Forum » Loža » Abanka, namembnost TRR
Abanka, namembnost TRR
xandros ::
Pridem na Abanko, in mi na salterju pomolijo pod nos obrazec, kjer naj napisem, zakaj uporabljam banko.
DA ob odprtju racuna(nekoliko(huh) let nazaj) nisem tega napisal.
In ko vprasam, zakaj to, odgovorijo, da moramo to vnesti.
Po vztrajanju, da mi naj napisejo dopis, prilozijo obrazec, mi tega obrazca kr naenkrat ni bilo potrebno vec (nujno) izpolniti.
DA ob odprtju racuna(nekoliko(huh) let nazaj) nisem tega napisal.
In ko vprasam, zakaj to, odgovorijo, da moramo to vnesti.
Po vztrajanju, da mi naj napisejo dopis, prilozijo obrazec, mi tega obrazca kr naenkrat ni bilo potrebno vec (nujno) izpolniti.
popster ::
Pač zbirajo informacije, tudi ko zapreš račun hočejo vedet zakaj. Pomisli, če pride en tip na banko in reče da bo iz skladov vzel ves denar, recimo 2KEUR je to huda informacija za banko če slučajno uslužbenka vpraša zakaj.
Sergio ::
Odgovor je "zato". :)
Denar je tvoj, informacije pa tudi. Če jih ne želiš deliti, je to tvoja odločitev.
Denar je tvoj, informacije pa tudi. Če jih ne želiš deliti, je to tvoja odločitev.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
BlueRunner ::
Evo. Enako se je zgodilo tudi meni danes. Nek zakon, nekaj o potrošnikih. Nič definiranega. Če želim več podatkov, grem lahko na pogovor k vodji (zalo majhne) poslovalnice...
Končen rezultat: ne šljivim izgovarjanje na kakršen koli zakon, če nimajo:
a) na obrazcu jasno navedeno na podlagi česa se podatke zbira oziroma čemu služijo;
b) jasno postavljenega obvestila o spremembah na vhodu, med letaki, obveščevalna deska, na okencu
c) morda celo na spletni strani objavljeno spremembo.
d) sploh pa se mi ne da pogovarjati z vodjo poslovalnice o eni banalni stvari, ki se jo uredi s stavkom "Na podlagi Zakona o _______ (Ur.l.RS ??/2010) ..."
Sicer pa, če zakon pravi kaj moramo storiti, potem bo že banka poslala en lep obrazec, manjkajočo razlago in kuverto s plačano poštnino. Zagotovo pa ne bom nikjer, tudi v banki ne, podpisoval obrazcev, na katerih ne piše čemu služijo.
Končen rezultat: ne šljivim izgovarjanje na kakršen koli zakon, če nimajo:
a) na obrazcu jasno navedeno na podlagi česa se podatke zbira oziroma čemu služijo;
b) jasno postavljenega obvestila o spremembah na vhodu, med letaki, obveščevalna deska, na okencu
c) morda celo na spletni strani objavljeno spremembo.
d) sploh pa se mi ne da pogovarjati z vodjo poslovalnice o eni banalni stvari, ki se jo uredi s stavkom "Na podlagi Zakona o _______ (Ur.l.RS ??/2010) ..."
Sicer pa, če zakon pravi kaj moramo storiti, potem bo že banka poslala en lep obrazec, manjkajočo razlago in kuverto s plačano poštnino. Zagotovo pa ne bom nikjer, tudi v banki ne, podpisoval obrazcev, na katerih ne piše čemu služijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delavska hranilnica (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 206325 (1848) | MisterM |
» | Skrill (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26970 (5197) | Marko61 |
» | Odprtje bančnega računa v tujini (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 141735 (87235) | BlaY0 |
» | Pozabljen denar v reži bankomata - kaj storiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30275 (24526) | fosil |