» »

[Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?

[Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?

Andruxa ::

Zdravo,

naveličal sem se hreščanja svojih samo še napol delujočih tovarniških zvočnikov in me zanima katere komponente potrebujem za soliden zvok v avtu in koliko me bo to stalo, ipd. O tem nimam pojma. Danes sem malo spraševal v Big Bangu so mi ponujali dva nizkotonca za zadaj za cca 100 eurov in za spredaj nekaj za 40eur in mi dali naslov servisa kjer vgrajujejo, sem šel tja vprašat, pa so mi rekli da pride vgraditev z 20% popustom 100eur. Rad bi malo več informacij od koga ki se malo spozna ... kako je s cenami, kje se splača kupit in kaj se splača kupit, kam naj dam vgradit, ali lahko vgradim sam, ali lahko veliko zamočim ipd..

PS
avto je starejši opel vectra l. 97 ...
Lp, A

ModriN96 ::

Prvo kot prvo se IZOGIBI TEH MUTANTOV oz KRETENOV v bigbengu, ker NIMAJO POJMA...

Akustike se pa lot tko, da oš najprej kupu en dobra radijo (NE KENWUD PA LG PA JVC) ampak Pioneer al pa Alpine. Če boš Pioneer vzam vsaj 6000 serijo oz še bolš da bi 7000 serijo. Če bo Alpine vzam model 114 al pa 117.

Pol k boš meu 1x dobr radijo, morš met akumulator dost dobr da bo stabiln tok in nasploh dost toka

Pol rabš kable taprave...za ojačvalc rabš VSAJ 16mm2 če ne rajši 20mm2!

Za spredn sistem za tvoje potrebe ne bo treba dajat ojačvalca, tko da za spredn sistem si uzem od Ground Zero Model Titanuim 16cm, NE kupt pa SONX-ja oz podobn skeret pou kurca vredn!

Za uzadi si pa uzem tut od Ground Zero ojačvalc model Iridium 2250HPX(zakon ojačvalc za mejhn dnar - 100EUR) in pa vzam si en sub in spet NE kupvat KENWUDA; SONY-ja in te kurčeve ferme ampak uzem al Pioneer, Ground Zero, Alpine, Digital designs...ampak zate mislm da bi biu od Ground Zero vufer v škatli, model GZRB25 oz GZRB30 več kot zadot...25 pride okol 130EUR s škatlo vred, 30 pa pride 170EUR.

To je že zlo fletn začetniški sistem, k te bo več kor ptesenetu...

Andruxa ::

@ModriN96,
tnx za nasvete, kaj pa vgradnja, a se lahko tega sam lotim, imamo kakšen dober slovenski tutorial za začetnike, al je bolš da prepustim to profijem?
Lp, A

globoko grlo ::

o wise one, povej še kolk to od oka pride,

cca 1KEUR al se motim?

kaj pa narediš, če imaš radio v armaturki oz. integriran?
recimo chervole cruze

klinker ::

Ce mas voljo in vsaj malo osnovnega znanja o elektriki ter znas kaj posravfat okoli avta se komot lotis sam, saj naceloma vezes skoraj samo + pa - razen pri avtoradju, kjer mas malo vec kablaze. Mas pa tudi navodila vecinoma kar lepo opisana kako stvar povezat ter montirat v avto. Drgace pa recimo da en 4 kanalni ojacevalec, sprednja vrata kit z 6" midwooferjem, tweeterjem in kretnico, zadnja vata ene 6" dvosistemce, pa en sub od vsaj 10", se raje pa 12". Prednji sistem vezes na 2 kanala od ojacevalca, subwoofer pa na ostala dva v bridge, ter zadnje zvocnike kar na avtoradio, saj sluzijo bol ambienci ter da se ne cuje tolko iz kje prihaja bas.
Kere komponente mislis montirat je pa odvisno bol od tega kar poslusas in predvsem od budgeta ki ga mislis porabit. Vedi samo da za dober zvok moras tudi na izolacijo gledat, se pravi unicit cim vec vibracij ki jih imas v avtu, pol soliden akumulator (bosh ipd niti slucajno, ce ze kaj poceni pol dej Toplo rdeco od vsaj 75Ah), dobri kabli, kleme na akumulatorju, konektorji ter upam da imas nek normalen avtoradio tipa Pioneer, Alpine, ker razni Sony, Kenwoodi ipd je bolj ne kot ja. Ojacevalec tudi glej da ga niso samo vati ker ti povem da bolse dela nek RockfordFosgate 2x40W od nekega Pioneerja 2x100.
Ce si z obale te lahko usmerim enemu frendu ki se bavi s tem ze lep cajt in lahko tako nabavi kot tudi zmontira vse v avto ;)

klinker ::

globoko grlo je izjavil:

o wise one, povej še kolk to od oka pride,

cca 1KEUR al se motim?

kaj pa narediš, če imaš radio v armaturki oz. integriran?
recimo chervole cruze


Ce nimas preout za ojacevalec mas tri opcije. Ce hoces nov avtoradio kupis novo plastiko od armaturke katera je prirejena za standardne avtoradje, zadevo sam predelat, v primeru pa da bi avtoradio obdrzal kupit ojacevalec z high power inputi.
Drugace pa ja, pod 1k eur za komplet vse novo se tezko pride ce noces met Kenwood sranja,ipd.

oberskitona ::

No sedaj se pa je potrebno še vprašat ali je pripravljen vložit 1keur v glasbo v avtomobilu, ali je smiselno dajat 16 ali celo 20 kvadrat kabel za to kar je potreben le 10kvadrat, najpomembnejša stavar je da se v primeru odločitve za celoten sistem ne špara pri činč kablih, ki so najpogosteje vzrok za motnje v zvoku, strinjam se glede radija najprej to potem pa ostanek jukeboxa, za normalno uporabo če nimaš potrebe po nabijanju vzameš kakšen sistem(nizkotonec+visokotonec z kretnicami)seveda prej preveri kakšna velikost ti gre v vrata, zmontiraš v prednja in zadnja vrata nimaš nepotrebnih kablov, ki bodo vedno napoti ko boš karkoli dajal v prtljažnik, vzameš pa nekaj od GZ, hertz ali kakšno drugo polprofesionalno oz. bolje rečeno ne čisto amatersko firmo. Cene so nekje okrog 100eu za komplet(2visokotonca+2nizkotonca s pripadajočimi kretnicami). Drugače pa imaš audio frike, na avtoakustika.com, ki ti bodo vedeli točno svetovat kaj in kje kupiti, kaj potrebuješ glede na svoje zahteve itd.
Kakorkoli za kaj se boš odločil pazi da ne šparaš pri avtoradiu in kablih ker to je osnova za nadaljevanj...

klinker ::

Avtoradio spet ne rabi bit nek vrhunec za 300EUR, glavno je da je preverjena roba ter da ima vse kar potrebujes.
Nekaj takega bi lepo spilalo...
Pioneer DEH-5200SD
DLS CA41 (4-kanalni)
Focal Access 165 A1
Hertz Dieci DCX 165
Focal Access 30 A1

Skupaj 730,69EUR, pa dodaj se kable, skatlo za sub (osebno mam raje narjeno skatlo tocno po meri mojega prtljaznika kot pa ze narjene), ter po potrebi akumulator.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

Okapi ::

In bo imel muziko v avtu, ki bo več vredna od avta samega.8-)

O.

Zheegec ::

disclaimer: Za avtoakustiko nisem expert, včasih malo povprašam, pa še raje sprobam, to je pa tudi vse.

globoko grlo je izjavil:

o wise one, povej še kolk to od oka pride,

cca 1KEUR al se motim?

kaj pa narediš, če imaš radio v armaturki oz. integriran?
recimo chervole cruze

Jaz imam radio integriran z navigacijo, telefonom in ostalim in v glavnem nimam pogojev, ker ostaneš potem brez vsega tega. Če imaš pa samo radio pa se ga mora dati zamenjati brez težav pa dati drugo plastiko. V starem avtu sem imel predhodnike teh in so igrali čisto OK z enim 200€ Apline radijem. Tako da s tem prideš čez za okoli 400€ pa je več, kot dovolj, seveda brez ojačevalcev in subwooferjev.
Težava s temi raznimi "forum experti", ki bi dali za muziko minimalno 1k€ v avto vreden manj, kot 1k€ je v tem, da v glavnem gledajo samo da je neka ogromna moč in butanje, ko pa želiš imeti dober vokal ali pa električno/akustično kitaro je pa vse skupaj precej slabo, tako da pazi, koga poslušaš :)
Če pa poslušaš komade, ki so bili narejeni v krajšem času, kot pa sami trajajo, potem pa nič skrbet, samo da bo 12" subwoofer :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

Valvoline ::

Dober radio,ovalci zadaj in maš fajn musko za prvo silo.

Zgodovina sprememb…

Stak ::

Okapi je izjavil:

In bo imel muziko v avtu, ki bo več vredna od avta samega.8-)

O.


Jaz sem imel v R5 za dva jurja akustike... So what!?

St235 ::

ČE se hočeš it akustiko potem računaj 1k EUR, da postaviš 4x visokotonc, 4x niskotonc, ojačevalec radio in woofer. Če se greš cheap vezije, ki razbijo potem menjaj zvočnike in radijo in se ne matrat z ojačevalci in kretnicami. Slednja rešitev bo odlična za vožnjo čez Ljubljano z odprtimi okni skupaj z ostalimi čefurji.

Za integrirane radije, ki imajo zraven še kup funkcij (navigacija, klima...) je pomembno če imajo izhod za ojačevalec. Če ga imajo (ponavadi chinch) potem se, da tudi iz tega potegnit več kot soliden zvok.

huelz ::

Kaksen avto pa imas sploh?
Glede raznih vuferckov in tega... sam imam custom box z 3 vuferji, ki mi zavzamejo prakticno cel prtljaznik, tako da to povsod ne pride v upostev (ce bi rad npr stvar, ki ti dobesedno postavi lase pokonc :))). Sploh ce je kak manjsi avto.

Seveda je nabolj poceni varianta menjava radia z nekimi ovalci (in pa pogojno dodas se ojacevalec za 100 eur), pa bo za prvo silo, ce imas avto v katerega se ne splaca kej dost vlagat.
Tud kar se tice instalacije (kablaza) in vgradnje je najbolj trotlzihr varianta, povleces kable iz radia na zvocnike (ojacevalec) pa je. Cena sitnica, do 500 eur prides komot skoz.

crush ::

Najprej mores odgovorit na dve osnovni vprasanji:
1) kolko si pripravljen dat za muziko
2) kaj bi rad imel od muzike - da igra cim bolj kvalitetno, al da igra cim glasneje?
(kot kvaliteta mislim, da so vse frekvence enako dobro pokrite, za glasnost pa mam v mislih kak hip-hop / house / techno kjer bos recimo dal vec pozornosti basom)

Od tle naprej se lahko naredi neko oceno, kaj bi rabil. Kot so ze omenli je pomemben podatek tudi to, kak avto imas (to je sicer bolj pomembno samo ce nisi pripravljen dat sorazmerno veliko v kvaliteten zvok in ne bi rad predelal [vsaj osnovno - paneli v vratih] notranjosti avta)

Kot tretje, ce mas namen dat vec kot 1k€ za muziko, ti vsekakor priporocam, da gres do nekoga, ki se s tem ubada in ti to on svetuje / naredi.
Ce pa bi rad samo menjal avtoradijo in zvocnike, pa si lahko sam to naredis. Ce pa gres v to smer ne kupuj kakih dragih komponent, ker tudi dobre komponente ne zvenijo dobro ce so:
1) slabo povezane - kabli so zelo pomembni
2) slabo namontirane - paneli za zvocnike so skoraj obvezni za kako resno rabo
3) avto more bit primerno izloran

Za kej vec si lahko ogledas ta dva linka:
- akustika.si
- avtoakustika.com

lp

Scorpia ::

Če me spomin ne vara, opel vectra ima vredu sprednja vrata in ni potrebe za kakšno večjo predelavo da bi vredu igralo.
Pri tem avtu boš imel velike težave z samim nizkotoncem, ker če imaš vectro, kjer je prtljažnik ločen z steno od kabine, ga ne boš kaj dosti slišal. Uglavnem na nek način bo stran denar vržen, če boš hotel primerjat zvok istega nizkotonca z kakim golfom in podobnim avtomobilom, ki nimajo stene med prtljažnikom in kabine. Če boš efekt, boš moral izbrati močnejši nizkotonec in temu primerno večjo škatlo. S tem boš izgubil veliko prtljažnega prostora.
Moj nasvet, če hočeš kvalitetno da igra. Se da veliko doseči tudi brez tega nizkotonca v prtljažniku. Ovalcev se na veliko izogibi, če hočeš imet kvaliteten zvok, če pa hočeš vseeno basse pa: Kupi izolacijo za na vrata, če v prihodnosti misliš avto menjat, ti ne priporočam ker se ne da sneti. Rola kvalitetne izolacije pa pride okoli 120 evrov. Spredaj lahko daš rainbow ali DD-jeve c 6.5. Ti zvočniki na spološno igrajo nizko, sicer pa ne dajo nekaj na glasnosti. V tem primeru pridejo v poštev blaupunkt vpc 172, ki so zelo glasni, ampak ne dejo nekakšne nizke tone kot pri rainbowu in dd-ju. Te zvočnike ki sem jih omenjal pridejo okoli 160 evrov in so za ta denar odlični. Če imaš namen več denarja dati, ti lahko priporočam druge. Sam ti ne priporočam, ker če ne boš konkretno vrata predelal, bo stran metanja denarja za dražje zvočnike.
Ko sem ti omenjal da ne vzameš nizkotonca, ti ostanejo zadnja vrata. Večina jih pravi oziroma v avtoakustiki velja pravilo, da se v zadnja vrata ne dajo zvočniki, ker kvarijo zvočno sliko. V tem primeru bi tebi veliko pomagalo. V zadnja vrata enostavno daš te zvočnike http://caraudioempire.com/avtozvocniki-... in boš kolikor toliko nadomestil nizkotonca. Sicer pri kakem rapu se ne bo dal primerjat, ampak če vrat izoliraš z izolacijo, zna tudi tak sistem zelo dobro odigrat. Sem že nekajkrat podobno ugradil in sem bil presenečen kako zna lepo odigrat. Za ojačevalec ti priporočam da ne šparaj!
Glede na to da te zvočniki vsi 4-je pridejo okoli 300 evrov, ojačevalec ne glej da bo pod 200 evrov, kable komplet dobiš za 50 evrov, izolacija 120 in ti za radio ostane vsaj za 300 evrov. Če misliš uložiti vsaj 1000 evrov, kot so že eni omenjali.
Če pa misliš nekaj poceni kupovat, pa raj vzemi komplete, ki trgovine ponujajo po 300 evrov.
////

Stak ::

Valvoline je izjavil:

Dober radio,ovalci zadaj in maš fajn musko za prvo silo.


To pa prvič slišim da imajo ovalci dober zvok. Tema je "Soliden zvok v avtu" Vse kar sem bral na avtoakustika.net je, da ovalci in SQ ne gre skupaj.

Okapi ::

Čisto dober zvok se da dobiti tudi brez dodatnega ojačevalnika. Pač ne bo za žurko na parkirišču, in ko se boš vozil po mestu, se ljudje ne bodo ozirali za tabo, med vožnjo pa boš lahko vseeno užival v čisto spodobnem zvoku. Avtoradio + par zvočnikov (mogoče kvečjemu ločeni nizko- in srednjetonci v vratih ali zadaj in visokotonec posebej), recimo od Pioneerja, za 300-400 evrov, je vse, kar rabiš.

O.

crush ::

Okapi je izjavil:

Čisto dober zvok se da dobiti tudi brez dodatnega ojačevalnika. Pač ne bo za žurko na parkirišču, in ko se boš vozil po mestu, se ljudje ne bodo ozirali za tabo, med vožnjo pa boš lahko vseeno užival v čisto spodobnem zvoku. Avtoradio + par zvočnikov (mogoče kvečjemu ločeni nizko- in srednjetonci v vratih ali zadaj in visokotonec posebej), recimo od Pioneerja, za 300-400 evrov, je vse, kar rabiš.

O.


Dober zvok je zelo relativen pojem. Zame je to ni dober zvok.

lp

Stak ::

crush je izjavil:

Okapi je izjavil:

Čisto dober zvok se da dobiti tudi brez dodatnega ojačevalnika. Pač ne bo za žurko na parkirišču, in ko se boš vozil po mestu, se ljudje ne bodo ozirali za tabo, med vožnjo pa boš lahko vseeno užival v čisto spodobnem zvoku. Avtoradio + par zvočnikov (mogoče kvečjemu ločeni nizko- in srednjetonci v vratih ali zadaj in visokotonec posebej), recimo od Pioneerja, za 300-400 evrov, je vse, kar rabiš.

O.


Dober zvok je zelo relativen pojem. Zame je to ni dober zvok.

lp


+1 Recimo sprememba Brez ojačevalca>ojačevalec (pri istih zvočnikih - brez suba) je cca. +20% boljši zvok.
Razlika ojačevalec brez suba in ojačevalec s subom je pa še dodatnih 30%. Na oko rečeno.
Noben 16cm zvočnik ne igra dobro res nizkih frekvenc.

Scorpia ::

Stak 16cm lahko igra še boljše nižje frekvence kot kakšen 30cm zvočnik, ker se mebrana hitreje vrne in manj zvija. Je pa res da se 16ka obnese z nizkimi toni samo v kakšnem zaprtem prostoru in da izgublja glasnost zaradi svoje površine. Ampak če se gremo o kvaliteti, manjši zvočnik da boljšo kvaliteto, če bi primerjali z njegovim večjim bratcem z istimi materiali.

Sam raje nikoli nebi imel zvočnike na avtoradio. Ker večkrat ugrajujem, sem mal primerjal ojačevalec od avtoradia in ojačevalec od blaupunkta vpc, ki je bil 300 evrov. Razlika v zvoku je bila več kot očitna, ko se gre da poslušaš podrobnosti kot je čistost vokala in da se razločno sliši zvoki med sabo. Medtem ko priklopljeno na radiu ne slišiš nič razločno, čeprav se bass jasno sliši, ki je vsem pomembno in rečejo dober zvok je. Ampak tisti pravi čisti zvok še noben avtoradio ni dal, ki sem ga imel za vgraditi ali poslušat. Ubistvu me je sam en sistem v originalu prepričal od volvota višji razred, kjer sem slišal da tudi v wv ugrajujejo z doplačilom. Sem žal pozabil ime firme, ampak tam je šlo tudi za zunanje ojačevalce. Ampak sistem je igral tko kot more. Če najdem slike, bom dodal.
////

Andruxa ::

Kdo pa se ukvarja z vgradnjo in servisom na področju Ljubljane?
Lp, A

al3n ::

če te zanima, prodam JBL ojačevalec, ter JBL bass v škatli, skupaj z kabli.. vse skupaj brezhibno delujoče. več info ZS...

Lp

worxer ::

Ko sm pa js devo musko v avto mi je pa vsak odsvetovau pioneer, in sm meu pol na voljo samo še kenwood pa alpine ... tko d js eno od teh 2 priporočam.

Andruxa ::

da zaključm temo ... precej sem preklical okoli in so mi stručkoti za moj zjeban star avtomobil s pol praznim akumulatorjem bolj al manj svetovali en kompletek zvočnikov pa basta. Ne poslušam elektronike, nism ameriški reper, nisem zadel na lotu tko da ... baje se mi kakšen višek evrov že bolj splača vgradit v izolacijo vrat kot v kaj drugega. Aja, pa baje sm totalno falil, ker sm kupu lansko leto sonyjev radio, ker nima basov. Govoril sem s petimi serviserji na področju Ljubljane, vsi so mi ponujali bolj al manj isto stvar. Največ časa si je vzel radio vili, res vredu tip, se iz debate vidi da obvlada v nulo, ampak je žal čist zaseden, ful mi je žal da ga nism prej izbrskal/klical, jaz pa nimam časa več nasledn teden. Tako da grem v eno avtoakustiko v Tacnu, kjer so se tut potrudl pa predebatiral z mano vse opcije tako, da smo se na konc odločl za en komplet - vse skupaj me bo prišlo par stotakov. Morda še izolacijo - bomo vidl na mestu ko priškripam tja s svojo vectro.
Lp, A

Okapi ::

Aja, pa baje sm totalno falil, ker sm kupu lansko leto sonyjev radio, ker nima basov.
To je bolj ali manj larifari. Niso basi odvisni od radia, ampak od zvočnikov. OK, vgrajeni ojačevalnik je verjetno prešibak za kakšne večje basovce oziroma glasnosti, ampak če boš malo pojačal base na radiu, in se zadovoljil z normalno glasnostjo, bo čisto OK. Oziroma ne bo nobene opazne razlike glede na druge radie v istem cenovnem razredu.

O.

Blazz ::

pejt h kaki avtoakustiki raje po vse. Po zvočnike, montažo in radio.
vem da je ok gapex , sam sem bil pa pri temule: http://www.avtoakustika-poljsak.si/ v Pivki. Fant je redni zmagovalec na slovenski sceni v avtoakustiki in naredi res lepo pa tud drago ni tolk. Vem da sem plaču za woofer, ojačevalc, sprednji sistem pa vse kable je potegnu tm okol 400 eur. To je nek tak starter sistem, poka pa odlicno in za navadn folk je cool. Vglavnm itak ti vse on svetuje kaj pa kako, ti mu sam poveš kolk $$ si prpravlen dat.

pa res se izogibi nasvetov bigbangovcov in njihovga šodra od zvočnikov ala maxaudio in podobn crap...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

worxer ::

Js mam v svoji Opel Astri l.96
Radio: Kenwood KDC-W4044UAY cena cca 100-140EUR
Zvočniki zadi: Kenwood 6 x 9 Rear Speakers - KFC-M6932A, 3 Way, 350W cena cca 50EUR
Zvočniki spredi: Hertz DCX 165 cena cca 50EUR
To si daš notr pa je pomojm čist dost ...
usaj pr men je ... ko grem iz avta se kr vredi sliši vn čeprov je avto zaprt pa trese se tablca pa to ... :)
Radio je zelo dober, nimam nč slabga za rečt ...

Scorpia ::

Tisti v tacnu je caraudioempire, z njimi imam tudi dobre izkušnje, fant se res trudi in ugodi željam :). Za vilija pa se itak ve, da bi skos pomagali, pa tudi zrihtajo če je kaka malenkost in nič ne zaračunajo.
////

Dr_M ::

Jaz sem dal letos ugradit v svoj avto Rainbow SAX zvocnike (2x 16cm + tweater v vsaka vrata, novi paneli) in ojacevalc. Seveda je zelo priporocljivo izolirat vrata, razlika je bila ogromna ze z originalnimi zvocniki.
Avtoradio sem tudi zamenjal, sedaj imam Kenwooda KDC-BT60U, ki je res neverjetn avtoradio za svojo ceno. Kvaliteta zvoka je primerljiva z Alpinei in Blaupunkti za 400EUR+, tudi funkcij ima zelo veliko. Prej sem imel Pioneer DEH 7700, je bil uredu, ampak kenwood je boljsi. :))

Aja, pozabil sem povedat, sistem je res ZELO glasen, tudi basa je precej, za tak sistem sem se pa odlocil, ker nimam wooferja. Ce bi se dalo, bi ugradil po 4 16ke v vsaka vrata + 2 tweaterja.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

Scorpia ::

Dr M če tko praviš, zakaj tvoj radio ne uporabljajo na tekmovanjih če je primerljiv z avtoradiji v rangu 400 evrov in več? Kolikor vem nikjer jih ni videt na SQ tekmovanjih, edino če jih zastopa kakšna firma.
Kenwood je učasih bil dober, tudi sam imam enega v sestrinem avtu, ampak žal nekega zvoka niti ne da in je zato letel v sestrin avto.

Drugače v pioneerju obstajajo še dodatne pod funkcije za nastavitev zvoka ampak so razlike minimalne. Deluje tudi na deh 6800. Če koga zanima, lahko napišem.
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

Dr_M ::

Dr M če tko praviš, zakaj tvoj radio ne uporabljajo na tekmovanjih če je primerljiv z avtoradiji v rangu 400 evrov in več? Kolikor vem nikjer jih ni videt na SQ tekmovanjih, edino če jih zastopa kakšna firma.


Zato, kar se tam uporabljajo se kaksen rang visji radii. Aktivne kretnice ipd.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Scorpia ::

Niti ne par let nazaj, se mi zdi na nizozemskem zmagal, blaupunktov radio brez aktivne kretnice. Sicer ne vem kateri radio je uporabljal, ker je bilo večje presenečenje da je zmagal z 130 evrov vrednimi zvočniki. In sicer gre za odc 162. Sam imam 172. Zaradi tega sem tudi kupil te zvočnike :)
Drugače pri nas je popularno da vsi imajo SQ alpine in aktivne kretnice. Ko sem bil na nizozemskem in tam v bližini Köln-a, sem bil presenečen koliko njih ni uporabljalo kretnice. Je pa res da so temu imeli primerne ojačevalce ki jih pri nas ni moč dobit.
Pa tudi pri nas pol njihove robe ne najdeš, sem slišal sistem Falcon, ki ga je mogoče kupiti v avstriji in loh rečem da ta sistem igra, da brez besed ostaneš. Cena je tudi zanimiva, za par 16k hočejo 699 evrov.
////

Dr_M ::

Morebiti res, ampak zdej nismo par let nazaj :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Scorpia ::

Sem bil tudi letos na tekmovanju in brez skrbi še vedno tekmujejo brez aktive. Je pa zadnje čase polno alpine in pioneer, ki imajo podporo te firme kjer ulagajo xxx denarja in samo nadgrajujejo za drugo leto, tako da posameznik nima več teoretičnih možnosti da zmaga. Zato mi je tudi upadlo zanimanje hoditi na ta tekmovanja, ker rad gledam kako se da zrihtat tudi z malo denarja. Žal zdaj vsi imajo v nulo spedenan avto, ki ni praktičen za vsakdanjo vožnjo.
////

klinker ::

In kaj pa bi z unimi vgrajenimi kretnicami v avtoradjih? Ni jo cez rocno izdelane pasivne kretnice 8-)

TOP ::

Točno tako.Da se Kenwod koda z Alpine in Pioneer,ta je bosa.

Chieftec ::

Sam ste legende, me zanima kok vas je slišal najnovejše kenwoode igrat. BT-60U oz. KDC-6047U je sposoben posekat vse pioneerje in alpine do 300€, funkcijsko in zvokovno... SPROBANO!
Mojih 50c.

LP Chief

ModriN96 ::

Da novte misll kok ste vsevedi pa kao ful obvladate...DOBR radijo je Alpine F1 status, Clarion HX-D2 in pa Nakamichi(MB100 in pa CD700)...vse ostalo je navadn komercjalni skret 10x preplačan...

klinker ::

Ajde Modri, zdaj si se pa dobro zakuru :)) mel nakamichija ko se ti nisi vedu kaj je avtoradio ;) si pa pozabu se na McIntosh 8-)
Drugace je pa govora o komercjali za 200EUR tu ;)

sirotka ::

Upam, da ni nič narobe, če tole tu nalimam:

Se prodaja zaradi menjave avtomobila.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23133283 (6085) darck
»

Avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7814281 (8580) Trupl0
»

Zvočniki za v avto

Oddelek: Zvok in slika
245265 (4546) kumby
»

Ozvočenje avteka (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
747429 (6226) _Tom_
»

Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
525720 (4126) dunker

Več podobnih tem