» »

PayPal help

PayPal help

JesusChrist ::

Pozdravljeni!

Ker zadnje čase nakupujem na eBay-u in zaradi tega za nakup težim prijatelju sem se odločil, da bi rad svoj bančni račun povezal z PayPal-om. Problem pa je v tem, da PayPal podpira le MasterCard, Viso in American Express. Kako je s pridobitvijo vise ali mastercarda pri NKBM? Trenutno imam pri NKBM BRŠ (študentski račun).
Ker se mi nekak ne-varno zdi svoj račun povezovati na PayPal (internet je le internet) me zanima kako je z odprtjem novega bančnega računa (mesečni stroški) in da bi tistega povezal na PayPal.

Sem popolnoma nov (bluženje zgoraj) na tem področju in me zelo zanima kaj in kako naj naredim. Rad bi čimveč informacij.

Lep pozdrav!
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

zavajon ::

PayPalu ne boš dajal številke TRR, ampak le številko kartice. Iz katerega računa pa plačuješ porabo na kartici, pa je popolnoma vseeno. Če te skrbi varnost (po mojem dokaj neupravičeno, glede na vse ostale možne načine zlorab), pa si določi na kartici dovolj nizek limit. Preko limita ti ne more nihče izplačati iz kartice.
Kako pa je s pridobitvijo kartice, boš pa imho dobil najboljše informacije na NKBM ;)

c00L3r ::

Sem imel zdaj par let pri NKBM kartico MasterCard. Vzel sem jo kot študent. Pogoj je bil, da imaš redne prilive kot so štud. delo, štipendija, redna nakazila...

Letos pa sem si pri Abanki odprl elektronski račun + vzel kartico Visa electron. Prednost proti MasterCard je v tem, da lahko tukaj plačujem preko paypal-a in tudi prejemam denar iz paypal-a na TRR. Pri MasterCard prejemanje ni možno. Vodenje elektronskega računa pri Abanku pride na leto nekje isto kot samo MasterCard pri NKBM.

JesusChrist ::

Aha torej najboljše odpret Abanka elektrinski račun (59 centov se mi zdi da je mesečno) in nabavit Visa Electron in tako plačevat preko PayPala?
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

St235 ::

Ne vem če je smiselno pri dveh bankah ime TTR. Če že imaš TTR pač vzameš kartico na tisti račun. Oziroma prenesi vse skupaj. Drugače si boš moral še vsak mesec prenakazovat sredstva med bankama.

JesusChrist ::

Razumem to. Problem je da sem rahlo paranoičen in ne upam dat vsega denarja (trenutnega bančnega računa) na voljo PayPalu :P
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

St235 ::

Saj ne daješ vsega denarja paypalu :)

Bistvena razlika med debetno (maestro) kartico in Kreditno/plačilno (Mastercard, VISA) je ravno v tem, da pri MAestro imaš direkten dostop do računa in s tem vsega denarja medtem ko pri Visa/MC tega ni. Na Visi/MC imaš mesečni limit, ki ga nastaviš po želji (recimo 500EUR). Ti lahko z svojo kartico vsak mesec plačaš do teh 500EUR neodvisno od tega koliko maš na računu. Kar pomeni,da če imaš na računu 40000EUR bo še vedno lahko zapravil samo 500EUR in če imaš na računu 0EUR boš lahko zapravil 500EUR. Enkrat na mesec pa potem visa/MC tvoji banki pošlje koliko si zapravil in ti to trgajo z tekočega računa.

Na kratko, tudi če ti ukradejo kartico lahko zapravijo samo toliko denarja kot nastaviš LIMIT. Direktnega dostopa do tekočega računa nimajo.

Paypal je drugače izredno varen način plačevanja.

JesusChrist ::

Ja ampak pri NKBM moraš za MC in Viso imeti redne prihodke, ki pa so pri študentih "ne tako redni" :D
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

c00L3r ::

Kaj te problem imet 2 računa odprta? Jaz imam NKBM za prihodke/odhodke. Abanko pa imam za to, ker ima najboljšo ponudbo za Visa Electron. Preko spleta lahko na obeh TRR vidim stanje. Ko na abanki zmanjka pač prenakažem ali pa položim ustrezno vsoto EUR. To naredim 1x na par mesecev. Za tistih nekaj centov provizije se pa ne bom sekiral.

mihec87 ::

Na debetni visa od abanke lahko dvigneš toliko denarja kolikor je določeno z limitom oz dokler imaš kaj na računu,če imaš na računu 0eur pa ne moreš plačati ničesar..

TBit ::

Res je. Najenostavnejše je imeti visa elektron od Abanke. Ter tudi vsi strahovi z limiti in podobno takoj izginejo. Kolikor maš na novem TRR tolk ti lahk poberejo in niti centa več.

JesusChrist ::

Saj to razumem ja. Verjetno bom vzel Abankino Viso Electron. Hvala vsem za informacije ;)
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Grozd ::

Pozdravljeni.

Tudi sam imam podoben "problem" kot je bilo govora v tej temi. Torej rad bi si ustvaril paypal account in zato potrebujem kreditno kartico. Tudi sam imam študentski račun pri novi kbm in razmišljam ali bi vzel kreditno pri nkbm ali pa tole visa electron pri abanki.

Najprej me zanima to. Kakšni so stroški takšne kartice pri nkbm in pri abanki? Koliko se na leto plača za to da lahko imam takšno kartico?
In pa visa electron je debetna kartica ali kreditna? Gre še vedno z njo naredit playpal račun?
In pa pri nkbm sem videl da tudi ponujajo visa kartico. Kako je s tisto? Je potem za paypal bolje imet visa kot mastercard???

In pa pri abanki, če bi odprl tam račun in si pridobil visa electron, ne rabim mesečnih prilivov, ne?

fosil ::

Za viso electron pri abanki je strošek 1€ na mesec, kolikor znaša vodenje računa. Torej 12€ na leto.
Če si študent pa lahko vzameš študentski račun, ki je brezplačen.
Je debetna kartica. Deluje praktično povsod tam kjer deluje tudi kreditna visa. Možne so sicer kakšne izjeme. Seveda dela tudi na paypalu.
Rednih prilivov ne rabiš.
Tako je!

St235 ::

med klasično viso in MC pa ni razlike kar se tiče PP, letno te pride članarina okol 17€.

Grozd ::

aha, hvala za odgovore

arc-x ::

Lep pozdrav!
Tudi jaz imam odprt študentski račun pri Novi KBM. Zanima pa me, kakšne vsote denarja bom moral odšteti od zneska, ki bi ga prenesel iz PayPal računa na moj račun pri KBM. Če sem prav seznanjen, bom moral plačati nekakšne taxe/davek? ker moja kartica namreč ne podpira Vise, MaserCard... Na tem področju sem precej 'zelen', zato mi ob vseh informacijah še vedno ni vse jasno. Če predlagate kakšno drugo boljšo rešitev, bom vesel nasvetov.

bluefish ::

Verjetno imaš Maestro kartico. V tem primeru si denarja iz PayPala ne boš mogel nakazati. Lahko pri banki zaprosiš za Mastercard ali Viso (kar pač NKBM ponuja) ali pa odpreš račun pri Abanki in vzameš debetno Visa Electron kartico.

arc-x ::

Imam Maestro, ja. Bom se zato pri banki pozanimal o Masercard in Visi.
Zanima še me, ali bom moral tudi v tem primeru (če zaprosim za Viso ali MC) plačati kake pristojbine, taxe...? V mojem primeru bi namreč denar dobil iz U.S. na moj PayPal račun.

_Dejan_ ::

St235 je izjavil:

med klasično viso in MC pa ni razlike kar se tiče PP, letno te pride članarina okol 17€.

Je razlika! Na Viso si lahko nakazuješ denar na MC ne moreš.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

c00L3r ::

arc-x preberi so par (mojih) postov višje. Elektronski račun + Visa na Abanki te staneta manj, kot samo MasterCard pri NKBM.

videc ::

Jaz ti za Paypal predlagam VISA Electron, ki je debetna kartica, tako kot Maestro, ampak vseeno deluje. Če jo boš potreboval še kje drugje ni slaba (Ryanair, Easyjet, ...). Seveda pa moraš imeti na računu dosti € za kritje nakupov.
VISA Electron predlagam zato, ker si nanjo lahko nakazuješ denar iz Paypala, na Mastercard tega ne moreš storiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: videc ()

arc-x ::

Hvala za odgovore. Se bolj nagibam k opciji z VISA Electron v tem primeru.
Mogoče sem na začetku vseeno malo napačno zastavil vprašanje - zanima me, ali bo tudi v tem primeru potrebno plačati taxe, davke oz. karkoli od mojega prejetega zneska. Pri velikem znesku morebitne 'dajatve' znesejo kar nekaj evrov in če bi se jim izognil s tem, da nabavim VISO, potem je to boljša rešitev. Vseeno še imam možnost direktnega nakazila denarja iz U.S. na moj obstoječi zdajšnji račun (in če je potrebno nekaj odšteti pri obeh opcijah - tako pri Visi Electron kot pri direktnem nakazilu, potem se mi odpiranje novega računa ne izplača najbolj, saj moji dohodki na ta račun nebi bili redni - vsaj za enkrat).
Upam da stvar nisem preveč zapletel, kot to meni ponavadi uspe :)

videc ::

Mislim, da je vrednost nakazila iz PP računa na kartico 2€ (je navedeno v pogojih uporabe na Paypalu, ko izbereš "Withdraw funds"). Iz PP računa na tvoj bančni račun ne vem, če lahko nakazuješ, če tvoja banka ni v ZDA, oziroma je račun v ZDA. Je pa ta možnost, pod pogojem, da imaš bančni račun na kakšni ameriški banki, zastonj.
Če si študent imaš, menda, ponavadi vodenje bančnega računa zastonj. Preveri malo pogoje pri bankah glede računov.

Grozd ::

sicer malo pozen odgovor, ampak mogoče bo še komu koristil

Pri NoviKBM lahko dobiš ali visa ali pa mastercard kreditno kartico. Razlik v glavnem ni. Mislim da za izdelavo kartice plačaš par eurov, sicer pa je zadeva zastonj (vsaj prvo leto). Vsako nadalnje leto pa plačaš 14 eur (dokler imaš študentski račun, kako je pozneje ne vem). Sicer pa ne plačuješ nobenih taks oz. nimaš nobenih dodatnih stroško ob nakupovanju oz. porabi...

Izbereš si nek limit, koliko lahko na mesec porabiš in dajo ti par rokov na mesec na razpolago da si izbereš en dan ko se ti bo stvar obračunavala.
Potem pa s kreditno kupuješ in lahko porabiš do toliko kot ti limit omogoča. 1x na mesec pa se ti potem to obračuna in odtegne s tvojega bančnega računa.

rakun24 ::

Pozdravljeni

Zanima me kako nastaviti in odpreti paypal račun tako da bi lahko prejemal denar in ne samo plačeval z računom paypal.
Imam že viso elektron. Prosim za enostavna in vsem razumljiva navodila.

Hvala za odgovore


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817134692 (14656) igi82m
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
330109076 (27926) Vetrpiha
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333106833 (33880) PINki
»

Visa Electron

Oddelek: Loža
3914735 (12724) OmegaBlue
»

kako plačati (paypal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
4713924 (12134) bluefish

Več podobnih tem