» »

Mc'Donalds

Mc'Donalds

««
9 / 25
»»

Gandalfar ::

xteakwondox: to smo ze obdeldali. Po tej metodi je snopc zdrav ;)

JanK ::

Priporocam se cetrti kozarec s HCl kislino s pH 2, tako kot je tipicno okolje v zelodcu.

RejZoR ::

xteakwondox je izjavil:

zanimiva tema in nimam kaj da bi pripolnil nekaj glede coca cole in svežega soka iz stinjene grenivke ali je zdrava ali ne naredi preprost poizskui in boš sam videl kaj se bo naredilo
V prvi kozarec nalij coca colo v drugega pa sok grenivke vanju vrži koščeš jeter(svinjskih, govejih itd) ter pusti čez noč in zjutraj boš videl kaj se bo naredilo=) Drugače je pa coca cola tudi zelo dobra za odstrnjevanje rje in za pomoč pri lažji montaži različnih rjavih vijakov le v coca colo jih daž čez noč in zjutraj se veliko raje odvijejo=)

Torej sklepaš da so ljudje mrtev kos mesa in da boš zaradi Coca Cole kar razpadel? S tem so strašili par let nazaj in je en navaden BS. Coca Cola ima pač not določene kisline, ki želodcu načeloma ne predstavljajo nobene težave (glede na to da ima vsak želodec kislino ves čas prisotno). Drugo pa je če not vržeš mrtev kos tkiva, ki kisline nikoli ne sreča niti nima zaščite pred slednjo kot npr želodec.

Kot tud ne bi enačil Coca Cole s 100% pomarančnim sokom samo po vsebnosti sladkorja (kakšnega specifično tud nihče ne omenja, niso vsi sladkorji isti!).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

hamax ::

Kot tud ne bi enačil Coca Cole s 100% pomarančnim sokom samo po vsebnosti sladkorja (kakšnega specifično tud nihče ne omenja, niso vsi sladkorji isti!).

Res je. V pomarancnem soku je vecinoma fruktoza, ki je "najslabsi" sladkor. V evropski coca coli ga je obcutno manj.

thramos ::

Ni res. Odstotek fruktoze je približno enak kot pri kokakoli (s sukrozo).

Moja napaka. Hvala za link.

echo ::

Kaj pa vlaknine v pomarančnem soku in cocacoli, kje jih je več?

Sicer je že dolgo odkar sem si pogledal tale dokumentarec, a mi je ostal v dobrem spominu. Je kaj na tem?

T-h-o-r ::

jype je izjavil:

T-h-o-r> kaj pa če bi health experti pogruntali, kako tudi zelenjavo naredit okusno, ne pa da ima okus hujši ko sranje

Ne znaš pripravit.

znam, tudi okusno

samo vseeno, ne bi mogel jesti samo zelenjave pri 1 obroku :D

sicer pa, še slavni jamie, ki naj bi pripravljal daleč najbolj okusno hrano, je popušil, ko se je šlo o pripravi "okusne" zelenjave kot glavnega obroka
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

BigWhale ::

echo je izjavil:

Kaj pa vlaknine v pomarančnem soku in cocacoli, kje jih je več?

Sicer je že dolgo odkar sem si pogledal tale dokumentarec, a mi je ostal v dobrem spominu. Je kaj na tem?

Ta dokumentarec je v doloceni meri FUD. HFCS ni tak hud bav bav, ce ga ne vlivas vase. Problem debelosti je tudi v tem, da se je vnos kalorij povecal na celotnem spektru prehrane. Vec se poje mascob in ogljikovih hidratov, taksnih in drugacnih.

T-h-o-r je izjavil:

sicer pa, še slavni jamie, ki naj bi pripravljal daleč najbolj okusno hrano, je popušil, ko se je šlo o pripravi "okusne" zelenjave kot glavnega obroka

Ne ni. Okus je subjektivna zadeva. Ce si ti celo zivljenje jedel mastno in slano hrano, ti potem neka nemastna in ne dovolj slana zelenjava ne bo vsec. Enostavno taksne hrane nisi navajen. Ce bi jo jedel dovolj dolgo casa, bi se okusa navadil.

Fora je, da je folk vajen intenzivnih okusov. Če pa dobijo naraven okus pa se jim zdi pusto. Če pa dalj časa ješ naravno, tako kot je, pa ti rata spet normalno. S tem da je običajno naravni okus dejansko bolj poln ampak na nek svoj način.

Oberyn ::

xteakwondox je izjavil:

Drugače je pa coca cola tudi zelo dobra za odstrnjevanje rje in za pomoč pri lažji montaži različnih rjavih vijakov le v coca colo jih daž čez noč in zjutraj se veliko raje odvijejo=)

Ja, to je od fosforne kisline, ki se uporablja tudi v sredstvih za odstranjevanje rje. Samo s to kislino ni nič posebej narobe, želodec je itak hudo kislo okolje, pa tudi kakšnih drugih škodljivih učinkov v literaturi nisem zasledil. Te kisline še celo jaz nisem izpostavil kot slabo stran kokakole.

Evo, sem zdajle iztisnil sok iz sveže grenivke in sem natančno izmeril količine.

Iztisnjega soka je bilo 144 ml, meril sem z 10 ml injekcijsko brizgalko, dost natančno. Grenivka je bila pa velika in zelo sočna (včasih so čisto suhe).

Potem sem to dopolnil do pol litra z vodo. Mal nazaj je en napisal, da ima tovrstno sadje 10% sladkorja. Recimo, da bi to bilo 14 g sladkorja na pol litra pijače, se pravi 28 g na liter. Ni čist točno, ker nisem tehtal, ampak tle ne bi bilo neke bistvene razlike. Klasična kokakola ima tam okoli 110 g na liter.

To za tiste modele, ki mi tlele tumbajo, da ima moj priljubljeni sok 2x več sladkorja od kokakole. Japajade.

Sem pa uporabil sokovnik, kot je rekel Brane2. Ponavadi grenivko ožamem na roke in dobim ene pol manj soka (= pol manj sladkorja), samo je bistveno hitreje. Matr, sem sokovnik pral 10 minut.

To za tiste modele, ki mi tlele tumbajo, da ima moj priljubljeni sok 2x več sladkorja od kokakole. Japajade.

Js sm pa en deci coca cole razrecu z 10 litri vode in je mela se 10x manj sladkorja od tvojga soka ...

Lahko pokazes kdo je trdil, da ima 1:5 razrecen sok vec sladkorja od coca cole?

Pithlit ::

Mah... tko je... čez dobro zaseko ga ni!

Gonja proti maščobam mi gre pa počas na jetra. OK... razumem... jaz se pač izogibam cvrti hrani (ker je ponavadi napita olja/masti). Ampak, res... si pa namažem zaseko na kruh. Ali pa si naredim jajca na maslu. Pa kruh z maslom in marmelado/medom tud ni napačen.

Rada imam olivno olje. Na solati. Obožujem bučno olje... še posebej z vanilijevim sladoledom. Rada imam surovo cvetačo, korenček, paradižnik. Da bi kakšno meso pekla na teflonu brez maščobe mi na kraj pameti ne pade.

Burgerje v McDonaldsu imam rada. Ker so, kakor je hčerkica povedala, slastni. Jemo jih lahko 3x na mesec... ali pa 2x na leto. Kupim kadar grem skozi Ljubljano pa imam čas se ustavit. Najbližji McD je okoli 50km od tukaj (v Lj... cca 120km).

Slastni so burgerji.
Slasten je ocvrt krompirček (kadar se olje ne cedi iz njega).
Slastna je zelenjava. Tudi surova in 'nezabeljena'.
Slastno je meso.

Seveda se izogibam nekaterih stvari. Predvsem pretiravanju z ojačevalci okusa (vegeta, sol, sladkor...). Tudi tistim bolj enostavnim oglikovim hidratom... (testenine, beli riž). Ne jem kruha in krompirja. Seveda vse to ni črtano z jedilnika. Le v čim manjših količinah je prisotno.

Me je prijateljica enkrat vprašala če se nič ne gibam da se moram izogibat rižu (belemu) pa krompirju. Odgovor pa je da tega sploh ne pogrešam. Mi je neoluščen riž precej boljši. Priznam pa da se mi po krompirju včasih pocedijo sline... ampak ga ne smem... preveč kalija.

Bottom line... življenje je preprosto prekratko da bi se načrtno izogibala vseh teh slastnih stvari. Cocacola je pa... zakon! Včasih. Drugač pa voda. Pa radler grenivka. Debela nisem, prekla tud ne... mislim da jem čisto v redu. Holesterol je tud na minimalcu, navkljub zaseki.
Life is as complicated as we make it...

hamax je izjavil:

Res je. V pomarancnem soku je vecinoma fruktoza, ki je "najslabsi" sladkor. V evropski coca coli ga je obcutno manj.

Torej iz tvoje trditve naj folk potegne tole: "Ne jest sadja ker vsebuje fruktozo!?". Pijte Coca Colo ker je ima manj. Lol. Sorry sam večjega nonsensa pa še ne.

Veš, ena razlika je al ti poješ 3 kile grozdja vsak dan al pa nekaj kar se smatra za normalno porabo.
Kjer pa pridemo na točko kjer se vprašaš kakšna je potem razlika če popiješ vsak dan 3 litre Coca Cole (kar je po teži nekje ekvivalent 3 kilam) ali pa je spiješ en 2dl kozarec na dan.

Poleg tega pa se Coca Cola prebavi v kislo stanje, pomarančni sok pa v alkalno (kljub temu, da je zadeva dejansko kisla kar itaq zmede večino folka). Glede na to da je večina naše prehrane skrajno kisla (acidic) je vnos alkalnih živil načeloma bolj pomemben kot pa tisti delčki razlik v sladkorju in njega tipu kjer je fruktoza še vedno manj škodljiva če z njo ne pretiravaš.
Da ostalih stvari kot so vitamini in minerali ne omenjam (Coca Cola jih namreč nima kaj dosti če sploh).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Torej iz tvoje trditve naj folk potegne tole: "Ne jest sadja ker vsebuje fruktozo!?". Pijte Coca Colo ker je ima manj. Lol. Sorry sam večjega nonsensa pa še ne.

Straw man. Tega nisem nikjer napisal.
Verjetno si zelo povrsno bral, ampak sem precej ocitno odgovarjal le na tisti del tvojega posta, ki govori o sladkorju.

my my, a forum of grass and seed eaters

hamax je izjavil:

Straw man. Tega nisem nikjer napisal.
Verjetno si zelo povrsno bral, ampak sem precej ocitno odgovarjal le na tisti del tvojega posta, ki govori o sladkorju.

Kot tud jezst nisem nikjer napisal da si...

miraldinjos ::

a je kdo opazu da zadnje čase v mcdonaldsu(citypark,rudnik,šiška) kr nimajo leda kao jim ga je zmankal pizda kako jim loh zmanka leda odzuni blo okol 30 stopinj folk nej pa toplo coca colo pije bed res a pozim ti ga pa nameče notr kda je poletje pa to se je že večkrat ponovil, drgač pa itak ta mcdonalds sam strup:s

IceIceBaby ::

drgač pa itak ta mcdonalds sam strup:s

A smo spet tam? No povej prosim, kakšni strupi so v mcdonalds burgerjih.

okusne omakice om nom nom

RejZoR je izjavil:

Poleg tega pa se Coca Cola prebavi v kislo stanje, pomarančni sok pa v alkalno (kljub temu, da je zadeva dejansko kisla kar itaq zmede večino folka). Glede na to da je večina naše prehrane skrajno kisla (acidic) je vnos alkalnih živil načeloma bolj pomemben kot pa tisti delčki razlik v sladkorju in njega tipu kjer je fruktoza še vedno manj škodljiva če z njo ne pretiravaš.

Point!
Zakisanost telesa je pa še nekaj, o čemer tule niti nima smisla začeti, ker bodo vsi še bolj rdeči od besa skočili v zrak.

Samo se to še kako nanaša na tale fast food. Abeceda zakisanosti se začne z belim kruhom, pečenim mesom in sladko gazirano pijačo.

Brane2 ::

Oberyn:

AFAIK telo precej strogo uravnava pH faktor, torej o zakisanosti telesa ne moremo govoriti.

Mogoče je kaj na potrebnem "naporu" telesa za regulacijo, a to je druga tema.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 je izjavil:

Oberyn:

AFAIK telo precej strogo uravnava pH faktor, torej o zakisanosti telesa ne moremo govoriti.

Mogoče je kaj na potrebnem "naporu" telesa za regulacijo, a to je druga tema.

True.
Samo se kislinski prebavni produkti nalagajo v sklepih. To se potem izrazi pozneje, recimo po štiridesetem letu, artroza sklepov.
Tudi pH regulacija počasi klone, podobno kot pretiran vnos sladkorja in ena vrsta sladkorne.

Samo to niso problemi dvajsetletnikov, zato je mladcem to brez zveze govoriti.

thramos ::

Kakšen znanstveni dokaz za tole o zakisanosti? Pa brez linkov na pozitivke.net, youtube filmčke ipd.

Matev ::

Kakšen znanstveni dokaz za tole o zakisanosti?

bumb po betici

zopet en ki se je včereaj rodil ali pa po juhi priplaval

...

mal pogoogle z recimo besedo "putika"

Brane2 je izjavil:

Oberyn:

Aja, Brane2, sem prej pozabil. O zakisanosti telesa (acidoza) vseeno lahko govorimo, to je v bistvu širok zdravstveni problem, malo poguglaj na to temo.
Čeprav, to se v mladosti ne izraža prav hudo, pa lepo se da sanirati - z zdravo prehrano.

dark_coffee ::

Saj niso normalni.

Wtf? Pa jih še niso stožili zaradi diskriminacije?

LuGi ::

To je hoax.. ;)

jype ::

To je en 4channer nalepu na vrata.

Mora bit, ker bi se drugače hitro zgodilo kar sem napisal zgoraj. In o tem bi se povsod pisalo thats for sure...

Okapi ::

To je dokaz, da nekateri lahkoverno verjamejo čisto vsemu.;((

O.

Furbo ::

dark_coffee je izjavil:

Saj niso normalni.

Če tole verjameš, res nisi normalen. Haha, kera fora.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Ja, če bi blo uradno, bi uporabili uradni McDonald's selotejp.

mtosev ::

real life trollin'.EPICNESS
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Pouh ::

mcdonalds

mcdonalds

JesusChrist ::

Fantje, dober tek drugič ob mcdonaldsovem obroku: http://docakilah.wordpress.com/2011/05/...
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Si kdaj jedel piscancjo pasteto? Poli klobaso? Isti smorn! Mislim, isti zdriz. Ce ne jes samo mesa v vecjih kosih, ki si jih sam odrezal z zivali, ki si jo sam ulovil, si na istem.

BigWhale> Si kdaj jedel piscancjo pasteto? Poli klobaso? Isti smorn! Mislim, isti zdriz. Ce ne jes samo mesa v vecjih kosih, ki si jih sam odrezal z zivali, ki si jo sam ulovil, si na istem.

Dej ne laži se! V obeh je drugo umetno barvilo kot pri McDonaldsu!

BigWhale je izjavil:

Si kdaj jedel piscancjo pasteto? Poli klobaso? Isti smorn! Mislim, isti zdriz. Ce ne jes samo mesa v vecjih kosih, ki si jih sam odrezal z zivali, ki si jo sam ulovil, si na istem.

Ko sem bil majhen. Zdaj pa si že dolgo hrano pripravljam sam.

JesusChrist je izjavil:

Fantje, dober tek drugič ob mcdonaldsovem obroku: http://docakilah.wordpress.com/2011/05/...

Še en, ki je preobčutljiv za slike iz predelovalnic hrane.

Ja tudi ko piščancu odbiješ glavo in ga celega spečeš ne zgleda lepo. Pa kaj?

A misliš da tvoj piščanec prostovoljno prikoraka v pečico?

Edina razlika je, da na pašteti lepo piše, da so not kožice, repki in slično, pri nuggetsih v Mc-ju pa ne.
Tud to da kar vse zmeljejo not je ena navadna laž in tip ki je to pisal mora bit nek hardcore veggie.
Pri procesiranju perutnine je prva stvar, ki gre stran glava in noge (takoj za odstranjevanjem perja), potem se odstrani drobovje, tako da nakladanje da so not zmlete oči in vse ostalo je en BS. Je par dokumentarcev, ki kažejo kako se stvari proizvajajo (od tehničnih do prehrambenih proizvodov) in mesna industrija je tud med njimi. Pa si poglejte kako se procesira meso. Žal se zdele ne spomnim naslova...

Meso se tud ne razkužuje vsepovprek ampak se s peroksidom razkužuje samo v primerih, ko gre za meso, za katerega se ve, da je kontaminiran z Ecoli. Enkrat je bilo v US of A "incident", ko je bilo okuženega ne vem kolk ton mesa (ogromnos kratka) in bi bilo zavržt vse to ogromna potrata. In so šli v razkuževanje in ponovno prodajo. Sicer ideja, da se meso dekontaminira ni všeč vsem ampak kot kaže nobenmu nič ne fali. Recimo. Ne vem zakaj bi zdravo meso uničevali s kemikalijami lol...

In so tud drugi manj invazivni postopki sterilizacije, npr UV svetloba in ozon, ki sta za končne uporabnike povsem neškodljiva in se ju redno uporablja v živilski industriji.

Drugače pa če hočete jest salame, ki imajo najmanj sranja not si kupujte piščančja oz puranja prsa. Tam pa ni not zmletih nobenih byproduktov ampak zgolj in samo omenjeni del mesa. Temu primerna je tud nizka vsebnost maščob, je pa mal dražje of course.

furbo ne, moj obrok je sestavljen iz pustega mesa, ki ga sam razrežem, pripravim, spečem, pojem. Točno vem kaj je notri. Med tem ko pa ti celega piščanca z vso drobovino, kostmi in očmi porinejo v burger.

RejZoR je izjavil:

je pa mal dražje of course.

Na koncu pa ugotoviš, da se za isti denar naješ, kot pa s kakim drugim obrokom. Pa še bolj zdravo je.

Zgodovina sprememb…

Torej sredi tekanja naokoli, naj se ustavim, zakurim ogenj in začnem peči pusto meso?

Sej cena ni tko astronomsko višja, je pa razlika in zna hitro zmotit folk, ki gleda samo in le na ceno (in takih je ogromno). Že če pogledaš samo sestavine pa ti je takoj jasno zakaj je taka razlika. Maščobe in drugih stvari je mislim da samo 1-2%.

c3p0 ::

Kosti ni v tej masi, jih pa strojno obereje in sprešajo, da ven priteče vse kar ni čisti solid.

Dokler bo večina jedla ta drek, tako bo, sam sem iz tega vlaka izstopil.

Furbo je izjavil:

Torej sredi tekanja naokoli, naj se ustavim, zakurim ogenj in začnem peči pusto meso?

Tipičen izgovor človeka, ki si ne zna organizirati časa. To bodo vedeli in potrdili vsi, ki so spremenili svoj način življenja na zdravega

JesusChrist je izjavil:

Furbo je izjavil:

Tipičen izgovor človeka, ki si ne zna organizirati časa. To bodo vedeli in potrdili vsi, ki so spremenili svoj način življenja na zdravega

Ali pa tvoj sistem, kjer kažeš samo na en izdelek in eno slikco, za katero ne vemo, če je sploh avtentična in opisuješ proizvodnjo, katero zagotovo nisi videl na lastne oči.
««
9 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
972199860 (1516) 2dark
»

Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41455119 (37823) D3m
»

McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )

6419368 (14728) Gremio
»

Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )

15248664 (44329) PINki

Več podobnih tem