» »

Prenosnik se več ne prižge...

Prenosnik se več ne prižge...

tkonko ::

Pozdravljeni

Prenosnik Packard Bell Easynote R0900, specifikacije lahko vidite tukaj(poiskal sem po modelu, tako da bi morale biti enake oz. vsaj podobne): http://www.ciao.it/Packard_Bell_Easynot...

Problem pa je sledeč:
Računalnik se zalaufa, v cdromu občasnu škrta (čeprav ni not cdja), na ekranu pa se ne pojavi ničesar - čist black screen. Ventilator se vklopi, tudi disk,...

Nedelujoče rešitve: Prenosnik sem priključil na ext. monitor, iz njega vzel disk, rame, preveril povezave... nič učinka. (Grafična je integrirana, zato nisem mogel preizkusit z drugo)

Zgodba:
Računalnik se zadnje čase ni hotel prižigat, ob večih poskusih pa je potem tudi zalaufal. Čez nekaj časa niti večkratni poskusi niso pomagali, kar sem rešil tako, da sem ga izklopil iz napajanja ter odstranil baterijo, ga nekaj časa pustil tako in medtem večkrat držal pritisnjen gumb za vklop...Ko sem priklopil nato baterijo ter napajanje nazaj, se je spet zagnal. Sedaj na koncu pa ne pomaga več nič!

Sumim da gre za kakšno napako na matični... Mogoče ima kdo kakšne izkušnje s podobnim problemom in ali se ga da rešit??

P.S.: Podobno se mi začne dogajat sedaj še pri Toshibi A300, vklopim ga lahko le po odstranitvi baterije ter stisku tipke za vklop(nekakšno praznjenje napajanja v plati)... Zato se bojim da se bo v kratkem zgodilo podobno kot z zgoraj navedenim.
  • spremenil: tkonko ()

popster ::

Em če nakaj škrta v cdromu je lahko cdrom tisti ki blokira proces zagona.
preveri kako imaš nastavljeno v biosu ali probaj bootat z zagonskim cdromom

miranpozar ::

To je plata, nažalost, skoraj zagotovo.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

ModriN96 ::

crknena plata, popravilo nesmiselno, tko da smeti vabijo...

IvoJan ::

definitivno plata.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Pyr0Beast ::

Kero grafo ma tale prenosnik ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tkonko ::

Ja glede na teste jaz tut sumim plato...

Grafično pa ima integrirano, kakšno pa niti nevem (nimam prenosnika pri sebi).

miranpozar ::

Pyr0Beast: izgleda, da ima tale laptop ATI Xpress 200M, tako da tudi eventualno razmišljanje v smeri GeForce 8M pravtako odpade.
tkonko: prodaj ostale kose prenosnika preko Bolhe, verjetno ti samo še to ostane.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Stupo ::

tkonko je izjavil:

P.S.: Podobno se mi začne dogajat sedaj še pri Toshibi A300, vklopim ga lahko le po odstranitvi baterije ter stisku tipke za vklop(nekakšno praznjenje napajanja v plati)... Zato se bojim da se bo v kratkem zgodilo podobno kot z zgoraj navedenim.

A300 bi znala biti še v garanciji - če je, jo čimprej nesi na servis.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hp probook se več ne prižge, lučka on sveti

Oddelek: Pomoč in nasveti
253766 (2711) jukoz
»

Zagon prenosnika

162707 (2316) MIHAc27
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

7020675 (19744) Havq
»

Toshiba Satellite L500-13T, ima kdo ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10312507 (5373) lopov
»

Prenosnik se greje (strani: 1 2 )

587029 (5930) Pyr0Beast

Več podobnih tem