Forum » Loža » Robotska Kosilnica
Robotska Kosilnica

Netrunner ::
Kaki "mini" no-go cono pa se lahko naredi pri lubi? je lahko okrogle oblike?
Se mi zdi, da jo zapelješ po robu no-go cone, tako da je lahko bilokakšne oblike.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

billy ::
Hm, a je kdo naročil pri merkurju in potem uveljavljal vračilo, če kosilnica ni delala vredu?
Saj vem, da se da vrnit preko spleta kupljeno v 14 dneh, a me vseeno zanima praksa, ker izdelek je uporabljen..tu pa se lahko zalomi?
Saj vem, da se da vrnit preko spleta kupljeno v 14 dneh, a me vseeno zanima praksa, ker izdelek je uporabljen..tu pa se lahko zalomi?

Tody ::
Amm merkur ima tisti oblaček pogovarjajte se z nami... Pa vprasi teto ali strica direkt naredi screenshot in naroči zadevo.

otago ::
Tako iz firbca me zanima, kako se robot odzove, ko naleti na krtove oz. voluharjeve luknje. Na površje lahko izvrta/nakopiči prcej visok kup, vključno s kamenjem. Kamenje in rezilo pa si nista prijatelja.

sbawe64 ::
Če krtin ne zazna, vozi naprej (in se ustavi na kupu zemlje).
Drugače spremeni smer vožnje.
Lukenj ne zazna.
Vsaj Worx landroid jih ne.
Rezila lahko zamenjaš ali ponovno nabrusiš.
Lukenj ne zazna.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

bf4ed ::
Če krtin ne zazna, vozi naprej (in se ustavi na kupu zemlje).
Lukenj ne zazna.
Zazna zazna Worx luknje. Tako da se mu prva kolesa pogreznejo v luknjo in obtiči. Saj ma senzore na prvih kolesih. Če ni prevelika luknja bi se lahko naprej peljal. Zato sem jaz na svojem kolesa blokiral in se zdal lepo preko manjših lukenj pelje, brez da bi se za vsaki drek ustavil.
Manjše krtine zravna, na večje pa nasede.

dj_andy ::
Jaz sem tvegal in prednaročil Lymow One. Če bo še koga zamikalo, delim kodo za popust FRIEND-Q42QXJC (-100 $). Ideja se mi zdi dobra, saj uporablja klasična rezila in gosenice. Za neoptimalen teren, kot je pri nas (neravnine, luknje, kamni, plevel), druge izbire praktično ni bilo. Bomo videli, kako se bo obnesla.

andHoc ::
Ker ste tu že vse preštudirali me zanima ali morda obstaja kakšna, ki bi jo lahko odnesel recimo 1x na teden oz. po potrebi na drugo lokacijo cca 500m stran, kjer bi pokosila tisto območje in se ustavila, ko bi končala.
Po domače na drugo parcelo, do katere ni mogoče, da bi se sama odpeljala, ker ni povezana z osnovno parcelo, kjer je polnilna postaja.
Po domače na drugo parcelo, do katere ni mogoče, da bi se sama odpeljala, ker ni povezana z osnovno parcelo, kjer je polnilna postaja.
...vse je relativno...

dejanslo ::
Za Worxa na žico je en gospod naredil simulator signala, je objavljeno v FB skupini. Potrebuje pa 12V napajanje. Sicer teh generacij Worx Landroida jaz po osebni izkušnji ne priporočam vse povprek za nakup, sicer je pa itak zelo odvisno od vaše specifične lokacije oz terena.
Z novejšimi z GPS (+dodatnimi sistemi za določanje lokacije) nimam osebnih izkušenj.
Če je druga lokacija tako daleč stran, bi jaz raje razmišljal o dodatni kosilnici. Mogoče dobite kakšnega poceni rabljenega Worxa :)
Z novejšimi z GPS (+dodatnimi sistemi za določanje lokacije) nimam osebnih izkušenj.
Če je druga lokacija tako daleč stran, bi jaz raje razmišljal o dodatni kosilnici. Mogoče dobite kakšnega poceni rabljenega Worxa :)
There`s More Than One Way To Do It

Irbis ::
Za Worxa na žico je en gospod naredil simulator signala, je objavljeno v FB skupini. Potrebuje pa 12V napajanje. Sicer teh generacij Worx Landroida jaz po osebni izkušnji ne priporočam vse povprek za nakup, sicer je pa itak zelo odvisno od vaše specifične lokacije oz terena.
Jaz sem tudi razmišljal o tem simulatorju signala (lahko dela tudi na 12 V baterijo, če ni elektrike pri roki), da bi ga uporabil na drugi strani hiše (ni mi bilo do napeljevanja žice čez vse dvorišče, pa še povozil bi lahko kosilnico pred garažo), na koncu sem pa našel en ugoden rabljen Landroid (dve leti star, ampak še z letom garancije), ki ga je nekdo zamenjal za modernejšo kosilnico brez žice. Moral sem pa potem napeljati še elektriko.

andHoc ::
Problem ni v nakupu dodatne kosilnice temveč v tem, da na tej lokaciji ni električnega napajanja.
Ideja je bila nekako taka, da bi kosilnico napolnil doma, kjer bi bila njena primarna lokacija in jo po potrebi odnesel na drugo lokacijo, jo zagnal, ona bi opravila svoje jaz pa bi jo nato odnesel nazaj.
Glede na to, da novi modeli več ne potrebujejo robne žice in ostalega to najbrž ne bi smel biti problem ?
...vse je relativno...

windigo ::
Ideja je bila nekako taka, da bi kosilnico napolnil doma, kjer bi bila njena primarna lokacija in jo po potrebi odnesel na drugo lokacijo, jo zagnal, ona bi opravila svoje jaz pa bi jo nato odnesel nazaj.
Za Lubo 2 proizvajalec pravi, da dela do 5km od bazne postaje (predvidevam, da vmes ne sme biti preveč ovir za signal vmes).
Načelno lahko narediš tudi kanal med kosilnimi območji dolg 500m in se ti sama odpelje na dislocirano parcelo in nazaj. Na polnilno postajo se ti vrača s 15% kapacitete baterije, kar pomeni, da bi z malo sreče morda zmogla tudi 500m.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

Netrunner ::
Problem ni v nakupu dodatne kosilnice temveč v tem, da na tej lokaciji ni električnega napajanja.
Ena opcija je, da kupiš eno baterijo na katero priklopiš polnilnico + opcijsko en solarni panel. To kar prakticirajo za oddaljene lokacije.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero robotsko kosilnico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23915 (3216) | billy |
» | Vrtni traktorji - za in protiOddelek: Loža | 2108 (924) | enemon |
» | Kaj naj z 2800m2 velikim travnikom?Oddelek: Loža | 3429 (1812) | Machete |
» | Robotska kosilnica - kickstarterOddelek: Loža | 3614 (2890) | sbawe64 |
» | Nakup robotske kosilniceOddelek: Pomoč in nasveti | 5639 (5451) | miha98 |