» »

Robotska Kosilnica

Robotska Kosilnica

««
7 / 7
»
»»

mihagobec81 ::

BigWhale je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Poglej robotske kosilnice od Husqvarne - Automower

http://www.servistrgovina-geder.si/Defa...


Ja, ravno tele sem gledal.

Sem pa zadnjic v MB v Europarku eno lustno komercialistko srecal, ki jih prodaja. Se je ponudila, da pride narest domov demonstracijo. Zdaj moram samo se teren pripravit! ;>Tudi jaz bi rad videl da pride kdo na teren pogledat situacijo in mi priporoča katero kosilnico izbrati.
Če boste zadovoljni mi jo priporočajte.
l.p.
Miha

mn ::

mn je izjavil:

Mene pa zanima če ima kdo izkušnje z Powerworks, ki jih v Bauhausu prodajajo? Manjši modeli imajo precej zanimivo ceno.

Nima nihče kakšnega mnenja?Ima kdo kake izkušnje?

Me pa tudi zanima, kako se te kosilnice obnesejo če so na travniku ovire? Kot Roomba?

damirj79 ::

Večina jih je kot roomba, se zaleti in se nato obrne. Nekatere sezaletijo na mehko in ker imamo senzor za dotik, hitro reagirajo. Nekatere senzorjev za dotik nimajo in detekcija trka poteka preko senzorjev toka skozi motorje. Oboje ima svoje prednosti in slabosti. Nekateri imajo tudi ultrazvočni senzor ovir in se pred oviro obrnejo (mislim, da imata to samo Worx in Husquarna na dražjih modelih). Tudi to ni perfketno, se pa večji del butastega zaletavanja v ovire izogne. Večji del za to, ker določeni pogoji da oviro zazna vseeno obstajajo (pri Worxu npr mora biti objekt visok vsaj 15cm in premera kakšne 4cm)

dvojka ::

Mogoče samo moja izkušnja z Husqvarna 315x. Imam 1000m^2 trate za pokosit in ga ta kosilnica komaj pokosi pa dela večinoma 24/7. Na nekaterih delih ni najlepše pokošen in vsakih 14 dni pokosimo še z vrtno kosilnico. Trata je sicer dokaj lepa brez večjih ovir. Noži se precej hitro skrhajo in jih moram kar pogosto menjati. Če se jih ne zamenja, postane trava na vrhu kar bela, saj odrez ni lep in pride malo nacefran kar rezultira v nekoliko belo/sivo barvo na travi. Kar me najbolj moti je naslednja statistika: od 312 ur vse skupaj se je 184 ur polnila, 26 ur iskala polnilno postajo (med iskanjem ne kosi) ter 102 uri kosila. Torej v realnosti kosi 1/3 časa. Navadno traja en cikel: 30-40 min košenja, cca 20 min iskanja postaje ter 60 min polnjenja. Če želim, da je vsaj približno pokošeno, mi deluje 24 ur na dan tudi v dežju in rosi. Sicer je kosilnica za to predvidena ampak kadar je mokro, se začne trava prijemati na kosilnico. Ta trava potem odpade v kupčkih samodejno vendar ti kupčki mokre trave pokrijejo živo travo ter jo zamorijo. Če teh kupčkov ne razbijem vsake par dni, potem se pojavijo deli na zelenici, ki vsebujejo zgnito travo. Osebno se ne bi še enkrat odločil za Husqvarno, ker ne zadosti mojim pričakovanjem. Vzel bi drugo kosilnico, z precej večjo baterijo in posledično daljšim časom košenja med polnjenji ter košnjo samo v suhem.

damirj79 ::

Samo priHusquarni se lahko zgodi, da te nategnejo s podatkom max površine košnje. Teh 1600m2 na tem modelu po mojem vidiš ne nikoli. Baterija 18V/2Ah kljub širini košnje 22cm realno zadostujejo za pol manj, kašne 800m2. Recimo worx M700 ima baterijo 18v/4Ah, širina košnje je 18cm in je specificiran za 700m2 in jih tudi dejansko komot zmore pa ne kosi 24/7.

dvojka ::

Tako je. Preveč časa porabi za vožnjo na polnjenje ter samo polnjenje glede na to koliko časa konkretno kosi. Če bi še enkrat kupoval ali pa, če mi uspe Husqvarno prodati, bi/bom kupil Ambrogio z 8.4Ah.

Machete ::

Zelo dobre info, vsi moji strahovi so potrjeni. Če pa je malo brega in ogromno drevja in grmičevja, pa je rezultat verjetno kvečjem še bolj kilav. Imam za 3 ure konvencionalne košnje (+ 3 H nitkanje), ampak dokler sem zdrav, je robot verjetno stran vržen denar.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S10+

dvojka ::

Jaz ne morem ravno reči, da je bil nakup stran vržen denar saj sem pred robotom kosil zelenico 2x tedensko po cca 1-2h ter odnesel precej trave. Danes kosim 1x 14-21 dni in ker je trava v večini pokošena, je tudi z vrtno kosilnico vse skupaj hitreje pokošeno. Vseeno pa robot ne deluje tako, kot sem pred nakupom pričakoval.

Machete ::

Razumem, jaz imam bolj kmečki vrt in ne glancam na golf standard. Kosim na 2-3 tedne (in vzamem za rekreacijo, in sem dejansko zelo zgonjen in utrujen, sploh po nitaknju in lazenju v bregove..).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S10+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

damirj79 ::

Robotska ni brezveze, samo pač husquarna je bolj nateg, kar se tiče površine, nič boljše ni niti s tisto, ki je specificirana za 5000m2. Z navadno kosilnico s košnjo 1x na 2-3 tedne v pozno spomladanskem in zgodnje poletnem času je precej čudno početje, ne vem, mogoče ti fukcionira, ampak normalna trava v tem času zraste na 30cm+ višine. Da vzameš kot rekreacijo Ok, ampak tudi tu isto, 1x na 2-3 tedne ni spet nič... Robotska kosilnica je večje udobje, pride obdobje v letu, ko bi moral kositi vsak drugi ali max tretji dan, pa po pravici povedano tudi v tem ne vidim smisla. Z robotosko kosilnico ubadanje s tem odpade, kosi ko sem v slubži, ponoči, zgodaj zjutraj itd in ni mi niti treba več skrbeti kam s pokošeno travo.

Machete ::

Malo pretiravaš. 18 dni je bil moj nazadnji interval in je bila trava najvišja max 15 in še to prva pomladanska, pa še to samo na določenih predelih v šopih.
Daleč od tega da bi bilo zanemarjeno stanje kdaj. Še na daljše intervale sem fural sicer bolj pozno poletje.(Res pa da z nitkarco ne vsakič vsega).
Je pa vse dosti odvisno tudi od časa in vremena, ampak nikoli mi ne zraste kaj veliko več od 10 cm, zato imaš to neko čudežno travico, da bi moral kosti vsak drugi dan.
Še enkrat, gre pa za 95% površine star naraven sadovnjak in ne za perfektno mestno tratico.
Rekreacije je polno, ni to mišljeno kot edina, samo kategorija za tisti dan je pač košnja :)
Sicer pa saj je vseeno vsak po svoje, ampak sem 100% da si na mojem terenu s temi sesalci ne bi pomagal nič. V poštev pride zgolj kaka Boston Dynamics varianta.. ko bo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S10+

damirj79 ::

hja, verjetno pač odvisno kje živiš. Očitno jaz ne živim kjer ti. Ni samoumevno, da smo vsi doma npr v LJ. Pri meni komot zraste teh 30cm, trava na obronku gozda, kjer občasno pokosim, zraste tudi 1m. Če pa gre v tvojem primeru za sadovnjak, potem pa ja, z robotsko kosilnico v sadovnjaku gre težko skozi, na nekem normalnem travniku pa čisto komot. Najprej si pa napisal kmečki vrt, sedaj je že sadovnjak, kmalu bo pa skalnjak...

Machete ::

Saj je tudi skalnjak nekaj % posestva :)
Gre pač za precej zajetno posestvo spojeno z nakupi in je vsega od mestnega vrtiča, do sadovnjaka, brežin, skalnatih brežin, potoka ni da ni.. Idealen poligon za svetovno prvenstvo košnje.
(Kmečki vrt je pri nas nekako isto kot sadovnjak mišljeno..) Nema veze.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S10+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

BigWhale ::

Jaz imam Husquarno, tako za 500 kvadratov in niti ni najbolj enostaven teren za kosti. Je sicer raven ampak je polno ovir in po dokaj ozkem pasu mora priti pred hiso.

Motorne kosilnice ze nekaj let ne uporabljam, sem jo pa od namestitve kosilnice rabil ene trikrat, ko sem kosilnico pospravil za cas dopusta, ce me dalj casa ni bilo.

Po skoraj 7000 urah kosenja (al kaj vem kolk ze) in osmih letih uporabe, dela se vedno ok. Noze pa v bistvu precej neredno menjam ampak ni nekega problema. Tudi ce zakljuci kosenje spredaj pred hiso, na najbolj oddaljenem koncu od polnilne postaje, najde vodilni kabel brez tezav in mu sledi do postaje.

mat xxl ::

Kaj je nekako best buy cena kvaliteta za raven atrij tam okoli 180 m2 in , kaj recimo, če imaš denar, da je tehnološko top zadeva, še vedno pa samo 180 m2 površine ?

Vsak nasvet dobrodošel !

Do sedaj se kosi ročno z električno klasično kosilnico.

feryz ::

Najcenejša. Brez zajebancije. Ker so vse enake. Kupi Worx 300. Če ga kje dobiš.

promixer ::

Pozdravljeni,

imam cca 400m2 za kositi večinoma raven teren z malo naklona / padca.

Kolebam med tem dvema:

1.) https://www.mimovrste.com/akumulatorske...
2.) https://www.mimovrste.com/akumulatorske...

Ima mogoče kdo več izkušenj z zgoraj omenjenima? Ali je to oboje podobno in boljše vzeti Boschovo ker ima baterijo za večjo kvadraturo?

Hvala za vsak odgovor.

Lp
| Phanteks Enthoo Pro | GTX 970 G1 Gaming | i5 4690 | ASRock H97 Pro4 |

-Neverhood- ::

živjo, js mam pa eno vprašanje.
Okoli hiše imam dve ločeni zelenici (nista povezani med sabo, je pa med njima pot)... ali potem zame odpade nakup robotske kosilnice, ali mogoče obstajajo take, ki bi lahko pokosile obe zelenici (vmes bi morala po poti do druge zelenice)?

hvala in lp

bedarija ::

z nevidno električno ograjo se da rešiti tudi povezave med zelenicami, vendar moraš nekako napeljati kabel čez to pot, ki ju povezuje
loto pregledovalnik http://dobitnestevilke.tk

-Neverhood- ::

a pa bi robot to pot potem "kosil", ali so tako pametni, da bi jo samo prečkal?

bedarija ::

kolikor vem ne, ker nastaviš cone. moraš pa na tej poti namestiti 2 mejni žici ki morata biti narazen neko določeno razdaljo, vsak proizvajalec ima svoj minimum, nekje 60cm bi moralo biti dovolj in pa žico po sredini ki jo bo robot uproabljal da najde nazaj do polnilne postaje.
loto pregledovalnik http://dobitnestevilke.tk

BigWhale ::

-Neverhood- je izjavil:

živjo, js mam pa eno vprašanje.
Okoli hiše imam dve ločeni zelenici (nista povezani med sabo, je pa med njima pot)... ali potem zame odpade nakup robotske kosilnice, ali mogoče obstajajo take, ki bi lahko pokosile obe zelenici (vmes bi morala po poti do druge zelenice)?

hvala in lp


Jaz imam tri locene zelene povrsine, ki jih kosilnica kosi. Pac vmes 'kosi' tudi potko ampak je ne moti to. :>

-Neverhood- ::

BigWhale je izjavil:


Jaz imam tri locene zelene povrsine, ki jih kosilnica kosi. Pac vmes 'kosi' tudi potko ampak je ne moti to. :>


Katero kosilnico pa imaš in na koliko bi ocenil površino vseh zelenic?

BigWhale ::

Imam od Husqvarne Automower 305 ampak to je ze kr star model in je najbolj dumb kar jih je. Zelenic je za kakih 500 kvadratov. Zadnjic me je FB spomnil, da jo imam ze deset let in ne osem. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

mat xxl ::

mat xxl je izjavil:

Kaj je nekako best buy cena kvaliteta za raven atrij tam okoli 180 m2 in , kaj recimo, če imaš denar, da je tehnološko top zadeva, še vedno pa samo 180 m2 površine ?

Vsak nasvet dobrodošel !

Do sedaj se kosi ročno z električno klasično kosilnico.


No sedaj se je pokazalo, da , ker bo še velika terasa, bom rabil realno robotsko kosilnico za atrij samo za ene 80 morda 90 m2 .

Ker bomo še septembra urejali travo, nov travni tepih me zanima, je treba kako žico vnaprej položiti, kosilnico bi neko, ne zahtevno, saj tako kvadraturo bo vsaka znala. Še vedno iščem nasvete. Pa tudi kako velika garaža mora biti za polnjenje, ker bi naredil luknjo z elektriko v sami terasi z roba, ker to bomo šele delali, pa lahko to naredim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

nurmaln ::

mat xxl je izjavil:

mat xxl je izjavil:

Kaj je nekako best buy cena kvaliteta za raven atrij tam okoli 180 m2 in , kaj recimo, če imaš denar, da je tehnološko top zadeva, še vedno pa samo 180 m2 površine ?

Vsak nasvet dobrodošel !

Do sedaj se kosi ročno z električno klasično kosilnico.


No sedaj se je pokazalo, da , ker bo še velika terasa, bom rabil realno robotsko kosilnico za atrij samo za ene 80 morda 90 m2 .

Ker bomo še septembra urejali travo, nov travni tepih me zanima, je treba kako žico vnaprej položiti, kosilnico bi neko, ne zahtevno, saj tako kvadraturo bo vsaka znala. Še vedno iščem nasvete. Pa tudi kako velika garaža mora biti za polnjenje, ker bi naredil luknjo z elektriko v sami terasi z roba, ker to bomo šele delali, pa lahko to naredim.

Ne rabiš posebne priprave, žico boš dal na travo pa jo bo hitro prerasla trava.
Garaže ne rabiš.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

teoo ::

nurmaln je izjavil:

mat xxl je izjavil:

mat xxl je izjavil:

Kaj je nekako best buy cena kvaliteta za raven atrij tam okoli 180 m2 in , kaj recimo, če imaš denar, da je tehnološko top zadeva, še vedno pa samo 180 m2 površine ?

Vsak nasvet dobrodošel !

Do sedaj se kosi ročno z električno klasično kosilnico.


No sedaj se je pokazalo, da , ker bo še velika terasa, bom rabil realno robotsko kosilnico za atrij samo za ene 80 morda 90 m2 .

Ker bomo še septembra urejali travo, nov travni tepih me zanima, je treba kako žico vnaprej položiti, kosilnico bi neko, ne zahtevno, saj tako kvadraturo bo vsaka znala. Še vedno iščem nasvete. Pa tudi kako velika garaža mora biti za polnjenje, ker bi naredil luknjo z elektriko v sami terasi z roba, ker to bomo šele delali, pa lahko to naredim.

Ne rabiš posebne priprave, žico boš dal na travo pa jo bo hitro prerasla trava.
Garaže ne rabiš.


žico valda prej v zemljo. če jo imaš položeno po vrhu, ti jo potrga ob spomladanskem zračenju trate.
defying gravity

damirj79 ::

Odvisno kje živiš, morda bo imel tudi podzemne zalivalnike, tako da s prezračevalnikom moraš itak paziti na njih, boš pa še na žico, ki pa itak gre teh 20-25cm od roba, ki jih pa lahko tudi ensotavno ne prezračiš.
««
7 / 7
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15715943 (2389) fikus_
»

Aku-kosilnica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
515800 (3123) dvojka
»

akumulatorske kosilnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7211616 (5069) 111111111111

robotska kosilnica za trato

Oddelek: Loža
102950 (2728) Mavrik

Več podobnih tem