» »

London.

London.

Azz_Kikr ::

V začetku decembra se z družbo (5 nas gre) odpravljamo v London. Pritegnila nas je predvsem zelo poceni letalska karta preko letalske družbe Ryanair (0.01 EUR + taksa => mimogrede, družba je podaljšala to poceni akcijo do četrtka tega tedna do 24.00, tako da se vam splača še vedno rezervirat). No, da pridem k bistvu: nimamo ravno najbolj napetih denarnic in bi radi naše šestdnevno bivanje čimbolj izkoristili in čim manj zapravili. Trenutno si ogledujemo te "youth hostle" po Londonu, ki se nam zdijo nekako najceneje (čeprav se nam zdi to nekako borno prebivališče) - en kolega pravi, da so ob Hyde Parku tudi hoteli za isto ceno, toda mi jih ne najdemo. Ima kdo kak nasvet glede prenočišča in morda celo izkušnje s tem, če je že bil v Londonu? Potem me pa zanima še hrana (kje se splača poceni jest, da ne bomo vsak dan požirali ogabne McDonalds hrane, recimo kaka študentska restavracija ali kaj podobnega), potem kateri klubi so recimo dobri za zabavo ob večerih ipd. Z znamenitostmi smo seznanjeni - smo že kupili karte za muzej voščenih lutk (5 debelih jurjev ), druge bomo pa (upam) tudi našli. Torej, če se kdo spozna na London (in je po možnosti že tam bil), bi bili za nas zelo dragoceni kakršnikoli nasveti. Hvala!
LP, Azz_Kikr
If sometimes you feel yourself little, useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

teac ::

Ko sem bil sam v londonu sem sicer stanoval v privat stanovanju, vendar vseeno približno vem, kakšne so kaj cene.
Torej..prenočišče: absolutno predragi so hoteli v centru mesta, zato se rajši pelji z avtobusom par kilometrov iz samega centra (avtobus te pride ~1.5 funta oz. nekaj čez 10 za tedensko) pa tam najdeš en tak manjši hotelček, ker sigurno ne rabiš room service?
Za hrano pa sploh ne rabiš skrbet! Mislim...ko boš prišel na Picadilly street ne boš vedel kam it jest in na sploh, za hrano ne skrbet, razen če ne boš hodil jest ne vem kaj posebnega.
Za klube pa je tak: za te njihove pube moreš mislim da bit star 18, samo mislim da če je vsaj eden star več kot 18, da drugi lahko grejo zraven. Ko sem bil samo, sem našel eno dobro stran o night life-u v londonu (link). Jaz sem si jo sprintal in sem z njo hodil okoli :D .

Aja...na kterem letališču pristanete? Heathrow? Potem da ne boste šli v london z taxijem, ker boste plačali 200+ funtov (mene je na srečo opozoril voznik taksija, da je kar drago z taksijem se peljat do londona, zato sem šel z avtobousom in sem plačal mislim da 16 funtov).

Zavo ::

Spanje - razni Youth hoteli - 5 funtov na noč!
Hrana - restavracije Eat how much you can - 3 funte!
Klubi - expensive!

salesky ::

Živjo!
Ko sm jst bu u Londonu smo prebivali pri enm Slovencu. Nek duhovnik al nevem kaj. Za 4 smo se mi zdi dali 30funtov na dan. Zravn smo dobili pa še zajtrk. Tip bu full fajn! Blo je pa kr u centru.

Nevem pa če mam še telefonsko od tipa.

Mercier ::

Glede hrane, tam sem pojedel najdražjo pico v življenju. Točne cene pa ne vem.

Kitajske restavracije so bile znosne (cenovno). Pa umazane neverjetno. Prave, skratka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

.:joco:. ::

Jap, tja se da poceni pridet, poceni spat, tudi jest (tisto-> eat how much you can -> plačaš "vstopnino" in se lahko nažreš kolkor hočeš.). Ampak vse ostalo je pa u iber drago. Če greš na pivo okoli jurja, cigareti jurja in pol, vstopnine v klube ni pod 10k. Muzeji (Natural History morte videt!) so tudi ful dragi. Je pa fino past oči po njihovih trgovinah, vidiš stvari, ki jih še sanjaš ne...8-)
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Azz_Kikr ::

Pristanemo na letališču London Stansted (STN). Nam so svetovali, da naj od tam do centra gremo z vlakom (za katerega karte se da baje kupit že na letalu, kjer so cenejše), in ker praviš, da si ti šel z avtobusom, zdaj nekako ne vem več, kaj se bolj splača?!

Zavo: ej, mi smo full pregledali polno youth hostelov po Londonu, pa res ne najdemo nikjer prenočišča pod 18-20 funtov, res ne. Ti praviš da je 5 funtov, to bi bilo krasno, toda kje?!:P

Vem, da se bo to slišalo noro, toda kako naj v vsej tej zmedi najdemo te "Eat how much you can" restavracije? Čeprav jaz znam praktično vse angleško, se pač na te stvari ne spoznam in sem prepričan, da bomo nazadnje zašli v neko fancy zadevo in v enem dnevu bankrotirali! :\

Btw. torej bomo imeli tezave v Londonu se ga napit? Kaj pa ce recimo si v trgovini kupimo kako literco in se ga nazgemo kje v parku? To je mozno? Heheh...

Hvala vnaprej, LP, Azz_Kikr




If sometimes you feel yourself little, useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

teac ::

Normalno, da so alkoholne pijače in cigareti tako dragi, ker pač takšnja njihova politika (odvrnit ljudi od tega), zato je tudi to tak svinjsko drago. Sicer pa clubi niti niso tak dragi, če ne boš rinil v neke high society clube. Malo poglej po pubih...je notri lahko tudi pravi žur!
Aja..smo bli v enem klubu, pa smo plačali za vstopnino mislim da okoli 23 funtov al nekaj takega, samo se ne spomnim, kak se mu reče...ko se spomnim, bom naspisal..je pa drugače ta klub zakon (notri vsa muzika, razen pijače, ki še je dražja od pijače v trgovini (še enih 5 funtov zraven), samo saj tak je v vseh klubih

MitjaM. ::

SEm bil v Londonu lansko leto. Sicer sem spal pr frendu tko da za hotele ne vem, sam sem slisal da so res ful dragi... Kar se pa tice pijače in cigaretov ti svetuejem da ce kadis da kups cigarete v sloveniji al pa v duty free shopu k so v angliji drage k pra***a...
Za klube pa ni panike. Smo nasli en dobr studentski diskac odprt do 5h vstop 5 funtov notr pa vsa pijača po 1 funt!! pac ce ti je skoda kesa ne gres v fancy klube k je itak isti k***. V pubih pa so cene tm nekje od funta naprej za veliko pivo, pa glej da bos narocval lager k njihov ale je pac posebnga okusa in temperature:\ Pa ko se boste ponoci vracal v hotel moras vedet da ponoc underground ne dela :( tko da poglejte ze prej kdaj in iz kje vozjo nočni busi, al pa ce greste s taxsijem pazi da te turki ne nategnejo, namrec ponoc vozjo sam eni cudni tipi s svojimi avti (kao taxi) pa mors mal barantat pa ne placat prve cene k jo model prbije...

LP, MitjaM.
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO
http://mitjam.4ever.cc
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO

Azz_Kikr ::

MitjaM morda ves kako se ta studentski diskac za 5 funtov imenuje oz. kje se nahaja?
LP, Azz_Kikr
If sometimes you feel yourself little, useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

Boeing ::

Pojdite jest v PizzaHut.. na oxford streetu nasproti trocadera majo restavracijo, 5.15 funta in se naješ kolikor hočeš... pize so zelo solidne, majo pa kr dobro izbiro tako kot vsi pizza hut-i...

drugače pa če ravno ne misliš zapravit res vsega denarja na hrani, boš živel od twixov, snickersov ter podobnih zadev, in pa seveda banan z tržnice.
:)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

BadB0y ::

Jaz sem tud bil v Londonu tak da Azz povem ti da je ful drago no nisem ravno iskal ki pa kaj samo to si zapomni z to agencijo ko gres ti na kero letalisce pridete? Kr ce pridete nevem na eno ko je tud kao chip varjanta bote pol za prevoz v london najebali podzemne tja ni tak da taxi ki pa je res ful ful drag.Jaz nevem ce sem se peljal 5-10 km 20ksit al nekaj takega tak da jeba.

zetko ::

Z stansteda pejd obvezno z vlakom ker te prpele milsm da do vytora station pol pa uporabli underground k je najcenej varjanta definitivno.

Living it another way.....

Mercier ::

Btw. torej bomo imeli tezave v Londonu se ga napit? Kaj pa ce recimo si v trgovini kupimo kako literco in se ga nazgemo kje v parku? To je mozno? Heheh...
Sicer ni preverjeno, ampak pravtako je možno, da ti pride težit angel varuh (javnega reda in miru). Ker tam parke celo uporabljajo.


Za klube ne vem, v pubih zna bit dobra klima, sploh, ko uradno zaprejo (imajo pa neko nečloveško uro, ko navadno ljudje šele grejo na pifce).

V glavnem, uživaj. Lokalno prebivalstvo je, sloves ne drži, nadvse prijazno in odprto. Malo je manjkalo, pa bi ostal (ampak, ker je ponudba bila dana v pubu, se ipak nisem odločil). :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

MadMicka ::

Za tale tvoj letališče so ti prov povedal, najboljš z vlakom cca. 40 min. Maš dvigalo, k te prpele direkt dol na podzemno postajo..

Drugač, London je res drag, per v šatucni je en tok k pr nas v gostilni (od 0.7 do 1.0 funta), v gostilnah pa je per tm okol jurja našga dnara.

Pa ne pozabt vzet sabo zadost cigaret, boljš da jih nazaj dam prnesete, kokr, da vam jih zmanjka. Prvič, rabš eno uro, da najdeš plac, kjer jih prodajajo, izbira nikakršna pa še ene 4 x dražji so k pr nas.

smilyxx ::

Ce ti bo ful dnarja ostajal, pejt u restavracijo Yo Sushi.
REstavracija z japonsko hrano. MAjo pa tko tak tekoči trak, okol se pa futr voz. Hudo zgleda. Restavracija je drugače draga. Nahaja se nekaj ulic vzhodno od piccadilyja.

Sicer pa Pizza hut rulz!

K smo bli mi u Londonu, smo plačval 7o funtov na noč za 3 osebe. TO j blo nad Hyde parkom. MEdtem, ko so naši znanci spali blizu Hethrowa in je bila soba kot "Priština leta 75":D . SEveda so letala letala24/7 nad njihovimi glavami, tako, da je kar ropotalo.

PS: Morš jt u London dungeon, alpa če te zanima imperial war museum, alpa RAF če te zanima.

Ce bos pa kaj kupoval, pa pojdi na Oxford street. Dobiš vse od kozmetike računalnikov.
Mi smo pristali tudi na Stanstedu. Pojdi na Stansted Express, ki te odpelje na eno izmed glavnih postaj.
Sicer, se ti pa splača karte za vlak kupiti kar na letalu, saj so zdi se mi 3 funte cenejše.
PS: SOho še vedno živi :D :D


Lp

Save water.
drink beer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: smilyxx ()

MitjaM. ::

Za Azz_Kikr:
Na zalost se ne spomnim kako je blo ime diskacu sam vem da je bil v blizini soha, tm k je tud The Hippodrome... takrat smo bli bl :P Sam sej ne mors zgresit k je ful guzva pred vrati tko da se pripravte da boste verjetn pred vsakim klubom cakal neki casa v vrsti...
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO
http://mitjam.4ever.cc
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO

City ::

Ne dolgo nazaj sem bil tam pa tako povem, da če si plačaš sam prenočišče v centru je najcenejši hotel 25.000 sit na noč sobe so najčken ceneje, razen če ne poznaš kakšno poceni varjanto pri kakšnem znancu, tudi hostli niso za vsakdanji žep cene so se dvignile tako da je treba spat ven iz centra

Matty ::

Nekdo je omenil youth hostel za 5 funtov... kdaj pa je bilo to? Ker sem bil v Londonu v zadnjih nekaj letih kar precejkrat, in najcenejse fore so okoli 12-13 funtov (pamflete talajo okoli victoria coach ter victoria train station)... za ta denar ponavadi dobis dormitory in to v 4-5 coni dalec stran od centra... In ce se ne gre v glavni sezoni se da tudi kaj za tako ceno dobiti!

All you can eat za 3 funte?? Niti pod razno... Minimum je 5 funtov... Ja Pizza Hut je med najcenejsimi... Dokaj poceni (vsaj za London) je tudi hrana v pubih (100% preverjeno)...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanje v London januarja

Oddelek: Loža
359525 (8623) Phantomeye
»

London.

Oddelek: Loža
215383 (3370) baltso
»

Izlet v VB

Oddelek: Loža
61625 (1452) popster
»

Jeseni greva s punco v London... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7638253 (34817) strictom
»

v London "na kavo"

Oddelek: Loža
154147 (3662) gazda

Več podobnih tem