» »

Zvočniki za v avto

Zvočniki za v avto

LowOffer3 ::

Zdravo!

V avto imam namen priklopiti to
,sedaj me pa zanimam katere 10 cm koaksilne zvočnike mi priporočate,da dajo čim več od sebe pa da je zvok čim čistejši.
Hvala :)

heero ::

napisi koliko bi dal € za to

ALPINE SBG 12KIT + Alpine SXE-1025S = 302 € mislim da boljsega ni za ta denar

LP

heero,mal sva se narobe razumela,tega Hertza imam jaz že doma.Rabim samo 10 cm zvočnike.Misliš da bi bili te dobri,ki si mi jih podal?

jaz bi izbral te od firme alpine Alpine SPG 10C2 Pioneer TS-G1012i
in ce hoces poleg wooferja se mocnejsih basov Hertz Energy ECX 100

jaz bi ti priporocil alpine
poglej si se kaksne pioneer vec € bos dal boljsi bodo zvocniki

eric_cartman ::

Vsak, ki ima dobro ozvočenje v avtu ti bo povedal enako kot sedaj jaz. V avto se vedno dobro ozvočenje vgrajuje tako, da opremiš avto spredaj z dobrimi zvočniki, zadaj pa gre samo woofer. Za woofer in zvočnike si nabaviš posebej ojačevalce.. Glej, da imajo zvočniki kretnice, da jih lahko štelaš.. In to je to..Sprednji sistem, pa si daš visokotonce nekje na armaturko, mid bass zvočnike pa si daš v vrata. Boljše ozvočenje oz. kvaliteto zvoka v avtu prinese tudi pena za izolacijo..Saj ni draga, samo malo časa porabiš, da vrata in prtljažnik dobro izoliraš, da ti potem zvok ne uhaja ven..

Zgodovina sprememb…

Aha,zaenkrat se nagibam k temi Alpine zvočnikom.Sicer pa naj bi teli zvočniki šli spredaj v armaturo,čisto pri vratih spodaj.Morda še kakšni predlogi ali so teli res najboljši?

Najprej probaj.priklopi ojacevalec in woofer in poglej kaksen zvok imajo ti original ker na naketrih avtih so original zvocniki cisto ok samo dodas woofer in ce ti ni dovolj potem gres kupit nove in jih menjas

kozmy ::

Napiši malo več podatkov, se ti bo lažje svetovalo (koliko € imaš na razpolago, kateri avto, kaj poslušaš, kateri avtoradio, itd..). Če misliš priklapljat zvočnike direkt na avtoradio, glej da imajo čimvečjo Občutljivost (dB)! Pri avtoakustiki je pa res, da koliko denarja toliko muzike..
Bi ti pa priporočal, če nisi neki zahtevni poslušalec, in ni denarja, da kupiš 4kanalni ojačevalec (150€), 2 sistemske zvočnike 13cm, če ti grejo v vrata (100€), woofer + škatla (100-150€), kabli (50€) + izolacija vrat (50-100€).
Na silo nekaj ne kupovat, ker boš na koncu razočaran..

Scorpia ::

Sam nisem pristas alpine ali pioneer, ampak samo ce kupujes zvocnike. Zakaj: ker je predrago, kar ponujajo. Pri konkurenci dobis vec, sploh ce gledamo cenovni razred tam recimo do 200 evrov.
Sam sem zadnjic se hecal s sedanjim sistemom v avtu, ker danes dobis zvocnike v kompletu npr. 80 rmsa. Ko malo boljse pogledas tehnicne podatke, vidis da zvocnik skupaj visokotncem vsak prenese po svoje 80rmsa. Torej imamo sprednji sistem kar precej neizkoriscen. V tem primeru se splaca posebi ojacevalec za woofer kupiti. Sam sem zdej vezal loceno sprednji sistem, da vsak zvocnik ima svoj kanal brez deljenja... in zal mi je da tega ze prej nisem storil...
////

kumby ::

zdravo! Spredaj v armaturki mam dva visokotonca, zdj bi še pa dau dva mid-bassa u vrate, zanima me pa če bi radio ko ma max 4X50W izhodne moči dost dobr poganjo ta dva mid-bass ko mata 50W(rms) moči, al bi rabo še ojačevalce??

kozmy ::

Odvisni koliko si zahteven poslušalec.. Igralo bo, ne pa tako kot z ojačevalcem. Pa radio ima 4×15w rmsa nekje, ne pa 50W.. Če boš brez ojačevalca, kupuj zvočnike z čimvečjo občutljivostjo.. Pa upam, da boš preko kretnic priklapljal..

a pr radiu je spet ta fora da kao to max moč napišejo, rms je pa druga. sej sm zdj neki druga najdo, ker rad bi meu neke zvočnike da bi mal več nizke tone nabijal, sam nemorm dat u prtlažnik woofer al pa zadno plato luknat ker zmiri nucam plac, zato bi u vrate namontiro, čeprav ni pol istega zvoka ampak ka naj. najdo sm tele zvočnike http://www.mimovrste.com/artikel/133000... misliš da bi blo to kulker tulk vredo, ker dnarja pa tud ne mislim ful velik vlagat.

Z ojacevalcem bi izkoristil vso moc ce priklopis na radio ti bo igralo kot ima radio rms. Ti zvocniki za ta denar so cisto vredu sej ves kako pravijo vec para vec muzike

LP.

kak je pa pol glede teh kretnic, ko glih nevem kej o tem, a je treba vse zvočnike pol prek kretnic vezat al kak??

To se kakor jaz vem veze med ojacevalec(tudi radio je ojacevalec samo ne toliko mocen kot tisti za v prtljaznik) in zvocnik.to ti izboljsa zvok da bolj cutis bas in tone je pa nastavljanje tega za zacetnike zakomplicirano na pasivne mislim obstajajo tudi aktivni samo je problem v ceni kjer si zgoraj omenil da nebi metal denarja
jaz bi na tvojem mestu pogledal na internet po moci radija bi izbral primerne zvocnike da jih lahko brez dodatnega ojacevalca cim bolje izkoristi za nakup kretnic je pa tvoja izbira

Prosim ce sem se pri cem zmotil zgoraj da me gdo popravi

Ce hoces iz radia izkoristiti zvocnike, bo treba pogledati, v kaksnem stanju so vrata. Eni avtomobili imajo zelo slabo narejeno. Lahko so pritrjeni na plastiko in ne bojo dali nobenega, bassa ker plastika ne more fiksirati. Nato use skupaj vibrira, da zvocnik ne more pokazati svoje. Druge znamke spet, distancnik iz plastike na kovino ali nosilec iz kovine, pa se sploh ce je ta kovina debela komaj pol cm, da s prstom ukrivis. Eni avti imajo to uredu narejen, sam vecina starejsih avtomobilov je kriza. Sam resujem na tak nacin, da si naredim lesene nosilce ali ojacam kovino, pa lesen distacnik gor, pa nekaj laka, da nebi les scasoma razpadel :). To je ena od cenejsih resitev, ce si kokr tolk sam svoj mojster. Najboljse ce si naredis na novo panel iz steklenih vlaken, tam se originalni zvocniki, znajo dost pokazati. Uglavnem, ce originalni zvocniki, ne igrajo vredu niti ne dajo bassa od sebe, novi zvocniki tega ne bojo resili. Ali pa bo manjsa izboljsava. Nov mocnejsi radio tudi malo resi, zaradi vec moci, ampak se vedno bo slabo.
////

avto je golf 3 na tri vrata. pa kulk sm gledo ma res kr na plastiki lukne za zvočnike. ker zdj v vratah tak ni nobenih zvočnikov, js bi rad dau neki notr, za originalne od golfa pa tud nevem kak so kej.

original od golf 4 je cisto vredu samo se wofer in nic vec

ja sej brat ma golfa 4 pa zvočniki res niso slabi ker dost sekajo pa ni nobenga wooferja not, sam nism pa zihr da so originalni. sam ki bi pa dobiu ful majhn woofer ker placa res ni velik u tem avtu, neki sm gledo tiste aktivne wooferje al ka so že sam ko mal bolši je že kr okol 200€

Kupi navadne zvocnike do 30€ npr. Od golf 4 in jih priklopi na radio in bo vredu

ja sm zdj mal preštudiro pa bi skor rajš kr en woofer zadih zmontiro, sam bi rabo neki ozkega zdj pa tole sm vido ker je rez majhn sam nevem če je kaj za kaj http://www.supersound.si/nizkotonec-v-o...

Alpine SBG-844BR
+ Alpine PMX-T320

ko priklopis ti ostane se en kanal za zvocnike

Heero: to kar predlagas, je presvoh, za ta drnar dobis 1x mocnejsi sistem. Drugo, ne ostane noben kanal za zvocnik, ker je dvokanalni ojacevalec.
////

sam useen je velka škatla in ojačevalc zram. js bi pa rabo neki majhnga. tole sm še tud najdo http://supersound.si/nizkotonci/blaupun...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23136286 (9088) darck
»

Nakup Avtoradia

Oddelek: Zvok in slika
483463 (1125) Twixz
»