nizke napetosti ki jih kaže mbm sploh niso nujno problem, recimo meni je bp delovalo tudi na 4.4V ko se mi je zaradi slabega stika grel atx konektor in na koncu tudi skuril. Tako da nevem najbolj enostavno bi bilo tvoj napajalnik še kje drugje stestirat če so enake težave.
Jaz bi ti to brez problema naredil sam kaj ko sva vsak na drugem koncu...
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Boško ::

Pismo!! Ko me bo razkurlo bom še res gor do tebe prletu!!! Okol mene ni nobenga, ki bi mel tak hobi!

Ja, plata je 8K3A+, pri resetu se pa tud diski izklop, nazaj zalufa pa šele ko ga zazna bios!

L.p.

Malecky ::

Mah to je napajalnik..druge stvari lahko tudi sprobaš...sam je tolk očitno da res ni.

Js sm mel 400W maxpower je delalo isto zgago pa so ble napetosti v normalnih mejah.

Ne dobrega napajalca ne zrihtam oz se bi dalo kaj dobit sam maš pri RedRat lepo odlične Antece ne rabiš več kot 330W Truepower modela pa boš za večno lahko pozabil na napajalnik.

morphling1: neki se morva zmenit...povej če lahko izdelaš vodno za Gainward GF4 Ti4600 pa ceno povej:)

morphling1 ::

morphling1: neki se morva zmenit...povej če lahko izdelaš vodno za Gainward GF4 Ti4600 pa ceno povej:)

A Michael Jordan zna igrat basket :D Itak da lahko, email me.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

LOOOOL OK dobiš mejl sam zdle morm letet:)


morphling1 ::

Boško jaz sem skoraj 100% da ni napajalnik, ko sem testiral bloke sem namreč imel enak Maxpower 350W napajalnik, ki sva jih skupaj kupila v Zg. s tem da na njegovem še ventilator štrajka in je cel test naredil brez težav, govorim o 1950@2,1V, kar so bili testni pogoji računalnik je laufal non-stop 100% obremenjen.
Primer kdaj pride do restartov, recimo blok v enem primeru nisem imel najbolje pritrjen, ko sem malo navil sem mi je konstantno sredi nalaganja windowsov računalnik resetiral, sem spustil memory na min, ker ja včasih podobno in je bilo enako, konstantno se je resetiral potem sem spustil voltažo in frekvenco in je šel čez, zda boš mislil da potem pa logično da je napajalnik, ja to bi predvideval vsak ki bi imel to prvič na tej frekvenci in voltaži, ne pa jaz ko sem en blok prej testiral na dosti višji voltaži in frekvenci brez vseh težav, problem je bil seveda v slabem stiku, finta pa je v tem, PAZI TO, da senzor za temp ni dojel točno kaj se dogaja in je kazal le malo višjo temp. to pa zato ker je bil del procesorja pokrit, majhen del pa ne kar sem kasneje videl na odtisu termo paste na bloku, to je bilo dovolj da se je na enem delu proc pregreval in zaradi tega je bilo vse nestabilno in se je računalnik resetiral.
To je bil tudi razlog da sem skuril moj stari proc, ko je bil gor Magnum blok od Mlacoma, ki ima preslabotne vzmeti in ni ustvaril dovolj pritiska za dobro hlajenje, jaz sem ga pa zalaufal na 2,1 1950 in je crknil. Zdaj s sistemom, ki ga vidiš na sliki, imam svoj blok pritrjen na način, kjer so štiri vzmeti zelo močne in vse so zategnjene enako ker jim oblika matice dovoljuje da se vzmeti stisnejo enako, zaščitne ploščice ne rabim več kontakt med hladilnikom in procesorjem je pa idealen.

Še enkrat skoraj 100% sem da je težava v pregrevanju in ne napajalniku, ko tega zmanjkuje se bo ugasnil in ne samo resetiral
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

Hmm, impresivno.

Jest še vedno čakam na boeingov blok in premišljujem, ali bi potem hladil še kaj naprimer premišljujem, da bi ohladil Radeona 64 VIVO, pa me zanima, če je možno narest tak blok in kakšna bi bla cena. Rabu bi pa tak blok, da bi lahko hladil tudi čipe RAMa, ki se grejejo kot strela.

Boško ::

Ma res ne vem več kaj bi lahko blo!! Jaz mam sicer blok gor privijačen tako, da sta na eni diagonali na vijakih močne vzmeti, na drugi diagonali pa samo matice! Uporabljam pa zaščitno ploščico! Da bi bil stik slab? Kaj pa vem, možno!! Pri men je možno vse, čeprav je blo ponavadi iz bloka mogoče prebrati napis iz jedra, pasto je pa vso razrinlo, tak da je ni blo nč med procom in blokom!

Ma mogu bi probat kaj je! Bolš pa kot da grem zdej z glavo skoz zid, pa vržem 30K sit za napajalc, pa bi blo isto!!!

A greš zdaj v kratkem kaj v Zg??

morphling1 ::

Mogoče si nazadnje bolj enakomerno pritrdil, pa to da imaš pol/pol mi ni najbolj všeč, raje imej štiri matice, še bolje pa štiri močne vzmeti ter matice ter brez shima, tako imam jaz zdaj in je stik boljši kod kadarkoli do zdaj.
V Zg. nevem v Ve-mil servis sem sicer poslal mojo grafično sam se je nekaj zataknilo na carini jih moram spet malo povprašat a so že dobil, tako da enkrat bom šel, kdaj pa, pa ne morem točno reči.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Boško ::

Brez shima?? Ne, ne, predrago! Stvar je v tem, da imam trde cevi in sem uniču že dva proca zaradi cevi, ki šponajo blok. Ko pa kje staknem 18mm silikonske, pol pa ni problema!!! Da bi je dubu vsaj 15 do 20 cm bi blo dost!!! Bi pa dal 4 vzmeti, pa jih tud ni tle pr nas za dobit! Žal! Lahko bi pa teb poslal dnar, pa če te je volja, pa mi jih pošlješ.

L.p.

morphling1 ::

1/2" silikonske dobiš v Astri za Bežigradom 2000sit/m, sicer drago ampak so super in so tudi zelo elastične tako da jo lahko daš tudi na dosti širši priključek. Drugače moram nove vzmeti naročiti pri enem privatniku v Celju, in če je stik res dober se blok ne sme premikati saj tako je pri meni, res pa je da cevi same po sebi ne smejo pritiskat na blok, vse moraš tako razrezat in da lepo na blok paše ne da pritiska sploh, če pa izven centra. Ko sem delal test blokov sem na procesorju zamenjal najmanj 20x blokov, pa je bilo na način kot ga imam vse brez problemov.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

sharp ::

Ej Morph,nekaj sem začel sanjat o vodnem pa me zanima kdaj boš kej tanove bloke vrgu ven,ker bi ga kupu?

Boško ::

Ko je blok privijačen na proc, je treba gor nataknit cevi, ki so pa malenkost ožje pa precej trde, tko da tu nastajajo poškodbe! Sem probal gret cevi, pa ni blo nekega uspeha! Če so pa cevi že na bloku, je pa pol blok težko privijačit. Sej problematična je sam odvodna cev, ki je na robu bloka.

Ka se da kupit cevi po željeni dolžini al sam na cele metre?? Hodiš kaj tam okol trgovine? A me še nimaš poln k****??>:D

morphling1 ::

sharp, email
Boško, ja da se kupit na poljubno dolžino, in lahko grem iskat, povej kolk rabiš pa ti pošljem.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

sharp ::

Boško ::

Rabu bi pol metra, glih tolk, da lahko zamenjam zadnjih 10cm cevi za selikonsko, ker drugače imam raje te trde, ker se jih da lepo razpeljat. Kak jih postaviš, tak stojijo. Pa še fedrčke bi vzel, če imaš kakšnega viška!:D

Ostalo pa po mail-u.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
32221124 (12254) Dr_M
»

Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1018346 (6446) Jackass
»

Vodno hlajenje by Japan power!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
545435 (3925) T0RN4D0
»

Moje vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
152192 (1684) TribesMan
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
22517219 (12301) the_unborn

Več podobnih tem