» »

Revolucionarna studentarija

Revolucionarna studentarija

Thrivial ::

Tole sem prejle opazil na Matkurji.

Sam namen je mogoce se dober, ampak brez glave in repa... 8-)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

whatever ::

Jutri grem na faks:\ . Če je tam situacija taka, zgleda da je najboljš it kar delat.;((

.:joco:. ::

Ah, pri nas se ta komolčarija še ni tolko prijela, razen na kaki PF in EF.

Glede plonkanja je bil nek komentar tam notri. Mislim, meni se zdi da s plonkanjem ni nič narobe. Važno je da ti znaš rešit nek problem, sej na svetu je ogromno literature, tako da če se nekaj na pamet naučiš ali pa prebereš s plonkca nima veze...
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

sketch ::

Joco, ziher, ja... predvsem rad bi imel doktorja, ki bi medtem, ko imam srčni napad, šel brskat po knjigi.

Ali pa pravnika, ki bi me zagovarjal tako, da prepisuje odstavke iz tujih govorov.

Zame je plonkanje nesmiselno; ali znaš, ali pa ne znaš. Ni tu vmesne poti.

lp
s.
Adapt and overcome.

VonGriffin ::

uf zanimo branje:D

Sam sem se vedno prišteval kot invidualist, kot kaže bom imel probleme:))

kar se tiče listvo, to je ovisno od snovi, ki jo imaš namreč obstaja mnogo podatkov , ki so zgolj piflarske narave.

Sam sem si in verjetno bom na listen zapisal podatek, ki ga rad pozabim oziroma besede (tako se spomnim celega odlomka čtiva).

S spomnim, da je brat v času pravne fakultete (je že pred leti diplomiral) tudi tu pa tam napisal listek in lahko rečem, da ima pravo (javna uprava) v malem prstu.

pramarko ::

Tale tipo je po moje pretiraval. Cel site izpade kakor da fax naredijo le tisti, ki imajo: bogate starše, veze, znajo plonkat in so komolčarji. Bedarija! Pa gradbeni fax ni nikakršna OAZA plonkanja!!
Kolikor sem jaz izkusil fax smo imeli vsi enake možnosti. Vsakdo si lahko naredi plonk, jst ne plonkam, ker pač nisem dovolj spreten. Plonkal sem dvakrat v življenju in obakrat so me dobili. Sem si pa večkrat plonk samo naredil, a ga nisem uporabil. Se mi zdi, da se z izdelavo plonkiča lahko precej tudi naučiš, tako da ga na izpitu nisem rabil, ker sem vse vedel, kaj sem gor napisal. Če bi znal plonkat pa ne bi imel slabe vesti plonk tudi uporabit. Učenje raznih konstant se mi zdi absolutno nepotrebno. Tiste konstante, ki jih pa v praxi dejansko rabiš se pa tako in tako naučiš po nekajkratni praktični uporabi.

Edino s čimer se strinjam je, da imajo študentje z bogatimi starši boljše učne pogoje, ampak to ni problem fakultet. Tisti s slabimi pogoji lahko to nekako kompenzirajo s knižnicami kot je CTK ali pa se učijo na faxu.

sketch:
glede dohtarjev in pravnikov... po faxu morajo študentje prava in medicine še več let delati bolj v pomoč izkušenejšim. Med tem delom ni plonkanja in si se primoran naučiti vse kar v praksi rabiš. Pa tudi, ko si dejansko že dovolj izkušen za operacije, te še vedno nadzorujejo in ti, če je treba, pomagajo. Večina naših faxov nas ne nauči uporabnih znanj. V vsakem primeru je delo oz. praxa tista, od katere se dejansko naučimo - fax je le podlaga za nadaljne učenje.

>Zame je plonkanje nesmiselno; ali znaš, ali pa ne znaš. Ni tu vmesne poti.
Tudi znanje ni absolutno. Tudi ti nikoli ne boš znal vsega o nekem področju, pa se lahko učiš celo življenje. Lahko znaš bolj ali manj... ali pa nič.
Tisti, ki pridejo skozi fax z nič znanja in samo s plonkci (se tudi najbrž da) si res ne zaslužijo naziva dipl., ampak po moje so redki. Če razmislim jim tudi diploma nič ne pomaga - ko bodo začeli delat ne bodo morali več prikrivat svojega neznanja.

leonius ::

Plonkanje je odlični tester tvoje sposobnosti. Na vsakem faxu se moraš vsaj nekaj naučit da narediš izpit. Če pa si sposoben plonkat(torej razmišljat pod stresom) si absolutno sposoben narediti diplomo.

Danes je važen cilj in ne sredstva.

Pritožujejo se tisti, ki niso sposobni.

Boj za obstanek pač.

Tomi ::

Kar se tiče plonkanja. Celo osnovno in srednjo šolo nisem vedel, kaj je plonk, vsaj, kar se tiče iz lastnih izkušenj (kljub temu, da je mama v prosveti, na kar namiguje on tip).
Prvič sem plonkal lani na faksu, v drugem letniku, na enem izpitu, ki je popolnoma izven programa in ne daje prav nobenega koristnega znanja za nas (ok, v nekaj temah v Znanost in Tehnologija na forumu pride še kako prav).
Izpeljave in dokaze je neumno znati. In še to, nisem plonkal s plonka, ampak lepo iz skripte. In je šlo. Upam pa, da mi ne bo potrebno več nikoli.
metrodusa.blogspot.com

Ziga Dolhar ::

hmmm. Prvič sem plonkal v 7. razredu OŠ, profesorica me je dobila, nakar sem bil fajn nadrt. V SŠ sem plonkal minimalno -- ko pa sem, sem povečini imel napisane "keywordse", po katerih sem se "spomnil" celih odstavkov. Izjema je slovenščina v prvem letniku, kjer nisem imel niti volje učit se one brezvezarije -- danes, po uspešno opravljeni poklicni maturi (in z maturo na vidiku) na to gledam drugače.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Moralne vrednote v današnjem izobraževalnem sistemu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12817857 (15559) Mavrik
»

Plonkanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7522543 (10081) Grizzly
»

Goljufiva izobrazba (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
15632239 (25247) celada
»

Kje kupiti "plonkarski" kuli/svinčnik ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5313142 (5162) Saladin
»

UV pisalo za plonkat... :)

Oddelek: Šola
378647 (6239) merihuana

Več podobnih tem