» »

Našli 200 let staro pivo, ki je ležalo na potopljeni ladji v Baltskem morju

Našli 200 let staro pivo, ki je ležalo na potopljeni ladji v Baltskem morju

BALAST ::

Novica!

Pivo naj bi bilo še pitno, saj je ves čas ležalo v 4-5°C hladnem morju. Prvič so našli zaloge starega šampanjca, za drugi potop pa pivo. :D

Bi si upal kdo poizkusit?

krucymucy ::

Jap. Slabsi ne more bit kot heineken.

Steinkauz ::

BALAST je izjavil:



Pivo naj bi bilo še pitno, saj je ves čas ležalo v 4-5°C hladnem morju


What?
Pir tut če je v hladilniku je fuč po parih letih

AndrejS ::

Verjetno ima okus kot Union :D

sidd ::

Si mislil laško? Zadnje čase je katastrofa...
no idea for signature
signed
I

#AzZey ::

Niti ne

z00s ::

Koliko časa je pivo obstojno je odvisno od fermentacije in od kvasovk, seveda pa primerna temperatura, svetloba in ustrezna pasterizacija - kako je bilo s tem 200 let nazaj? - podaljšajo življenjsko dobo;)

En požirek bi pa že probal če bi se dalo;)

lp

xeon ::

@Steinkauz.. verjetno takrat niso piva delal na enak način kot danes! Tudi piramide so stare po 5000 let, pa si siguren, da stavbe ki jih danes delajo lahko zdržijo nekaj tisoč let, ko so po par letih fuč?

Steinkauz ::

Bajte pa "organske" zadeve primerjat, zelo na mestu ja

Zgodovina sprememb…

xeon ::

Če je pa pivo teb organska zadeva je pa tud teb vse ne mestu...:\

hamax ::

Če je pa pivo teb organska zadeva je pa tud teb vse ne mestu...

Kaj pa je? Jecmenov slad in kvasovke niso organske?

xeon ::

pivo je alkoholna pijača, katera presnova so kvasovke... ni pa organska zadeva!

hamax ::

pivo je alkoholna pijača, katera presnova so kvasovke... ni pa organska zadeva!

Lol. Alkohol, kvasovke, slad ... So vse organske spojine. Kvasovke so celo precej zive.

xeon ::

sorry, my mistake...

bajsibajsi ::

To pivo zagotovo ni vec uzitno. Tudi ce bi bilo pol manj staro. Zlasti ne zaradi nizke alkoholne stopnje.

Okapi ::

Precej je odvisno od piva. Pred 200 leti niso poznali pasterizacije in navadno pivo se je hitro pokvarilo, tudi če si ga imel na hladnem, ker ima premalo alkohola, da bi preprečil razvoj mikroorganizmov. Ampak so pa zato takrat delali pire z višjim odstotkom alkohola, zlasti take, ki so jih izvažali, ker je bil pač transport z vozovi in ladjami počasen. Na nekaterih sodobnih belgijskih pirih z večjim odstotkom alkohola na primer piše, da nimajo omejenega roka trajanja.

Drug problem pa je, ker eterična olja iz hmelja, ki dajejo pivu okus, na svetlobi razpadejo in se tako pivo pokvari ne glede na vsebnost alkohola.

Če je torej ta 100 let star pir, ki so ga našli, "izvozni", z več alkohola, in ker je bil ves čas na hladnem in temnem, je prav mogoče še vedno čisto piten.

O.

Avenger ::

Ne vem zakaj bi hotel probat star, zanič pir, verjetno je po okusu in užitnosti še slabši od Löwenbräu.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

BALAST ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Žganjekuha (oprema in postopek) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21978305 (3123) Okapi
»

Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23154014 (36018) SonoR
»

Kvas v alkohol, pijani Labradorec.

Oddelek: Znanost in tehnologija
363808 (2491) Pyr0Beast
»

Ali po Laškem boli glava ,po Unionu pa ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8512163 (9777) zk_eu

Več podobnih tem