» »

Težave v internetni povezavi - DNS

Težave v internetni povezavi - DNS

NoDrugs ::

Pozdravljeni. Po nekaj letih problemov z DNS strežniki sem se odločil pomoč poiskati na tem forumu. Na domu sem imel že številne serviserje vendar uspeha ni bilo. Pa bom podrobneje opisal moj problem. V stanovanjski hiši imamo SiOL optiko, paket trio. modem je povezan do routerja, ta pa do switcha, switch vodi naprej do treh namiznih računalnikov.
-Na routerju so vezani že omenjeni switch, povezava v 1 računalnik, ter brežžični internet(ne vem kako je to urejeno vem samo da je tam kjer je router najmočnejši signal).
- switch vodi kabel v isto nadstropje v drugo pisarno, druga dva kabla pa v 2. nadstropje na 2 osebna računalnik ( eden je v moji sobi drugi v sosednji).
Težava je v moji sobi ( zgornje nadstropje, soba zraven ima povezavo isto, iz switcha in dela brez problema).
Prvič sem problem opazil pred enim letom ko mi je prekinjalo internetno povezavo na približno vsakih 15-30 min ( da sem povezavo vzpostavil nazaj sem izklopil ter ponovno vklopil omrežni kabel ali pa resetiral modem). Čez čas ( kakšne 2-3 tedne je delal internet brez problema kakšnih 5-6 mesecev, nato se je problem ponovil, ter nato spet brez problem kakšnih 5-6 mesecev. v obdobju ko mi internet ni delal sem imel na domu serviserje ki pa niso mogli ugotoviti problema saj je ravno tisti čas internet delal in so rekli da se ne da nič, saj je delalo. Problem se je spet pojavil (3. ) to poletje ( na začetku). Resetiranje modema ne pomaga več za več kot 1-10 minut. kakšen dan dela normalno recimo celo dopoldne potem pa internet ne dela in po diagnostiki v visti javi da ima težave z dns strežniki. Nato sem probal sledeče: - updatanje driverjev za mrežno kartico, - nastavitev dns strežnikov najprej na siolove, nato na googlove. To je pomagalo kašen dan, ali pol dneva nato so se težave spet pojavile. poskusil sem formatirati, tako na visto kot tudi na windows 7 ter xp. Težava dolgoročno ni bila odpravljena nikoli.
Nazadnje sem imel serviserja pred nekaj dnevi. MMenjala sva mrežno, poizkusila tudi z wireless mrežno vendar brez uspeha. Ko je prišel je delalo, par ur zatem pa že spet ne. ko sem 3. serviserja vprašal kaj se da postoriti ko mi internet preneha delovati, saj se je že 3x zgodilo da so prišlo ravno takrat ko je delal, mi je rekel da lahko le pingam modem.

Zdaj me zanima kaj bi blilo lahko narobe saj serviserji niso vedeli.
Še na kratko: računalnik Dell optiplex 755, z novim napajlnikom, grafično ati hd4770 ( prejšnja je bila integrirana). operacijski sistem: vista, probal na windows7 ter xpejih (vsi licenćni).
Če lahko izdam še kakšne podatke, da lažje ugotovite kaj bi bilo narobe napišite in povedal vam bom.

Lp

Malajlo ::

Zdaj pa povej še, kaj imaš za ene switche in routerje.
Sicer sem pa prejšnjo soboto doktoriral iz problema, ko sem imel download (v LANu!) 100kbps, upload pa 100Mbps. Kabli... ;((

NoDrugs ::

Switch: Asus gigax1008
Router: linksys WRT54G

Malajlo ::

In ko crkne, crkne vsem? Daj za test prestavi svoj problematični PC tja, kjer stvari delajo. Onega delujčega pa tja, kjer ne dela.
Lahko je tudi slaba ozemljitev kriva (potencial med nulo in zemljo ali pa med nulami, če so naprave priključene na različne faze; so se že mrežni kabli topili zaradi tega).

NoDrugs ::

Se opravičujem, če sem navedel premalo podatkov. Ko crkne, crkne le meni, v sosednji sobi (brat) pa dela vse brez problema le meni javlja napako, da se ne razume z dns strežnikom.
Ta test bom pa izvedel takoj ko bo možno in javim takoj ko bo možno. najlepša hvala za nasvet .

Malajlo ::

No, ko crkne, poskusi prenesti večjo količino podatkov med lokalno povezanimi pcji. Ping na 8.8.8.8 bi pa moral delati neodvisno od dns.
Zamenjaj mrežni kabel.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548174 (365) Lonsarg
»

Internet - omejena povezava

Oddelek: Omrežja in internet
125374 (5011) djtey
»

Težave z internetno povezavo

Oddelek: Omrežja in internet
13911 (672) DeeCoy
»

Ne dela internet na enem računalniku

Oddelek: Omrežja in internet
133868 (3664) imagodei
»

Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?

Oddelek: Omrežja in internet
212373 (2022) gumby

Več podobnih tem