» »

Robotska Kosilnica

Robotska Kosilnica

««
26 / 26
»
»»

billy ::

Tudi če je uporabljam in zasvinjam?

feryz ::

Itak, važno je, da je v originalni, nepoškodovani embalaži.

sandmat ::

sbawe64 je izjavil:

Mora biti brez kabla ? Višina robnika ?

Kabel
https://www.worx-slovenija.si/product-c...

Brez
https://www.worx-slovenija.si/product-c...

Je tale worxova ok za cca 500m2 ravne površine (kar ni ravno, bi omejil in ročno obdelal). Ali se splača za to površino kaj večjega?

problem teh kvadratur pri kosilnicah je, da ponavadi pomeni koliko lahko pokosi v "24 urah" ali "nekaj urah"...potem pa ti hodi vmes se polnit.

saj če koga to ne moti, da mu potem ves dan kosi, ok, drugače pa raje vzet za ene 4x več kvadrature, da potem pokosi v par urah in se ne rabi polnit vmes - pa tako bo tudi baterije dlje zdraža.

hvala za ta input, torej vzamem raje različico 1600 in upam, da mi recimo v 12 urah pokosi

bf4ed ::

MadMax je izjavil:

feryz je izjavil:

Lidar ima druge probleme, še posebej luba.

Velikokrat zasledim tovrstno opazko, nikjer pa nič konkretnega, kaki problemi to so?

Sodelavec je letos Luba3 dal v pogon, po mesecu in pol mu je crknil LIDAR. Prejsnji teden ga je dal na servis, da vidimo kdaj pride nazaj.
Taki startupi so na zacetku vedno salabajzeri. Saj nimajo izkusenj.
Po 10 letih bodo mogoce delali dobre kosilnice.

Magic1 ::

Sej to je problem, ker ne navedejo kaj pomeni 5000m2 model kosilnice. Čas košnje bi moarl bit naveden. Nočem da mi kosilnica cele dneve kosi.
Dostikrat so zelo enaki modeli, kar pomeni da si verjetno zgolj programsko omejen.
Če je verjet tistemu komentarju za Worxa, pokosi zgolj 500m2 v 12h. To je dost wtf za 5000m2 rated kosilnico. Zaradi majhne baterije (se da večjo dokupit), je zelo pomembno kje imaš polnilno mesto, ker se bo zelo pogostokrat filal.

bf4ed je izjavil:

MadMax je izjavil:

feryz je izjavil:

Lidar ima druge probleme, še posebej luba.

Velikokrat zasledim tovrstno opazko, nikjer pa nič konkretnega, kaki problemi to so?

Sodelavec je letos Luba3 dal v pogon, po mesecu in pol mu je crknil LIDAR. Prejsnji teden ga je dal na servis, da vidimo kdaj pride nazaj.

A si predstavljaš, da ti ga popravljajo 40 dni in ko ga dobiš nazaj, je trava previsoka in vidi ovire povsod:))
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Spet je sicer odvisno kateri worx, ker eni še vedno imajo dummy logiko...torej tistih za nekaj 100€...valda ne bo imel tako optimalne poti, kot RTK/lidar/vision različica.

Potem pa še odvisno od tereta...če je veliko ovir, bo veliko manevriral, če je "golf" travica samo kvadrat, brez ovir, bo veliko hitreje končal.

Zakaj bi imeli v enem dnevu pokoseno?

Tu je treba drugace razmisljat, te kosilnice niso misljene da v eni rundi pokosijo. Tudi ce proizvajalec to navaja.
To je misljeno da par dni na teden guli in doguli.

Moj glupi worx na zico deluje ze 4-5 let, 4-5 dni na teden 930 kvadratov. In je vedno pokoseno ok.

Jaz zato, da me ne moti ko sem doma...tudi če me ne moti fizično, me pač moti, da se sprehaja gor pa dol.
Drugič...ko je žgoče sonce, sigurno ni dobro da je izpostavljena...in če kosi ves dan, bo ves dan na soncu.
Tretjič...ker je manjša baterija bo naredila več ciklov...ergo bo prej zanič baterija in s časom bo potrebovala še več časa da pokosi.

Četrtič...enim je pa vseeno in tudi če kosi 24/7...ljudje smo različni.

feryz ::

bf4ed je izjavil:

Meni je pred leti crknil worx, dve leti in pol star. Nič posebnega, bluzil je, da je na glavo obrnjen. Najbrž zato, ker je res velikokrat bil.
Odnesel sem ga na popravilo. Po diagnozi so rekli, da morajo en čip menjati ali kar celo tiskanino. Naročijo kos za popravilo.
Po 45 dneh čakanja jim ni uspelo dobiti tega kosa, zato sem dobil na izbiro denar nazaj ali novo.
In tako sem dobil novo. Edino travo sem moral ta čas z nitkarco ganjati.

Hec je bil, da sem tastaro kosilnico ravno teden dni prej nekomu šenkal, da ni več ležala v kleti. Če bi malo prej crknil, bi imel rezervo.

Če imaš 500m+, boš težko gonil nitkarco vmes;((
Magic

Big_Al ::

Odprl zadnji log košnje na A1 Pro - od 9h zjutraj do 9h zvečer je bilo košnje 437min in pokošenih 732m2. Cca dva dni rabi da zaključi komplet parcelo in to povprečno 2x na teden.

A to je bilo 7h košnje in vmes še 5h polnenja?
Magic

Da, režim polnjenja baterije pa 15-85%.

Štart s 100% baterije, ko pade na 15% se vrne na postajo in polni do 85% ter nadaljuje s košnjo.

tzpods ::

Ze dolgo casa si ogledujem lubo 5000 ali celo 10000 in seveda me je vedno "zmotila" cena?
Kaj mislite da je to sedaj dober deal v Merkurju?
- Luba 5000 za 2,5k https://www.merkur.si/robotska-kosilnic...
- Luba 10000 za 3,9k https://www.merkur.si/robotska-kosilnic...

Eh sele zdaj videl da se gre za Luba 2, jaz bi pac zadnji model Luba 3. Kakorkoli vprasanje se stoji :)
Predvidevam da se najboljse akcije da dobiti v jeseni? Lahko kdo svetuje kje ste kupili lubo tisti ki jo imate.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tzpods ()

bf4ed je izjavil:

Tu je treba drugace razmisljat, te kosilnice niso misljene da v eni rundi pokosijo. Tudi ce proizvajalec to navaja.

Moj glupi worx na zico deluje ze 4-5 let, 4-5 dni na teden 930 kvadratov. In je vedno pokoseno ok.

moj primer je oddaljena lokacija, kjer nisi vedno prisoten, pa ne bi puščal čisto nenadzorovano

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sandmat ()

sandmat je izjavil:

bf4ed je izjavil:

moj primer je oddaljena lokacija, kjer nisi vedno prisoten, pa ne bi puščal čisto nenadzorovano

Jaz mam podobno, cez teden me ni, samo za wikende sem doma.
Parcela pod kamerami, ce pa jo kdo hoce ukrast, pa naj.
PIN koda in itak se zaklene ce ni mojega WLAN-a.
Tistega jurja kaj sem dal za njo, je ze oddelala :))

iKst_ ::

Big_Al je izjavil:

Odprl zadnji log košnje na A1 Pro - od 9h zjutraj do 9h zvečer je bilo košnje 437min in pokošenih 732m2. Cca dva dni rabi da zaključi komplet parcelo in to povprečno 2x na teden.

Kater model je to? Vidim, da imajo Pro 800 in Pro 2000 v ponudbi.

Kako komplicirano trato imaš? Oz. kako natančno se da določiti meje košnje?

tzpods je izjavil:

Ze dolgo casa si ogledujem lubo 5000 ali celo 10000 in seveda me je vedno "zmotila" cena?
Kaj mislite da je to sedaj dober deal v Merkurju?
- Luba 5000 za 2,5k https://www.merkur.si/robotska-kosilnic...
- Luba 10000 za 3,9k https://www.merkur.si/robotska-kosilnic...

Eh sele zdaj videl da se gre za Luba 2, jaz bi pac zadnji model Luba 3. Kakorkoli vprasanje se stoji :)
Predvidevam da se najboljse akcije da dobiti v jeseni? Lahko kdo svetuje kje ste kupili lubo tisti ki jo imate.

Tukaj je tudi zgleda čisti nateg, ker sama kosilnica je praktično ista, le baterija je 20% večja. Po moje programska omejitev, da ne moreš plana naredit večjega od 5000m2 pri prvi. Pokosita pa 4000m2 v skoraj istem času.
Pri teh pa tudi ni vč hec, da jih pustiš nenadzorovanih. 3kEUR pa ni več kar tako.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

@iKst_

Imam Dreame A1 Pro 2000. Meje določiš "s sprehodom", ki se jih potem dokaj natančno drži, nisem imel nobenih težav z izleti zunaj teh mej ali znotraj no go zon.

Prvi sprehod sem naredil ob cesti ki vodi mimo bolj na ziher, in sem naredil naknadno popravek skoraj na bankino.

Edit... j*b*mti forum pa slike. Sem pripravil sliko con in parcele pa jbg zdaj.

Ratalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Big_Al ()

iKst_ ::

Hvala. Imaš ravnino ali je kaj hriba?

Hriba nimam. Večina ravnina, ob cesti malenkost jarek - minimalno.

sbawe64 ::

DamijanD je izjavil:

A RTK lahko deluje samo z lastnim oddajnikom ali pa preko mobilnega omrežja (t.i. net/cloud RTK)? A obstaja tudi možnost, da bi wifi (oz. internet) uporabljal?

Kaj se torej dandanes kaj priporoča poleg worx-a? (pa da je brez žice) - recimo do 1500EUR max 2k ?

Luba 3 5000 ima net RTK (+lidar +kamere).
Nič ne postavljaš posebej RTK antene.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()
««
26 / 26
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero robotsko kosilnico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7026949 (6250) billy
»

Vrtni traktorji - za in proti

143864 (2680) enemon
»

Kaj naj z 2800m2 velikim travnikom?

454806 (3189) Machete
»

Robotska kosilnica - kickstarter