» »

Dimiceva je odstopila

Dimiceva je odstopila

dbevfat ::

Pšenični je izjavil:

Ima tud strica.

Ojej, to pa je resen problem. Najbolje, da jo kar kamenjamo, kaj praviš?
nvr2fat

Okapi ::

Evo, natanko tako, kot sem pred nekaj dnevi napovedal. Telbanc & Co. seveda vedo, da to ne more biti res, ampak je samo še en kamenček v grmadi murgelske zarote.

Šele sedaj pa so iz upravne enote sporočili, da je pri tej odločbi prišlo do pisne napake. Kot so zapisali v odgovoru, je bila odločba dejansko izdana 13. julija 2009, po vpogledu v zemljiško knjigo in da tako odločba ni bila izdana preden je Dimičeva sploh zaprosila zanjo.

Upravni organ je tako po ugotovljeni pisni napaki v datumu odločbe izdal sklep o popravi napake in v odločbo zapisal pravilen datum izdaje, torej 13. julij 2009, pravijo na Upravni enoti Vič.

BlaY0 ::

Ampak vseno moraš priznati da je malo čudno, da se ravno pri teh ljudeh zgodi največ napak... napačni datumi, skopirani podpisi, na glavo obrnjeni podpisi in podobno... ki pa gredo večina v njihov prid. Pri malem človeku takšne napake ponavadi pomenijo samo slabo za tega človeka in to v veliko primerih brez možnosti pritožbe: "Jah, je prišlo pač do napake, kar je je, tega se zdaj NE DA popravljati, najbolje da čimprej plačajte, da bo čim manj obresti pa bo mir.", ali pa: "Jah, za to pa mi nismo pristojni...".

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: BlaY0 ()

Pšenični ::

"Evo, natanko tako, kot sem pred nekaj dnevi napovedal. Telbanc & Co. seveda vedo, da to ne more biti res, ampak je samo še en kamenček v grmadi murgelske zarote."

Vprašanje je le, koga maš za budalo? Mene ali sebe?

Okapi ::

3x lahko ugibaš.;)

O.

Pšenični ::

Hotel sem reči, sem mel kolega ki je delal na carini, pa vem kako grejo te mučke. Mučke v državni upravi. Nekam dolgo so rabili....
(pretok Ljubljanice že kej študiraš??, al se dograjuješ v veterini???)

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Evo JE že tipkarska napaka :http://24ur.com/novice/slovenija/upravn...
PA danes se nič več ne govori o Dimičevi, začeli so na valiti na Pogorevca 8-), še malo pa po pozabljeno...
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Okapi ::

pretok Ljubljanice že kej študiraš?
Ne, čakam, da boš končno prilimal nek strokovni link, kjer bo pisalo, da so zapornice dvignili prepozno.

Aja, praviš, da takega linka ni, ker si ti edini strokovnjak v Sloveniji, ki veš, da so jih dvignili prepozno. Oziroma edini, ki si to upaš povedati, ker vse druge je utišal murgelski palček.;((

O.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Okapi ()

Mr.B ::

Efektivnost Župana, lahko primerjaš z efektivnostjo prometne ureditve. Danes sem imel veselje, in sem šel peš iz službe ter z Garminom meril stanje. Za 6 km peš poti sem porabil ravno tliko, kot sem rabil dnanes z mestnim avtobusom v službo. Hm po enem mandatu ni spremembe 8-).
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

bluefish ::

Ja, LPP je v Lj polom in bo tako toliko časa, dokler ne zaprejo širšega Centra oz. množično uvedejo rumene pasove. Seveda je breme tudi na policiji, da prične množično nadzirati promet po teh pasovih.

Mr.B ::

Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Karaya 52 ::

BlaY0 je izjavil:

Ampak vseno moraš priznati da je malo čudno, da se ravno pri teh ljudeh zgodi največ napak... napačni datumi, skopirani podpisi, na glavo obrnjeni podpisi in podobno... ki pa gredo večina v njihov prid. Pri malem človeku takšne napake ponavadi pomenijo samo slabo za tega človeka in to v veliko primerih brez možnosti pritožbe: "Jah, je prišlo pač do napake, kar je je, tega se zdaj NE DA popravljati, najbolje da čimprej plačajte, da bo čim manj obresti pa bo mir.", ali pa: "Jah, za to pa mi nismo pristojni...".


Da si vse skupaj le domišljlaš te prepričujejo "mali ljudje" tipa Okapi, ki držijo moralno štango vladajoči oligarhiji po raznih forumih. Se večkrat vprašam od kod jim toliko "elana".

Pšenični ::

"Da si vse skupaj le domišljlaš te prepričujejo "mali ljudje" tipa Okapi, ki držijo moralno štango vladajoči oligarhiji po raznih forumih. Se večkrat vprašam od kod jim toliko "elana"."

Heh, se strinjam. Sploh pri aferi bulmastifi se je izkazal-to je njegovo strokovno področje (sicer sem počakal da se je "spihal", pa kljub temu, ko sem rekel da jih ni bilo potrebno evantazirat ker so bili ustreljeni v teme, torej krvnega obtoka ni bilo in se sredstvo ni širilo po telesu, nadaljeval štorijo in dodal da toliko so pa le še živeli, da se je sredstvo za evantazijo raširilo-mislim znajde se pa, čeprav tud sam ve da ni res).

Pač iznašel je novo teorijo evantazije ubogih kužkov. Predlagam mu tud (če bo šel na doktorat) naslov disertacije in sicer; "kako se psa sigurno trikrat ubije - only in Slovenija".

"Aja, praviš, da takega linka ni, ker si ti edini strokovnjak v Sloveniji, ki veš, da so jih dvignili prepozno. Oziroma edini, ki si to upaš povedati, ker vse druge je utišal murgelski palček"

Če pogledaš pretoke prejšnjih let ti bo mogoče jasno. Zdej ker si nekej zadnjič kazal mag. iz veterine-verjetno iz hidrologije ga nimaš. Al si univerzalac.

Jaz mislim, da korito ni blo prazno, ker tako pretok kaže. Da so zamudili, in da so zadevo zakrili. Boli njih k.. za tiste na Viču...

PS: Jaz sem bolj na desni pa Kučana ne žalim.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Najbolj hecna mi je tista o majhni Sloveniji: "naša država je tako majhna, da je praktično nemogoče da nebi prihajalo do konflikta interesov med konkretno, Pogačarjem in Kresalovo."

Mr.B ::

Počakajte, sej se bo vlada sama Interpelirala, vse reforme pa je že itak postavila na jesen 2012, kot da je nekdo malo preveč kokaina posnifal, pa mili da je film 2012 narejen po resničnih dogodkih jasnovidcev >:D

Zanimiva bi bila anketa : Način odstopa pahorja :1,2,3,4,5,6..
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Okapi ::

Jaz mislim, da korito ni blo prazno
Ti lahko misliš, kar hočeš, ampak si očitno edini v Sloveniji, ki tako misli, in se ti lahko samo smejim.

O.

Pšenični ::

"Ti lahko misliš, kar hočeš, ampak si očitno edini v Sloveniji, ki tako misli, in se ti lahko samo smejim."

Ti se le smej. Je pa tako, da ne mislim le jaz tako. Tako so menili tud krajani Črne vasi, ampak so jih utišali.

Nisi mi odgovoril če boš šel naprej "študirat"..heh,heh...Boš lahko tam razlagal "svoje teorije"...

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Tako so menili tud krajani Črne vasi, ampak so jih utišali.
Ja, teorija zarote. In niti en strokovnjak, niti desni, ni nikjer zapisal, da je bilo z dvigom zapornic karkoli narobe. Ker ni bilo. Ti pa že ves čas nekaj bluziš in potem še misliš, da te bo kdo resno jemal.

Bluziš tudi s tem podtikanjem, da sem veterinar, kar je samo plod tvoje domišljije, kot je plod tvoje domišljije tudi praktično vse, kar si napletel o tistih psih.

Če o tem, kako strašno dosadan si s tem svojim večnim ponavljanjem enih in istih nesmislov (tudi v zvezi z vračanjem socialnih pomoči) niti ne govorim.

O.

Mr.B ::

NE skrbi, spet bomo govorili o Patriji : http://www.delo.si/clanek/128861
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

tadvet ::

Stalna procedura. Zdej so vladajoči loleki malo po riti dobili, ker pa njihov ego tega ne prenese so storili kar je že v navadi.

Tale Patrija je postala že tako nezanimiva debata, da se zgublja samo čas z njo. Nevem kaj hočejo doseč, mogoče odstop Janše ? Sicer nevem kolk bi jim to koristilo. Vem samo to, da so v dveh letih uspel tolk zasrat državo, da jim nobena druga suverenost do kolen ne pride.

Razpravljajmo raje o Pahorjevih bedastočah. Sej je lepo povedal Janša v Pogledih Slovenije. V času njegove vlade se je govorilo o t.i. "vladni krizi", v času te vlade se je pojem močno posplošil in zajemo celotno politiko, t.i. "politična kriza".

Moram povedat, da jim res ni para v preusmerjanju pozornosti. V navadi je da opozicija kritizira koalicija, pri nas so stvari skoraj da čisto obratne.

Pahor je pa itak na zdravilih, tko da se ni za čuditi njegovim izjavam.

Senzacionalno bi bilo da bi istočasno padla naša vlada kot Italijanska, saj je tam dol glih tak drek z Berluskonijem. Mimogrede, da ne bom tudi jaz preusmerjal pozornosti.

Razprava naj bi potekala o Dimičevi, t.i. največjem lopovu koalcije. Zanimivo kako "levi", ko en njihov začne kritizirati predsedujočega, takoj začnejo tolč po njem. Kje je tu kaka enotnost ?

Pšenični ::

"Če o tem, kako strašno dosadan si s tem svojim večnim ponavljanjem enih in istih nesmislov (tudi v zvezi z vračanjem socialnih pomoči) niti ne govorim."

Malo poglej nazaj kaj si pisal o omenjenih temah. Sicer pa je že znano da je vsak ki se ne strinja s teboj ubog na duhu oziroma nima pojma. To so pač tvoji najmočnejši argumenti. Strokovnak si me drugim tud za nepremičnine. Posebej za Celovške dvore, tam si "doktoriral". Kar se tiče socijalne pomoči bo verjetno zadnje rekla Evropa, ker teli zlizanci verjetno niso kompetentni. O svoji izobrazbi si pisal sam, in nam podajal določene dokaze. In tako dajal virtualno težo svojim nesmislelno nesmiselnim nesmislom.

Predlagam še da zaključiva tole nekoristno podajanje in se posvetiva temi. OK. Zdej je že jasno kako kakšen misli in nima smisla da tole nadaljujeva, tole podjebavanje.

"Razprava naj bi potekala o Dimičevi, t.i. največjem lopovu koalcije. Zanimivo kako "levi", ko en njihov začne kritizirati predsedujočega, takoj začnejo tolč po njem. Kje je tu kaka enotnost ?"

Ne kritizira ga le eden, z njegovo politiko se ne strinja sigurno polovica članstva. Ker se počasi približuje čas parlamentarnih volitev, in SD potrebuje novo "sliko" stranke v javnosti, se zgleda bližajo spremembe.

Okapi ::

O svoji izobrazbi si pisal sam, in nam podajal določene dokaze.
Že mogoče, ampak si očitno polovico prebral narobe in drugo polovico takoj pozabil. Lahko pa seveda poskusiš najti, kje sem kaj takega napisal.

Na sploh lahko poskusiš najti karkoli, kar sem napisal kot trditev (ne kot mnenje ali možnost), in lahko s kakšnim resnim linkom dokažeš, da ni res. Me prav zanima, če ti bo uspelo kaj najti.

O.

lexios ::

Nice! Dobili bomo sodni epilog, odškodnino SD za blatenje javnega ugleda pa bo na koncu najbrž plačala država! ;((

Namesto prihoda Simone Dimic pred KPK je njen zagovornik Peter Čeferin na ustavno sodišče naslovil pobudo za oceno enega od členov zakona o preprečevanju korupcije. Prepričan je namreč, da bi odgovori Dimičeve na vprašanja komisije pomenili "neupoštevanje ustavnega načela, da se ni nihče dolžan izpovedovati zoper samega sebe". Kot je še dodal Čeferin, so se "seje komisije dolžni udeležiti tisti, ki so zaposleni v javnem sektorju, in ne tisti, ki so bili nekoč zaposleni v javnem sektorju".


...le kaj na to porečejo naši S-T pravniki?

Vsi enaki pred zakonom, kar se v pravni stroki bere kot vsi imamo pravico do dobrega odvetnika, a?! ;(( ...pa s slovensko zakonodajo tudi vse štima, ane, le poznati jo je treba in primerno uporabiti sebi v prid, a?! ;((

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: lexios ()

PaX_MaN ::

...le kaj na to porečejo naši S-T pravniki?

Ugibam, ampak verjetno so tolk šalabajzersko rumeni, da niso v članku povedali niti relevantnih členov zakona, za katerimi stoji citat
"seje komisije dolžni udeležiti tisti, ki so zaposleni v javnem sektorju, in ne tisti, ki so bili nekoč zaposleni v javnem sektorju".
; iz naslova, izseka in ključnih besed pa izhaja, da so mel trije juhu bruhu zabavo v kateri so nabruhal svoje moraliziranje okol Dimičeve, katero verjetno nima pol kurca zveze s postopkom prek KPK, Čeferinovim zagovorom in sodstvom vobče.

lexios ::

Aja, right, pozabu sem da mediji niso verodostojni! To bo to ja! >:D

Who cares! Sicer ugibam, a toliko rumeni vendarle niso, da tole ne drži:
je njen zagovornik Peter Čeferin na ustavno sodišče naslovil pobudo za oceno enega od členov zakona o preprečevanju korupcije.
? In če tole drži me krepko boli k. kdo je avtor članka!

In spet ugibam, da "trije juhu bruhu" niso pravniki, ne glede na to kakšno zabavo so imeli in jim drugega kot z argumenti, dokazi in trditvami podkrepljeno moraliziranje ne preostane... Facts! Ampak pol se pa vrnema na temo, da je s slovensko zakonodajo vse OK, le nekateri si jo napak razlgamo! Tvoje člene zakona si zaradi mene lahko nekam vtakneš, "juhu bruhu" gor al dol... ;)

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: lexios ()

Mr.B ::

lexios, Slovenija je banana republika.
Poglej Erjavca :
1. Kazensko ga ?, po papirjih ki nikoli niso bili uradni.
2. Nevestno delo ? JA sej poznamo zgodbo z bivšim ivšim gopodarskim ministrom. Nevestno delo, hmm doletiga ga lahko samo slabše delovno mesto.

Zato pa jim je dal prst v rit, samo so itak navajeni kaj takega.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

lexios ::

MrB., zato pa provokacija S-T pravnikom, mogoče pa je S-T s pravnega stališča tudi banana forum? ;) PaxMan ima najbrž že rad banane, pa še kdo bi se našu?>:D

Mr.B ::

Te moti Karlova Farsa ali prst v riti. Ali imaš raje Banane.
No ampak glej, ko bereš spodnji naslov, si lahko misliš svoje :
Golobič: Zares v zadnjih dveh letih pokazala, da je stranka srednjega sloja
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

MadMicka ::

lexios, kaj od tega ne razumeš: "je njen zagovornik Peter Čeferin na ustavno sodišče naslovil pobudo za oceno enega od členov zakona o preprečevanju korupcije.", oz. kaj te pri tem moti?

chittax ::

Očitno ima Čeferinova stranka zelo hude težave z določenim členom zakona o preprečevanju korupcije. Ah, ja to je verjetno zato ker živi tako pošteno, da ga sigurno ni kršila, kajne?

lexios ::

Micika, se torej strinjaš, da bi bilo dobro "prevetrit" slovensko zakonodajo in Ustavo ali zgolj eno ali drugo? Na podlagi zgornjega komentarja sklepam, da se?;)

MadMicka ::

se pravi lexios, nimaš pojma, kaj točno bi bilo narobe, imaš pa nek slab občutek, zadeve ne znaš konkretizirat, ampak itak je forum, pa važno, da se nekaj napiše, a ne?

Okapi ::

Lexios točno ve, kaj bi rad, ampak je dovolj pameten, da si tega na upa na glas povedati;)

Hoče pa povedati nekako takole: Jasno je, da je Dimičeva skorumpirana, saj to vendar vsi vemo. Zato je treba prepovedati jezičnim paragrafarjem, da bi jo branili.

Ali, kot je zapisal Shakespeare, "The first thing we do, let's kill all the lawyers" (ali v prevodu Otona Župančiča - Najprej bo treba pobiti vse paragrafarje). Ker vsi vemo, da odvetniki branijo samo bogate, za bogate pa vemo, da so krivi.

O.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Okapi ()

lexios ::

:)) Okapi, zgrešil si bistvo! Bom pa mogoče ko bom pri času pojasnu "kaj me moti"...

Thomas ::

Sej je jasno vsakemu, kaj lexiosa moti. Razen tistim, ki so tko not padli kot MadMici. Zanj velja tale citat:

In vstali bodo lažni preroki in delali taka znamenja in čudeže, da bi tudi pravične premotili, ako bi to bilo mogoče!

Mici je pravičen, njega ne bo noben premotu! >:D

Še dejstva ne!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Thomas ()

Double_J ::

Mici je pravičen, njega ne bo noben premotu!


Tak poleg homičev tudi ni ravno primeren za otroke.. Se nebi nič razburjal, če bi mu levica otroke odpeljala v koncentracijsko taborišče. Bi si že spomnil kak dober razlog.
Dve šivanki...

lexios ::

Kot že rečeno, če še komu, ane Micika, ni jasno kaj "moti"...

Okapi, zgrešil si bistvo: "The first thing we do, let's kill all the lawyers!" v banana republiki, kjer družba oz. elita te družbe še najbolj spominja na "Slika Doriana Greya", če imaš raje literarne primerjave, in vsak tretji državljan v tem ne vidi več problema, ker se enostavno lahko (vsaj s svojimi "hrepenenji") poistoveti..., ala "I tata bi tako, sine!", nima smisla, dolgoročno! Najdejo se nove opice, banane pa tudi...

Problem Slovenije je večplasten, tudi kak Shakespeare ali Sofokles nam, če karikiram, ne pomaga več... Povprečni slovenski ovci branje "slovenske biblije" F. Milčinskega povsem zadošča, a marsikomu najbrž že presega razumevanje in predvsem sposobnost samokritike! ;) Slovenski organi pregona in sodstvo pa najbrž raje kot Shakespeare-a berejo dela S. Beckett-a!

Kot prvo se pojavlja vprašanje "WTF KPK, v stilu kot ga imamo po veljavni zakonodaji danes, sploh potrebujemo?!" Kar slovenske ovce potrebujejo je cirkus, SloTV3 parlamentarni prenosi v živo večini v tem pogledu povsem zadostijo potrebe!;((

Kljub dejstvu, da so razno razne strokovno sestavljene komisije (...s povdarkom na strokovno!;(() v Sloveniji "joke", in gre večinoma le za politično farso, bi S.D. kot ex-šefica vladnega kabineta vseeno morala imeti toliko volje, samozavesti in integritete, da svojo nedolžnost -
ki jo je večkrat poudarjala v medijih - tudi čimprej dokaže in demantira "grde grde" izjave na forumih in v "grdih grdih" medijih! S tem ne opere le svojega imena! Z laičnega stališča je moteč predvsem način na katerega se S.D. (pa še kdo) brani! KPK po nedavnih "zaslišanjih" lahko kar ukinejo!;((

...osebno S.D. recimo verjamem (;((), da je čista ko suza in gre v 70% za medijsko propagando! Ajde! J*biga... Najbrž ima ženska vse račune in papirje?; svojo nedolžnost in izvor premoženja bo brez problema dokazala, tko kot je trdila, ko je še bila zaposljena v javni funkciji, ane Mici?! Kje je zdj problem? Papala miška papirje? ;((

Ne mi reč, da se S.D. ne čuti več dolžna dokazat, da je vse tipi topi v skladu z zakonodajo in ji ni v interesu, da čimprej opere predvsem svoje ime? Na ta način raje še naprej vleče zadeve nerazčiščene In senca dvoma še naprej pada na "nedolžno žrtev medijev", kmalu bo po kakšni definiciji še žrtev nasilja nad ženskami in mobinga! Pa ne me je...! Opet "Čakajoč Godota", mogoče?!??;(( Pa sj nema veze... Moteč je problem slovenske zakonodaje in sodstva širše! Še posebno v navezavi z...

Po zakonodaji S.D. ni več primorana odgovarjati KPK na vprašanja, ker javne funkcije ne opravlja več? Tko pravi zakon? Heh, ne me je... Ok, sam potem pač ne potrebujemo "še enega organa pregona", ki to že po definicij glede na pooblastila in rezultate sploh ni! Komisija, ki ugotavlja politično odgovornost? WTF?

Vem kaj pomeni odgovornost, zakaj pa posebej izumit skovanko "politična odgovornost" pa sam bog ve! Se na leve in desne deli tudi v zaporu in pred sodnikom? ;(( Moteče, mar ne? Vsak minister, posranec, tajnica, direktore v javnem sektorju naj po aferi preprosto odstopi, s čimer je tudi opravičen kakršnega koli zaslišanja pred hipotetično KPK! Z osumljenci pa naj se ukvarja policija in sodstvo! S tega stališča gre pri raznih "KPK" za povsem odvečno metanje davkoplačevalskega denarja skozi okno...

Osebno ne čutim nikakršne potrebe po lovu na čarovnice! Imamo zakone (jebiga, "luknjaste", pa še vedno, trdim, da so zakoni ravno toliko pomembni kot "kdo in kako jih izvaja..." in včasih še posebno koliko za pravico plačaš!) in ko pustimo vsakršno pranje možganov in medijsko propagando ob strani imamo še vedno dejstva! Facts! Tko, da dejmo bit konsistentni; če se gremo medijsko, politično in finančno gonjo in brez problema le izvajamo ali "popravljamo" "že veljavno zakonodajo":
- ko gre za socialne "probleme" in "odtujitve" lastnine ("v Sloveniji, ki je po Ustavi pravna in socialna država...in je v odločbah vse črno na belem, ane?"),
- ni problema in "nihče" ni oškodovan, ko razni prispevki in plače delavcem dlje časa niso plačani oz. da žegenj celo država, ane Mici?
- selektivno določanje šolnin v visokem šolstvu s strani ministrstva ("v Sloveniji, kjer imamo po Ustavi vsi enake možnosti in pravico do izobrazbe..."),
- zakone o medijih ("v Sloveniji, kjer po Ustavi javno izražanje mnenja in svoboda govora nista pod vprašanjem...")
- ...

...In Ustava ter zakonodaja v teh primerih štima 100% in je s pravnega stališča vse OK - pol ne vem al sm jst banana al je med pravniki precej nesposobnih opic, sm pa tja pa še kakšna, ki se je naučila banano olupit in pritiskat na prave gumbe! >:D

Če pa ni, pa prosim dejmo že skurit slovensko Ustavo pa jo spisat na novo! Ob toti kup papirjev se lahko spotakne že vsak k., ki zna danes brat pa razmišljat! Slovensko zakonodajo pa si tudi že vsak kekec razlaga po svoje! Brez problema gre "skozi" slovenske zakone recimo afera tipa Safex in milijoni davkoplačevalskega denarja, zatakne se pa pri neki j*b*ni "tajnici"?;(( Pa tudi tole bo v končni fazi zastaralo? Come on!

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: lexios ()

Okapi ::

Ali, po domače povedano, najprej bo treba pobiti vse paragrafarje.

Ker če si nedolžen, jih ne potrebuješ, saj brez težav s papirji & računi dokažeš svojo nedolžnost, če si kriv, jih pa ne smeš imeti, da te slučajno ne bi na kakšni tehnikaliji (ali zaradi zastaranja) izvlekli.

O.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Okapi ()

lexios ::

Ironija je, da ob današnjem razumevanju termina "odgovornost" kljub idiotizmu zgornjega sklepanja, nekaj je na tem...

Po Mickino in Mr.B-jevo et al. prehajamo v družbo, kjer je vse ok in so pravniki ali povsem odveč in vsak državljan v nulo pozna zakone (... in velja pravo "nepoznavanje zakona škoduje" in ko, npr. podpišeš odločbo za socialno pomoč, čez 5 let pa te "nategne" država v stilu "nategnil si se sam", trop opic pa ji kima in ob tem stoji ob strani>:D), ali pa je vsak državljan prisiljen imeti svojega "Čeferina"! ;((

Mr.B ::

Lexios, samo eno uspavanko dam tvojemu pisanju.
Na dan, ko je bilo objavljeno pod kakšnimi pogoji je S.D. dobila kredit, bi v državi, kjer imajo državljani pošlihtane predalčke, zahtevali odstop S.D., zahtevali objektivno odgovornost B.P. in zahtevali odškodninsko odgovornost najmanj osebe, ki je kredit pod takimi pogoji odobrila S.D. In taisti državljani, vidijo raje problem : kdo je obnavljal bajto, namesto da bi se povprašali, kako je lahko banka sprejela tako slabo poslovno odločitev, katerih lastniki so taisti državljani, ki si morajo najprej pošlihtati predalčke, da se sploh zavedo, kaj pomeni imeti državo. "klobasa" Ampak namig ti je jasen,....in za to ne potrebuješ niti enega napisanega zakona, ali ustave. Politična stranka, ki v takih razmerah ne odreagira (in ne zaradi vseh ostale postranskih zgodb v zvezi S.D.), tako da preživi, no glede na, že omenjeni problem, da si morajo taisti državljani popredalčkati, kaj je imeti državo, to za naše politiki ni nikakršen problem....
Lahko ti dam tudi poanto nesmiselnosti pokojninske reforme v slovenskih razmerah, kjer taisti državljani najprej vidijo problem, kako bodo pa lahko delali do 65 leta, ki je zadnja od zadnje zadeva informacije pokojninske reforme.

Sedaj pa razmisli Lexios, kje se midva vidiva pri komentiranju.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Okapi ::

Na dan, ko je bilo objavljeno pod kakšnimi pogoji je S.D. dobila kredit,
Kje točno piše, pod kakšnimi pogoji smeš dobiti kredit? Ko sem zadnjič preverjal, so bile obresti omejene samo navzgor (oderuške obresti), ne pa tudi navzdol.

O.

Mr.B ::

Evo tipični predstavnik, problema.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

lexios ::

Lexios, samo eno uspavanko dam tvojemu pisanju.


Pogrešaš kak člen kakšnega zakona?;) Z nadaljnjim opisanim se načeloma strinjam. S to razliko, da tu vprašanje glede S.D. in "kdo je obnavljal bajto in kdo je za to plačal" ni tko zanemarljivo v primerjavi z vprašanjem o kreditiranju ali še čem drugim; v ozadju je mogoče še kaj več kot le "kako je lahko banka sprejela tako slabo poslovno odločitev"... V politična naključja že dolgo ne verjamem več! ;) Sicer pa sj ima S.D. vse papirje, črno na belem, vse je OK, tudi krediti, po njenih zagotovilih, tko da do sedaj, ko je očitno problem to pokazat? ...to v "normalni državi, kjer imajo državljani pošlihtane predalčke", sploh ni bilo pod vprašanjem!>:D ;)

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: lexios ()

Karaya 52 ::

Okapi pripravlja teren za dan ko bo na plano privrela afera s Hypo banko in Senico ter njegovim nakupom LDS. KK zaenkrat drži pokrovko na piskru, če se jim pa zgodi "užaljeni Veselinovič" lahko razglasijo politični stečaj.

MadMicka ::

lexios pravi: "ex-šefica vladnega kabineta vseeno morala imeti toliko volje, samozavesti in integritete, da svojo nedolžnost...dokaže.."

Ona bi morala dokazovati svojo nedolžnost? Če bi bil vulgaren, bi rekel, proklet komunist debilen.

Dejstvo je, da marsikateri politik, npr. Potrč, pripadnik "polpreteklega režima", bistveno bolje ve, kaj je to demokracija, jo upošteva in spoštuje, kot velika večina tukaj na forumu, ki se jasno in glasno proglašajo za neke nasprotnike "polpreteklega režima" in kar je uničujoče! za Slovenijo, razume zadeve bolje kot politiki, ki v javnosti obračunavajo s socializmom in komunizmom.

lexios, lahko se učiš, lahko pa ostaneš tam, kjer si, kakor hočeš. Zadeva gre na kratko takole:
Tudi "največji kriminalci" imajo pravico do poštenega sojenja, zato ker, če se njim odreče ta pravica, rata problem, kje je meja med "največjimi kriminalci", "navadnimi kriminalci" in "poštenjaki". Če to mejo postavlja ena in ista "oblast", ki določa tudi "pravila igre", potem govorimo o t.i. totalitarnih režimih. Pošteno sojenje pa nujno zahteva tožnika, od oblasti neodvisno sodstvo, zagovornika in vnaprej postavljena "pravila igre". To velja tudi za Dimičevo. Kar lahko rečem glede njenega primera, je edinole to, če je kriva kateregakoli kaznivega dejanja, morajo pristojni organi vse moči uperiti ravno v njen primer, kajti, ni pravne države, kjer bi se preganjali le t.i. "kurji tatovi". Zgled se vzpostavlja pri vrhu!

Okapi ::

Problem pri teh zadevah, ki se začnejo z anonimkami in obtožbami na Požareportu ali Svetu na kanalu A, je, da so marsikdaj na zelo trhlih nogah, če sploh je kakšna osnova zanje. Ljudje se seveda takoj napalijo in že vidijo obsojenega tajkuna ali skorumpiranega politika. Ko se potem stvari ne odvijajo tako, kot bi si želeli (ker se izkaže, da so obtožbe na trhlih nogah), pa so krivi pokvarjeni bogati odvetniki in slabi tožilci oziroma sodstvo nasploh.

Sicer pa, zdaj je tako ali tako na tapeti že Pahorjev stanovanjski kredit.>:D

O.

lexios ::

Problem pri teh zadevah, ki se začnejo z anonimkami in obtožbami na Požareportu ali Svetu na kanalu A, je, da so marsikdaj na zelo trhlih nogah, če sploh je kakšna osnova zanje. Ljudje se seveda takoj napalijo in že vidijo obsojenega tajkuna ali skorumpiranega politika. Ko se potem stvari ne odvijajo tako, kot bi si želeli (ker se izkaže, da so obtožbe na trhlih nogah), pa so krivi pokvarjeni bogati odvetniki in slabi tožilci oziroma sodstvo nasploh.

Heh, in kje je zdj problem pokazat ustrezne dokaze pa zaključit zadevo? Konec koncev je zadeva dokaj sveža...

Ona bi morala dokazovati svojo nedolžnost?


Svoje ime bo pa menda ja še javno oprala, če je že čista ko suza pa so jo drugi potunkali? Zarad mene tud zasebno, sam ne mi z debilnimi komentarji!;((

Tudi "največji kriminalci" imajo pravico do poštenega sojenja, zato ker, če se njim odreče ta pravica, rata problem, kje je meja med "največjimi kriminalci", "navadnimi kriminalci" in "poštenjaki". Če to mejo postavlja ena in ista "oblast", ki določa tudi "pravila igre", potem govorimo o t.i. totalitarnih režimih. Pošteno sojenje pa nujno zahteva tožnika, od oblasti neodvisno sodstvo, zagovornika in vnaprej postavljena "pravila igre". To velja tudi za Dimičevo.

Kje trdim drugače?;(( Aparatčik...

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: lexios ()

Okapi ::

in kje je zdj problem pokazat ustrezne dokaze pa zaključit zadevo?
Ne vem - vprašaj tiste, ki jo obtožujejo, oni morajo zbrati dokaze.

O.

lexios ::

Ne vem - vprašaj tiste, ki jo obtožujejo, oni morajo zbrati dokaze.


Če jo obtožujejo bi sklepal, da dokaze verjetno imajo? Kakšne pa njih vprašaj, tolk butasti pa kljub pregovorno nizki inteligenci najbrž vendarle niso, da bi jo le na podlagi članka in izjav medijev klicali na razgovor?;)

Mam svoje mnenje tud o KPK pa vseeno...

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: lexios ()

Okapi ::

Saj ravno to je problem, ki sem ga malo prej omenil. Rumeni časopisi se razkokodakajo in potem mora policija in sodstvo in še kdo ukrepati, ker če ne, jih takoj obtožijo, da nič ne naredijo. In ko ukrepajo in se izkaže, da ni nič tako zelo narobe, so krivi, ker niso uspelo dokazati "očitne krivde".

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SCT ali kako premagat državo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
638481 (6170) mikic007
»

Vegrad: ali je to sploh mozno? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11114752 (10664) lexios
»

srbski posli v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
665824 (3369) jrtjtejtt

Jankovicu je dolgcas (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Loža
1584176741 (144804) Pšenični
»

Srečko Prijatelj obsojen na dobrih pet let zapora (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
574476 (3123) djordjevic

Več podobnih tem