Forum » Loža » Mc'Donalds
Mc'Donalds
qwzyx ::
Kako je pa s kokosovo mastjo, je primerna za cvrtje? Če je kolikokrat lahko uporabim to maščobo za cvrtje.
Na ovitku piše
Na ovitku piše
100% kokosova maščoba
Povprečna hranilna vrednost na 100g:
Energijska vrednost 3700kJ/900kcal
- Beljakovine+Ogljikovi hidrati+Sladkor 0g
- Maščoba 100g
- nasičene maščobne kisline 97,1g
- enkrat nenasičene masščobne kisline 2,3g
- večkrat nenasičene maščobne kisline 0,6g
- Holesterol <1mg
- Natrij 0,03g
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: qwzyx ()
whatever ::
Jaz vsako maščobo uporabim samo enkrat.
Bolj pametno dat samo toliko olja, za en sam zrezek, pol pa pečeš vsak zrezek posebej. Ko maš vse zrezke ocvte, zliješ stran. Ne pa da naliješ 2 litra olja v eno veliko ranglo pa vse zrezke naenkrat not in pol pustiš tisto ranglo še 2 tedna v kuhni za še 5 rund zrezkov.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Furbo ::
Dober topic tole, sem šel zadnjič v Meka, še kozarec sem zastonj dobil. :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
jcb ::
Ma prov rad bi šel jutri na hitro prehrano na kak KEBAB, ker ga v življenju še nisem jedel, ampak je nezdravo.
hamax ::
Ma prov rad bi šel jutri na hitro prehrano na kak KEBAB, ker ga v življenju še nisem jedel, ampak je nezdravo.
Troll detection se mi je sprozil.
poweroff ::
Jaz vsako maščobo uporabim samo enkrat.
Bolj pametno dat samo toliko olja, za en sam zrezek, pol pa pečeš vsak zrezek posebej. Ko maš vse zrezke ocvte, zliješ stran. Ne pa da naliješ 2 litra olja v eno veliko ranglo pa vse zrezke naenkrat not in pol pustiš tisto ranglo še 2 tedna v kuhni za še 5 rund zrezkov.
Saj za zrezke delam ntako. Pečem na minimalno maščobe. Na teflonu.
Ampak če cvreš, je treba več maščobe.
sudo poweroff
Invictus ::
Čeprav je teflon precej strupena zadeva ... Sploh če imašmalo spraskano ponev ...
Kar se tiče kokosove maščobe, je baje najboljša. Sicer se pa vsake toliko časa pojavi "najboljša maščoba". Odvisno kdo plača raziskave (kar seveda ni nikoli znano).
za okus je najboljšasvinjska mast + ocvirki .
LP I.
Kar se tiče kokosove maščobe, je baje najboljša. Sicer se pa vsake toliko časa pojavi "najboljša maščoba". Odvisno kdo plača raziskave (kar seveda ni nikoli znano).
za okus je najboljšasvinjska mast + ocvirki .
LP I.
petrus ::
McDonalds ni nič zdravju škodljiv, po merilih so v samem vrhu, dejansko imajo zelo kvalitetno hrano. Je prav smešno kako po teh hamburgerjih pljuvamo, domačo hrano, s katero se veliko več ljudi dejansko zastrupi, pa hvalimo v nebo.
stati inu obstati
SasoS ::
V ameriki je pomojem dejansko problem vsebnost HFCSja ki ga ima vsa hitra prehrana in gazirana pijača. S to brozgo te pitajo spred in zadi...tako da bi si upal trditi da je evropski Mc čisto na drugem nivoju.
Vsekakor tudi dunajc (pečen v svinjski masti) in zabeljen krompir ni ravno zgled zdrave domače prehrane...
Vsekakor tudi dunajc (pečen v svinjski masti) in zabeljen krompir ni ravno zgled zdrave domače prehrane...
xyxyxyxy ::
w00tnes ::
Jaz sem jih skozi čas nabral že kar lepo število (mislim da jih imam vsaj 6-7), dobil tudi 2 šalčki (pred nekaj meseci jih meli)
Zdaj imajo spet stars of america, tako da piščanec here i come :P
Zdaj imajo spet stars of america, tako da piščanec here i come :P
BigWhale ::
V ameriki je pomojem dejansko problem vsebnost HFCSja ki ga ima vsa hitra prehrana in gazirana pijača. S to brozgo te pitajo spred in zadi...tako da bi si upal trditi da je evropski Mc čisto na drugem nivoju.
HFCS je tudi ze pri nas, brez skrbi. Vsaj v Coca Coli je. :) In spet ni tak hud problem, ce ne pretiravas. Saj ni treba spiti dva litra gaziranih pijac na dan.
harvey ::
McDonalds ni nič zdravju škodljiv, po merilih so v samem vrhu, dejansko imajo zelo kvalitetno hrano. Je prav smešno kako po teh hamburgerjih pljuvamo, domačo hrano, s katero se veliko več ljudi dejansko zastrupi, pa hvalimo v nebo.
To res drži, če presojamo z vidika varne hrane, samo vedeti je potrebno, da tudi Boeing pade na tla
Ni pa to zdrava hrana/uravnotežena hrana, kar je spet nekaj povsem drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
qwzyx ::
@Double_J: pred nekaj leti je bil na 'travniku' en pdf v katerem so bili recepti za razne Mc'Donalds produkte. Nisem proučeval če je dokument resnično zapisan, ker število obiskov v Mc'Donaldsu preštejem na prste ene roke.
c3p0 ::
Se le meni zdi McD meso nekako brez okusa? Morda premalo začinjeno? Burger King že ima nek okus.
Drekcpekc ::
Sago, prav se ti zdi. Če poskusiš samo meso v BigMacu ali katerem drugem je samo meso brez okusa. Okus dajo potem ostale sestavine v hamburgerju, omake in ostalo.
Steinkauz ::
Meso v mekiču je precej ogabno, v kombinaciji pa pride ok.
Enkrat sm naroču tist McNeki k je pršla pleskavica za ene 2-3 male in je bolj bruh kot ne
Enkrat sm naroču tist McNeki k je pršla pleskavica za ene 2-3 male in je bolj bruh kot ne
klemenSLO ::
a kdo ve če se da kupit omako: včasih je bla v mccountryju zdej je pa pomoje na deluxu. Huda omaka.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Drekcpekc ::
Te omake so pomoje skrivnost McDona, tako da se ne da kar tako kupit.
Saj je nekdo enkrat napisal, ki je delal v McDonaldsu, da imajo te omake v velikih tubah brez napisov, da še zaposleni ne vejo, kaj je notri.
Saj je nekdo enkrat napisal, ki je delal v McDonaldsu, da imajo te omake v velikih tubah brez napisov, da še zaposleni ne vejo, kaj je notri.
Gandalfar ::
ne bluzi. ze zaradi alergij je treba met dostop do deklaracij vsebin. Prav tako ni nobena skrivnost za konkurenco kaj je notri.
resnica je najbrž nekje vmes. že recept za dobro kebab omako je problem najti, kaj šele mcdonalds omake. ajd, najdi mi kompleten recept za obe kebab omaki, rdečo in belo. recept za coca colo baje še vedno ni povsem znan ali vsaj javen. pa za Heinz ketchup sem gledal dokumentarec, ko niso dovolili objaviti vsebine neke modre plastične vrečke, ki jo je delavec vsipal v ketchup.
Gandalfar ::
neki je natancen industrial recept, drugo je grob seznam vsebin.
Za coke je pa itak javni mit, da recept ni znan - http://www.snopes.com/cokelore/formula....
Pac problem je kako tega naredit hektolitre. Za kebab recept jih imas pa kolikor hoces po forumih. Nobene posebne znanosti v tem.
Za coke je pa itak javni mit, da recept ni znan - http://www.snopes.com/cokelore/formula....
Pac problem je kako tega naredit hektolitre. Za kebab recept jih imas pa kolikor hoces po forumih. Nobene posebne znanosti v tem.
Keyser Soze ::
No, ni znanost v sestavinah samih po sebi. To ne more biti skrivnost že iz razloga kot ga je omenil Gandalfar. Alergije, in pa sam nadzor nad prehrano s strani sanitarne inšpekcije. Ne more proizvajalec kar pribit, da je not ena "skrivna sestavina", ki je poslovna skrivnost in je ne more izdat zunanjim. Ker če jo, jih mora kar ubit.
Konec koncev lahko pol proizvajalci not uturijo še malo trave, al pa kar kokaina, da ne bomo preskromni.
Ni pa predmet javne debate sam postopek priprave, ki je ponavadi tisti, pravi "recept" do uspeha. Ti že veš sestavine, ampak če ne veš kako jih mešat in v kakšnem razmerju imaš pred sabo en "drek".
Konec koncev lahko pol proizvajalci not uturijo še malo trave, al pa kar kokaina, da ne bomo preskromni.
Ni pa predmet javne debate sam postopek priprave, ki je ponavadi tisti, pravi "recept" do uspeha. Ti že veš sestavine, ampak če ne veš kako jih mešat in v kakšnem razmerju imaš pred sabo en "drek".
OM, F, G!
fosil ::
Te skrivne sestavine so marketinško ustvarjene, zato da vse skupaj dobi nek pridih mističnosti.
Sploh hecne so mi tiste izjave, kako so ti recepti zaklenjeni v trezorju do katerega ima dostop samo nekaj ljudi. Ob tem pa zadeve zmešajo na tone vsak dan po celem svetu.
Sploh hecne so mi tiste izjave, kako so ti recepti zaklenjeni v trezorju do katerega ima dostop samo nekaj ljudi. Ob tem pa zadeve zmešajo na tone vsak dan po celem svetu.
Tako je!
Matev ::
za kokakolo je neka sestavina (prašek) ki jo dostavijo v žakljih in polnilnice dejansko ne vedo kaj oziroma v kakšnih razmerjih točno je tisto pridobljeno in sestavljeno
gansta ::
Ja videl sem v nekih prozornih plastičnih vrečah, semizdi da tam okol 10 l. Pa belo bolj pride ???
lp
lp
Karaya 52 ::
Pred leti sem obračal meso v Macu med počitnicami - tisto belo v plastičnih vrečkah je za sladoled, ne spomnim pa se da bi kadarkoli tankal gazirane pijače.
Isotropic ::
T-h-o-r ::
želatinasto maso dobijo, ki jo vstavijo v avtomat
zato pa je coca cola, sprite in fanta nagravžno za pit v mekdonalco
zato pa je coca cola, sprite in fanta nagravžno za pit v mekdonalco
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
fosil ::
Sej v polnilnicah delajo kolo po istem principu iz sirupa. Razlika je kvečjemu v količini mehurčkov.
Tako je!
Dober topic tole, sem šel zadnjič v Meka, še kozarec sem zastonj dobil. :D
barva pri tistih kozarcih je baje rakotvorna, se mi zdi...
poguglaj malo
To je bilo pri Shrek kozarcih... Jaz sem dobil cola kozarce.
Na srečo jaz pijačo nalivam na tisto stran kozarca kjer ni barve. :)
Sej v polnilnicah delajo kolo po istem principu iz sirupa. Razlika je kvečjemu v količini mehurčkov.
Mešajo pa z vodo iz pipe al Radensko?
xyxyxyxy ::
Par dni nazaj sem jedel novi križ kraž krompirček in sem bil grozno razočaran. Bilo je tako, kot da bi navaden pomfri pomočil v olje, OGABNO. Se bom kar držal preverjenih zadev.
Keyser Soze ::
Jp, križ kraž je ene sorte oljna vrečka. Se kar pocedi, ko ugrizneš not. Pomfri je še OK, niti ne toliko masten, enako je bilo z domačim. Tale je pa čista katastrofa.
OM, F, G!
Raw ::
Križ kraž mmmmm... Naveličan 15+ let žvečt isti pomfri. Sicer pa je bil boljši en vmes: začinjen in kot krhljast pečen krompir.
Nasploh se premal spreminjajo meniji/sendviči/priloge, vedno eno in isto.
Nasploh se premal spreminjajo meniji/sendviči/priloge, vedno eno in isto.
I am what I am and I do what I can
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raw ()
Preveč se spreminjajo, jaz hočem banana shake nazaj. :D
Matev ::
križ kraž ima večjo površino zaradi križ kraž rezanja
večja površina pa navleče nase več olja - križ kraž krompirček je kot rebrast čips
večja površina pa navleče nase več olja - križ kraž krompirček je kot rebrast čips
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Burger king v btc (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 199832 (1488) | 2dark |
» | Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 55092 (37796) | D3m |
» | McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19363 (14723) | Gremio |
» | Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48663 (44328) | PINki |