» »

XP vs 2000 pro sp3

XP vs 2000 pro sp3

yabadak ::

Mislim, da so xp-ji bistveno nestabilnejši od 2000-ke? Kaj mislite?:(

bastadu ::

Win2k furam od njihovega izida, med tem sem pa seveda probal tudi XPje, ampak ni jih čez 2k, vsaj za mene...

LoneWolf ::

Mislim, da je to zelo individualno vprasanje, o katerem ti bo vsak odgovoril po svoje. Osebno prisegam na XP in ni govora o kaksni nestabilnosti, funkcionalno in vizualno pa XP tako ali tako posteno nese 2K. Vsekakor morebitna (ne)stabilnost ni toliko posledica operacijskega sistema, ampak bolj kombinacija HW, gonilnikov, instaliranih aplikacij itd., zato so taksne "svete vojne" o stabilnosti 2K vs. XP bolj ali manj nesmiselne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LoneWolf ()

bastadu ::

Tisto o vizuelni lepoti XPjevpa mi jo bolj tak tak, ko sem mel XPje gor sem si taprvo izklopil tisti skin, ker je totalno preveč fency za kako resno uporabo, enostavno ga ne prenesem... Je pa tudi res, da je za težave v posameznih OSih največkrat kriv kakšen konflikt med hardwerom in winsi (govorimo NT jedru, kaki 9x so se sesuli zalo velikokrat kr tako, brez veze:P), ampak uporabniki ponavadi kr winse krivijo.

LoneWolf ::

Kako smo si razlicni. ;)
Meni so nove vizualne teme v XP zakon (Silver, da ne bo pomote, privzeta Blue in podobne so le malo prevec nacickane). Ko zdaj se kdaj kaj delam na Win2K in njegovem 16 barvnem flat UI, imam tisti nostalgicen obcutek, da me je prestavilo pol desetletja v preteklost, da ne omenjam ravno dlancnikov, herculesa in CGA...

Ampak to je ze stvar za kaksno drugo temo . :D

Han ::

Stabilnost je vsekakor pogojena s strojno opremo...

bobby ::

definitivno win2k
inštalaru na malo morje mašin winxp pa sem jih tud iz malo morje mašin brisal in nazaj 2k inštalaru. pač sm stranke 2x ožel za $$$

tha_man ::

Men XPji čist v redu delajo, ravno tako stabilno kot prej Win2k. Tud jaz uporabljam Silver barvno shemo, pa one windows caption si zmanjšam na velikost starih winsov.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

andrej ::

hja, jaz tudi prisegam na XP. vcasih sicer nvidia driverji povzrocijo kak blue screen, 1x na par mesecem, malo takrat znoris, pa je.. theme mam pa izklopljene.

chebeltza ::

hmMMm...jest prsegam na w2k, cheprou so mi dolochene zadeve u xp-jih zlo zanimive. baje se res bolj drzhijo pokonc ko w2k, ampak to je spet odvisno.. predusem je treba pobit precej neumnosti u xp-jih. ...in che kej puzabsh, mash prec sthalco (ampak brez kravce :D). tko, da che vesh kaj vse moresh pobit, polej ni blema...sam se zgodi, da tud che vesh kaj pobit, nekej pozabsh, pa ugotovish polej chez neki cajta, da sistem totalno stheka in, da bi blo pametn spet narest format :D ..
o looku winxp pa ne bi... mam chist use izkloplan :D

Tomi ::

Jaz imam doma in na prenosniku XP-je. Na prenosniku zato, ker imajo boljšo podporo, na domačem računalniku pa zato, ker sem len, in rad delam z RD. Pa ker imajo računalniki več userjev, in je lažje delo.

Imam na na vesti eno mrežo z Win2k, in delajo prav tako spodobno, kljub slabšemu hardweru. Tako da res ne bi mogel reči, kaj je boljše. Stabilnost je tako ali tako pri obeh podobno, torej rock solid, ko imaš vse urejeno.
metrodusa.blogspot.com

andrej ::

ce si pri w2k moral masino formatirat ce si kaj zastrikal z driverji lahko v XP uporabis System Restore in sistem je tak kot je bil pred instalacijo driverjev. Super zadevca, ki je ze parkrat resla ped novo instalacijo...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
47029702 (13136) darkolord
»

XP vs. 2k - hitrost (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
524056 (3106) BaRtMaN
»

ugly , complicate... ( linux vprašanje )

Oddelek: Operacijski sistemi
311385 (842) goku :)

Zakaj samo redki uporabljajo win2k??

Oddelek: Operacijski sistemi
432133 (881) -MiS-
»

Windows XP Vs Winows 98 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1436965 (5511) tha_man

Več podobnih tem