» »

3 pinski kabel razdelilec

3 pinski kabel razdelilec

TeraTM ::

kupil sem tega;

1

tukaj; Cool-pc. Najprej sem mislil da so mi dali "defektni razdelilec" ampak šele po tej sliki (zgoraj) vidim da je res tako. Na enem od teh dveh sta samo dva kabla na drugmu pa vsi trije (razvidno iz slike) Ali ima to kakšen vpliv na ventilator? saj na ventilatorju je 3 pinska glava..

hvala
  • zavaroval slike: bluefish ()

boogie_xlr ::

Rumen kabel je feedback za merjenje hitrosti ventilatorja. Rdeč je +, črn pa -.

torej če dva ventilatorja pripnem nanj in na matično, mi bo le ta odčitavala hitrost samo enega ventilatorja? In na drugemu ventilatorju nebom mogel preko biosa višati ali nižati vrtljaje? (popolnoma v temi sem glede tega :))) In pa hvala za odgovor.

Huh, tisti rumeni je SAMO feedback, torej spreminjajo hitrost glede na napetost. Za PWM(Pulse Width Modulation) se uporabljajo 4pinski ventilatorji.
V tem primeru bosta se bosta oba (enaka!) ventilatorja vrtela z enako hitrostjo, le to pa nastavlaš na matični.

Zgodovina sprememb…

nastavlaš na matični.
ja to sem imel v mislih. V BIOSU.

Drugače pa mislim nanj priklopiti: Scythe S-FLEX SFF21E, 120mm ventilator in Scythe GentleTyphoon 120mm ventilator 1450rpm oba mislim nastavit na < 1000 obratov (zaradi tišine) bi to šlo? priklopljena bi bila preko tega razdelilca na matično. Drugače pa imam še en takšen kabel (ki ni razdelilec) 3 na 3 pinski kabel, 12V na 7V.

Hvala :)

Napetost bo na obeh ista, vrtela se bosta počasneje, vendar ne z enako hitrostjo. Izpisovali pa se ti bodo samo vrtljaji tistega, ki bo imel rumen kabel priklopljen. Lahko pa naštimaš gor stikalo, pa enkrat odčitavaš od enga enkrat pa od drugega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tišanje napajalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5512378 (8451) Heavy
»

Menjava ventilatorja v napajalniku

467122 (3845) radmannsdorf
»

Menjava ventilatorja

5996 (865) boogie_xlr
»

Super tih hladilnik za procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
506372 (5227) TOP
»

12 cm fan

151786 (1655) TESKAn

Več podobnih tem