» »

LED ali LCD monitor

LED ali LCD monitor

Kurzweil ::

Pozdravljeni, kupujem nov monitor, ki bo služil namenu kakšna 3 leta brezhibno, precej sem prebiral med LCD in LED in nakoncu prišel do zaključka, da zame osebno zaradi "osvetlitve" bolj ugaja LED saj se precej ukvarjam z oblikovanjem (splet, aplikacije in vse več tisk). Zato vas sprašujem, kdo ima dobre izkušnje s tem in kakšno je mnenje za monitor čigar link se nahaja pod tem tesktom.

Povezava do monitorja

Kot je vidno gre za 24" LED monitor, v primeru da vzamem LCD pa lahko dobim nekaj malega col več. Mnjenja, nasveti, boljše ponudbe?... hvala!

Gandalfar ::

Za dobre barve se raje razglej naokoli za monitorje s S-IPS matriko

Kurzweil ::

Hm, kolikor sem iskal nisem po slovenskih trgovinah nikjer videl da bi bil omenjen ta "atribut", predvidevam da tudi sam imaš nekaj takšnega, kakšen link? Nažalost je trenutni budget cca 300EUR tako da ni kaj preveč izbire.

p.s. opažam da gre samo za LCDje, ki pa imajo vse od odzivnosti, garancije, in podobnih stvari precej slabše, polega vsega tega pri nas kot rečeno ne najdem. Prepričan sem da je tu kdo ki dela v 3ds max (nasploh) in recimo indesignu in corelu za tisk? Kakšne monitorje uporabljate?

Zakaj pa ne LED, bojda se zaradi bolj "naravne osvetlitve" barve vidijo precej bolje, predvsem temnejši spektri seveda... ima kdo konkretno kakšno pametno opcijo (ponudbo)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Gandalfar ::

Osebno sem na: http://www.mimovrste.com/artikel/265006... samo to je ze visjega cenovnega ranga

Problem je, da za ta denar najdem edino 22" LCD - http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

morbo ::

Za LED nevem, ampak če boš kupoval LCD, je monitor z IPS matriko edina pametna izbira za tvojo rabo. 300EUR je premalo za pošten (24'') monitor, zato prišparaj raje kje drugje. Razlika v odzivnih časih je zanemarljiva, in pride v poštev le pri videoigrah s "hitro vsebino".

Tale je malo cenejši.

Ker prodajalci tip matrike včasih skrivajo oz. napišejo napačno, si pomagaj s tem linkom. Vpišeš naziv monitorja in ti bo povedalo kakšno matriko ima.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri monitor? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10922039 (17240) hotig
»

kateri 22" lcd monitor? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35850736 (22381) silo
»

LCD TV 32" ali LCD monitor 27"

264378 (3761) Gizoman
»

Monitor prijazen očem

4010699 (9870) bluefish

Več podobnih tem