» »

Zagon prenosnika

Zagon prenosnika

mimii ::

Pozdravljeni!

Prosil bi če mogoče kdo ve zakaj se acer aspire 5552g zažene šele po parih poskusih na tipki za vklop.
npr 3je poskusi ko se pritisne tipka za vklop se pokaze le crn zaslon slisi se samo ventilator in lucka sveti.
Ko recimo pritisnem 4 na tipko za vklop se računalnik normalno zažene in preide v sistem windows.
Računalnik potem ves čas normalno laufa, dokler se ga ne izključi. Nato nastane spet problem.
Probal sem rame menjati, vendar nič, naredil sem update biosa, na novo spihal ter namazal termalno pasto.

prosim za vašo pomoč.

Han ::

Gumbek baterijo si menjal? Si poskusil z drugo baterijo oziroma napajalnikom?

DeeCoy ::

crknala bo grafična. Ne reši ga nič druga kot nova, kar pa se ne splača.

mimii ::

Han je izjavil:

Gumbek baterijo si menjal? Si poskusil z drugo baterijo oziroma napajalnikom?

Kako mislis gumbek baterijo ? Z drugim napajalnikom sem poskusl pa nic boljse.

Han ::

PreviousUser ::

Meni se podobno dogaja. Prižge se šele, ko ga izklopim iz napajanja in zalaufam na baterijo. Drugače laufa samo ventilator...

PreviousUser je izjavil:

Meni se podobno dogaja. Prižge se šele, ko ga izklopim iz napajanja in zalaufam na baterijo. Drugače laufa samo ventilator...

Ti imaš verjetno čisto drugačen problem.. tehnično gledano

DeeCoy je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

Kaj pa bi lahko bilo?

PreviousUser je izjavil:

DeeCoy je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

Kaj pa bi lahko bilo?

Moje mnenje, glede na simptome je kak čip za polnjenje, mogoče polnilec, vhod na matični.. Se to praviloma dogaja? Tudi, če je baterija zunaj, pa ga prižgeš samo na kabel? Kateri model je?

Ja vedno se to dogaja, tudi če je samo na kabel. Nek HP, ga imam v službi, pogledam jutri.

Polni pa potem normalno? Zelo čudno, ampak pomoje gre za čip na matični..

DeeCoy je izjavil:

Ja, polni čisto normalno. Če se mi pa zgodi, da ga prižgem na napajanju, se ventilator ne izklopi, dokler ne vzamem baterije ven in držim nekaj časa tipke za vklop. Potem pa normalno prižgem, ko ni na napajanju.

PreviousUser je izjavil:

DeeCoy je izjavil:

Ja, polni čisto normalno. Če se mi pa zgodi, da ga prižgem na napajanju, se ventilator ne izklopi, dokler ne vzamem baterije ven in držim nekaj časa tipke za vklop. Potem pa normalno prižgem, ko ni na napajanju.

Prvič slišim za tako težavo, je pa definitivno v plati.. Za kateri model pa se gre?

DeeCoy je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

DeeCoy je izjavil:

Prvič slišim za tako težavo, je pa definitivno v plati.. Za kateri model pa se gre?

HP EliteBook 840 G2

Glede na to, da je port za polnjenje na matični, je najprej to za preverit.. Je pa to skoraj sigurno hardware related. Lahko poskusiš še s kako posodobitvijo BIOSa..

DeeCoy je izjavil:

Glede na to, da je port za polnjenje na matični, je najprej to za preverit.. Je pa to skoraj sigurno hardware related. Lahko poskusiš še s kako posodobitvijo BIOSa..

Hvala za nasvet! ;) Bom oboje poskusil/preveril. ;)

MIHAc27 ::

Jaz vseeno malce sumim na napajalnik. Če je kakšna opcija, poskusi najti kompatibilnega za poskus.

Koliko časa pa baterija kaj zdrži? Včasih kake bolj slabe tudi lahko nagajajo. Potem je najbolje sprobati tako, da se jo odstrani in samo z napajalnikom zaženeš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravilo matične plošče

Oddelek: Pomoč in nasveti
314832 (3770) solatko
»

okvara ASUS notebook-a

Oddelek: Strojna oprema
62162 (1859) quadro933
»