» »

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd.

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd.

para! ::

Tisti agresivnež bi svojo agresijo lahko znesel nad trgovino, ki postavi 5 blagajn in zaposli 1 blagajničarko.

lp
Death before dishonor!

opeter ::

Mr.B je izjavil:

Plače v Mercatorju, so na letnem nivoju s prevozom + regres in nagradami konec leta= med 8100 EUR do 9800 EUR bruto. To so realne številke, sedaj pa delite to z 12. In naslednjič povprašajte blagajničarko, ali je študentka, ali redno zaposlena :-)


V našem lokalnem Mercator Supermarketu so vsi redno zaposleni, res pa je, da je večina starejših od 50 let.
Med zaposlenimi so pretežno ženske.

Mr.B je izjavil:

Nutela je v Mullerju dobra, ker je namenjena za nemški trg. Poglejte, boste videli nikjer ni navodil za HR, BH, Bolgarijo in ostalo. Enako velja z detergenti in ostalim. Slovenske "Slovensko" opevane trgovine imajo hrano ponavadi namenjeno za Bolgarija in podobne tretjerazredne trg, pravih slovenskih znamk, izdelanih v Sloveniji realno ni skoraj več, vključno z mesom, uvoženim z Madžarske, da ne omenim morda tudi poljske. Pač če jo preproda Slovenski kmet je Slovenska, kaj šele poreklo EU, pridelano ak. Kitajska..


V Müllerju so vsi izdelki namenjeni za nemški trg. Istvo velja za izdelke znamke Milka.

Sicer pa, jaz sem bolj vesel, če na nekem izdelku piše, da je bilo izdelano na Madžarskem, Češkem, Slovaškem ali Poljskem kot pa, če piše, da je bilo v Romuniji, Bolgariji ipd.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

galu ::

para! je izjavil:

DaChampr, pa ja, tako mislim, če se motim pa z veseljem sprejmem resnico in priznam zmoto (v kolikor jo obrazložiš in podkrepiš s kakšnimi dokazi v obliki raziskav,...).

lp


Maš že na slotechu VELIKO novic glede kave. Povzroča samo živčnost, ob velikem pitju (beri, zasvojenosti), drugače pa nima efekta.
Tako to gre.

LordTado ::

Najlepš se je tepst za televizije:)
Tako kot je to blo ob otvoritvah.
Kultura naroda črno na belem:)

gendale ::

galu je izjavil:

Tisti energy drinki za 0.25EUR ki ga imajo v hoferju so total win. 6x cenejši od istega Red Bulla, poleg tega pa dosti bolj okusni in bolj 'cukrani', kajti le to je tisto, kar da človeku energijo, ne pa kofein ali pa ime firme.


Maš že na slotechu VELIKO novic glede kave. Povzroča samo živčnost, ob velikem pitju (beri, zasvojenosti), drugače pa nima efekta.

kofein je stimulans cžs tako da je tvoja izjava, da ti kofein ne da energije, napačna

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7749...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4811...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1778...

galu ::

Človek, tile viri ki jih ti pošiljaš so iz 1971 do 1995!!! Pred 50 leti so tudi mislili da paradajz povzroča raka, tak da viri izpred leta (npr) 2008 so lahko POPOLNOMA napačni.
Tako to gre.

gendale ::

galu je izjavil:

Človek, tile viri ki jih ti pošiljaš so iz 1971 do 1995!!! Pred 50 leti so tudi mislili da paradajz povzroča raka, tak da viri izpred leta (npr) 2008 so lahko POPOLNOMA napačni.

pokažeš kak vir?

also, 2010:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2073...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2060...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2052...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2047...

galu ::

Mal sam poguglaj, boš že našel. Drugače pa ti jaz povem iz prve roke, da se iz kafeja dosti bolj naješ, kot pa dobiš energijo.
Tako to gre.

Daren ::

DaChampR: Kaj je tvoja trditev glede kofeina ? Da ne stimulira (centralno živčnega sistema) ?

Aja "nekdo: pove neumnost, nekdo2: Dokaži, nekdo:sam si googlaj" je pa itak čista zmaga.

If we, for example, asked some cancer patients (please excuse the example) whether tomatoes formed part of their diet, there's a fairly good chance they might say yes. This will give us the insight that, "well, if all people with cancer eat tomatoes, or if the majority do, mmm, then tomatoes may just be a contributing factor.

Blazz ::

jaz kupujem v leklerku. ZAkon!

galu ::

DaChampR: Kaj je tvoja trditev glede kofeina ? Da ne stimulira (centralno živčnega sistema) ?

Kdaj sem to rekel? Kako ga stimulira, to je druga stvar.

Aja "nekdo: pove neumnost, nekdo2: Dokaži, nekdo:sam si googlaj" je pa itak čista zmaga.

Ti enačiš neumnost, z vsem kar ni po tvoje. Če ti misliš da te kava budi, te zbudi pripravljanje kave, ali pa sprehod po kavo etc etc, ne pa sama kava...

If we, for example, asked some cancer patients (please excuse the example) whether tomatoes formed part of their diet, there's a fairly good chance they might say yes. This will give us the insight that, "well, if all people with cancer eat tomatoes, or if the majority do, mmm, then tomatoes may just be a contributing factor.


In s tem hočeš povedati....?

http://www.dailymail.co.uk/health/artic...
Tako to gre.

Fizikalko ::

Kupujem skoraj izključno v Mercatorju (blizu, predvsem pa dobim vedno VSE)... Tu pa tam grem v Hofer ali Tuš, če je res kakšna lutra akcija, sicer ne.

Matako ::

Kofein dejansko ima učinke, po katerih slovi, vendar so _zelo_ blagi.

Za primer, isti trik je z baldrijanom in pomirjanjem - zase bi rekel, da Persen name ne deluje, samo klinični testi pravijo drugače. Karkoli.
/\/\.K.

MadMicka ::

Kar se Nutele tiče: delajo jo v Nemčiji, na Poljskem in v Italiji. Daleč najboljša je tista iz Italije, ta druga je nemška, poljska je pa bolj tko tko. Recimo v Ljubljani prodajajo Nutelo iz Italije v Nami. Sam zato hodim v Namo :)

p.s.; Kako je Nutela najboljša? Na žlico :D

sss ::

Če je ne ješ? :)

Daren ::

DaChampR: Postavljen je vprašaj tako, da sprašujem kakšna je tvoja trditev glede kofeina. Oz. če te citiram "poleg tega pa dosti bolj okusni in bolj 'cukrani', kajti le to je tisto, kar da človeku energijo, ne pa kofein ali pa ime firme." Torej kofein ne da človeku energije ?

Za mojo izjavo o neumnosti stojim ne glede na temo. Če podrobneje pogledaš nisem omenjal kave temveč celoten pristop, ko ljudje pišejo senzacionalistične izjave in potem hočejo, da si jih drugi sami dokažejo.

There are weapons of mass destructions in Iraq. Where ? Why don't you find out for yourself ?

Citat je edina razlaga, ki sem jo našel v povezavi, da rak povzroča raka. Pub med je namreč prazen, enako Google Scholar (tomato/lycopene + cancer).

Glede študije pa več, ko je preberem.

mojsterleo ::

sam v lidlu in hoferju kupujem ze kaksni 2 leti, moj interes pa so pritegnili predvsem vip testi zveze potrosnikov ter revije monitor, saj so njihovi (lidl/hofer) produkti kot po pravilu zasedali najvisja mesta. pa sem sel tja nakupovat, in ugotovil, da je roba dejansko odlicne kvalitete in po NORMALNIH cenah. neverjetno, spar in merc imam 500m stran, a jaz grem raje v hofer/lidl (sem iz siske, lj).

zelo rad imam predvsem izbiro rib v plocevinkah, ki je res odlicna, ribe pa so zelo dobre predvsem skuse,slaniki,tune(glejte zadnji test zps, v katerih je tunina hofer zasedla 2.mesto, in premagala rio mare, calvo in druge). potem siri za namazanje, jogurti, kosmici (dobesedno zastonj, v primerjavi z spar/merc), sveze stisnjen sok. izbira sladkarij je pa (se posebno v lidlu) res neverjetna in poceni. odkar imajo v hoferju radensko me v mercatorju skor ne vidijo vec. tja hodim le, kadar imajo kaksno 20/30% akcijo na ribe, kjer si nakupim nekaj slo in hrv robe (eva, delamaris). delikatese in meso bi tezko komentiral, saj pojem tega relativno malo. v eurospinu so dobri v glavnem jogurti, in pa rad kupim kake testenine, in torteline v kilski vreci, ki so 2 eur(!).

skratka, hofer/lidl se splaca, roba je odlicne kvalitete in poceni. motijo me zgolj nekatere nianse. npr. to, da nimajo sojinega napitka v lidlu, kar sicer ni problem, ker potem zavijem ponj v bliznji eurospin. pa recimo sadje in zelenjava sta kvalitetna in poceni, a hkrati hit&miss, saj imajo omejene zaloge, sploh zvecer dobis gnile paradajze in zelene banane. pa njihove famozne akcije v smislu "zadnji kosi, pohitite", so nateg, saj pogosto sploh artiklov ne dobijo. enkrat so imeli nek univerzalni daljinec, pa sem ga po celi lj iskal ob 9h zjutraj, pa so me vsi prodajalci debelo gledali. zrelo za kaksnga inspektorja zaradi zavajanja kupcev.

pa se dve stvari bi pokomentiral: kot prvo, jajca v hoferju in lidlu so iz slovenije, torej ne morejo biti nic slabsa(prej obratno) od tistih v merc/spar. tudi vip test jajc zveze potrosnikov, ki je zajel pakete jajc od vseh trgovin, je namrec ugotovil, da je kvaliteta na splosno povsod kar dobra, najlazje pa jo ugotovis tako, da razbijes jajco v ponev. ce beljak cvrsto oklepa rumenjak, je sveze, ce pa je beljak tekoc in pocast, pa je staro jajce (vendar naceloma se vedno uzitno).

potem glede lesnikovih namazov, je bil tudi vip test zps, v katerem so ugotovili, da bistvene razlike med nutellami ni (tisti, ki placujete svinjsko ceno za italijansko v nami, ste nategnjeni), visoko pa se je uvrstila krema od hoferja nutoka(pa tudi lidlov nutkao), medtem ko so bila merc/spar pocarije na zadnjih mestih.

Bananovec ::

mikena je izjavil:

Se še komu zdi, da se te "nizkocenovne" trgovine, kot so Hofer ali Lidl, malce preveč podcenjuje? Obenem pa velja, da je Mercator en "prestiž" kvalitetne prehrane in oh in sploh?!

Nimam namena dalje prebirati tega prispevka, ampak v splošnem je tako, da se SLOVENSKA živila kot so jajca, mleko, meso prodajo v tujino (Avstrijo, Italijo, Madžarsko...) in nato te "tuje" trgovine prodajajo ta iste slovenske izdelke nazaj v Slovenijo. Seveda ima prvotni prodajalec (kmetovalec,...) večji zaslužek kot pa če npr. to hrano proda Mercatorju, ki pa ju prodaja pa astronomskih cenah.
Kar mene moti, je obnašanje ljudi v takih trgovinah. Npr. nek kos vzamejo, ta jim ni všeč in nato ga vržejo nazaj kot da je njihova last. Zaradi tega je včasih kar razmetano v takih trgovinah in to mene odvrača.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

mojsterleo ::

hecne argumente imate nekateri. pred casom je nekdo na enem forumu napisal, da ne mora hoferja, ker ne vrtijo muske po radiu. razmetano je pa itak povsod.

energetik ::

mojsterleo je izjavil:

tune(glejte zadnji test zps, v katerih je tunina hofer zasedla 2.mesto, in premagala rio mare, calvo in druge).

To je možno samo, če so začeli prodajati drugo tuno. Ker tisto, kar sem jaz poskusil pred dobrim letom, je bilo bolj podobno sfaširanim sardelam s kostmi, kot pa tuni. Na koncu so konzerve končale kot mačja hrana...

damjan1980 ::

jaz vedno več kupujem v hoferju ker je kar nekaj dejavnikov, zakaj več ne kupujem v tuših, merkatorjih,... kot že povedano je cena/kvaliteta v hoferju nepremagljiva. je pa še nekaj stvari:

- ne porabim pol popoldneva za nakup. če grem v špar, 15 min da sploh pridem not, pol ure križarjenja po trgovini (bog ne daj da si kaj pozabil na začetku),...
- na blagajni leti!!! ena blagajna, pa je hitrejša od 4 merkatorjevih. ni štetja kurčevih šrekov, pik, zvezdic, kartic zvestobe, štefka maš šteko onih čikov, zofija maš stotko za menjat, pyzda zakaj koda ne prime,...
- sadje zelenjava - v šparu velikokrat DOBESEDNO gnilo! v hoferju vidno boljša kvaliteta za seveda nižjo ceno
- v hoferju, lidlu,..., je manj nategov, ki so popularni zadnje čase v ostalih trgovinah. to je manjšanje embalaže in hkrati ostane cena enaka. na to imam alergijo in sem ponavadi zelo pozoren. v hoferju še tega nikoli nisem zasledil.

kar se tiče slovenskih znamk in pihanja na dušo naj kupujem slovensko, naj se lepo sladko yebejo, saj nisem glup hrvat da bi padal na take domoljubne fore. našo robo prodajajo v zahdno evropo, k nam pa hodi na vzhodu štancana roba, spakirana v slovenske embalaže. naj si jih zabijejo nekam.
Na koncu meseca pa se mi vedno nariše nasmešek na frisu, ko vidim da sem za (veliko krat) kvalitetnejšo robo plačal okrog 100EUR manj kot v šparu, merkatorju,... in prihranil nekaj ur življenja za druge zadeve :)

energetik ::

Problem je samo, da vsega, kar rabim, nimajo, zato moram potem še v drugo štacuno. In da moram zalaufat avto, medtem ko grem lahko v Mercatorja peš za vogal bajte.
Glede ostalega se pa strinjam. Vanilijevo sojino mleko, 2,5L vanilijev sladoled, mljask... Pa une ogromne škatle žitaric za zajtrk, pol ceneje kot kjerkoli drugje...

barakus ::

Kaj se je zgodilo s Hoferjevim orehovim sladoledom? Kar naenkrat ga nimajo več :(

CaqKa ::

barakus je izjavil:

Kaj se je zgodilo s Hoferjevim orehovim sladoledom? Kar naenkrat ga nimajo več :(

Upam da ne pričakuješ da boš na slotech forumu dobil uraden odgovor, zakaj so to iz prodaje umaknili...

energetik je izjavil:

Glede ostalega se pa strinjam. Vanilijevo sojino mleko, 2,5L vanilijev sladoled, mljask... Pa une ogromne škatle žitaric za zajtrk, pol ceneje kot kjerkoli drugje...

v kateri trgovini imajo to?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

energetik ::

Hofer.

connel ::

barakus je izjavil:

Kaj se je zgodilo s Hoferjevim orehovim sladoledom? Kar naenkrat ga nimajo več :(


Mogoče ga je pa zmanjkalo. V Hoferju blizu mene ga zelo zelo težko dobiš, letos mi ga je uspelo samo enkrat. Pač se mi ne da hodit tja samo po sladoled v četrtkih zjutraj (takrat ga namreč dobijo).
Je pa precej neverjetno, da bi ga umaknili iz prodaje, ta sladoled imajo razprodan že leta.

whatever ::

Za mene v Hoferju, Lidlu, Sparu ... preprosto ni pravega vzdušja. Verjetno me zajebava podzavest. Kaj pa vem, zdi se mi, da me gledajo, kot da bom kaj ukradel. Mogoče sem sumljiv s svojo pojavo,:D čeprav sem vedno normalno ali celo nadpovprečno dobro oblečen. Zdi se mi, da v teh trgovinah vse nekam preveč hiti, vse se mi zdi nagužvano, jaz mam rad bolj na izi tempo, ali kot pravi Smolar - Zlo počas.:D Čeprav OK, sem popizdeval zraven, ko sem imel za kupit samo Pepsi in Twix, pa je bila v Mercatorju ena blagajna z dvema strankama pred mano, ki sta kupili nekje pol vozička in trgovka komentira "pazite na jajca, da ne bodo prehitro postala omleta, dajte jih na vrh" in podobne fore. Jaz pa kokto in čokoladico, pa sem čakal 15 minut. Prepočas pa spet ni v redu. V Tušu se mi zdi najbolj normalen tempo in vzdušje. Tudi nekateri Mercatorji so OK, se tempo in vzdušje zelo razlikuje od trgovine do trgovine po mojih izkušnjah.

LOL, napisal sem, kot da bi primerjal prostitutke.:))
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

damjan1980 ::

nevem kak lahko sploh špar primerjaš z hoferjem in lidlom, ker nekak ne gre za enako stvar. špar spada v kompanijo kjer sta tuš in merkator

ahac ::

mojsterleo je izjavil:

hecne argumente imate nekateri. pred casom je nekdo na enem forumu napisal, da ne mora hoferja, ker ne vrtijo muske po radiu. razmetano je pa itak povsod.


Pri men je ravno obratno.
Sem bil v Mercatorju pa so vrtel neke jugo narodnjake... pa me je kr prijel, da bi zbežal brez plačila. :))
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

energetik ::

ahac je izjavil:


Sem bil v Mercatorju pa so vrtel neke jugo narodnjake... pa me je kr prijel, da bi zbežal brez plačila. :))
So pospravljali bivšo Zokijevo pisarno, pa so našli par CD-jev. >:D

Ramon dekers ::

damjan1980 je izjavil:

nevem kak lahko sploh špar primerjaš z hoferjem in lidlom, ker nekak ne gre za enako stvar. špar spada v kompanijo kjer sta tuš in merkator



tuš ima zelo zelo nekvalitetno robo, sploh tisto iz italije. Tudi spar ni tisto za kar se hvali, recimo v medu so pod njihovo blagovno znamko našli večjo količino sladkorja, čeprav tega med nebi smel vsebovati!Sam pa sem v njihovih (sparovih) kosmičih našel bonbon podoben tistem od werther's original.
Hofer ima kvalitetno robo žal, lidl pa je malo za njim, obadva pa se lahko enostavno kosat s šparom in merkatorjem!

mojsterleo ::

connel je izjavil:

barakus je izjavil:

Kaj se je zgodilo s Hoferjevim orehovim sladoledom? Kar naenkrat ga nimajo več :(


Mogoče ga je pa zmanjkalo. V Hoferju blizu mene ga zelo zelo težko dobiš, letos mi ga je uspelo samo enkrat. Pač se mi ne da hodit tja samo po sladoled v četrtkih zjutraj (takrat ga namreč dobijo).
Je pa precej neverjetno, da bi ga umaknili iz prodaje, ta sladoled imajo razprodan že leta.
ne bi se zgodilo prvic, da izdelek preprosto izgine s polic. to se mi v hoferju, se bolj pa lidlu,redno dogaja.spomnim se primera izpred enega leta, ko so v lidlu imeli ene zelo dobre sardele brez koze in kosti (nixe/crna plocevinka), za okrog 60 centov. dejansko je bilo treba celo lj obvozit, da sem kje nasel kaksno (kartonsko)skatlo teh rib, in jo jasno takoj pograbil. in lej ga zlomka, po ene 3 mescih je zadeva izginila, trgovci niso vedeli nic.potem so dobili ene nadomestne, ki pa jasno niso tako dobre in so drazje...

Ramon dekers je izjavil:

Hofer ima kvalitetno robo žal, lidl pa je malo za njim, obadva pa se lahko enostavno kosat s šparom in merkatorjem!
testi zveze potrosnikov potrjujejo tole izjavo. se bolj pa je mogoce zaskrbljujoce, da so spar in mercator izedlki pogosto prav na dnu lestvic kvalitete. pra*ci nam ponujajo zanic robo, samo da se potem lahko hvalijo, kako so poceni.

Zgodovina sprememb…

Daren ::

Ramon dekers je izjavil:

damjan1980 je izjavil:

nevem kak lahko sploh špar primerjaš z hoferjem in lidlom, ker nekak ne gre za enako stvar. špar spada v kompanijo kjer sta tuš in merkator



tuš ima zelo zelo nekvalitetno robo,


Če se ne motim je imel pred letom najboljše olivno olje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daren ()

Hardstyle ::

whatever je izjavil:

Za mene v Hoferju, Lidlu, Sparu ... preprosto ni pravega vzdušja. Verjetno me zajebava podzavest. Kaj pa vem, zdi se mi, da me gledajo, kot da bom kaj ukradel. Mogoče sem sumljiv s svojo pojavo,:D čeprav sem vedno normalno ali celo nadpovprečno dobro oblečen. Zdi se mi, da v teh trgovinah vse nekam preveč hiti, vse se mi zdi nagužvano, jaz mam rad bolj na izi tempo, ali kot pravi Smolar - Zlo počas.:D Čeprav OK, sem popizdeval zraven, ko sem imel za kupit samo Pepsi in Twix, pa je bila v Mercatorju ena blagajna z dvema strankama pred mano, ki sta kupili nekje pol vozička in trgovka komentira "pazite na jajca, da ne bodo prehitro postala omleta, dajte jih na vrh" in podobne fore. Jaz pa kokto in čokoladico, pa sem čakal 15 minut. Prepočas pa spet ni v redu. V Tušu se mi zdi najbolj normalen tempo in vzdušje. Tudi nekateri Mercatorji so OK, se tempo in vzdušje zelo razlikuje od trgovine do trgovine po mojih izkušnjah.

LOL, napisal sem, kot da bi primerjal prostitutke.:))


Si ti prepričan, da nista ravno hofer pa lidl za tebe?
Prideš v trgovino direkt med police, ga bluziš not kolko tebi paše, nikjer te doben ne preganja z vozičkom zaradi preozkih "stez", vsak izdelek ma ceno(in na vidnem mestu), preglednost je urejena v nulo, ne pa v šparu,mercatoru ko je res vse natlačeno pa 10x moreš obračat voziček ker je vse narejeno v cik caku... skratka časa si lahko vzameš kolko hočeš, o nagužvanosti pa teh zadevah pa mislim da hoferu lidlu nihče ne seže do kolen.

Berserker ::

V Hoferju pogrešam francoske rogljičke polnjene z polgrenko gosto čokolado ker sem zaradi njih pogosto odpeljal v mesto, žal so jih ukinili , drugače pa imajo precej boljše kekse od konkurentov pa tudi žemljice v paketu so boljše, večkrat tudi po cel plato Flying power energy drink. Drugače sem v Lidlu kupoval sladoled ampak imajo tu slabe žemljice ki se rade razparajo ob rezanju. V sparu vzamem vodo, salamo, ter sadje pa mogoče navadne tekoče jogurte. Najbolj sproščeno je v Hoferju saj se folku ne mudi preveč, nakupovalne poti so široke ter enostavne ( v obliki U), tudi parkirišča so precej urejena in ne tako polna. Opažam da v hoferju delavke takoj zapustijo blagajno če ni nikogar ter gredo takoj nalagat blago na police. V merkatorju in tušu ne kupujem ničesar razen včasih sem kupil kakšno poceni vino za v parka ter bear sixpack. Drugače so v slednjih dveh delavke najbolj počasne in osorne.

CaqKa ::

damjan1980 je izjavil:

nevem kak lahko sploh špar primerjaš z hoferjem in lidlom, ker nekak ne gre za enako stvar. špar spada v kompanijo kjer sta tuš in merkator

če bi prebral prvi post teme bi videl, da se avtor ravno o tej tvoji trditvi sprašuje ali res drži.
kak jih lahko primerjam? vsi so trgovine.

mikena ::

A je še kdo opazil s kakšno svetlobno hitrostjo delajo na blagajni v Hoferju 8-O Ravno danes sem bil tam (v Šiški), kjer mi je prodajalka dobesedno zmetala tiste stvari s tekočega traku.
1, 2, 3 in že mi je izstavila račun... sploh nisem imel časa vsega zmetat nazaj v košaro, kaj šele da bi uspel najti denarnico. In pol sem se kar malo bad počutil, ker je ona morala čakati mene - lol.
Da kaj takega doživiš v Mercatorju - adija pamet! Tam lahko dobesedno odspiš zimski spanec preden blagajničarka opravi svoje.

Pšenični ::

"Da kaj takega doživiš v Mercatorju - adija pamet! Tam lahko dobesedno odspiš zimski spanec preden blagajničarka opravi svoje. "

Hja, poleg tega, ko kupiš kakšno majnšo stvar in bi rabil tisto majhno vrečko, ki je zastojn, me včasih prodajalka v Mercatorju gleda ko "vanzemaljca".

Hofer je zakon. Se peljem rajši 10 km na Vrhniko v Hofer kot da bi kupoval v Mercatorju (ki ga mam pred nosom), ki je svinjsko.... drag sploh zmrznen grah, fižol, sadje....sploh vse...

barakus ::

Ali mi lahko kdo, ki redno zahaja v Hofer naredi uslugo in vpraša kam je zginil njihov orehov sladoled in zakaj ga ni več. Sem bil redna hoferjeva stranka... dokler nekega dni ni zmanjkalo sladoleda :D

Alexius Heristalski ::

Mah oni to umaknejo, pol pa čez pol leta dajo v prodajo kot NOVO, lol.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Heisenberg ::

@barakus: enako sem imel jaz izkusnjo z enim sokom, ostale okuse se prodajajo a pomarance ni več......pomojem oni zakupijo ogromno kolicino in to razvozijo potem ko zmanjka pa pač zmanjka potem pa nadomestijo z novim artiklom.....

mojsterleo ::

mikena je izjavil:

A je še kdo opazil s kakšno svetlobno hitrostjo delajo na blagajni v Hoferju 8-O Ravno danes sem bil tam (v Šiški), kjer mi je prodajalka dobesedno zmetala tiste stvari s tekočega traku.
1, 2, 3 in že mi je izstavila račun... sploh nisem imel časa vsega zmetat nazaj v košaro, kaj šele da bi uspel najti denarnico. In pol sem se kar malo bad počutil, ker je ona morala čakati mene - lol.
Da kaj takega doživiš v Mercatorju - adija pamet! Tam lahko dobesedno odspiš zimski spanec preden blagajničarka opravi svoje.
mercator je res podn, ampak verjetno se nisi bil v tusu, kjer dobesedno vsako klobaso petkrat obrnejo, da najdejo crtno kodo. duh! itak pa je razlog za pocasnost to, da so skrti v merc in na blagajnah dela vec kot 75% studentov, ki jasno komaj blagajno upravljajo, kaj sele, da bi poznali artikle. v hoferju in lidlu so pa na blagajnah pravi trgovci, in mislim da celo dobijo vecjo placo, ce so na blagajni hitri, nisem siguren. pa tudi dejstvo, da so hofer/lidl izdelki dobesedno na vseh straneh popisani s crtno kodo, al pa imajo en dolg trak kode skozi cel artikel.

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

Meni je bolj všeč ta hitrost v Lidlu in Hoferju, vsaj hudiča ne čakaš no.....Ni Mercator brezveze Mečkator :D

kalko ::

Predvsem pa ni izgubljanja časa z raznimi pika karticami, nalepkami, boni za popust, ipd. Pa tudi POS terminali se mi zdi, da v Hoferju in Lidlu delujejo hitreje. V Mercatorju traja celo večnost da naredi avtorizacijo.

energetik ::

kmetek je izjavil:

Meni je bolj všeč ta hitrost v Lidlu in Hoferju, vsaj hudiča ne čakaš no.....Ni Mercator brezveze Mečkator :D

Meni pa nekako ni všeč, da mi dobesedno zmeče artikle v voziček in potem skoraj grdo gleda, ko vlečem kartico iz denarnice. Še v Mercatorju komaj sproti zlagam v vrečke (če nimam vozička).

Pšenični ::

¸"Meni pa nekako ni všeč, da mi dobesedno zmeče artikle v voziček in potem skoraj grdo gleda, ko vlečem kartico iz denarnice. Še v Mercatorju komaj sproti zlagam v vrečke (če nimam vozička)."

Če te gleda grdo za enkrat ceneje, se že da potrpet.

Sicer pa zelenjava in sadje ta teden v Hoferju.. ta teden. Kaj bi dobil v Mercatorju za ta denar......(ne delam reklame, le primerjavo)...

http://www.hofer.si/si/html/product_ran...

Zgodovina sprememb…

mojsterleo ::

eh sej ni treba delat reklam, ker vsak to ve, ki enrkat vstopi v hofer ali lidl. jaz se moram svinjsko potruditi, da naberem robe za en 50 eurov vreden nakup, medtem ko v mercatorju to ni noben problem. v hoferju oz. lidlu je namrec veliko (vecina?) izdelkov vredna manj kot 1 euro, tako da moram recimo kupit vec kot 50 izdelkov za 50 eur, to pa je kar veliko ane?

ce pa hocte pri sadju in zelenjavi prsparat se vec, se splaca priti v hofer vsak dan po 18. uri oziroma v soboto popoldne, ko ponavadi na vse artikle napopajo 35 ali 50% popust. ravno pred enim tedno so tako naredili na bananah, in sem za usrane 3 evre domov prinesel zaboj lepih banan (10kg), zaloga za celi teden :).

je pa slabost hoferja v tem, da je ponudba v smislu "to je to", zal ravno pri sadju in zelenjavi je pogosto pomanjkljivo, in nimajo ravno tistega, kar rabis. ampak ok. a small price to pay.

PacificBlue ::

energetik je izjavil:

kmetek je izjavil:

Meni je bolj všeč ta hitrost v Lidlu in Hoferju, vsaj hudiča ne čakaš no.....Ni Mercator brezveze Mečkator :D

Meni pa nekako ni všeč, da mi dobesedno zmeče artikle v voziček in potem skoraj grdo gleda, ko vlečem kartico iz denarnice. Še v Mercatorju komaj sproti zlagam v vrečke (če nimam vozička).


Se strinjam. Se mi zgodi vcasih,da nimam kovancev zraven in potem traja kr neki casa da napolnim vrecko. Da je tisti konec blagajne-policka premajhna je pa se drugi minus:). Govorim za Hofer, kjer nabavljam zadnje case.

Cene pa imajo res nizke npr. navadne jogurte po 19 centov(250g). Nikol se nisem plačal v Hoferju več kot 20 evrov, tudi zato ne hodim več v Mercator ker razlika v cenah je več kot ocitna.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

Vikking ::

V Hoferju je tisti konec pulta prav namensko narejen, da parkiraš zraven voziček in zdevaš stvari v vozek, plačaš, potem pa stopiš k tistemu dolgemu pultu in si zdevaš stvari v vrečko...

Treba se je navadit,ker smo navajeni šparov pa merkatorjev, kjer si vozek vozek peljaj še 2m naprej potem si stvari pustil na tistem ogromnem pultu, vmes plačeval, potem je trgovka čakal da si stvari končno predeval v vozek, potem pa se v avtu matral prelagati v vrečke.

Karaya 52 ::

Cene hrane v Sloveniji so res nenavadno visoke glede na standard, sploh Mercatorjeve, kvaliteta pa... Primerjam lahko samo med Slovenijo in Francijo in veliko artiklov je v Franciji cenejših kot v Sloveniji, poleg tega je kvaliteta enostavno boljša, pa naj gre za vino (3EUR, 4EUR) ali "jafa kekse". Siri, ista situacija, ampak ko pridemo do kruha... je pa slovenski prava katastrofa - tako glede cene kot kvalitete. Sokovi... Fructala se ne dotaknem več.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18649861 (28259) gruntfürmich
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28462481 (56555) ...:TOMI:...
»

Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28255560 (40328) cholt45

Več podobnih tem