» »

Težave z internetno povezavo

Težave z internetno povezavo

NoDrugs ::

Doma imamo SiOL optiko in televizijo. ( za telefonijo ne vem ker jaz to ne uporabljam).
Oče ima v pisarni router in modem na katerega pa so povezani 3 računalniki. Oče in brat internet navadno uporabljata, pri meni pa povzroča težave. Zadnji teden me vsakih par minut vrže iz interneta in ko dam v Visti ˝Diagnose and Repair˝ opcijo mi najde težavo v povezavi z DNS strežnikom. Če izberem opcijo, da mi resetira LAN ( al neki podobnega) mi internet dela vendar le za par minut. Isto je če resetiram modem le da dela malo dlje. Probal sem že nastavit DNS na tisti IP na katerem je imel računalnik težave s povezanjem in ni pomagalo. Zamenjal sem operacijski sistem na windows 7 in stric je zamenjal kabel za internet, več pa ni imel časa saj je tisti trenutek delalo. Te težave n bilo več vendar se je pojavila nova. V windows 7 je internet začel crkovati in po `` diagnozi `` je pisalo, da so težave z Deffault gateway. Na internetu sem zasledil, da naj bi to povzročali starejši driveri, ki se z windowsi ne ujamejo. Naložil sem nove driverje vendar tudi to ni pomagalo. šel sem nazaj na visto kjer imam iste probleme kot takrat preden sem naložil windows7. Stric in oče sta trenutno na dopustu in nista dosegljiva jaz pa bi internet rabil čimprej. Na to se ne spoznam kaj dosti zato se obračam na vas.

lp Tilen

evl81xadlez ::

Resetiraj router in pa internetne nastavitve na računalniku:-)

NoDrugs ::

ok, mogoče bo slišat čudno, kako resetiram internetne nastavitve na računaliku? na Visti sem mrzel in po 15 min nisem našel te opcije. Pomoje to tudi nebi pomagalo saj sem računalnik vmes formatiral.

lp Tilen

evl81xadlez ::

še eno vprašanje:
a internet ti pa normalno dela z kablom???

NoDrugs ::

Ne, popolnoma prekine povezavo. Kabel je not. No včeraj sem resetiral nastavitve na računalniku in je delalo nekje en dan, danse pa imam spet probleme.

lp tilen

DeeCoy ::

joj, kako je vse zmešan...najprej.. router IN modem? v kakšnem zaporedju? ali se poskušaš vsakič preko klicne povezave povezat na net? oče pa brat pa ne? malo bolj opiši vse skupaj prosim.. ker zaenkrat je vse skup mal čudn.. pa probu prek wirelessa

evl81xadlez ::

@DeeCoy +1

Najprej:
1. bolj podrobno pa čitljivo razloži
2. kateri router imaš???
3. kateri internet imaš???
:)

NoDrugs ::

1.
Jou, se opravičujem ker sem bil tako šlampast. Sem šel dol pogledat v očetovo pisarno. Dol ima ruouter in switch, ne router in modem. Je pa tako. Svoj računalnik ima povezan na router in na ta router še 2 priključka za drugo pisarno in za spodnje stanovanje kjer je SiOL tv. Na ta router je vezan switch na katerega pa sva priključena jaz in brat. Kabel gre po zidu v zgornje nadstropje.
2.
Switch : Asus giga X 1008
router: Linksys wireless-G 2.4ghz.. broadband router.
Dalje...
Na svoj računalnik sem ponovno naložil operacijski sitem visto in vse driverje ki so zraven na cd-ju.
Pojavlja pa se drug problem. Piše da modem ali router ni '' dosegljiv''. Če resetiram network adapter mi internet dela naslednjih 10-15 minut nato isto in se ponavlja v nedogled. Če izklopim router in switch in priklopim nazaj mi dela malo dlje 30-35 min in spet ista težava. Včasih odprem cmd in vtipkam : netsh winsock reset ter resetiram računalnik kar zadostuje isto približno za 30 min.
3.
imam že prej omenjeni SiOL trio, hitrost je 20/2

Zdej jaz se slabo spoznam na te zadeve tako, da prosim probajte pomagati na bolj meni razumevajoč način.

hvala in lep pozdrav
Tilen

evl81xadlez ::

No to je že bolje:D
A bratu ki je priključen na switch tako kot ti dela brez kakršnihkoli težav?

NoDrugs ::

Ja, bratu dela brez problema že cel čas, meni je isto nagajlo letos pozimi nekje 2-4 tedne potem pa do konca pomladi brez problema. nisem nič popravljal. No zdej sem ugotovil, da potem ko resetiram network adapter net zdrži včasih tudi samo po 2-3 minute in je zelo nadležno, ko sem sredi dela.

lep pozdrav
Tilen

evl81xadlez ::

Če se lahko se probaj priključiti na router namesto na switch in sporoči če je težava odpravljena

Zgodovina sprememb…

NoDrugs ::

Sem probal, vendar brez uspeha. Težave niso odpravljene.

evl81xadlez ::

Zamenjaj vlogi routerja in switcha...sepravi siol trio bo povezan v switch kamor se bo priklopil oče in bosta zraven še dva priključka za pisarno, no potem pa bo iz switcha potekal še en kabel do routerja od katerega bosta z bratom dostopala do interneta s kablom ali pa z wirelessom.

Upam da bo to delovalo:-)

DeeCoy ::

lahko da je hin mrežna u laptopu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793564033 (862) c23po
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375369 (4873) BorutK-73
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951884 (23634) simone
»

Težave v internetni povezavi - DNS

Oddelek: Omrežja in internet
51171 (1123) Malajlo
»

Kako narediti 2 ločeni povezavi?

Oddelek: Omrežja in internet
212157 (1836) rzidar1

Več podobnih tem