Forum » Omrežja in internet » Level one WBR-6002N...Čudno kot še nikoli
Level one WBR-6002N...Čudno kot še nikoli
dash_wallace ::
Pozdravljeni imam en zelo, zelo čuden primer. In sicer: V hiši sta dva računalnika
1. je prenosnik Toshiba
2. je stacionaren (z wireless anteno na usb)
OBA STA POVEZANA BREZŽIČNO
Če se poveže na internet prvi (prenosnik) in kasneje stacionaren, potem dela internet na obeh. Če pa se poveže na internet prvo stacionaren in nato prenosnik. Se pa zgodi, da na stacionarnem ni več interneta. In je potrebno resetirat Router
Nastavil sem mrežnim karticam vsak svoj IP
Klical na ponudnika interneta (nič)
Klical na servis (nič)
Poskusil zamenjat wireless anteno
Poskusil sem z menjavo router-ja (poskusil bom še z enim drugim)
In pred kratkim mi je en kolega dejal, da se mu dogaja isto.
Hvala za vaše pametne odgovore
Lp
1. je prenosnik Toshiba
2. je stacionaren (z wireless anteno na usb)
OBA STA POVEZANA BREZŽIČNO
Če se poveže na internet prvi (prenosnik) in kasneje stacionaren, potem dela internet na obeh. Če pa se poveže na internet prvo stacionaren in nato prenosnik. Se pa zgodi, da na stacionarnem ni več interneta. In je potrebno resetirat Router
Nastavil sem mrežnim karticam vsak svoj IP
Klical na ponudnika interneta (nič)
Klical na servis (nič)
Poskusil zamenjat wireless anteno
Poskusil sem z menjavo router-ja (poskusil bom še z enim drugim)
In pred kratkim mi je en kolega dejal, da se mu dogaja isto.
Hvala za vaše pametne odgovore
Lp
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
gkovac ::
brez zamere, ampak tole res nima smisla. si preveril nastavitve na routerju? vse bolj se mi zdi, da je tvoj problem na routerju (mogoče kakšna QoS nastavitev) kot pa karkoli drugega.
lp,
hmm... mislim, da sta oba G (bom preveril). Misliš, da bi moralo biti nastavljeno na Routerju na ONLY G (oddajanje)?
Glede Qos - O tej funkiciji pa ne vem ravno dosti.
Hvala za dosedanje odgovore
Glede Qos - O tej funkiciji pa ne vem ravno dosti.
Hvala za dosedanje odgovore
hotlips ::
Tele wireless usb antene so bolj tako tako. Moja podpira n-standard, s tem da router enako n-standard, pa se mi kdaj povezava sesuje na podoben način kot teb. Pomoje bi pomagal če bi si na router naložil DD-WRT firmware, če se da to na tvoj router in tm nastavil da oddaja z večjo močjo. Drugače pa si omisli kakšen repeater. Aja tapru, glede na to da je tist N v oznaki tvojga routerja z razlogom probi s kakšno n usb anteno.
lp.hl
lp.hl
amigo_no1 ::
Pri tako levih firmah kot je Level one, Belkin (ter še kaka druga) je vse možno, tako da me tvoj scenarij niti ne preseneča.
Si pogledal če je na voljo kak novejši FW ?
Si pogledal če je na voljo kak novejši FW ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
TyKee ::
Menjaj router.
S tem routerjem sem ze imel pri kar nekaj strankah težave.
Sicer ne popolnoma na tak način ampak na primer, da je na vsem lepem nehal routat promet, ipd.
S tem routerjem sem ze imel pri kar nekaj strankah težave.
Sicer ne popolnoma na tak način ampak na primer, da je na vsem lepem nehal routat promet, ipd.
Hmmm. Finta je tudi v tem, da je router NOV ;)
Kar seveda ne pomeni, da je brezhiben. Recimo, ko pa router resetiram, pa ponovno začneta delat oba računalnika (internet).
Kar seveda ne pomeni, da je brezhiben. Recimo, ko pa router resetiram, pa ponovno začneta delat oba računalnika (internet).
BigSexy ::
Dejansko je po vsej verjetnosti problem v routerju.. Cheap routerjev imo sploh ne bi smeli prodajat, ker v veliki večini primerov ne zmorejo usmerjati niti enga računalnika + kakšen p2p.
Predlagam, da se si omisliš kaj takega: http://www.mimovrste.com/artikel/247003... Dotični router imam tudi jaz in se je izkazal za več kot odličnega.
Predlagam, da se si omisliš kaj takega: http://www.mimovrste.com/artikel/247003... Dotični router imam tudi jaz in se je izkazal za več kot odličnega.
To Infinity And Beyond !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigSexy ()
BigSexy (POPOLNOMA SE STRINJAM S TEBOJ)
Me pa zanima, če bi pomagal nov frimware za ta level one rutar?
Me pa zanima, če bi pomagal nov frimware za ta level one rutar?
Sem probal posodobit programsko opremo. Ampak zadeva obstane in ne pride nikamor. Potem po 15min. Resetiram in je ponovno stara programska oprema naložena. :(
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dash_wallace ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 570054 (6883) | c23po |
» | USB ključek za wireless internetOddelek: Omrežja in internet | 4313 (3832) | r3dkv1c4 |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52219 (23969) | simone |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9669 (9338) | Hanzek |
» | Zanesljivost delovanja wireless omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1618 (1303) | b |